Last news in Fakti

26 Януари, 2022 17:46 1 825 118

Янев: Нито един наш войник няма да участва в бойни действия без решение на НС или МС

  • стефан янев-
  • войник-
  • бойни действия-
  • решение-
  • мс-
  • нс

Говорим за мерки, които страната като член на НАТО е в състояние да вземе, поясни военният министър 

Янев: Нито един наш войник няма да участва в бойни действия без решение на НС или МС - 1
Снимка: БГНЕС

Нито един български войник няма да вземе участие в конфликт или операция на територията на Украйна, или друга държава, без тези решения да бъдат взети в тази зала - на Народното събрание. Няма такова предвиждане. Това заяви министърът на отбраната Стефан Янев, информирайки депутатите за позицията на страната ни относно напрежението Русия-Украйна. Присъствието на кораби в Черно море не мисля, че носи сериозни конфронтации, допълни той, цитиран от Dariknews.bg.

"При спазване на международното право, този тип плавания са увеличени", призна министърът, но уточни: "Флот на друга държава не престоява повече от 21 дни и водят учения".

Ето и още от думите на военния министър пред депутатите:

"Говорим за мерки, които страната като член на НАТО е в състояние да вземе. Да се направят всички усилия да се предотврати конфликт и да се направи необходимото от страна на НАТО в съзвучие със съществуващите мерки. На предишни срещи на върха на НАТО са взети решения за укрепване на източния фланг на НАТО. Развити са две инициативи. Едната е за засилено предно присъствие и за адаптирано предно присъствие. Първата е за Черно море, втората е за Балтийските държави и Полша", обясни Янев.

"Търсят се нови военни опции. Среща на върха на НАТО предстои през лятото. В момента се обсъждат мерки, които да приличат на засиленото предно присъствие, по подобие на мерките, налагани в Балтийските държави и Полша. Подобен тип мерки да бъдат приложени и в югоизточния фланг на НАТО, по-специално България, Румъния, Словакия и Унгария. Част от мерките предвиждат и възможността за разполагане на сухопътен елемент или бойна група. Има три групи държави, които могат да участват - рамкова държава, държава домакин и държави, които дават своя принос. България не желае да е консуматор на сигурност, а равноправен член на НАТО. Потърсихме най-добрата опция. Дилемата, пред която бяхме поставени - крайно време е НАТО да дойде и да ни пази. Но това означава ние да неглижираме своите военни способности. През последните 12 години на ГЕРБ мога да кажа какво не се е случило. Ние можем да обърнем словореда и да кажем, че сме съгласни да направим такава бойна група, но България да е домакин. Един български батальон да бъде направен и всичко ще става през национални комуникационни канали. Това значи, че този батальон, който ние посочим, ще увеличи темпа на обучение, подготовка и учения за различни сценарии", обясни военният министър.
Ние не предвиждаме ескалация, не предвиждаме планове за защита на национална територия, нито предвиждаме планове екип да ходи на друго място, подчерта още веднъж Янев.

"По отношение на дефицитите - нашият анализ е, че съществуващите дефицити са в резултат на несистемен подход през годините и несистемно финансиране. Бих посочил два примера - какъвто и да е планираният бюджет за годината, процедурите предвидени за изпълнението на отделни проекти, са от такъв тип, че по-вероятно е за година да не успее да се подготви целия пакет. Системата куца и не се развива. През тези години ние сме на положение, което да кажем, че системата на отбрана не е предвидима и предсказуема", посочи министърът на отбраната.

България разчита на продължаване на дипломатическите усилия, допълни той.

"Говорим за нормална бойна подготовка, на тренираност на въоръжените сили. Предвид техния капацитет, ще бъде моята молба, заедно с вас да мислим как да усъвършенстваме и законодателната база и да се прекъсне това - да не се харчи целесъобразно бюджета за отбрана", каза още Янев.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 27 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    40 34 Отговор
    Да се върне служебния кабинет с Янев.Най добър беше.

    Коментиран от #7, #17

  • 2 БРАВО, СТЕФАНЕ

    9 66 Отговор
    БРАВО! ДА ЗАЛОЖИМ НА БЪЛГАРСКИТЕ НАТОВСКИ КАДРИ! НО В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ ДА НЕ ПРАВИМ УСЛУГА НА РУСИЯ И ДА Й СЪЗДАДЕМ УСЛОВИЯ ОТНОВО ДА НИ ПОДЧИНИ И ДА ОБЕДНЕЕМ КАТО ПРЕЗ 70-ТЕ И 80-ТЕ. БЪЛГАРИЯ, БЪЛГАРИЯ, БЪЛГАРИЯ!

    Коментиран от #107

  • 3 БОЙКО, ВРЪЩАЙ СЕ

    32 54 Отговор
    ЧЕ ТИЯ НОВИТЕ ЯКО Я ОПЛЕСКАХА
  • 4 Армандо

    9 53 Отговор
    "Националистът" Костадин Костадинов: Съединението на България е незаконен за отнемане на територия от Османската имперя.

    Да, това каза този "националист" вчера. СРАМ!

    Коментиран от #49, #85

  • 5 И КАКЩЕ СТАНЕ

    7 35 Отговор
    НЯМА ДРУГИ ДА СЕ БИЯТ ВМЕСТО НАС ЗА БГ

    Коментиран от #114

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 big

    58 5 Отговор
    Ами там са само американски мекерета! Трябва референдум, народа ще мре, той да реши!
  • 9 историк

    79 6 Отговор
    Много ми е чудно , как някой си представя , че българска армия ще тръгне срещу руска ?! Не само , че не сме им от калибъра , ами и в чисто човешки план - такова нещо не може да стане , просто - не може.
  • 10 не, мерси

    68 6 Отговор
    Не, Янев! Нито един наш войник няма да участва в бойни действия! Точка!

    Коментиран от #15

  • 11 мустафето да не командва парада

    40 1 Отговор
    Много уклончиво нещо звучи това . Тия нещо да се не окажат на къс повод но ония другите , така де както си е на практика било и до сега.

    Коментиран от #22

  • 12 незнайко

    58 3 Отговор
    Господин Стефан Янев, като ви сложат чатала на врата от САЩ, ще приемете всичко !!! Вие сте продажници за БЪЛГАРИЯ !!! НАТО са ни завзели отвсякъде във всички наши бази !!! КОГО ЛЪЖЕТЕ ? СОБСТВЕННИЯ СИ НАРОД ЛИ ???

    Коментиран от #68

  • 13 До Факти

    41 1 Отговор
    Защо не публикувате и думите му, където каза, че всичко служители носещи униформа да бъдат в готовност????

    Коментиран от #20

  • 14 хер Омустафа

    49 3 Отговор
    Нещо много се трие днеска ,бе ФАКТИ ! Какво лошо написах ? - Написах , че не Янев (и Кирчо) ги решават тези работи , амиии ... една много мила дама (чиято резиденция е до правителствена болница). И вие добре знаете , че е точно така. Хайде сега - пак ме изтрийте.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 който

    54 2 Отговор
    се чувства натовец и се гордее с това да нарамва пушката и да бега за украйна, ние които сме ходили в казарма сме се клели и целували пред българското знаме....
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 един

    50 2 Отговор
    Ама ние къв го дирим в конфликт между други държави????

    Коментиран от #24

  • 20 Ясно

    4 36 Отговор

    До коментар #13 от "До Факти":

    че ще са в готовност, ако влязат орките и у нас , трябва да се реагира бързо и решително, докато дойдат братята по оръжие от НАТО!!!
  • 21 НАТО НИ БРАНИ, ЕС НИ ХРАНИ

    7 47 Отговор
    ЧЛЕНОВЕ НА НАТО СМЕ.....СРАМ ЩЕ Е ДА ИМА БОЙНИ ДЕЙСТВИЯ В БГ И АРМИЯТА НИ ДА НЕ УЧАСТВА....ЗА КАКВО НИ Е ТАЗИ АРМИЯ ТОГАВА

    Коментиран от #23, #25, #26

  • 22 ДРАГАН ЦАНКОВ 28

    24 0 Отговор

    До коментар #11 от "мустафето да не командва парада":

    А НАС КОЙ НИ ПИТА
  • 23 мони

    25 4 Отговор

    До коментар #21 от "НАТО НИ БРАНИ, ЕС НИ ХРАНИ":

    паси, ти ли си ?

    Коментиран от #95

  • 24 руска подлого

    4 31 Отговор

    До коментар #19 от "един":

    колективна отговорност за колективната ни сигурност се нарича.НАТО форева.

    Коментиран от #28

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 споко

    18 1 Отговор

    До коментар #21 от "НАТО НИ БРАНИ, ЕС НИ ХРАНИ":

    чети ВНИМАТЕЛНО, говори се само за военни действия на чужда територия.

    Коментиран от #29

  • 27 НАТО НИ БРАНИ, ЕС НИ ХРАНИ

    7 30 Отговор

    До коментар #25 от "хаха":

    ПРИ ВОЙНА НЯМА БРАТСКИ И НЕБРАТСКИ НАРОДИ....ИЛИ СИ ЗАЩИТАВАШ ДЪРЖАВАТА ИЛИ ТЕ ПРАВЯТ...РОБ...ИМАМЕ 45 ГОДИШЕН ОПИТ

    Коментиран от #32, #81

  • 28 един

    43 1 Отговор

    До коментар #24 от "руска подлого":

    Момент - Украйна ли е член на НАТО или Русия? Защо изобщо се бутаме между шамарите? Или бедния български народ пак ще плаща за чужди интереси, недай си Боже и човешки жертви.

    Коментиран от #34

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 ХЪМ

    2 29 Отговор

    До коментар #25 от "хаха":

    Украинците и тях ги беше срам да се бият с братски народ, докато не им открадна цял полуостров и две богати на полезни изкопаеми области!Знаеш ли къде са базирани най големите алкашки десантни кораби и защо?!
  • 31 Не си помисляйте да мобилизирате запаса,

    40 5 Отговор
    никой няма да воюва срещу Русия. Дадете ли ни автомати, ще настане гражданска война. По скоро вън от НАТО!

    Коментиран от #51, #57

  • 32 хаха

    34 1 Отговор

    До коментар #27 от "НАТО НИ БРАНИ, ЕС НИ ХРАНИ":

    Ама държавата си ли мислиш, че ще защитаваме, или ще ни пращат да се бием да правим шоу за тоя, дето си е повервал и си играе със света ? Щото нашата държава с нищо не е заплащена в момента, но ако се включим в конфликта ще е!!! Осъзнай се малко! Ще станем бойно поле, ще има разрушения и пострадали! И нато няма да ти помогне!

    Коментиран от #33, #87

  • 33 НАТО НИ БРАНИ, ЕС НИ ХРАНИ

    4 27 Отговор

    До коментар #32 от "хаха":

    НИКОЙ НЕ ЗАПЛАШВА БЪЛГАРИЯ ДОКАТО СМЕ ЧЛЕНОВЕ НА НАТО.......ЩО ЛИ ПУТИН ИСКА ДА ИЗЛЕЗЕМ ОТ НАТО???........

    Коментиран от #37, #40, #42

  • 34 няма момент

    1 23 Отговор

    До коментар #28 от "един":

    от толкова моменти тока стана 60ст KWh=Енергийната война на джуджака, като част от хибридната срещу Европа е в ход..
  • 35 pbdan

    25 2 Отговор
    Да не забравяме какво е казал цар Борис на Хитлер на въпроса защо не иска да прати български войски срещу СССР. "Не искам да подарявам на Сталин една добре обучена и въоръжена армия. Ще се присъединят към руснаците начело с духовата музика". Затова НАТО праща свои войски у нас, а не ни въоръжава сами да се опълчваме на Русия. Това обяснява и неохотата с която ни превъоръжават.
  • 36 Първо да пробваме соросоидите,

    36 1 Отговор

    До коментар #29 от "НАТО НИ БРАНИ, ЕС НИ ХРАНИ":

    българските продажници, нека първи те да отидат да се бият в Украйна, начело с евреина Паси, нали той плака за НАТО.

    Коментиран от #41, #89

  • 37 НАТО БГ

    14 0 Отговор

    До коментар #33 от "НАТО НИ БРАНИ, ЕС НИ ХРАНИ":

    ПИТАЙ УКРАЙНА.

    Коментиран от #92

  • 38 Кирил

    20 0 Отговор
    Не ясна и двусмислена, ако може да се нарече позиция!
    Отново с наколенки и в мъгла!
  • 39 Продажници

    27 0 Отговор
    "Нито един български войник няма да вземе участие в конфликт или операция на територията на Украйна, или друга държава, без тези решения да бъдат взети в тази зала"

    Бла, бла, бла - хайде сега ние знаем "решенията" как се вземат в НС - Херо Мустафа като привика лидера на партията или министър-председателя и "решението" е взето.

    Коментиран от #45

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 руска подлого

    2 23 Отговор

    До коментар #36 от "Първо да пробваме соросоидите,":

    Украинците са 45 милиона и след 2014 няма по кръвен враг за Пу от тях-така че няма нужда да ходиш никъде-споко.Спинкай си кротко у вас при жена си и бори лошото НАТО по форумите.

    Коментиран от #48

  • 42 Българин

    26 2 Отговор

    До коментар #33 от "НАТО НИ БРАНИ, ЕС НИ ХРАНИ":

    Швейцария като не е в НАТО и като е неутрална кой я заплашва бе соросоидче - тъкмо докато има краварски бази в България се на прицел на ракетите. Ама за вас са по важни интересите на господарите ви отколкото българските.

    Коментиран от #56, #84

  • 43 Мисля си, че

    16 0 Отговор
    Диверсията е пълна, наркоманизма преобладава и като за капак Съвдинението ще направи силата...или краденето, вероятно.
  • 44 pbdan

    24 2 Отговор
    Бисмарк е казал нещо, което в момента се използва от НАТО: "Русия може да бъде победена само от руснаци". Затова искат война между Украйна(етнически руснаци) и Русия. Надяват се и Русия да не използва ЯО против украинците защото са православни, тяхна кръв и радиацията ще е близо до Русия. Ако САЩ навлязат с редовна армия в Русия ще има ответен ядрен удар и затова САЩ не смеят. Пушечното месо ще е от украинци, поляци, прибалти - достатъчно са като бройка. Щеше им се и беларуси, грузинци и казахи. но и на това са доволни.
  • 45 Не случайно Украйна е под прицел

    5 15 Отговор

    До коментар #39 от "Продажници":

    След нея е ред на Румъния и България и тека по цялата ивица на северозападната част на Черно Море. Защо ли? Заради “природните забележителности” в него. Браво браво от една страна Турция ще цоцка от друга страна ще цоцка Русия...а Дубай ще зациклят и поевтинеят...

    Коментиран от #82

  • 46 Орел

    23 0 Отговор
    Готов съм, заедно с Ал. Йо. , Монито Паси, Ненчев и приятели, рамо до рамо, в окопа, каска до каска, да браним ЦЕННОСТИТЕ! Но само заедно! И не от дивана!

    Коментиран от #64

  • 47 hahaha

    15 0 Отговор
    еми колко му е да вземете решение
  • 48 Военен

    21 2 Отговор

    До коментар #41 от "руска подлого":

    От тези 42 (по точно) милиона "украинци" 35 милиона са чисти руснаци, а от останалите 7 милиона половината са татари ,българи , молдовци, поляци и унгарци.

    Така че доста помощ ще им трябва да се бият с руснаците и за това всички соросоиди да стягат мешките.

    Коментиран от #52, #66

  • 49 Сатана

    21 3 Отговор

    До коментар #4 от "Армандо":

    Разбира се ,че Коце е прав.Княжество България анексира автономната в рамките на Турската империя Източна Румелия,която е пълна с антиБългарски мекерета и Османски подлоги.Дори и сега е така.Всички НАТОвски подлоги са от бившата Източна Румелия.

    Коментиран от #59

  • 50 Нито един...нито един..

    3 19 Отговор
    Естествено че няма участва във воени действия, ясно че война няма да има, Украйна не е член на алианса, Натовски войски там няма...обаче, всички руски мекерета са мобилизирани на кръстоносен поход срещу България, този, началника му, всички руски хрантутници, тролски зомбита, стари комунистически копои, абе цялото руско войнство в България, само че сега не е, 1944г.
  • 51 Ако

    2 19 Отговор

    До коментар #31 от "Не си помисляйте да мобилизирате запаса,":

    русия нападне България И ТИ ДАДАТ АВТОМАТ, КАКВО ЩЕ НАПРАВИШ?Отговори честно, по комунистически.

    Коментиран от #55, #58, #61, #67

  • 52 ☠️НКВД

    17 1 Отговор

    До коментар #48 от "Военен":

    Укрите бяха 42 милиона преди 2014.Сега са се стопили с 10 милиона —Крим,Донбас и Луганск,чието население е с Руски паспорти вече.Останалите емигрираха повечето в Русия и малка част в Полша и Европа.В момента са някъде над 30 милиона .
  • 53 44551

    22 3 Отговор
    Кой ви вярва вече продажни и пропаднали политици включае и тези мързеливи некадърници в НС! Вашите господари краварите вече са ви спуснали какво трябва да решите и гласувате! Референдум за НАТО и ЕС да не би да имаше, но говорите от името на Българския народ!
  • 54 к янефф към склада бегом марш !

    8 2 Отговор
    да ти отпуснат котелка вазелин.
  • 55 Запасняк

    17 0 Отговор

    До коментар #51 от "Ако":

    Ще се предам! Държавата ме осъди и съм в изпитателен период. С0ри.

    Коментиран от #78, #83

  • 56 Швейцария

    4 14 Отговор

    До коментар #42 от "Българин":

    е най-милитаризираната държава в света и няма за съсед такъв коварен и ламтящ за реваншизъм враг!
  • 57 Ще ти даде

    3 12 Отговор

    До коментар #31 от "Не си помисляйте да мобилизирате запаса,":

    Някой на тебе автомат...Мал умник

    Коментиран от #62

  • 58 Пръц

    24 1 Отговор

    До коментар #51 от "Ако":

    Ще се сражавам и ако трябва ше умра срещу Русия за да могат Киро+Румен+Прокопиев,Паси,Поптодорова и останалите богаташи—олигарси и политици да водят весел и охолен живот след войната.
  • 59 Много учители по История

    11 2 Отговор

    До коментар #49 от "Сатана":

    Станаха полицаи по Борисово време...
  • 60 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    14 2 Отговор
    Ало Янев, ние сме парламантарна република, а не тикво-примиеро-президентска република. Като знам какви калинки гласуват вече 30 в министерски съвет. Въобще не ме успокои твоето изказване, а дори напротив.

    Ало парламента, отново още 4 години, ли ще сте гумен печат на новия премиер и на министъра му Янев? Войници има право да изпраща само парламента. Ало депутатите, я го привикайте този калинко-тикво-минисъра на отбраната. И му обяснете, че той не ги взима тези решения, а е слуга изпълняващ решенията на тарода/референдум/ и парламента.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Запасняк

    16 1 Отговор

    До коментар #57 от "Ще ти даде":

    Няма нужда от АК47,на Такъв като теб му махам главата и с шансов инструмент тип войнишка лопатка добре наточена
  • 63 деян

    22 0 Отговор
    Истинският български войник е полагал клетва пред НАРОДНА република България, разликата е огромна, това не е моята държава!
  • 64 Вземи

    5 4 Отговор

    До коментар #46 от "Орел":

    И Белата Златка.
  • 65 Оставка

    13 2 Отговор
    Оставка! Моментално! Не мога да ви гледам тулупи нагли и нахални!
  • 66 Руска подлого

    3 21 Отговор

    До коментар #48 от "Военен":

    влез в някой украински форум и чети, ще усетиш, че хората мразят Пу и в червата.Тоя авантюрист създаде най-малко 100 годишен ВРАГ на федерацията.

    Коментиран от #72, #80

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Освен незвайко

    2 5 Отговор

    До коментар #12 от "незнайко":

    и неадекватко.
  • 69 Еййй

    15 1 Отговор
    ГЕНЕРАЛЧЕ,НАЛИ ПРЕДИ ДВА ЧАСА КАЗА,ЧЕ ЩЕ ПРАТИШ ЕДИН БЪЛГАРСКИ БАТАЛЬОН(ОТ 1000 ДУШИ)? ВИЕ ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО НАДРУСАНИ ЛИ СТЕ,АДЕКВАТИ ЛИ СТЕ? ВИЖ СЕ,ЧОВЕК НА ВЪЗРАСТ СИ-ЛЮБОВНИЦАТА ТИ Е ДО ТЕБ-ДА ТИ ДАВА СЪВЕТИ. НА МАЙМУНИ НИ ПРАВИТЕ!
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Български нацист

    9 3 Отговор

    До коментар #66 от "Руска подлого":

    Генерал Янев се прави на генерал Луков ,който е бил приближен на Хитлер и личен приятел в Химлер.
  • 73 Макробиолог

    13 0 Отговор
    В Украйна се води етно гражданска война в която Русия и НАТО/САЩ са намесени всеки с своите интереси.Парадоксалното е че искането на Путин Украйна да не влиза в НАТО отговаря напълно на критериите и изискванията за членство в тая организация.С население 30-40%етнич самоопределящи се за руснаци,трябва яко да сме го закъсали ние евроатлантиците откъм опции за да свирим на тая струна.
  • 74 Преди

    6 3 Отговор

    До коментар #61 от "Ха ха":

    да гръмнеш някой от тези достойни хора, някой истински българин ще прати жалката ти продажна душичка в небитието.
  • 75 Драгой

    8 0 Отговор
    Пуснете го без парашут от самолета за Москва🖕👎
  • 76 Варненец

    13 2 Отговор
    До смъртта си ще воювам срещу САЩ.

    Коментиран от #99

  • 77 Аз съм се клел да браня България,

    17 0 Отговор
    не да ставам подлога на краварите. Тези които се подлагат на САЩ като Пасито, те да ходят да се бият, аз срещу руснак никога няма да се бия. Не си играйте с огъня, народното търпение се изчерпва.

    Коментиран от #100, #101

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Хамсал

    11 1 Отговор
    "операция на територията на Украйна, или друга държава, без тези решения да бъдат взети в тази зала - на Народното събрание." Вие само го вземете това решение и ще видите какво ще стане!
  • 80 Военен

    12 0 Отговор

    До коментар #66 от "Руска подлого":

    Какво да чета в украински форуми бе соросоидче - в Украйна руски форуми не се допускат и по тези форуми шепа бандеровци плюят по Русия. Аз работя с украинци и не ми трябват измислените бандеровски форуми.

    То ако влезеш и Пик.бг ще ти се стори че българите са 99% съставени от соросоиди.

    Коментиран от #97

  • 81 Храни. Храни..

    10 0 Отговор

    До коментар #27 от "НАТО НИ БРАНИ, ЕС НИ ХРАНИ":

    С храни по моловете пълни с химикали и хормони..30%от българите имат някаква форма рак..😇
  • 82 И РУСИЯ Е ПОД ПРИЦЕЛ

    2 6 Отговор

    До коментар #45 от "Не случайно Украйна е под прицел":

    НЕ ГО ЗАБРАВЯЙ
  • 83 Как да ти го напиша

    6 5 Отговор

    До коментар #55 от "Запасняк":

    за да не ме изтрият пак--НИКОЙ НЕ ОБИЧА ПРЕДАТЕЛИТЕ-ВЗЕМИ СИ ПОНЕ ЛУБРИКАНТ!!!!!!!

    Коментиран от #109

  • 84 НАТО НИ БРАНИ, ЕС НИ ХРАНИ

    2 9 Отговор

    До коментар #42 от "Българин":

    ЧЕ ШВЕЙЦАРИЯ ОТВСЯКЪДЕ Е ОГРАДЕНА ОТ ...НАТО.....КОЙ ДА Я ЗАПЛАШВА
  • 85 Проблясък

    7 1 Отговор

    До коментар #4 от "Армандо":

    Левски също е носел револвер и кама в нарушение на османските закони.Какъв е проблема?
  • 86 Той и филипчо и захариевата

    13 1 Отговор

    До коментар #61 от "Ха ха":

    Марковият. Всички бивши комунисти станаха натовски педеласи 😂🤣😅
  • 87 НАТО НИ БРАНИ, ЕС НИ ХРАНИ

    4 9 Отговор

    До коментар #32 от "хаха":

    ЧЛЕН СМЕ НА НАТО...КАТО 8ЩЕ 28 БЕЛИ И ЦИВИЛИЗОВАНИ ДЪРЖАВИ...САМО ТЕБ ЛИ ТИ Е ШУБЕ....КВО ДА КАЖАТ НАТОВСКИТЕ ДЪРЖАВИ ГРАНИЧЕЩИ С РУСИЯ
  • 88 Макробиолог

    9 1 Отговор
    Освен това нахлуване на руска армия под руски флаг са мокри сънища на центъра.Защо му е това на Путин?И сега може да контрулира фронта с оръжия и жива сила.За да влезе в блатото на мястото на алианса ли?
  • 89 БСП...ОРТОДОКСАЛНИ КОМУНЯГИ

    5 2 Отговор

    До коментар #36 от "Първо да пробваме соросоидите,":

    ДА ОТИДАТ ДА СЕ БИЯТ ЗА РУСНАЦИТЕ...ТАКА СА ЗАКЪРМЕНИ
  • 90 НАТО НИ БРАНИ, ЕС НИ ХРАНИ

    1 11 Отговор

    До коментар #40 от "хаха":

    И ПУТИН ГО Е ШУБЕ ОТ НАТО....СВАЛИХА РУСКИ ИЗСТРЕБИТЕЛА НАД ТУРЦИЯ/СИРИЯ...ПУТИН СИ ЗАМЪЛЧА...ЩО ЛИ

    Коментиран от #96

  • 91 Мачкай ПУТИН

    11 1 Отговор
    Натовските джендари
  • 92 УКРАЙНА ОЩЕ НЕ Е В НАТО

    5 1 Отговор

    До коментар #37 от "НАТО БГ":

    ДРУГАРЮ

    Коментиран от #102

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Оптимист

    10 2 Отговор
    Много прав беше Тато, снишаване и пак снишаване му е майката, гениален държавник!

    Коментиран от #104

  • 95 НЕ ПОЗНА

    0 5 Отговор

    До коментар #23 от "мони":

    ДРУГАР ВЕРЕН НА ПАРТИЯТА СЪМ
  • 96 Мачкай ПУТИН

    7 0 Отговор

    До коментар #90 от "НАТО НИ БРАНИ, ЕС НИ ХРАНИ":

    Натовски джендари
  • 97 какъв

    3 2 Отговор

    До коментар #80 от "Военен":

    военен се ти бре, военен съд за тебе-И аз работя с украинци, па и си говорим искрено и лично, от време-навреме.
  • 98 Макробиолог

    8 0 Отговор
    Сценария в Кремъл,според мойта скромна персона е ---ултиматума към Запада,който по задание е неизпълним в целия му обем,ще е просто един повод Русия да разположи масово новите оръжия за които експертите добре знаят че в момента няма противодействие, в крим,калининград,беларус и на всяко ръждаво корито от флота,което ще занули предимството в океаните на Юроатлантиците....туй е то простата логика.
  • 99 Варна

    1 5 Отговор

    До коментар #76 от "Варненец":

    е пълна с руски имигранти -путинисти , но интересчии!!!
  • 100 Smoke on the water...

    1 6 Отговор

    До коментар #77 от "Аз съм се клел да браня България,":

    Никой не те кара да се биеш срещу руснак, и какво месиш българският народ???, щяло да му се изчерпа търпението, и като му се изчерпа търпението...какво ще стане?????...ще се запишат доброволци в руската армия ли????...ще си пият ракията...това ще стане, ти като си клел да защитаваш.България...защитавай я, а недей да бълнуваш небивалици.
  • 101 подложке

    1 5 Отговор

    До коментар #77 от "Аз съм се клел да браня България,":

    Само шест дни след обявяването на обединението между Княжество България и Източна Румелия император Александър Трети пише следното до началника на руския Генерален щаб генерал Обручев: „Не одобрявам действията на българите. Те нас не ни послушаха, действаха тихомълком, съвети не искаха, нека сега сами да си сърбат попарата, която забъркаха".

    И още: "Според мен, докато княз Александър (Александър Батенберг - бел.ред.) продължава да се разпорежда със съдбата на българския народ, нашето вмешателство в българските работи е абсолютно невъзможно и безполезно. Заради последните действия на българите, които ние не одобряваме и за нас са нежелателни, би било непростимо и даже престъпно спрямо Русия да се караме и да водим война с Турция, а може би и с Европа. Ние трябва да имаме една-единствена главна цел - завладяването на Константинопол, за да се установим завинаги на Проливите и да знаем, че Константинопол винаги ще бъде в наши ръце. Това е в интерес на Русия и към това трябва да се стремим. Всичко останало, случващо се на Балканите, за нас е второстепенно. Стига сме се правили на интересни в ущърб на истинските интереси на Русия! Славяните сега са длъжни да служат на Русия, а не ние на тях!“.
  • 102 Мерси

    6 0 Отговор

    До коментар #92 от "УКРАЙНА ОЩЕ НЕ Е В НАТО":

    нито аз , нито баща ми са били комунисти, дядо ми е бил комунист-идеалист, докато не е хванал партийния секретар да краде по нощите на едро и си е хвърлил книжката.Така че, да не се обиждаме, моля!
  • 103 Аха

    11 1 Отговор
    Американските централи ни ограбват ,ние ще им целуваме задника ,боклуци продажни .
  • 104 Руско робче

    2 8 Отговор

    До коментар #94 от "Оптимист":

    То това от турско бре-преклонена главица , сабя не я сече...срам за вас подлоги росийски!
  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Алексадар Няголов

    5 1 Отговор
    Заявявам, че съм готов да браня с тялото си братята РУСНАЦИ.
    п.п
    И цялото ми семейство

    Коментиран от #112

  • 107 да да

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "БРАВО, СТЕФАНЕ":

    Ама ние сега богати ли сме...ама си нагъл.... виж колко длъжници има Топлофикация сега . През 70-80 г. длъжници нямаше .
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Първо да излезе

    1 0 Отговор

    До коментар #83 от "Как да ти го напиша":

    От дупката си.А после да изтрезнее
  • 110 МИХАЙЛОВ

    3 0 Отговор
    ...НО КАКВА ВСЪЩНОСТ
    Е ГЛАВНАТА ЦЕЛ НА САЩ
    С РАЗПОЛАГАНЕТО
    НА ЧУЖДИ ВОЙСКИ НА НАТО
    В БЪЛГАРИЯ?
    ...ФОРМАЛНО САЩ
    ТВЪРДЯТ, ЧЕ ТОВА ГО ПРАВЯТ
    ЗА ДА ПОКАЖАТ НА РУСИЯ,
    ЧЕ САЩ И НАТО
    МНОГО ГИ Е СТРАХ ОТ РУСИЯ,
    ЧЕ РУСКАТА АРМИЯ ЩЯЛА БИЛА
    ДА НАПАДНЕ НЯКОЯ
    ИЗТОЧНОЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА
    / НАПРИМЕР БЪЛГАРИЯ /,
    ЧЛЕНКА НА НАТО
    И ПОНЕЖЕ ИЗТОЧНОЕВРОПЕЙСКИТЕ
    ДЪРЖАВИ ЧЛЕНКИ НА НАТО
    БИЛИ С МНОГО СЛАБИ
    И КЕКАВИ АРМИИ,
    ТА НЕ МОЖЕЛИ ДА СЕ ЗАЩИТЯТ...
    ...И ЗА ТОВА САЩ ЕЙ ТЪЙ
    ОТ ДОБРО СЪРЦЕ
    И МНОООО ГУЕЕЕЕМА ЗАГРИЖЕНОСТ ЗА ТИЯ ДЪРЖАВИЦИ,
    БЕЗ ДА ГИ ПИТА ИСКАТ ЛИ ПОМОЩ
    ИМ ИЗПРАЩА ЧУЖДИ
    ВОЙСКИ И ЧУЖДО ОРЪЖИЕ
    НА САЩ И НАТО
    ДА ГИ ПАЗЯТ
    ОТ "ПРЕДСТЯЩАТА"
    "АГРЕСИЯ" НА РУСИЯ...
    НО РУСИЯ НЯМА
    НИКАКВИ ТЕРИТОРИАЛНИ
    ПРЕТЕНЦИИ КЪМ ТЕЗИ
    ДЪРЖАВИ ЧЛЕНКИ НА НАТО,
    А РУСИЯ НЯМА
    И НИКАКЪВ ИНТЕРЕС
    ДА ДЕСТАБИЛИЗИРА ПОЛОЖЕНИЕТО
    В ТЕЗИ ДЪРЖАВИ...
    ...РУСИЯ ИСКА ТЕЗИ ДЪРЖАВИ
    ДА СА СТАБИЛНИ ПОЛИТИЧЕСКИ,
    ИКОНОМИЧЕСКИ И ФИНАНСОВО
    ТА ДА МОГАТ ДА СИ ПЛАЩАТ
    НА РУСИЯ
    ЗА ДОСТАВКИТЕ НА ГАЗ, ПЕТРОЛ,
    РУДИ, СУРОВИНИ...
    ...И ДА РАЗВИВАТ
    ВЗАИМНОИЗГОДНО СЪТРУДНИЧЕСТВО...
    ....ЕТО КАКВА Е
    РЕАЛНАТА ГЛАВНА ЦЕЛ НА САЩ
    ЗА БЪЛГАРИЯ:
    ...САЩ ИСКАТ НА ВСЯКА ЦЕНА
    НЕ САМО ДА РАЗВАЛЯТ
    ДОБРИТЕ ОТНОШЕНИЯ
    И СЪТРУДНИЧЕСТВОТО
    МЕЖДУ РУСИЯ И БЪЛГАРИЯ...,
    ...НО И ДА НАСЪСКАТ БЪЛГАРИЯ
    СРЕЩУ РУСИЯ
    И ДА ВКАРАТ БЪЛГАРИЯ
    В БРАТОУБИЙСТВЕН
    ВОЕНЕН КОНФЛИКТ
    / КАКТО В УСРАИНА, ЮГОСЛАВИЯ,
    ЛИБИЯ, ИРАН - ИРАК, ЙЕМЕН /...
    ...И ПОНЕЖЕ САЩ ОТЛИЧНО ЗНАЯТ,
    ЧЕ АКО СЕГА ВЪОРЪЖА
  • 111 ВОЕНЕН

    2 1 Отговор
    ВЯРНО ЛИ другарю мини$тър,ЧЕ калинкит€ и $луж€щит€ п€н$ион€ри В "армийката" ВЗ€МАТ В€Ч€ "БОЛНИЧНИТ€"...?!?!
    ПОДМЯНАТА ПРОДЪЛЖАВА ДРУГАРИ!
  • 112 братята руснаци

    0 0 Отговор

    До коментар #106 от "Алексадар Няголов":

    От турци помощ не търсим!
  • 113 баба Цола

    4 1 Отговор
    Тези дни по новините дадоха с какви дрехи да облечени нашите войници. С едни шинели приличащи на смешници. Също , като едно време. Ама вече ще ме хванете да служа за чужди каузи ама друг път. Че на всичкото отгоре още преди да съм навършил пълнолетие.
  • 114 Теб,

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "И КАКЩЕ СТАНЕ":

    ще те уредят да се биеш срещу Русия щом се чувстрваш застрашен - не се тревожи, ще ти се даде възможност
  • 115 ПО ПРАВИЛНОТО ЗАГЛАВИЕ

    0 0 Отговор
    Е СЛЕДНОТО - НИТО ЕДИН ВОЙНИК НЯМА ДА УЧАСТВА В БОЙНИ ДЕЙСТВИЯ НА НАТО И САЩ ПРАТЕН ОТ НАШИТЕ ПРЕДАТЕЛИ И КРАДЦИ В НС И МС ! ПРЕДАТЕЛИ МЕЖДУ ВОЙНИЦИТЕ ЩЕ СЕ НАМЕРЯТ - ТО СЕ ЗНАЕ , НО ТЕ ЩЕ СА ЕДИНИЦИ ! ПРИПОМНЕТЕ СИ ВИЕТНАМСКАТА ВОЙНА - ХИЛЯДИ ВЛЯЗОХА В ЗАТВОРА НО НЕ СЕ БИХА СРЕЩУ ВИЕТНАМСКИТЕ ЖЕНИ И ДЕЦА ! ШОФЬОРА НА САМОЛЕТА БОМБИЛ ХИРОШИМА И НАГАСАКИ ПОЛУДЯ СЛЕД ТОВА !
  • 116 МАТРОСОВ

    1 0 Отговор
    Д... ДАВАМ - ГОЛ НЕ ДАВАМ ! СРЕЩУ РУСИЯ ЩЕ СЕ БИЯ ПОД ЮРГАНА ! АКО ЩЕ ТРЕПЕМ НАТО ПРЪВ СЪМ ! АЗ СЪМ СЕ КЛЕЛ В ЗНАМЕТО НА НРБ !
  • 117 ЗА РУСКИЯ ВРАГ

    0 0 Отговор
    ЛЯБ И СОЛ , А ЗА АМЕРИКАНСКИЯ - ВЪЛЧА ЯМА ! ВЪН НАТО ОТ БГ....
  • 118 ПИЯНИЦА

    0 0 Отговор
    Това отговор ли е бе ПИЯНИЦО
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол