Last news in Fakti

23 Ноември, 2021 09:55 2 339 26

Бивш следовател: Инцидентът с автобуса ще се разследва поне 6 месеца

  • ам струма-
  • боснек-
  • изгорял автобус

Всяка версия, която ще бъде издигната, следва да бъде проверявана докрай, да няма основна, второстепенна и т.н, каза Илиев

Бивш следовател: Инцидентът с автобуса ще се разследва поне 6 месеца - 1
Снимка: БГНЕС

Поне 6 месеца ще бъдат нужни за пълното разследване на инцидента с автобуса на АМ "Струма".

Такова мнение изрази в ефира на bTV бившият следовател в Националната следствена служба Георги Илиев. По думите му инцидентът е тежък, с много жертви и затова трябва да бъдат назначени много експертизи.

Според Илиев е много трудно да се коментират версии за инцидента.

"Всяка версия, която ще бъде издигната, следва да бъде проверявана докрай, да няма основна, второстепенна и т.н. От там ще проличи как ще протече самото разследване, нито една версия не трябва да остава неразследвана", каза той.

Илиев предупреди още, че не бива да бъдат унищожавани следи, огледът трябва да продължи дълго време и да се обърне внимание на всеки факт.

"Вещите лица трябва да посочат откъде е тръгнал пожарът, къде е огнището. Да се изясни дали първо е пожарът и след това ударът в мантинелата, или обратното", разясни следователят.

Георги Илиев изрази надежди, че оцелелите са били будни в момента на случването на инцидента и ще могат да помогнат за разследването.

"Много ми се иска спасилите се хора да не са спали по време на движение на автобуса и да внесат яснота какво се е случило по време на това трагично пътуване. Те трябва много бързо с участието на психолози и лекари да бъдат внимателно и обстойно разпитани за цялата обстановка – от началото на тръгването, къде са спирали, как се е движел автобусът, колко са били водачите", заяви още той.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Раданч Татлъту

    10 5 Отговор
    Малко са 6 месеца!Поне 6 години требе да разследват!🤡🥳👍

    Коментиран от #25

  • 2 Последния Софиянец

    10 2 Отговор
    Гешев няма толкова време.Има един месец до ЦСЗ.

    Коментиран от #5

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 гадно

    10 0 Отговор
    Дали са останали кадърни хора които да проведат разследването и да стигнат до вярното заключение? След трагедия при Своге нещата ги претупаха, направиха набързо един ремонт за замитане на следите и обвиниха най-слабото звено шофьора.

    Коментиран от #16

  • 5 Раданч Татлъту

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    И ти си доста КОНпетентен,щом бъркаш следствието с прокуратурата!🙉🤡🥳👍
  • 6 Малоумници

    11 0 Отговор
    Ало малоумниците, просто отворете Гугъл мапс и вижте камионите, които вървят по магистралата съвсем близо до катастрофата. Те са без покривала и вървят един след друг и сеят пясък по магистралата. И тогава няма да има какво да разследвате. Там винаги затварям прозорците на колата, когато минавам. ПРОСТО ПРЕСТЪПНИЦИ!
  • 7 33333

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ааа":

    В автобусите са пътували и загинали хора. Основно млади и деца.

    Коментиран от #10

  • 8 9722

    5 1 Отговор
    Най-добре е да поканим германци, англичани или американци да разследват.
    Нашите клоуни нищо няма да направят.
  • 9 Правилната версия!...и не само....

    9 1 Отговор
    1 2 годишното магистрално управление на
    Гражданите за европейско развитие на България
    И лично на другаря Бойко Методиев Борисов.
  • 10 гост

    3 10 Отговор

    До коментар #7 от "33333":

    А също така вчера са починали 250 (ДВЕСТА И ПЕТДЕСЕТ) БЪЛГАРИ , също има и млади и почти деца , БЕЗ катастрофа , от ковид и никой не говори за това !!!

    Коментиран от #14, #18

  • 11 Цецоу

    2 2 Отговор
    Какво има да му разследвате - Хизбула беше
  • 12 Шопо

    5 0 Отговор
    Престанете да играете на ,,Тука има,тука нема,,! Отдайте почит на жертвите! Утре се упражнявайте в тъпотиите си !!!
  • 13 Следовател

    4 1 Отговор
    То за една кокошка да се открадне 6 м разследват. Тук ще са години
  • 14 епаа

    9 2 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    250 може да са починали, но не и от ковид. Умира се с ковид, на ОТ!!!! И статистиката е невярна, защото само с аутопсия се доказва причината за смърт. А ауотпсии НЕ СЕ ПРАВЯТ. Всичко е ковид. изгорели в болницата, катастрофирали, скочили през терасата, убити от лекарски грешки - всичко се пише ковид и идиотите тръпнат - ма туй ковида мноо страшну нещу.
  • 15 Правилната версия!...и не само....

    6 1 Отговор
    1 2 годишното магистрално управление на
    Гражданите за европейско развитие на България
    И лично на другаря Бойко Методиев Борисов.
  • 16 Скакауец

    7 0 Отговор

    До коментар #4 от "гадно":

    Ами за Своге по понятни причини претупаха следствието! Трима гербави шефове трябваше да операт пешкира, но ни един от тях не се озова на подсъдимата скамейка, а пешкира го опра шофьорът...
  • 17 Ясновидка

    8 0 Отговор
    Аз пък мисля, че и 6 години няма да стигнат за разследването на катастрофата с македонския автобус на АМ Струма, подобно на катастрофата на Местан при която загина бебе.

    Коментиран от #23

  • 18 Гост

    5 2 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Стига лъга и нагнетява страх! У нас и преди Ковида, както и сега и в бъдеще ежедневно са умирали, умират и ще умират по 230-250 души на ден. Погледни статистиката за починалите наши сънародници преди да пишеш глупости.
  • 19 Павел пенев

    7 1 Отговор
    Ако попитате Б.Борисов,кой е виновен за катастрофата,той ясно и точно ще ви каже,че това е президента Радев и служебното правителство. Но вместо да почиват в хотел,туристическата агенция е решила да направи икономия,туристите да спят в автобуса а водача да шофира уморен през нощта. Ако има данни за експлозия, това е лесно доказуемо. Всички подобни големи катастрофи се поверяват на следователя Георги Илиев,който нищо няма да направи и който странно защо не е пенсионер. Нашите добре платени и прости мисирки, да не се правят на разследващи журналисти и от студията да плямпат глупости с пенсионирани катаджии -експерти. Това е срамно и неуместно в този момент.
  • 20 чичо

    3 9 Отговор
    Видях и чух две неща.Първото е ужасната трагедия.Второто е ужасната българска простащина.„Умниците"веднага започнаха с „лошия" път.Даже една пикла,още рано сутринта,без да има и най-малка представа какво е станало,вече искаше оставки.Мили хорица,българи и български граждани,моля,моля,много ви моля да спрем тази простащина.Същата тя,в лицето Радев,вече ни носи поредната национална катастрофа.

    Коментиран от #24

  • 21 Правилната версия!...и не само....

    4 2 Отговор
    1 2 годишното магистрално управление на
    Гражданите за европейско развитие на България
    И лично на другаря Бойко Методиев Борисов.
    И голям пръст има другарят Гешев, Главен прокурор на малката ни и клета държавица.

    Коментиран от #22

  • 22 чичо

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "Правилната версия!...и не само....":

    Лошо,много лошо Седларов,когато завършен идиот дава оценка.
  • 23 Виталия

    1 1 Отговор

    До коментар #17 от "Ясновидка":

    Вярно!!! И двата инцидента не са случайност, дявола си няма друга работа
  • 24 чичо

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "чичо":

    Защо бе мили хорица цвъкате минуси?!Кое ви пречи да видите истината?Българската простащина ли ви пречи да видите,че всъщност аз съм на ваша страна?Левски,ако днес беше жив,пак щеше да напише-Нараде????
  • 25 стоян

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Раданч Татлъту":

    До 1 ком -тия в полицията са на щатни заплати -работят не работят заплата получават
  • 26 Версия

    0 0 Отговор
    "Вeщитe лицa трябвa дa пocoчaт oткъдe e тръгнaл пoжaрът, къдe e oгнищeтo. Дa ce изяcни дaли първo e пoжaрът и cлeд тoвa удaрът в мaнтинeлaтa, или oбрaтнoтo"

    Следователно, има версия пожарът да е възникнал преди катастрофата.

    От показанията на оцелелите става ясно, че са чули взрив.

    Ако взривът е бил причина за пожара и е преди автобуса да катастрофира, се пита:
    Какво се е взривило; кое е това вещество, което може да предизвика взрив?

    Може ли хей така, от самосебе си да се самовзриви туба с бензин или туба с газьол? - Определено газьолът и бензинът не се самовзривяват. В противен случай резервоарите на автомобилите щяха непрекъснато да се самовзривяват. Някой ще каже, че еимало пластмасови туби с бензин и бензинът се е самовзривил в резултат на искра от статично електричество, но и това няма да е вярно, защото твърде много шофьори ползват като резервни туби за бензин пластмасовите туби и не се самовзривяват. А това е така защото малкият обем бензин в пластмасовата туба не може да създаде достатъчен капацитет на статично електричество, което да предизвика искра.

    Следователно, ако автобусът се е запалил преди да катастрофира и при това е чут взрив, причината може да е само една - задействано взривно устройство.

    Къде, как, защо и кой и С КАКВА ЦЕЛ може да е поставил такова взривно устройство - това са други въпроси... КОЙ ИМА ИНТЕРЕС?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове