Last news in Fakti

18 Декември, 2021 18:37 1 940 30

Славов: Най-късно другата есен ще има друг състав на ВСС

  • атанас славов-
  • всс-
  • прокурор-
  • промени-
  • състав-
  • съдии

Очаквам да има ново искане за отстраняване на главния прокурор от страна на новия съдебен министър Надежда Йорданова, каза депутатът от "Демократична България"

Славов: Най-късно другата есен ще има друг състав на ВСС - 1

"Следващата година ще има промяна на върха в прокуратурата и във ВСС. Очаквам да има ново искане за отстраняване на главния прокурор от страна на новия съдебен министър Надежда Йорданова. Нужен е нов избор на ВСС. Най-късно другата есен ще има друг състав на ВСС, но не можем да чакаме толкова, защото той достатъчно се дискредитира". Това заяви в студиото на "Офанзива" Атанас Славов, депутат от "Демократична България".

По думите му двама членове липсват, което поставя под въпрос легитимността на Висшия съдебен съвет.

Той се надява Галина Захарова да бъде избрана за председател на ВКС. "Тя е безспорен професионалист. Ако са искали, да са излъчили други кандидатури", каза Славов. И допълни, че трябва да се запази магистратския статут на членовете на ВСС, а е нужна и промяна във вземането на решения с двойни мнозинства.

"Трябва да може да се отчита волята на съдиите, пряко избрани от съдии, когато се вземат кадрови решения. Необходима е промяна на квотите - политическа и гражданска във ВСС. Затова обаче е нужна конституционна промяна. До 6 месеца ще имаме конкретни идеи за промени в Конституцията", разкри той. И поясни, че визията на "Демократична България" е в прокуратурата да има признати професионалисти от различните юридически професии и научните среди.

По темата за надзора на законността Славов коментира, че прокуратурата не бива да се меси във всякакви процедури и да се дават предписания на органи. "Правомощията трябва да бъде стеснени до протестиране на противозаконен акт", подчерта депутатът.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 20 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ФИЛИП ЕЙДЖИ

    21 8 Отговор
    да де, ама до тогава вас няма да ви има!
  • 2 Сатана

    21 7 Отговор
    До другата есен Народът ще ви измете и ще изхвърли боклука на бунището.Тоя от ДБ впряга каруцата пред коня и се изказва неподготвен
  • 3 Пич

    19 4 Отговор
    Абе , вдигате пушилка , за да изместите основният въпрос - за галопиращите цени , и нищоправенето на " младите " по въпроса...!!! Относно законите - винаги са били добри , а спазването им - лошо... Истината е , че искате да смените едни хора , с ваши хора... А това , че народа не ви интересува , се видя от всичките ви действия , и за ваксините , и за Македония , и за пенсиите и заплатите , и т.н.
  • 4 пожелание

    6 10 Отговор
    Да идват умни магистрати от ЕС. , те да се запознаят какви мафиотски изпълнения са правили нашите ,и да ги вкарват в затвора .Няма друго спасение !
  • 5 Иван

    10 4 Отговор
    Добре, че не каза до 5 години!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Твойте и мойте бият наш,те

    13 1 Отговор
    Да си оправят 4-те П-та първо партията, опс, това партия ли е, сдружение ли е, къде им е програмата, къде са им партийните членове, плащат ли членски внос?! Тръгнали дебето да реват на чужди гробища.А вашия Ицко нали беше правосъден министър и кво направи, я си спомнете, че точно той издейства промяната с прокурора.Ама внимавайте, че колелото се върти и сега, като смените прокурора с ваш човек, той нали ще трябва да се съобразява с тези промени в закона, които искате да пробутате от злоба към личността Гешев. И ще стане: С вашите камъни по вашите празни кратуни😂😂😂😂
  • 8 Хихихихии.. хихихихии

    18 5 Отговор
    ДРУГАТА ЕСЕН НЯМА ДА ВИ ИМА, БЕЗРОДНИ СОРОСПИЙКИ И ПЕДАЛИ!
    ЦЕЛАТА ДЖЕНДЪР-СБИРЩИНА НА КИРО ПРОСТОТО...ИЗЧЕЗВАТЕ ЗАВИНАГИ...
    ХИХИХИХИИ.... ХИХИХИХИИ.....
  • 9 Бибитко

    11 11 Отговор
    Всички тролчета на ГЕРБ-ИПОН, които неуморно драскат навсякъде по заръка на своя велик учител и кормчия Бойко Борисов, да отиват дружно на гала-вечеря при своя цар Тиква!
  • 10 От кАдя на кАдя?

    6 10 Отговор
    Стига с тези циркове!
    Променяйте Закона за съдебната власт,намалете заплатите на плъховете и слугите на Мафията в него, пратете ги на по-ниски платени длъжности и плъховете сами ще напуснат потъващия кораб .
  • 11 Алоу

    8 1 Отговор
    Докато промените ВСС той ще събори правителството
  • 12 До нова година

    7 4 Отговор
    Ако не се вземат мерки за промяна значи да не се надяваме
  • 13 Warrior

    11 0 Отговор
    Танасчо, до другата есен може да си заминете.
  • 14 Я па тоА

    11 0 Отговор
    Догодина ще има и ново Правителство .. а ДБ ще си почиват дълги години
  • 15 XAAXAAAXA

    13 0 Отговор
    СМЕХУРКО, ДО АПРИЛ СТЕ В ПАРЛАМЕНТА. А ПОСЛЕ ЩЕ ХОДИТЕ ЗА ГЪБИ КАТО МАЙЧЕТО.
  • 16 44444

    10 0 Отговор
    до другата есен няма да ви има бре, къде се врете?
  • 17 MGewehr

    7 0 Отговор
    ще, ще, щееее.... и той се надява, надява, надяваа... и всичко това за храна за глупаците!!!°
  • 18 томка бикова

    6 3 Отговор
    До другата есен вятъра ще ви отвее и НИЕ Тиквеночетите отново сме на ВЛАСТ.
  • 19 Пико

    8 3 Отговор
    Излезе ,че ДСБ голям го вадиха за правосъдната реформа ,пък той мек.След десет месеца оставяйки на мафията финансов ресурс защитен от съдебната власт ,половината ще сте купени.
  • 20 За протокола

    9 1 Отговор
    Тия цял мандат ли ще ни залъгват само с Гешев?
    Съдебната система, а и МВР са най-корумпираните системи у нас и най-зле работещите!!!
    - Обикновено дело за делба се точи 10г и още не му се вижда края.
    - Дават се смешни и неадекватни присъди
    - Осъдени на затвор се пускат в къщи и те изчезват зад граница.
    - Двойни стандарти в правосъдието.
    - Законно представени доказателства по дела не се приемат без обяснения. Адвокатът казва, че така си работели и не е за пръв път.
    - Прокуратурата пише отказва да организира производство без дори да е разгледала случаите.
    - МВР действа по инструкции по телефона, а за настоящи и бивши колеги не се и помръдва. Има феодална зависимост от местни политици и силни хора. Инспектората не се и помръдва ако се касае за обикновени граждани и не е нещо "специално". Все пак гарван гарвану око не вади.
    - Адвокатите стават съучастници на престъпниците, като ги измъкват с цената на всичко.
    - Адвокати продават клиентите си и умишлено губят делата им.
    - Пътна полиция си проси подкупи на пътя.
    - Виждал съм как полицаи намират откраднати коли на свои хора само с едно телефонно обаждане. Но само на свои хора. За другите има писане, разследване, мотане и т.н. и често колата не се намира.
    Такива са всекидневните проблеми на десетки и стотици хиляди българи, но на никой от политиците не му пука, защото само махането на Гешев и отърваването на олигарсите и мафиотите се плаща.
  • 21 Джони

    14 1 Отговор
    Защо толкова много са се вторачили почти всички политици в гл прокурор Гешев. Нима арестуваната и с повдигнати обвинения олигархия има такова голямо влияние. Нима президента Радев Решетников не е забравил обиски в президентството. Нима изгонените руски олигарси и шпиони и те му търсят мъст. Нима всичките искате да бъде назначен един послушен и с петолъчка на челото гл прокурор за да миряните уж извършвайки реформи,а всъщност една подмяна.
  • 22 неполиткорект

    9 0 Отговор
    Бандата на юридическите изнудвачи рекетьори точи зъби за най-важните постове в държавата. Ако тия престъпници ги овладеят жална и майка на цяла България! Досегашният модел ще ни се види "цветя и рози"!
  • 23 ЕДГАР КЕЙСИ

    6 0 Отговор
    АТАНАС СЛАВОВ - ГЕНИЙ НА ЗЛОТО..... КОГАТО КОСАТА БЯГА ОТ ГЛАВАТА И СЕ НАСТАНЯВА ВЪРХУ БРАДАТА....... КАКВО СЕ ПОЛУЧАВА..... ФРАНКЕНЩАЙН !
  • 24 Да,бе

    2 3 Отговор
    Твоето най-късно ще е много и прекалено късно.Що няма един без коса с поне малко мозък!
  • 25 ЕДГАР КЕЙСИ

    4 0 Отговор
    ДРУГАРЯ НАСКО Е ПРИДОБИЛ ЧУВСТВОТО НА МАЛОЦЕННОСТ , КОЕТО ОТКЛЮЧВА ДРУГО ОТКЛОНЕНИЕ В ХАРАКТЕРА....... ЗЛОБА И ОТМЪСТИТЕЛНОСТ.....
  • 26 чакай си

    4 0 Отговор
    от СПА-то. Че тебе няма дате има.
    И Рашкоо фф също. Фиксирали сте се на Гешев, докато престъпността расте с всеки изминал ден.
  • 27 До тогава

    3 1 Отговор
    И вас може да ви няма.
  • 28 Вместо

    4 0 Отговор
    Да мислят,как народа ще изкара Мунчовата зима при тези галопиращи цени,те ме занимават с каскета.И да смените Гешев ,това няма да ми напълни хладилника.
  • 29 Комунист

    4 0 Отговор
    Този "очаквал".То и аз очаквам да мислите за народа вместо да дръгнете каламбаците на Гешев ,ама йок.На вас зора ви е да свалите каскета и да сложите послушко на негово място за да си крадете на воля.А народа ,кучета го яли.Но не си мислете ,че там мястото ви е гарантирано.На хората ще им писне и ще бъдете изгонени с камъни и дървета от топлите местенца. Глада е по силен и от тока.
  • 30 Калин

    2 0 Отговор
    ДБ и срещу Пеевски скачаха, ама накрая си правят селфите с него в парламента. Смешна история.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове