Last news in Fakti

9 Декември, 2021 12:23 7 004 22

Политолог: ПП ще получи много по-голяма власт от останалите

  • марая цветкова-
  • политолог-
  • преговори-
  • правителство-
  • коалиция-
  • пп-
  • продължаваме промяната

„Не се създава усещането, че ще се работи в цялост, в една мащабна посока, а по-скоро на парче“, смята политологът Марая Цветкова

Политолог: ПП ще получи много по-голяма власт от останалите - 1
Марая Цветкова, снимка: Ани Костова/БНР

„От една страна не закъсняваме драстично, но от друга страна заявката на ПП, че ще бъде излъчено правителство в определени срокове, не се случи.“ Това каза пред БНР политологът Марая Цветкова.

Публичните преговори значително забавиха този процес, посочи тя.

Със сигурност Кирил Петков и Асен Василев си представят нещата по-бързо, защото идват от частния сектор, където бързината е ключова, отбеляза политологът. Същото според Цветкова важи за депутатите на формацията.

„Това са хора, които нито имат представа как функционират тези тежки партийни структури, нито са си представяли, че ще попаднат в ситуация, в която уж всичко е договорено, а в крайна сметка нищо не бе договорено“, коментира Марая Цветкова в предаването „Преди всички“.

Според нея по времето на публичните преговори по отделните политики е станало ясно, че „по някои неща те въобще не се разбраха, но се опитаха да подскажат на гражданите, че всичко е точно – има недоговорени неща, но те ще бъдат договорени на по-следващ етап“.

„Виждаме, че недоговорените неща са всъщност големи червени линии.“

За гражданите е важно да гледат изпълнението на нещата, подчерта тя.

Запитана дали е опасно подписването на двустранни споразумения с ПП, тя изтъкна, че така никоя от партиите в коалицията няма да носи отговорност за решенията на останалите, освен ПП:

„За мен е доста притеснително. Видяхме, че се случва някакво преразпределение на т.нар. баница. Въпросът беше дали тази баница ще се съхрани все пак цяла или всеки ще си вземе парчето и ще отиде да я яде на друга маса. България досега страдаше от неравномерно разпарчетосване на тази баница, а сега парчетата се получиха, но не знаем това до какво ще доведе.“

„ПП ще получи много по-голяма власт от останалите, но не се създава усещането, че ще се работи в цялост, в една мащабна посока, а по-скоро на парче“, смята Цветкова.

Според Марая Цветкова съветниците в отделните министерства, които ще контролират дейността на министерския екип от друга политическа формация, са вид „партийни аташета“ и това е практика, която напомня за други времена.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Онзи

    45 6 Отговор
    Тая пък кога стана политолог. Поредната платена гугутка.
  • 2 Бабикян

    12 22 Отговор
    Естествено, че комунистите ще получат пълна власт
  • 3 Госあ

    32 3 Отговор
    Баницата е за ядене мисирко, а ако не се договориш как да я разпределиш, всички ще се хвърлят върху нея да късат като мисирки.
  • 4 Jacques Yves Moineau

    32 9 Отговор
    Няма закъснение. Всичко върви според законовите срокове. А това вчера пръкнало се момиченце е творение на ГЕРБ.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 СвръхАз

    27 4 Отговор
    Бааахти яката полиглотка, или полу-вложка... или там каквато и да е...
  • 7 Пич

    15 8 Отговор
    Къде учат тези политолози...!!!??? Това , което е на повърхността , всички го виждаме... Отдолу , БСП ще решава , кой да плува , и лой да се удави...
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Чичак на 54

    11 4 Отговор
    Обичам политоложки
  • 10 Чичо Гошо

    12 2 Отговор
    Тая как ще я анкетирам....
  • 11 Танева

    4 4 Отговор
    Прав коментар.
  • 12 Жоро

    17 4 Отговор
    Марийка ще има по добро бъдеще извън политологията а именно във филмовата индустрия за филми за пълналетни където доскучели домакини викат водопроводчик да им оправи проблема.
  • 13 мнение

    14 3 Отговор
    Направих грешка да прочета прогнозата на Марая от 05.08 как щяло да има правителство с мандата на ИТН .... Загуба на време е да се четат творенията тази госпожа, според мен, но всеки сам си решава.
  • 14 XYZ

    8 3 Отговор
    Ами докато Нинова и Атанасов се чудят за какво да капризничат, за да покажат колко са важни, народът чака Правителство, а не да слуша техните недомлъвки и да гледа постоянно физиономиите им по телевизията!
    Старите навици на узурпатори на властта от комунистическо време трудно ще отмрат - не стигнаха 30 години, колко ли още са нужни???
  • 15 Ами да

    8 0 Отговор
    Марайче, ми то няма как да е по друг начин. Друго просто не е възможно.
  • 16 MGewehr

    5 0 Отговор
    Момето-политолeг с големите питки кое беше???
  • 17 ФЕЙК

    8 0 Отговор
    Всяка сутрин едно стадо ЛОЗИ, като се изсипят по телевизиите, а по всяко друго и в сайтовете ти идва да счупиш телевизора. Сутрин стават в 5 часа и кой хвърля боб, кой гледа на пъп, кой се вторачва в кристалната топка и като започнат едни гадаения, едни предсказания. Циганките гадалки стачка ще правят срещу тях и ще ги кълнат , взеха им хляба. Пък като излязат дъртите влъхви като Коларова, Райчев и други тем подобни цял ден денят на половин България е крив. Хайде това моме е по харно ,ама за други рубрики!
  • 18 коя беше тая

    1 0 Отговор
    Мнението на световнонеизвестната "политоложка" Марая е изключително важно за малък кръг подобни експерти от кварталната седянка
  • 19 коментатор

    0 0 Отговор
    В крайна сметка всички тези партии / ДБ, ИТН, БСП / ще си изкусат горчивата попара на следващите избори, като изчезнат от политическия небосклон или ще са в минимален състав за разлика от Продължаваме промяната които ще оберат лаврите. Да продължават тези три мижату..и партии да се правят на великани и ще разберат това до къде ще ги доведе.
  • 20 недоучин дол

    2 0 Отговор
    Не е доучило момето! Затова не съобразява, че още не е даден мандат, и преди този акт не може да има определени, нито неопределени срокове за излъчване на правителство, ха, ха, ха , както то е дочуло отнякъде
  • 21 Биби Долапчиев

    1 0 Отговор
    Таа ако ма стисне одолу без ръце че повърнеме моментално с оная киферица лелаво-пембената деа!
  • 22 Васил

    0 0 Отговор
    Повече власт ама като гледам ще е нетрайна след Данчо ментата се нарежда и Кирчо ментата.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове