Last news in Fakti

23 Ноември, 2021 14:14 15 039 41

Вилдан Байрямова: Контролът на вота беше договорен от ДПС и ГЕРБ

  • вилдан байрямова-
  • герб-
  • дпс-
  • турция-
  • контролиран вот

"Борисов и Карадайъ дни преди вота отидоха в Анкара, за да договорят и организират мащабна подкрепа в своя полза", посочи журналистката

Вилдан Байрямова: Контролът на вота беше договорен от ДПС и ГЕРБ - 1
Вилдан Байрямова, кадър: "Денят с Веселин Дремджиев"

"Нямаше никаква изненада на този вот 2х1, особено за първата голяма вълна от изселнически гласове в Турция. ДПС се сдоби със самочувствие и издигна своя партийна кандидатура за президент. Очаквано нашите сънародници гласуваха масово". Това заяви журналистът от Биволъ Вилдан Байрямова в предаването "Денят с Веселин Дремджиев", излъчващо се по TV+.

Байрямова, която бе кандидат за народен представител от коалицията "Демократична България" в Кърджали, по време на балотажа в неделя бе в Истанбул, за да наблюдава изборния процес.

Ето какви впечатления е събрала тя там:

"Очаквах по-голямо оживление в Истанбул, но се натъкнах на скука – пред секциите и сред членовете на изборните комисии. Много малко хора засякохме поне ние с Димитър Стоянов​ от Bird.bg​. В неделния следобед се получи известно раздвижване.

На въпроса защо изселниците винаги гласуват на избори, които се провеждат в България, отговорът беше като предварително продиктуван: „ защото имаме право, защото ние сме български граждани, защото искаме нещата в България да вървят много по-добре, отколкото са в момента“. А на въпроса ми защо винаги подкрепят ДПС, отговорът беше: „А къде са кампаниите на другите партии? Защо сред изселниците в Турция е известна само една партия? Защо една-едничка Вилдан е била водач на листа на партия извън ДПС?“.Задкулисните споразумения между ГЕРБ и ДПС за икономиката и обществените поръчки са голяма тема, която тепърва трябва да се „чопли““.

"Масовият вот на изселниците миналата неделя се дължи на това, че тези хора донесоха в Турция мисленето и съзнанието си от 1989 г. и не се променят. Те продължават да бъдат сплашвани от повторение на „Възродителния процес“ - това коментира приятел, който е отдавна в Турция.

По въпроса за контролирания вот от страна на ДПС, който се повтаря по време на всички избори - има цяла система от „десетници“, които тропат по вратите и предупреждават, че трябва да се гласува, както и как правилно да става това.

В този случай случай контролът на вота беше договорен от ДПС и ГЕРБ. Борисов и Карадайъ дни преди вота отидоха в Анкара, за да договорят и организират мащабна подкрепа в своя полза.

„Стадното“ чувство по избори ще се промени, но много трудно. Особено в Кърджали, където е нужен буквално политически алпинизъм", коментира още журналистката.

Цялото интервю на Веселин Дремджиев с Вилдан Байрямова можете да видите във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 68 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смех

    112 11 Отговор
    КОГА ДПС ЩЕ БЪДЕ РАЗПУСНАТА ЗАЩОТО СЪЩЕСТВУВАНЕТО И Е В РАЗРЕЗ СЪС КОНСИТУЦИЯТА

    ПАРТИИ НА ЕТНИЧЕСКА И ВЕРСКА ОСНОВА СА ЗАБРАНЕНИ

    Коментиран от #14, #40

  • 2 Антон

    95 16 Отговор
    Бойко е КРАДЕЦ

    Коментиран от #21

  • 3 Висш Разум

    21 121 Отговор
    ОТ КЪДЕ изкопахте тая дърта кадъна......

    Коментиран от #18

  • 4 БОЛШЕВИК 🌟

    106 13 Отговор
    ГЕРБ и ДПС една мафия, две страни на една и съща монета!
  • 5 мдаааа

    88 15 Отговор
    Вилдан Байрямовна - истинска българка ...
  • 6 ЧОКИ

    75 15 Отговор
    СРАМ ЗА БОЙКО, НЯМАШ ЛИ СРАМ?
  • 7 Барба Ганьос

    7 50 Отговор
    Не се надявайте. Аз и Доган сме безсмъртни. Следващите 20 години нашата коалиция ще е хегемон и всички останали партийки отивате за гъби!

    Коментиран от #37

  • 8 Още една

    11 52 Отговор
    с типично и традиционно българско име ръси бисери .
  • 9 5иция

    11 42 Отговор
    КомуНиска е
  • 10 РЕО

    13 35 Отговор
    Тази лудата дето в Кърджали държи вестник "АРДАНЮЗ" ко сте я пуснали.Ужас пуснали са я от психиятрията.Ама много културна на твто-само да я чуете каква каруцарка е!Бивша жена на кърджалийския журналист-рекитьор Илхан Андай.Същия,като собственик на 24родопи с подвеждащи и маниполирани новини успя да вземе много апартаменти от бизнесмени в кърджалийско.Полицаи, бизнесмени и обикновени хора го търсят за да го поздравят.Кърджали Бастион на ДУПЕСЕТО

    Коментиран от #12, #16, #23, #38

  • 11 Вместо да говориш глупости

    31 1 Отговор
    Поискай оставката на Баш Бакана на Кърджали. Щото е бом бок работата му и ти много добре го знаеш и виждаш!
  • 12 Бъркаш я с другата

    31 1 Отговор

    До коментар #10 от "РЕО":

    Журналистка.
  • 13 1234

    21 4 Отговор
    Тази жена чува ли се ...те от тези партии не са такива хора ....абсурд
  • 14 Отговор

    12 2 Отговор

    До коментар #1 от "Смех":

    Скоро ще стане..
  • 15 Да,бе

    42 4 Отговор
    Ще се сети ли някога,някой да ги пита изселниците защо не си направят ДПС в Турция,където правата и свободите са много по потъпкани.Дори само това показва защо трябва да бъде заличена в България етническата партия.
  • 16 Иначе си прав за Андай

    17 3 Отговор

    До коментар #10 от "РЕО":

    Продажник е. Ако му платят стабилно ще почне да пише срещу ДъПъСъ и да пуска съществените коментари против ДъПъСъ в жалкия си вестник!

    Коментиран от #24

  • 17 гост

    12 23 Отговор
    Къв е тоя зъбат звяр бе за един приятел питам
  • 18 Тази ,, дърта........,,

    41 2 Отговор

    До коментар #3 от "Висш Разум":

    Не изкопана! Тя никога не е крила или да се е срамувала че е туркиня! Тя е от Кърджали . За разлика от много други стари журналисти - нейни колеги от града и чийто ментор е била години наред, който крият мюсюлманския си корен . Нещо повече дори и в момента отговарям на един такъв. Човек който се срамува от произхода си и не смее да каже ,че турчин, помак или арменец няма моралното право да съди такива като Вилдан

    Коментиран от #26

  • 19 видяхме ги

    41 2 Отговор
    хора които не говорят български. не разбитат какво ги питат дори но гласуват под строй. такива ли хора трябва да решават съдбата на България.

    Коментиран от #20

  • 20 Е, че от говорещите български

    27 1 Отговор

    До коментар #19 от "видяхме ги":

    Като 80% са функционално неграмотни какво правим?
  • 21 Тъй тъй

    11 2 Отговор

    До коментар #2 от "Антон":

    Крадец! Ама крадец с милиарди и му дреме на мато харито. И докато си има няколко млрд. никой нищо не може да му направи.
  • 22 Кака Гинка

    21 1 Отговор
    Не е луд тоя, дето яде баницата! Слави, Мая и другите "демократи" промениха закона от алчност - да си вземат повече гласове от чужбина! И ква стана тя? - наляха вода в мелницата на ДПС, а те самите загубиха проценти, някои даже изпаднаха от класацията. Такива са наште патриоти - спомнете си Ботевото стихотворение, нещата не са се променили...
  • 23 Кърджалиец

    29 0 Отговор

    До коментар #10 от "РЕО":

    Объркал си рейса пич. Вилдан няма нищо общо с бившата на Илхан Андай. Първо се осведоми, после пиши.

    Коментиран от #25

  • 24 РЕО

    7 2 Отговор

    До коментар #16 от "Иначе си прав за Андай":

    Спомних си, как селяните в Кърджалийско с нетърпение четяха за далаверите на Меатца и обърнатия флаг при едно интервю.Писанията срещу Меатца след, като Илхан Андай получи апартамент от въпросната строителна фирма.Рекета т.е писанията се прехвърлиха към хлебозавода на Бахар Палова, но от там получи един чеп и се прехвърли към хотел Устра.А неговите журналисти горките се хранят с купони в закусвалнята на Устра и пишеха против съседната закусвалня Осетия.Как имало червей в мисата и няма хигиена.Същите журналисти пишеха и против новата закусвалнята на автогарата в електрониката и след като се плати Босфора фалира!Та принципа дай пари за реклама или ще те нарисувам в моя вестник.Много бизнесмени, полицаи, пазарджии и обикновени кърджалийци търсят Илханчо за спаринг, но той по улиците на града не можеш да го видиш, като султана Хасан Азис!Де да беше кмета ни помак, крадлив, но и работлив щеше да бъде.Ужас Кърджалийооооо!
  • 25 РЕО

    7 1 Отговор

    До коментар #23 от "Кърджалиец":

    И искаш да кажеш, че не е луда ли?Може да съм зет в Кърджали, но знам кой ходи при балдъзата си.Града ви е толкова малък, че пръднеш ли и водното огледало се изпразва!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 РЕО

    8 1 Отговор

    До коментар #26 от "Osman":

    Е чак толкова назад в времето не я познавам-чувал, само дето на карти с познати си разменяхме истини за този славей на Възраждането, а и за другия идеолога и помагача на агента от Държавна сигурност Илхан Андай, който с помоща на десантчици от Вътрешни войски в с.Бойно е сменял насилствено имената.Свидетел на събитията разправяше как в центъра на селото са били докарани селяните.На тези които приемали българските имена получавали по един ВЕФ заедно с новите си български паспорти, а другите нежелаещи с шалварите и чалмите заминавали за Белене.Ех ПРОДАЖНИЦИ-ПОМАЦИ!
  • 28 теню

    3 3 Отговор
    Ти май си се разминала с Биволъ, че приказваш сега тези глупости.
    Ако толкова си загоряла потърси местен бивол

    Коментиран от #30

  • 29 Цццц

    4 0 Отговор
    А да тази дето я изритаха, нали като беше в DOST се "бореше" за турското население, деуличница
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Марина

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Барба Ганьос":

    ха-ха-ха,каква българо-гръцко-селско -тарикатска комбинация!!
  • 38 Марина

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "РЕО":

    А ти се научи да пишеш,и тогава ми коментирай..
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Роко

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Смех":

    Няма да е скоро приятелите на ДПС взеха властта така че в близките година- две няма да стане.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове