Last news in Fakti

4 Януари, 2022 07:05 1 644 35

Спешна среща на бизнеса заради високите цени на тока

  • спешна среща-
  • бизнес-
  • високи цени-
  • ток

Очаква се работодателските организации да излязат с обща позиция

Спешна среща на бизнеса заради високите цени на тока - 1
Снимка: БГНЕС

Работодателските организации се събират на спешна среща заради високите цени на тока. Идеята е бизнесът да излезе с обща позиция за кризата, съобщават от Нова телевизия. Те вече се обявиха против въведения таван на финансова помощ от държавата и поискаха по-високи компенсации за сметките си за ток. Преди дни работодателите се срещнаха с президента заради новия пик на цените на борсата. Очаква се тази седмица да се срещнат и с управляващите.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трайно безработен

    24 5 Отговор
    Като не може да плашат тук да си намерят друга държава да плащат там аз как ме пращат да си търся работа в друга държава като няма работа тук.
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    21 2 Отговор
    КЕВР са мутри и престъпнии който не им пука за НАРОДА

    Коментиран от #5

  • 3 Иван Грозни

    28 4 Отговор
    В България няма работодатели, а ползватели на ефтин труд с цел големи печалби. Като не им харасва да си намерят друга държава. Едвали, няма друга подобна на нашата.
  • 4 ха ха

    32 1 Отговор
    За какво ни е бизнес, на който плащаме сметките? Така ли вървим към просперитет? Проблемът с енергията няма да се нормализира в обозримо бъдеще без да се смени енергийната политика. Едно въпросче към правителството: Онова, там дето го плащаме за зеления хайвер от перки, панелки и мини вецки, няма ли да го махнете? То уж беше да ги субсидираме докато проходят, нали? Сега пазарната цена на тока още ли им е ниска и не могат да смогнат със зеления хайвер? ;)
  • 5 Избирател

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Народа що не гласува на избори!? Що знае, че не им пука за него а гласувалите са заинтересовани или гласуват защото мразят управляващите а не, че харесват тези за които гласуват. Просто за да ги махнат едниге гласуват за другите.
  • 6 Пич

    19 5 Отговор
    А бе , за тези канадски мошенници , само на бизнеса ли да му високи цените...!!!??? А за високите цени на народа , кога ще има спешна среща...!!!??? На робовладелците като им е висок тока , тази част от тях , която го изнася и препродава , да бъде спряна , и готово... !!! На хората трябва да увеличите пенсиите и заплатите , а не да давате държавни пари за овесените робовладелци...!!! Не можете ли поне колкото Бойко...!!!??? Нали се представяхте за много повече...!!! Пълни Продажници...!!!
  • 7 герап

    14 1 Отговор
    „Крайната цел на управляващата система е да квалифицира всеки бунт срещу нея като психично разстройство и с помощта на фармацевтичната мафия да превърне здравите хора в болни, които също ще бъдат третирани като "счупени машини" и „източник на печалба“ - твърди френският депутат и лекар Бернар Дебре. Той е съавтор на книгата "4000 полезни, безполезни и опасни лекарства", в която посочва, че половината от лекарствата, отпускани по лекарско предписание в западната медицина, са напълно ненужни и неефективни, а 5% от лекарствата са опасни за здравето.

    Коментиран от #17

  • 8 Жабата

    19 0 Отговор
    Значи тока е скъп вдигат цените в магазина дават им помощи и не трябва ли да намалят цените?! А те и пт цените и от компенсации цоцат яко карат маибаси а на нас среден пръст
  • 9 gggw

    23 0 Отговор
    просто разкарайте "свободния" пазар на ток, както и чез и другите и нещата ще се подредят от самосебе си

    Коментиран от #13, #20

  • 10 Сталин

    21 0 Отговор
    Има борса, има проблем. Преди борсата нямаше проблеми. Такива са факрите.

    Коментиран от #11

  • 11 Пази се от Идиота

    10 1 Отговор

    До коментар #10 от "Сталин":

    ИМА БОРСА АМА ИМА И ОЛИГОФРЕН - Иван Иванов "Кевъра" чиято роля е да НЯМА ПРОБЛЕМИ !

    Коментиран от #12

  • 12 gggw

    3 6 Отговор

    До коментар #11 от "Пази се от Идиота":

    кевр няма нищо общо с цените за бизнеса
  • 13 Че Гевара-та

    14 1 Отговор

    До коментар #9 от "gggw":

    ПРЕКУПВАЧИТЕ НА ТОК ПОВЕЧЕТО СА БИВШИ ИЛИ НАСТОЯЩИ ДЕПУТАТИ, КАТО "Че Гевара-та" Георги Кадиев !

    Коментиран от #15

  • 14 Някой

    8 1 Отговор
    Да ходят господа бизнемените (и бизнесдамите с тях) пред ойропарламента - там измислиха тази простотия с борсата на електроенерги и газ. Що спаха, когато ги лъгаха, че пазарният механизъм ще намали цените?
  • 15 gggw

    8 1 Отговор

    До коментар #13 от "Че Гевара-та":

    със сигурност а ЧЕЗ ена ДПС както и енерго про..
  • 16 Фен

    7 2 Отговор
    И при арменския поп да идат, все тая! Кирчо и кокорчо ще правят комисия, ще анализират, ще вникват... Пък фалиралите - фалирали! Явно нещата трябва тотално да се осеат, за да почнат да се оправят!
  • 17 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 1 Отговор

    До коментар #7 от "герап":

    имено защото свестните ХОРА ги имат за луди а глупецът навред почитатг ошще навремето когато работих казах на ДИРЕКТОРА ни защото един бе тъпана тоест работникъгт работи адруг прибира парата ДИРЕКТОРЪТ ме нарече шизофрник е значи за някой ИСТИНАТА е психическо заболяване

    Коментиран от #19

  • 18 Йфкцкцк

    5 2 Отговор
    Петковци ни задълбават още повече от Борисов. Трябва да се спре в зародиш това. Колят ни и ни бесеят и ние гледаме. Други ден ням да имаме пари почти за нищо
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Гербераси долни

    6 0 Отговор

    До коментар #9 от "gggw":

    Как да го разкарат този "свободен " пазар ,до скоро гела и недоносчето Велев ревяха че трябва спешно да го има и как е наи добре да не плащат на работниците в енергетиката ,а веднага да бъдат съкратени.
  • 21 АННА МИЛА

    4 1 Отговор
    тия КЕВР и ЕРПТА и НЕК са нагли безчовечни типове
  • 22 капитан Петко

    1 3 Отговор
    Освен обирането на народа и съсипването на бизнеса
    идеята е да се източи и окраде и бюджета
    да ви прилича на КТБ
    ами европа не работи с комунисти затова е така
  • 23 Почов

    5 0 Отговор
    От ГЕРБ да кажат, защо топлофикациите са купували през тяхното управление 3-4 пъти по-скъп газ от пазарната цена, вместо намаление за корпоративни клиенти, са натрупали стотиците милиони загуби.
  • 24 капитан Петко

    1 0 Отговор
    Тва е една мръсна уйдурма
  • 25 Пеев

    2 2 Отговор
    Брей тоя Радев много могъщ бе. Увеличи цената на тока и на газа на спотовите пазари в Лондон.
  • 26 Геро

    6 1 Отговор
    Мафията ГЕРБ-ДПС ще саботира Държавата до последно. Съставът на КЕВР и на други важни институции като Съда и Прокуратурата са техни. Докато не се сменят Промяна няма да има.
  • 27 Емо

    8 0 Отговор
    Явно Севда е пропуснала да ви каже, че ЧЕЗ вече повече от година не е в България. Приемниците му са Еврохолд, биеш Евроинс, който пък е бивш СИК. Така че вече родни мутри, патриоти така да се каже, управляват Електроразпределението.
  • 28 Милев

    6 0 Отговор
    На Енергийния пазар се вихри Голяма Спекула в момента, Борисов е Активирал всички негови марионетки да създават ХАОС, чрез Браншови организации, ЕРП-та, КЕВР, БЕХ, НЕК, шефове на тържище за Ел Енергия, все негови Кадри, клатят държавата, създават Несигурност и недоволство, по Чисто Политически причини, да се пречи на Правителството да въведе ред в Енергийния Сектор!! Това е "Конструктивната" Опозиция на ГЕРБ!! Мафиотско - сикаджийски постановки!!!

    Коментиран от #31

  • 29 Без

    4 1 Отговор
    Никакви пари за бизнеса. Как домакинствата се справят без дутуации когато всичко поскъпне ,а бизнеса иска пари за всичко щом нему изнася ,държавата с най ниско платена работна ръка и най големи печалби за шефовете им .искат дутацики за нови бентлита !
  • 30 Искаме

    0 2 Отговор
    Искаме отново герб на власт стига плахи марионетки
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Който

    4 0 Отговор
    Който бизнес не може да си плаща тока ,значи небива да съществува в този си вид .по този начин ще стане един вид отсяване на продуктивния и не продуктивен бизнес ...
  • 33 Заинтересован

    4 0 Отговор
    Разяснете кои са “бизнеса” ... ваши си шепа хора дето дърпат конците ли ?
  • 34 pbdan

    3 0 Отговор
    Интересното е, че бизнесът не настоява за правото да сключва дългосрочни договори с производителите на евтина енергия(АЕЦ, ВЕЦ,ПАВЕЦ), а иска парични компенсации. За това им е платено някак си или така предпочитат - по-скъпа продукция, по-голяма печалба.
  • 35 БИЗНЕСА ВСЪЩНОСТ СА КРАДЦИТЕ НИ

    1 0 Отговор
    ОТВСЯКЪДЕ ГЛЕДАТ ДА ОТКРАДНАТ - НА ВЪЖЕТО ТРЯБВА ДА ВИСНАТ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол