Last news in Fakti

16 Декември, 2021 06:36 5 378 28

МС: Премиерът не е отстъпил пред Скопие

  • лена дионисиева-
  • кирил петков-
  • северна македония

Дионисиева коментира казаното от Петков пред вестник „Файненшъл таймс“ за преговорите със Скопие

МС: Премиерът не е отстъпил пред Скопие - 1
Снимка: БГНЕС

„Това, което премиерът Кирил Петков предложи не е отстъп от позицията, изявена по-рано от България, а нейното надграждане с предложението да се водят разговори, които да анализират в различни сфери последиците от присъединяването или не на С. Македония след изпълнение на заложените изисквания в договора за добросъседство“.

Това заяви говорителят на правителството Лена Бориславова.

Думите на началника на кабинета на министър-председателя Кирил Петков са по повод казаното от Петков пред вестник „Файненшъл таймс“, че София ще предложи на Скопие "нов, много бърз процес със срок шест месеца".

"Премиерът Петков сподели пред "Файненшъл таймс", че заставаме зад досегашната позиция на Република България, но предлагаме успоредно с нея да бъде подобрен механизмът, по който да текат преговорите със съседна Република Северна Македония, така че да могат да се изследват не само историческите аспекти на това решение, но също така да бъдат обхванати икономически, социални, инвестиционни и всякакви други", заяви Бориславова.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 38 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 име

    58 1 Отговор
    Формално е така, но се съмнявам че в следващите 6 месеца нещо в шизофренията на сърбоманите ще се подобри. Въпроса е тогава какво ще прави, щото пак ще има натиск от ФАЩ и ЕССР

    Коментиран от #22

  • 2 АННА МИЛА

    50 0 Отговор
    ВЕТО ВЕТО
  • 3 РЕАЛИСТ

    39 25 Отговор
    Това премиерът на България ли е? Майко мила. Докъде я докара тази държава.

    Коментиран от #4, #7

  • 4 ????

    27 21 Отговор

    До коментар #3 от "РЕАЛИСТ":

    Е нее може да засенчи по простотии Толупа. На новия премиер простотията не му е в кръвта.

    Коментиран от #8

  • 5 Българка

    45 9 Отговор
    Колкото и да парфюмират едно миризливо, то си е миризливо. Зъбчо кокоранчов се опитва да прави наколенки пред Мустафа, без да нарани въжделенията на родните патриотари. Ленчето излязло и то да маже. Не ви се получава, въпроса е или, или. Тия захаросаните маабети може да минават у Кенъда или ФАЩ, ама при тъмните балкански субекти не минават.
  • 6 Сивата чапла

    78 0 Отговор
    Грък, сърбин и румънец хванали златна рибка.
    - Искам в България да изригне вулкан - казал гъркът.
    - Искам в България да стане наводнение - казал сърбинът.
    - Искам в България да стане земетресение - казал румънецът.
    - Готово! - казала златната рибка.
    ... Гледат насред Солун изригнал вулкан, Белград - под вода, а Букурещ изравнен със земята...
    - Златна рибке, какво направи?
    - А-а-а, гледала съм старата карта! """

    Коментиран от #27

  • 7 Българка

    41 16 Отговор

    До коментар #3 от "РЕАЛИСТ":

    Точно това си избраха 80% -те, то ни мъж, ни жена , ама учило 3 месеца у Харвард. Цели 3 месеца ей!!!
  • 8 РЕАЛИСТ

    35 22 Отговор

    До коментар #4 от "????":

    За простотия не споря, но наглостта на Кирчо бе безгранична. Три пъти наруши законите на България, преди да встъпи в длъжност. Такъв нахалник България не познава досега. Пък и сега ще видим, какво има в главата на това момче, щото досега само раздувки. Учил бил , ама важното е , какво е научил. Сега ще се учи да управлява на наш гръб. Бойко мина през главен секретар, кмет и чак тогава пое държавата.

    Коментиран от #11

  • 9 да да ама не

    29 3 Отговор
    Т.Н. Премиер Джон 3 Волта да не изразява собственото си /продиктувано от задокеана/ мнение , а да влезе по-скоро в час и да защити българската / на народа / позиция . въртянето на задните части води само до едно. По лесното навлизане на вредни предмети/идей разделящи двете половини.
  • 10 Сивата чапла

    36 5 Отговор
    """ Двама македонци се виждат случайно в Ню Йорк и единият вика радостно:
    - Ееееееее, Трайче, колко е малък светът!
    - Не е малък, Македония е голема! ""
  • 11 ????

    30 21 Отговор

    До коментар #8 от "РЕАЛИСТ":

    Как пък виждате сламката в окото на Кирчо, но гредата на Толупа 15 години не я виждате? Кирчо нарушил конституцията, Толупа минал през 3 длъжности преди да стане премиер и минавайки през гл секретар, кмет и премиер не се научи да управлява, а продължи бандитстката си крадлив а дейност.

    Коментиран от #13

  • 12 Месут

    6 33 Отговор
    Ще отстъпиш Киро. Въпрос на няколко месеца е. Като стъпиш на килимчето пред лидера на региона Реджеп Ердоган няма къде да ходиш

    Коментиран от #21

  • 13 РЕАЛИСТ

    25 16 Отговор

    До коментар #11 от "????":

    Я почакай. Гредата на Кирчо тепърва ще я виждаме. Щом за три месеца видяхме три сламки, едната от които е нарушение на конституцията, какво ли ще бъде след 3 години. Не очаквай един мошеник да се промени. Видяхме неговата Ваня Караганева, как за три месеца завлече държавата със 100 и косур милиона и знаем вече, какво да очакваме от тази сбирщина.
  • 14 Тотковски

    43 0 Отговор
    Май американците натискат Петков. Дано не отстъпи от позициите на България! Северна Македония е по-лошо копие на България и като всяко копие не е оригинал.
  • 15 Уролог

    27 8 Отговор
    Харвардеца,не е отстъпил,той се е навел пред Скопие!
  • 16 ДА ИЗМЕТЕМ крадливата пасмина ГЕРБ

    35 1 Отговор
    Ако до 6 месеца макетата не признаят, че са българи, ама просто некъпани, да им се каже да духат супата...

    Коментиран от #17

  • 17 ИМПЕРИАЛИСТ

    32 3 Отговор

    До коментар #16 от "ДА ИЗМЕТЕМ крадливата пасмина ГЕРБ":

    Били са Българи, ама преди един век! От тогава са се омешали със сърби, албанци, власи, хървати и т.н. Иначе до сега проблемът да е решен, защото "кръвта вода не става"...
  • 18 Възмутен

    35 0 Отговор
    Не са важни какви ще са последиците от приемането или не на СМ в ЕС. Важното е новите политици да не отстъпят от нашите условия и да не направят национално предателство. В противен случай се превръщат веднага в политически трупове и ще трябва да бягат много бързо към жилищата си в чужбина.
  • 19 невербалност

    22 3 Отговор
    Снимката с "наведения" Кирчо е достатъчно красноречива. Заев пък се бил "разбрал"...с Харвардеца!!!! Съпоставете позицията на Кирето с изказването на Заев...и ще ви стане ясно..какво са се разбрали.
  • 20 Ю.кортес

    21 3 Отговор
    Кире канадеца е просто един клоун.
  • 21 Да е жив и здрав валията на Одрин

    11 1 Отговор

    До коментар #12 от "Месут":

    Бай Ердо има много яки проблеми и като нищо може сам да клекне. Да е жив и здрав валията на Одрин!
  • 22 Кирчо може и за 6 седмици - безплатно е!

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "име":

    Пак да изясним: По време на посещение на султана в двора на император Наполеон трети, гостът трябвало (по протокол) да произнесе приветствие. Султанът станал и казал няколко думи на турския преводач. Преводачът дръпнал 15 минутна реч. Това направило впечатление на императрица Евгения и тя попитала френския преводач : " Навярно турският език е много богат, какво точно каза гостът?" Честният преводач настъпил котката: "Ами каза: "Кажи им нещо любезно!""
  • 23 гост

    20 3 Отговор
    Казусът със СМ е много сложен за българските политици,всичко е въпрос на зависимости.А те са зависими от избирателите които по насадените националистически причини не искат да се отстъпва по никакъв начин,другото е нежеланието на Русия С.Македония да бъде в Евросъюза и обвързаноста на новите ни политици с нея,и не на последно място желанието на Европа да започне преговори,откъдето пък идват парите .Така,че те стоят разкрачени и се чудят на кой точно да угодят най-напред,защото явно на всички едновременно не може.А македонците не отстъпват,защото няма накъде,ако се съгласят на това което ние искаме,това значи да се разрушат устоите на които стои измислената им държава.
  • 24 Средно интелигентен българин

    14 7 Отговор
    Уважаван от мен политически анализатор каза, че новото правителство още преди да бъде състсвено е обещало на Негово Превъзходителство Херо Мустафа да направи факт следните три неща: да приемат Истанбулската конвенция, да не пречи на РС Македония за влизането й в ЕС и максимална имунизация на българите (по възможност задължителна). По тези три приоритета ще ги познаете! Българите са толкова отвратени от политиците, че са готови да гласуват за всеки нов кандидат. Това се използва от "Влиятелните фактори" и ни вкарват в "правия път". Тъй като неаксинираните са значителна част от българското население, правителството започна ваксиниране на части. Първи са министерските чиновници, после ще са останалите държавни служители, а накрая почти всички. Съвсем скоро ще трябва да ходим пак на протести. Единствено от "Възраждане" са принципни и защитават реално българските интереси. Вероятно не са безгрешни, но ако имаме малко ум, трябва да се обединим около тях за да не ни продадат и претопят!

    Коментиран от #25

  • 25 гост

    4 6 Отговор

    До коментар #24 от "Средно интелигентен българин":

    Няма никаква логика да обещават каквото и да е на Херо Мустафа,защото ако си спомняш Кирил Петков бе издигнат от нищото, от Румен Радев,който признава,че Крим е руски и най-малкото е зависим от САЩ,а по скоро от Москва.И коалиционните партньори основно от БСП, очакваш да мислим ,че угодничат на САЩ,а не на Моква.Така,че извадите ти са доста грешни или по-скоро подвеждащи.
  • 26 Български навеки

    14 0 Отговор
    Кириле, не знам канадец ли си, Българин ли си, в харвард ли къде си учил. Предадеш ли нашата мила държава която е просъществувала 1400 години, дупе да ти яко и Господ няма да те спаси! Народ без история нее е народ!
  • 27 Старата карта

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Сивата чапла":

    ми е показвал още моят баща. Ама то беше много отдавна, когато ме слагаше на коленете си и рецитирахме Ботев и Вазов. Сега колко бащи го правят с децата си ? А училището ?
  • 28 даадаада

    1 0 Отговор
    Вуте:
    - Руснаците излязоха в Космоса!
    Нане скача радостно:
    - Всичките ли?!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове