Last news in Fakti

24 Януари, 2022 06:25 1 232 31

Евродепутати от ГЕРБ/СДС: Осъждаме опитите на Русия за намеса във вътрешните работи на България

  • евродепутати-
  • герб-
  • сдс-
  • русия-
  • декларация-
  • нато-
  • украйна

Настояваме също така и за адекватен на руските агресивни действия отговор на НАТО, както и за активно участие в този отговор на България, се казва в позицията на българските представители в ЕП

Евродепутати от ГЕРБ/СДС: Осъждаме опитите на Русия за намеса във вътрешните работи на България - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Ние, представителите на ГЕРБ/СДС, избрани в Европейския парламент от България, осъждаме категорично опитите на Руската федерация за намеса във вътрешните работи на България. Изявлението на руското Министерство на външните работи, с което се настоява за изтегляне на военни сили на НАТО от България и Румъния, е неприемливо и представлява опасна и безотговорна провокация". Това се посочва в декларация на членовете на Европейския парламент от коалицията ГЕРБ/СДС, изпратена до медиите от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

България е член на НАТО и по силата на действащия Вашингтонски договор националната ни сигурност предполага и разполагане на въоръжение и войски на Алианса на българска територия, когато възниква заплаха за колективната сигурност и отбрана. Решението за това действие се взема от НАТО и засяга единствено страните-членки на този съюз.

Изявлението на руското външно министерство съдържа недопустими за двустранните ни отношения заплахи и е доказателство за политиката, целяща дестабилизация и разединение в региона на Югоизточна Европа и Черно море.

Настояваме също така и за адекватен на руските агресивни действия отговор на НАТО, както и за активно участие в този отговор на България, се посочва в декларацията.

Представителите на ГЕРБ/СДС в Европейския парламент настояват за:

- решение на българския парламент и правителство за засилване на националната отбрана чрез приемане на отбранителни сили и техника на НАТО на българска територия, което да даде ясен сигнал на всички наши съюзници в Алианса за солидарност, единство и решителност и да потвърди общата ни готовност да гарантираме отбраната на Югоизточния фланг на Алианса в Европа и колективната ни сигурност;

- нови инвестиции в сферата на отбраната с цел повишаване на боеготовността на българската армия;

-активна работа на всички нива за пресичане на действията на руските специални служби в България, включително и на действащите под прикритие като фондации, неправителствени, културни или туристически организации, банки, фирми и медии, както и на българските им агенти за влияние и тяхното финансиране.

"Като евродепутати от Европейската народна партия ние напомняме, че Европейският съюз и НАТО винаги отстояват позицията за сътрудничество и разбирателство с Руската федерация в интерес на мира и сигурността в Европа и света. Същевременно в специална резолюция за отношенията на ЕС с Руската федерация Европейския парламент заявява своята подкрепа за руския народ и гражданското общество", се казва още в декларацията.

България трябва да бъде на висотата на своята отговорност пред настоящето и бъдещето на Европа. Деескалацията и сътрудничеството са в интерес на всички, посочват евродепутатите.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 25 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 дедо Герчо

    17 3 Отговор
    ВЕРНО Е,ЧЕ СЕ КРИЕХ,НО НИКОЙ НЕ МЕ И ТЪРСЕШЕ.Т.ЖИВКОВ...ХЪХЪХЪ....ВЕРНО Е ЧЕ СЕ ИЗКАЗАХМЕ,НО НИКОЙ НЕ НИ И ПИТАШЕ.ВНУЦИТЕ,ЖИВКОВИ...ХЪХЪХЪ...
  • 4 провинциалист

    37 2 Отговор
    В средата на миналия век обявихме война на САЩ. Сега се опитваме да настъпим другия край на мотиката.

    Коментиран от #5

  • 5 история бг

    26 2 Отговор

    До коментар #4 от "провинциалист":

    При обявяването на война на САЩ и Британия, нашите депутати започнали да ръкопляскат, а един умен човек се изказал "Можехте поне да не ръкопляскате..."
  • 6 От потомци

    35 1 Отговор
    на мандраджии , милиционери и червена номенклатура , пребоядисани Х пъти за лични интереси , грабвщии безумно , без морал , християнски и човешки ценности , какво може да се очаква ? Показ на безсилие и злоба !
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Някой

    30 2 Отговор
    Е, притив сме намеса във вътрешните работи на България, но сме за намеса във вътрешните работи на Русия.

    Гиди лицемери, недни.
  • 9 ХАН КРУМ

    28 3 Отговор
    идва и вашия ред.продажници.

    Коментиран от #11

  • 10 ХАН КРУМ

    27 3 Отговор
    нито на европа ,нито на русия е нужна война.но на краварите и за онзи с памперсите в ядреното куфарче, това е последния шанс да покажат реанимирането на нато.но този път ще го отнесат на собствена територия и хегемонията им приключва.сащ и нато са миналото.чудно ние какво търсим там.от известно време факти май е купен от паси.

    Коментиран от #15

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Вьзмутен

    25 4 Отговор
    Осьждам , че ас и милиони бьлгари трябва да връщаме крадените пари от герб -сдс
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Вълк

    4 17 Отговор
    Браво ,отново единствени с правилна пжзиция. Забравихме каквое да стачкуваш по икономически причини но тези ПП - Радевци ще ни изкарат не можм вече дори топлото да си плащаме
  • 15 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 11 Отговор

    До коментар #10 от "ХАН КРУМ":

    Не ползвай този ник , по би ти отивало Георги Димитров така се казват предателите

    Коментиран от #30

  • 16 Референдум

    14 2 Отговор
    За натю референдум
  • 17 Куха декларация, но осъжда

    15 1 Отговор
    ГЕРБ/СДС, уверяват ни, че "слънцето не изгрява от запад" с КУХИ изяви, но не повлияват и ьота да не сме последни "опашкари" в ЕС.
  • 18 ГЕРБ умре

    13 1 Отговор
    Бойко в затвора

    Коментиран от #27

  • 19 абсолютен срам

    8 0 Отговор
    опозицията ли прави изказвания в Европарламента? все едно аз да направя декларация в големия супермаркет пред щанда за тоалетна хартия.. те Евродепутатите все едно не им знаят рамките на властта пък и като се впечатлят едно дълбоко.. най-много Нидерландия да си прибере ф35, че и без това летят само при страхотно време и добро настроение..
  • 20 Адвокат София

    12 2 Отговор
    Жалка работа. Козяшки хранутници, срам ме е от вас!

    Коментиран от #26

  • 21 big

    13 2 Отговор
    Русия си гледа нейната политика и мисли за своята безопасност, пет пари не дава за ГЕРБ/СДС и какви ги дрънкат! Лошото е, че сега вървят едни нови Техеран/Ялта, където както преди, така и сега нямаме думата! За съжаление на брюкселските бюрократи зелки и те са вън от тези договорености! Реално, Русия не ни забранява да бъдем членове на НАТО, само да няма чужди войски и развъртане на ПВО и ПРО от други държави на наша територия, с други думи ние сами да си осигуряваме безопасността! Така и трябва да бъде! Не мога и да разбера с какво могат да ни помогнат няколко хиляди американски войници и десетина натовски самолета у нас при едни пълноценни военни действия - те ще бъдат унищожени за нула време: казарми, аеродруми, щабове, инфраструктура, складове с оръжия и гориво, заводи за оръжия и т.н. Това ще бъде само с един удар, а после с един десант и българите ще ги посрещаме със сол и хляб! Американците да ни помогнат? Не, ако работите опрат до военни действия, те ще изчезнат яко дим, дори няма да си вземат оръжията, както в Афганистан! Англичани, французи, германци, канадци и така нататък, никой няма да "мре" за нас, а това тези национални предатели не могат и не искат да разберат. Те не са само ГЕРБ/СДС, това е цялата политическа върхушка купена от нашите "приятели" и "съюзници"!
  • 22 гост

    9 1 Отговор
    Опозиционерите от герб искали намеса на НАТО и България да бъдела част от този отговор.А като бяха на власт не искаха., много долно,много.Знаейки че ще има протест на българите,който обаче ще бъде насочен към власта,а тия ще потриват ръчички отстрани .
  • 23 Дани

    8 1 Отговор
    Дони гробаджии като беше на власт тиквата друга песен пеехте слуги и нагаждачи без собственно мнение само и само да вземате големите си заплати но ще дойде и вашият край корумпета
  • 24 УСА боклук

    4 0 Отговор
    България има вътрешна и външна политика?
  • 25 Страхил

    2 3 Отговор
    Само са пропуснали да добавят избесването на всички руски тролове пред МОЧА.
  • 26 Прокурор София

    1 4 Отговор

    До коментар #20 от "Адвокат София":

    мен пък ме е срам от теб и всички останали руски слуги в България.
  • 27 ГЕРБ

    1 5 Отговор

    До коментар #18 от "ГЕРБ умре":

    са втора политическа сила у нас , а СДС им е евроатлантическия коректив.Така че има още живот там.
  • 28 Кирчо

    4 1 Отговор
    България е независима държава, от нас нищо не зависи, ние изпълняваме заповеди от Козяк.
  • 29 ГЕРБерастите

    5 0 Отговор
    продават България за жълти стотинки...
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Димитър

    1 0 Отговор
    Поздравявам евродепутатите от ГЕРБ за хубавите думи по отношение на членството на България в НАТО и ЕС. Това еврочленство ни гарантира националната ни сигурност и суверенитет. Както ни пази и защитава от агресивни и корумпирани държави като авторитарна Русия и комунистически Китай.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове