Last news in Fakti

11 Януари, 2022 23:21 5 198 23

Спас Митев: Македония е създадена на антифашистко събрание и това определя нуждата им от враг

  • северна македония-
  • северна македония-българия-
  • спас митев

"Изчистването на въпросите около фашизма и антифашизма ще реши основната причина за насажданата омраза в македонците към българите", смята Митев

Спас Митев: Македония е създадена на антифашистко събрание и това определя нуждата им от враг - 1
Спас Митев, кадър: "Денят с Веселин Дремджиев"

"Новият елемент в преговорите с Република Северна Македония е, че няма срок за започването на преговорите, а ще се чака напредък по-темите. Разговорите при президента са се проточили толкова дълго поради разнородната коалиция, която говори за едни и същи неща, но с различни думи". Това каза инженерът Спас Митев от Благоевград, за когото темата Македония е присърце, в предаването "Денят с Веселин Дремджиев" по TV+.

"Много добра е идеята на министър-председателя Кирил Петков разговорите да станат по-интензивни и в различни области. Така ще се опознаем по-добре и ще изпъкне по-лесно нежеланието на македонските политичари да разговарят с българските политици.
Българските политици могат да започнат самостоятелно да правят и разширят пътя от Дупница до Гюешево да стане трилентов и да се ускори преминаването", каза още Митев.

"Изчистването на въпросите около фашизма и антифашизма ще реши основната причина за насажданата омраза в македонците към българите. Самата Македония е създадена на антифашистко събрание и това определя нуждата им от враг. И по този начин естественият враг на антифашизма е царска България", добави той.

"Много добър знак за посещението на министър-председателя Кирил Петков е, че ще преговаря с човек завършил Харвард – новият министър-председател на Македония Димитър Ковачевски. Те са научени да говорят на един и същи език – като има проблем да го решават. Но все пак да изчакаме да се срещнат и да видим как ще бъде посрещнат българският министър-председател", посъветва аудиторията Спас Митев.

Целия разговор можете да изгледате във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сатана

    11 46 Отговор
    Абе,пич,а не ти ли идва на акъла,че България окупира Македония през войната и са се държали като Украинците в Донбас?

    Коментиран от #9

  • 2 Хихихи

    21 7 Отговор
    Македония влиза в Кралство Югославия след ПСВ, доста прединда се появят фашистите. Марш да четеш книги

    Коментиран от #5, #8

  • 3 Станислав Стаменов

    10 2 Отговор
    Антички Римјанин во продавница за облека:
    – И од кога XL е поголемо од L?!
  • 4 олигофреникус Максимус

    18 7 Отговор
    Още един Глупак! Класика в соросоидния жанр! Инженерът естествено е прочел, нито повече, нито по малко книги от Тиквата! Българофобите обаче не пропускат да му дадат трибуна!
  • 5 В.В.П.

    13 3 Отговор

    До коментар #2 от "Хихихи":

    И това е ,::Историята на Македония,Древна Гърция,Римска империя,Източно Римска империя ,България,Османска империя,Кралство Сърбия,Югославия ,и 1991, Република Македония..Тая нещастна територия са я пъхали и вадили в Държави ,кой как намери за добре.Сега я искат в НАТО.Да подпишат дебели книги ,че са злобни комплексари ,и да пътуват !

    Коментиран от #7

  • 6 Шшм

    8 5 Отговор
    По думите на този човек е имало някакво събрание против Италия на което са създали Македония .Странно на това събрание по неговата логика са говорили против Италия а са създали Македония .
  • 7 Историята

    8 2 Отговор

    До коментар #5 от "В.В.П.":

    Пропуснал си Мизия и Тракия, между Гърция и Рим, а Кралство Сърбия след ПСВ става Кралство Югославия. Точно това Кралство Югославия, създадено от Франция и Великобритания с Крал Сърбин и Кралица Англичанка се превръща в СФРЮ след Втората Световна, така наречената Титова Югославия. След ПСВ, Сърбоя преяжда с територии - Словения и Хурватия от Австроунгария, Македония Босна от вече бившата Османска Империя и тук таме нещичко и от нас
  • 8 333

    15 0 Отговор

    До коментар #2 от "Хихихи":

    Влиза, но не влиза като Македония, а като Южна Бановина, и им е било забранявано да се наричат и македонци, и българи. И забранявано е меко казано, защото са убивали заради това. Решили, че ще ги правят южни сърби, а те не са сърби в никакъв случай. После са установили, че няма да станат сърби, и са им пробутали античната теория и цялата лъжа покрай нея. Теорията е примамлива една такава, и няма да дърпат към България, както между ПСВ И ВСВ. И Тито ги е направил македонци. Междувременно е трепал всеки, който има смелостта да се нарече българин, защото българите били фашисти. Дори след края на ВСВ, когато България вече е соц република.
  • 9 333

    23 0 Отговор

    До коментар #1 от "Сатана":

    Викаш прадядо ми от Щип, който са го изгонили сърбите, защото не бил съгласен, че е южен сърбин е окупирал Щип? Дали? Или другия ми прадядо от Драмско, Егейска Македония е окупирал Македония?
    Близо 800 хиляди души са изгонени от Пиринска и Егейска Македония в България. В Пиринско е пълно с такива, и в много градове има квартали, които до днес се наричат "македонски" защото са населени с бежанци от някоя Македония, която е останала извън границите на България. Чак във Варна май има такъв, както в немалко други градове. Гърците с които имаме споразумение след ПСВ за размяна на население са пращали всички "македонци" в България, не в Югославия, Вардарска Бановина или Южна Бановина или днешна Северна Македония. Ако са били македноци тия от Егейска Македония защо не са ги пращали в Македония? Помаците в Северна Гърция, които до днес не са малко и немалко от тях още говорят български не са ги пипали, защото не са се определяли като българи. Преди месец, два Ердоган се опита да им каже, че са турци, щото били мюсюлмани, ама не го приеха добре, никак даже. Български говорят, някакъв архаичен, помохамеданчени са в някакъв момент, доброволно или доброзорно, и тогава като сме разменяли население, за да няма конфликти не са казали, че са българи, не са казали, че са турци и са си останали в домовете. Всеки, който е казал, че е българин е пратен в България, често след като му вземат пари и злато. От Егейска Македония, ама не в "македония". България по това време е
  • 10 Само мнение

    0 6 Отговор
    Докато се изваждат подобни глупости , като основна теза , никога няма да можем да приобщим Македония. То и за това политическите ни резултати са такива - плачевни.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 gggw

    1 1 Отговор
    тоя още малко ще почне да хвали фашизма
  • 15 костас

    9 0 Отговор
    Зздравейте, когато се говори по въпросите за РСМ трябва да се има в предвид,че десетилетия наред сръбските служби са работили на тази територия в посока трайно обезбългаряване на населението. Със всички средства последователно е налагано сръбското влияние. Сръбските тайни служби успешно сас се инфилтрирали във всички управленски нива. Сътрудничеството със сръбските служби се и прокарване на сръбското влияние става с желанието на голяма част от македонските политици срещу пари, управленски позиции и привилегии. И обратно всеки който застъпва пробългарска позиция е мачкан със средствата на властта и постепенно изолиран от управленски позиции. Извода е че проблема с македония няма да бъде решен защото Сърбия води лицемерна и реваншистка политика спрямо България. За създалото се положение обаче трябва да признаем че и България има вина в лицето на управленците и от освобождението си до днес.

    Коментиран от #16

  • 16 Историк

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "костас":

    "Във войната няма значение кой е прав, а кой ще остане последен"-Уинстън Чърчил.
    Грешката на България не е нищо друго освен, че държавата е била на страната на губещата коалиция.И така в наши дни имаме македонци, твърдения за фашисти и татари и други неверни твърдения.Ако в България е имало подобен вид нацизъм или фашизъм нямаше и един циганин или евреин да оцелее.Между другото един софиянец-евреин наскоро описа, какво е било тогава.Отнет му е бизнесът, официално е така, но в края на месецът си е получавал средствата.По-късно отива в Израел, когато се създава еврейската държава
  • 17 Не спас яем

    3 0 Отговор
    Липсата на историческа памет е в основата на примитивизма в мисленето по отношение на фашизма и антифашизма. Това е опасно.
  • 18 Афоня

    4 1 Отговор
    Проблемът не е само в т.нар. РСМ! България е обременена не само от монархофашизма и грешките на Коминтерна. Страната ни е третирана като "държава, победена в Студената война" от Запада и неговия флагман САЩ. Това клеймо може да бъде изтрито само след краха на Хегемона по аналогия със съдбата на Римската империя. Вредите на янките които нанасят на страната ни са повече от очевадни и станали достояние от достойни наши журналисти. Освен икономическите вреди в политически аспект Хегемона ни нанесе огромни щети в външнополитически аспект с изваждането от мутренското блато и поставяне на премиерския пост на еднокнижния примат ББ! Този срам няма да се забрави скоро и авторитетът на държавата ни е сринат за десетки години. Това е факт! По темата за РСМ. Християнското население на тази "държава" знае много добре произхода си, но унизена от янките България въобще не е атрактивна за македонците. Сърбите винаги са преследвали техните интереси по груб и безпардонен начин в тази "територия" в наш ущърб. Така е, но те натрупаха голям международен авториет като се противопоставиха на Хегемона и пострадаха жестоко. Гордо и със самочувствие си възтановиха държавата след американския погром и имат ден на възпоменание на жертвите от агресията на Хегемона. Факт! Вардарските македонци се впечатляват от подобни смели действия. Факт! Какъв авторитет има "демократична" България, реторичен въпрос. Гербаджийския октопод все още не е унищожен и продължава да паратизира. Факт! Има св
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Спас е " ши б ан " Заек !

    2 0 Отговор
    Прочети писмото на Иван Вазов , като Министър на Културата до Мин. Председателя и ще ти стане ясно че Митко Палаузов, Чапаев и другарите от отряд " ЧАВДАР" са били на Берлинският договор 1878 при Ото Бисмарк ! А Зоя Космодемянская им е била Преводачка ! Ш И. БА Н заек !
  • 21 ЗАПАДА нас ни е " КЪЛЦАЛ" винаги !

    4 1 Отговор
    След Освобождението в Берлин - Бисмарк и др.ни СЪСЯКОХА на Княжество и Автономна Румелия ОБРАТНО предадена към Турция ! А МАКЕДОНИЯ - въобще не ни Я признаха . Нито Охридската , нито БЕЛОМОРСКАТА ! ЗАТОВА ни набетаха и КОБУРГОТИТЕ - След Освободените и съединените наши земи 1913/14 Фердинанд във ВИЕНА - Нйоският ДОГОВОР - ОТМЕНИ и върна всичко както иска БЕРЛИН ! ИСТОРИЯТА на България е МЪКА и е пълна с ПОДЛОСТИ и гнусни ПРЕДАТЕЛСТВА ! В знак на "благодарност" Фердинанд ни тикна във Първата Световна срещу Русия да браним ГЕРМАНИЯ и Бисмарк ! ! ! Четвърт МИЛИОН българи ИЗБИТИ ! А на завъ.налите се живи на ВЛАДАЯ той ги изтрепа във вагоните от ешалона ! ИСТОРИЯТА никога не се РАЗКРИВА пред ПУБЛИКАТА ! И днес е тъй - тя се МАНИПУЛИРА , според нуждата на " върха"!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове