Last news in Fakti

31 Януари, 2022 12:01 6 797 153

Николай Ненчев: Янев цели превръщането на България в територия угодна за целите на Русия

  • стефан янев-
  • николай ненчев-
  • нато-русия-
  • българия

"НАТО и ЕС могат и без България, но ако допуснем управленци като Янев да предадат държавата ни, това означава връщане в орбитата на Русия. Гаранция, че България няма да тръгне по този път е незабавната оставка на Стефан Янев!", пише бившият министър на отбраната

Николай Ненчев: Янев цели превръщането на България в територия угодна за целите на Русия - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Позиция във Фейсбук на бившия министър на отбраната Николай Ненчев:

"Министърът на отбраната Стефан Янев пoзори българското членство в НАТО и поставя в риск националната сигурност на България! Оставката му е единствената гаранция за принадлежността на България към демократичния свят. След поредицата откровени антинатовски изказвания и инициативи на министъра на отбраната, свързани с тежката конфронтация, провокирана от Русия, вчера Стефан Янев за пореден път затвърди действията си в посока на извеждане на България от военните структури на НАТО и обслужване на руските ултиматуми за връщане на НАТО в границите му от 1997 г. С ангажимента си да не допусне съюзнически войски да засилят отбранителните способности на държавата ни пред евентуална военна експанзия на Русия в Украйна, Янев изпълни искането на външния министър на Путин на територията на България и Румъния да няма съюзническо присъствие.

Очевидно е, че Янев спазва исканията на Лавров, а не оповестената от генералния секретар на НАТО стратегия за засилване на източния фланг, от който България е част. Подчинявайки се на господарите си от Кремъл, Янев не просто подрива авторитета и членството на България в Алианса, но и косвено предава суверенитета ни. Под пропагандния лозунг, че сами ще организираме отбраната си, като същевременно признава пропуските в армията ни, Янев изкарва неофициално, но публично държавата ни от НАТО. Предателското поведение на министъра на отбраната спрямо демократичния свят като съюз и ценности не остава незабелязано от съюзниците ни. България за пореден път се представя като руския пробив в пределите на НАТО и ЕС.

Янев следва линията на шефа си Румен Радев, който като български генерал обяви бойкот на съвместната охрана на въздушното ни пространство със съюзниците ни и лобира за Кремъл и руския военно-промишлен комплекс. Днес Радев продължава тази пропутинска линия за бунт на България срещу НАТО и излизането ни от съюза. Така осъществяваната политика е в ущърб на националния интерес и е предателство пред волята и борбата на българския народ да бъде част от демократичния свят.

Янев цели превръщането на България в територия угодна за целите на Русия. В нейните външнополитически представи родината ни е удобен и защитен буфер на федерацията на Путин, а не суверенна държава. Отдавна предупреждавахме, че Радев и неговите президентски генерали са хибридни атлантици само в предизборните кампании. След като спечелят властта те се превръщат в яростни лобисти на Кремъл.

Неутралитетът под формата на недопускане на съюзническа помощ на българска територия е национално предателство на суверенна България. Управляващите говорят само за деескалация и напрежение между НАТО и Русия, без да признават, че агресорът е Путин. Предлагат деескалация на конфликта, като отслабят позициите ни в НАТО и ЕС. Те избират пътя на външнополитическите цели на Путин да изгради Евразийски съюз. НАТО и ЕС могат и без България, но ако допуснем управленци като Янев да предадат държавата ни, това означава връщане в орбитата на Русия. Гаранция, че България няма да тръгне по този път е незабавната оставка на Стефан Янев!"


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 83 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Sion

    221 21 Отговор
    Подсъдимият Присадко се обади...Коса може и да присади, мозък никога..

    Коментиран от #5

  • 2 На манежа

    182 19 Отговор
    Тъп аграр с летателни претенции.
  • 3 Под

    182 12 Отговор
    посадената ти коса виреят само бръмбари ! Зер съдът те изпра и отново показа кратуната си навън !
  • 4 Добро утро,

    87 22 Отговор
    тоя сега ли се сети?
    На практика сме извън НАТО, след започването на преговорите с РСМакедония на практика излизаме и от ЕС. Така България става буферна зона между ЕС, Сърбия, Турция и Русия, српреобладаващо руско влияние.
  • 5 Путиномразец

    28 112 Отговор

    До коментар #1 от "Sion":

    Подсъдим за... решение против руските интереси. Тоест против твоите господари морални и/или материални господари.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ИСТИНА Е

    147 15 Отговор
    Само се чудя защо тоз не е в затворА

    Коментиран от #68

  • 8 !!!?

    27 150 Отговор
    На Хоризонта - постсъветска генералска хунта по путински модел - Радев-Янев (Пунин-Месведев) !!!?

    Коментиран от #15

  • 9 Що не

    167 20 Отговор
    До сега над 30 год сме провинция на ЕС и нищо хубаво, превърнахме се в една долнопробна провинция. Защо пак да не сме в съюз с Русия и Китай
  • 10 F-16

    19 146 Отговор
    Кога ще изгоните руското военно аташе? То на приказки всеки може. Действия са нужни!

    Коментиран от #18

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Господин Американски Ненчев

    126 13 Отговор
    Ако толкова милееш за Нато и Америка … че иди там … човека го казва за угода на Българския народ …
  • 13 щом казваш

    92 7 Отговор
    Радев и Янев правят такива маньоври и маневри, че и руснаци, и американци не могат да ги прихванат.
    Камо ли местните тиквени семки.
  • 14 🇧🇬БАЙ Х@Й‼

    53 8 Отговор
    Дано не стане " България ни е Афганистан" , че тогава какви гаранции, какви пет лева ‼️
  • 15 Гербер

    69 7 Отговор

    До коментар #8 от "!!!?":

    жив ли си?!Да не си сменил пионерския "лагер"!?Не плащат ли вече от кюлчетата?
  • 16 СССРБарета

    117 12 Отговор
    Не знам какво си мислят пуделите от Атлантическия съвет но нашият най-голям съюзник през вековете включително и сега е Русия и руския народ! Така че България може да разчита за оцеляването си само и единствено на руската армия която е нашият най-голям съюзник независимо че в момента сме поставени в ситуация любов по сметка с НАТО!
  • 17 Някой

    102 9 Отговор
    А ти целиш, територията да стане цел на Русия, след като се разположат войски от страни от НАТО.
    Видно от папагалските ти речи.
    Та, ти си предателя на националните интереси.
  • 18 ✈✈✈✈✈✈

    42 2 Отговор

    До коментар #10 от "F-16":

    Ами като посрещнем Фак16 !
  • 19 Тодоров

    111 9 Отговор
    Напълно подкрепям Министър Янев. А Ненчев явно доста е мислил, докато съчини тази своя "позиция". Искам да слушам и чета мнения на настоящи, а не провалени и безлични "бивши".
  • 20 Fury

    94 8 Отговор
    Добре съгласен съм може и така да е, но защо не направите един референдум да видим народа дали иска НАТО и ЕС. Страх ви е от резултата нали, защото всички знаем какъв ще бъде. ДАВАЮ ЯНЕВ ,само така.
  • 21 нннн

    86 6 Отговор
    "Сей, земледелецо, сей!" Ако щеш, коса си сей, но не приказвай за политика.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Готи

    93 7 Отговор
    Ненчев с такива лизачи като тебе България е пълна!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Орел

    67 2 Отговор
    Ненчев, кажи си, актрисата вдига ли самолета още?

    Коментиран от #109

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Руски интереси

    12 85 Отговор
    Време беше да прочетем по форумите какво всъщност искат българите с путинско самосъзнание.При Русия, та в Азия.Искали и референдум...Ами нали са направихте путинска Партия русофили с Малинов.Е и...Къде сте в класацията.Няма ВИ.Обаче в Правителството ви има в лицето на Янев.Кирил и Асен е време да го освободят, ако ли не, да предложат в НС Малинов за Министър Председател.Така де, стига ФАЛШИВИ герои както го каза Лозан.
    И ИМПИЙЧМЪНТ на Радев.Има няма 30 депутати са зад него.

    Коментиран от #37

  • 29 Красимир

    71 7 Отговор
    Бе м...ка ти загубена! Теб ако питат, ще вкараш България веднага във война.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Народа

    60 2 Отговор
    А хората някой питал ли ги е какво искат, щото май всичко се решава на партийно ниво, а сме уж "демокраия"! Бетер БКП сте ей, менте демократчета-продажници!
  • 32 Морски

    65 8 Отговор
    Да!Точно това е правилната политика за България и одобрена от българския народ,макар и негласно.Браво на Радев и Янев!
  • 33 Fury

    76 11 Отговор
    Какво ни дава НАТО какво ни дава ЕС. Само ни мачкат и ни експлоатират. Принуждават ни да просим като ни задължават да изпълняваме условия които са в разрес с българският интерес. Като ти взема парите и после ти дам някой лев това помощ ли е или като създам конфликт с Русия и ти спрат газа а аз ти уредя от някъде си това помощ ли е, или като ти затворя реакторите в аец и те принудя да си даваш тока на борсата в следствие на което цената му се вдига неконтролируемо това помощ ли е, като те принудя да унищожиш всякаква бойна техника от СССР и те задължа да купуваш от мен защото да отговаряш на някакви стандарти това помощ ли е, като ти забраня да направиш газова връзка с Русия и след това аз я направя това помощ ли е мога да изреждам и ооще и още примери колкото искаш а това че ЕС с бавни стъпки прокарва идеология противоречаща на българските традиции и ценности е отделен въпрос. ЕС е мащеха която единствено ни тормози, гласът ни не се зачита и всячески ни пречат на икономическото развитие. Използват ни само и единствено да им консумираме производството. Според мен е необходим референдум. защо го нападте Янев, човека явно защитава националните Български интереси.
  • 34 аз съм

    5 35 Отговор
    Тук, в тази рубрика, не виждам почти никога мнение на нормален човек !!! Защо така се получава?!?
  • 35 Военен

    57 7 Отговор

    До коментар #27 от "Сделано в СССР":

    "Бивши" комуняги и ченгета от ДС възхвалявали "дружбата на СССР" сега се писали "евроатлантици" и пак обслужват чужди интереси като тоя охлюв. Тъкмо тоя доразсипа и окраде българската армия - и последната ни бойна техника беше извадена от строя за да може да сме наведени пред новите му господари. Иначе дадохме на господарите му 3 милиарда за чертежи. Продажници като тоя защо им давате думата изобщо.

    Гнус ме е от такива плужеци.
  • 36 МАРА

    42 6 Отговор
    И ИМАШ ЛИ ОЧИ ДА ГОВОРИШ ОЩЕ.? СКРИЙСЕ НЯКАДЕ, СЪВЕСТ ИМАШ ЛИ??????
  • 37 Fury

    25 1 Отговор

    До коментар #28 от "Руски интереси":

    Иначе с хъс пишеш, харесва ми, но имаш грешен прочит на нещата или си в спугият свят, нали в България има дна свята паралелни, е ти си в дпугият.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Феодал

    3 39 Отговор
    Плътно се наредихме до Унгария, Германия.Затова има кураж Янев да ги говори от името на Путин.
    Ами след седмица -месец, какво ще ни се натресе след тези словоприказки за объркани позиции и нефелност.Дава ли си сметка с кого граничим на юг и какви са истинските намерения на Империята.
    Да не би да учил в онова училище, Лъжливото овчарче качило се на самальот.
  • 42 Ето такива

    57 5 Отговор
    жалки подлоги като този продадоха България. На тях дължиме това удоволствие да живееме в мизерия и във фалирала държава. Ибрикчийте на САЩ и на ЕС.
  • 43 Въпросче

    59 2 Отговор
    Не разбрах , как този Ненчев отърва затвора за cамолетните ремонти ? При уговорени ремонти c Руcия , този отиде да плаща на полcки любители да ни бърникат ?
    Не разбрах и как cе отърва и от обвиненията за длъжнотно приcвояване по другото дело ?
    Но .. така е при закритите дела на натовcките cлуги .

    Коментиран от #147

  • 44 кеча

    29 2 Отговор
    бягай на строежа...
  • 45 Фин

    3 8 Отговор
    Ти па си ноу убаф!
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 ДимДар

    8 21 Отговор
    Напрегната е ситуацията и всички сили т.е. скрити и явни агенти като онзи коментатор Чуков дето го викат по трите телевизии всеки ден/уж са неутрални/ и пр.,и други до най- високо ниво кой явно кой под прикритие са задействани.Отделно в Бг е пълно с Руснаци и пишат ли пишат по форумите.В българия на руското посолство му е най-лесно.Едни лупаци поизмряха сега потомството го оставиха необразовано.Другите ги изгониха от държавата.
    А тези от запад не помогнаха на българите с нищо.Напротив подкрепяха и подкрепиха корумпирани правителства от потомци на БКП и ДС.Нищо не инвестират.Търсят само работна ръка,умните българи и далаверите на този кръстопът.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 В.В.П.

    40 6 Отговор
    И Швейцария,И Австрия,Финландия не са в НАТО.Швеция,също.Да не са умрели??..Ей България,по католик и от папата става.Опасно залитане Нянко!.Пък и не кой не те пита
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Продажно

    36 9 Отговор
    Копеленцесити и цялата атлантическа секта. Слагай униформата и марш на украинската граница, безродникнещастен!
  • 56 Янев

    7 34 Отговор
    Радев вдитна юмрюка и изкомандва-Българските Мутри вън, да дойдат руските мутри.
  • 57 Само питам

    8 40 Отговор

    До коментар #51 от "Пловдив 1912":

    А не е ли агресия да нападаш съседите си, които искат да вървят по свой собствен път, различен от руския, да ги избиваш и да им отнемаш територии? Справка Приднестровието, Молдова, Грузия, Украйна.

    Коментиран от #73

  • 58 Ха ха ха

    13 0 Отговор

    До коментар #39 от "Българин":

    По спокойно, че съвсем ще изплискаш легена:))))
  • 59 Лео

    27 5 Отговор
    Сей, земеделецо! Викай дййй, ЕЕЕЕ, на кончето пред теб и не се пъхай гнусната човка в неща, които не разбираш!
  • 60 Българин от САЩ

    22 6 Отговор
    "...защитен буфер на Путин..." Ненчев,ти нормален ли си? Буфер но НАТО или на Русия?
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Рубладжийче🤑🤑🤑🤑

    7 32 Отговор
    Все едно съм в Русия, всички защитават руските интереси и плюят по НАТО. Браво, дерзайте 🤪🤪🤪🤪

    Коментиран от #71

  • 64 Механик

    37 4 Отговор
    Ненчев! Обувай памперса и бегай да се биеш с руснаците в Украйна!
    Ние не искаме да умираме в чужда война.
    Който е голем натовец, прав му път. Има толкова много влакове, кораби и самолети (както се пее в една песен).
    Купуваш си билет и заминваш да браниш нато от ланския сняг.
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Калоян

    24 1 Отговор
    Ненчев,стига си мислил само с портмонето си!
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Кой

    3 30 Отговор

    До коментар #7 от "ИСТИНА Е":

    Другаря ти Янев ли, продажници на Българските Интереси !!
  • 69 Може не може

    12 1 Отговор
    Ами те германците ненапразно подкрепяха Бойко 12 години.Външния ни Министър ако има топки да вземе да попита Лавров, що така.
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Родолюбец

    31 3 Отговор

    До коментар #63 от "Рубладжийче🤑🤑🤑🤑":

    Всички защитават българските интереси а не тези на господарите ти - България е независима държава и нямат място чужди войски на наша територия.

    Но за соросоидчетата всеки който не е подлога на господарите им е русофил.

    Коментиран от #77

  • 72 ПРЕДАТЕЛ

    28 4 Отговор
    Николай Ненчев цели превръщането на България в територия угодна за целите на НАТО И САЩ - ЯВНО СА МУ ПЛАТИЛИ ЗА ТОВА НА ТОЯ ПРЕДАТЕЛ И ЗЕМЛЕДЕЛЕЦ ПРОДАЖЕН ! БОКЛУК ГЕРБАВ ! КРАДЕЦ И БОЙКОВИСТ !
  • 73 Ххохълът...

    26 5 Отговор

    До коментар #57 от "Само питам":

    Хохлите пуснаха първи кръв.!.Виж от Рамбо,,Първа кръв Бандеровците взеха властта ,Трепят инакомислещи ,Кой не скача е московита .Не всички сме фашисти и нацисти..Украйна е заплаха за сигурността на Рф .Затова ще бъде разбита на части Като Югославия .Друго?
  • 74 Българин

    21 2 Отговор
    Моите коментари cе трият , а турcко-американкото натовче , дето ми краде ника cе подвизава из форума ?!
  • 75 БгТопИдиот

    14 0 Отговор
    В соца цензурата Ряпа да яде.Нал тъй админ ???
  • 76 Хамхум

    3 11 Отговор
    Аз съм Русофил но НЕ ПУТИНОФИЛ.
    Те милите не схващат, че хората имат глави на раменете си.
  • 77 Рубладжийче🤑🤑🤑🤑

    4 33 Отговор

    До коментар #71 от "Родолюбец":

    Българският интерес никога не е съвпадал с маниакалните имперски планове на Русия. България, за разлика от Русия е част от Европа и българите никога няма да пожелаят да ги тъпче отново руски ботуш🤪🤪🤪🤪

    Коментиран от #83, #90

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Редактор

    26 2 Отговор

    До коментар #70 от "Българин":

    Няма проблем и 4 милиона ще съберем но сме окупирана територия и според устава на НАТО господарите (забележи САЩ) решават дали можем да излезем или не - та някои продажници в България такъв заробващ договор подписаха.

    Коментиран от #85

  • 80 Българин

    24 2 Отговор

    До коментар #70 от "Българин":

    Не ми кради ника !
    Референдум - Когато имаме cвободни медии , cега вcички миcирки cлугуват на cАш и Турция .

    Коментиран от #89

  • 81 Искаме Мир, а не НАТО

    29 2 Отговор
    Тоя объркания за каква националната сигурност на България говори??
    Ние не сме държава а територия, протекторат на САЩ, и имаме само задължения. Права нямаме никакви. Американците не са длъжни да ни казват нито какво правят, нито какво складират, нито нищо. Нито можем да ги разследваме или да ги изгоним. А и нищо не плащат за базите.
  • 82 ОБРАЗОВАНИЕТО НА НЕНЧЕВ ПОЗВОЛЯВА

    22 1 Отговор
    ЕДИНСТВЕНО ДА ОКОПАВА МАГНОЛИЯТА НА ТИКВАТА ............ ЗАЩО Е СТАНАЛ МЕЖДУНАРОДНИК КАТО БОКО НЕ Е ЯСНО - НЯКОЙ ПЛАЩА ТОВА МЕКЕРЕ ДА Е ТУК ВМЕСТО В ЗАТВОРА С РУСЕНСКИЯ МАКЕДОНЕЦ ЗА СЪСИПИЯТА НА АРМИЯТА НИ !
  • 83 Родолюбец

    25 2 Отговор

    До коментар #77 от "Рубладжийче🤑🤑🤑🤑":

    Обикновено се пита народа какъв му е интереса а не някакви соросоидчета на хранилка на козяк да ми казват - техния интерес го знаем.
  • 84 Ненчев е срам за БЗНС

    22 2 Отговор
    Ненчев е позор за БЗНС, което най-много пострада от фашисткия терор през 1923 г. и чийто водач и законен министър-председател, преизбран с над 2/3 мнозинство от българския селки народ (85% от българите са били селяни), народният трибун Александър Стамболийски беше дран жив, обезглавен и разчленен по време на 9-то юнския фашистки преврат 1923 г., от фашистите на "Демократичен сговор", начело с кръволока Александър Цанков.
  • 85 Българин

    2 23 Отговор

    До коментар #79 от "Редактор":

    Май мозъкът ти е окупиран от руската пропаганда, та все за американска окупация говориш. И прочети устава на НАТО преди да пишеш подобни глупости за заробващи договори.

    Коментиран от #94

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Искаме Мир, а не НАТО

    20 1 Отговор

    До коментар #70 от "Българин":

    Представляващият/депутатите/ НЕ може да има повече права от Представляваният/Избирателите/- няма кой и откъде да му ги даде!!
    Т.е., което е позволено на депутатите да решават, като представители на Народа, дваж по-позволено е на Народа да го решава сам/чрез референдум/!
    Впрочем, нужен е Референдум за референдумите- и каквото Народът реши, това да е/ и да влезе в Конституцията- с изричната конституционна повеля, че решеното с референдум може да се отменя или изменя само с референдум.
    Още повече, пък, че "демократичната" ни Конституция от 1991 г. НЕ беше приета чрез референдум- за разлика от "недемократичните" ни конституции от 1947 г. и от 1970 г.
  • 89 Българин

    5 16 Отговор

    До коментар #80 от "Българин":

    Вашият човек ладив владее всички медии бе приятелю. Той и Прокопиев. Яка цензура правят. Както е тръгнало сСоро ще останат само русофили и русофилски коментари по всички медии.
  • 90 КАТ РУСИЯ НЯМА ВТОРА

    18 3 Отговор

    До коментар #77 от "Рубладжийче🤑🤑🤑🤑":

    ТЪЙ МОГЪЩА НА СВЕТА - ПУТИН ДА ДОЙДЕ И ДА ПРОЧИСТИ БЪЛГАРИЯ ОТ ПРЕДАТЕЛИТЕ И ТОЙ ЩЕ ДОЙДЕ ! НЕНЧЕВ ЩЕ БЪДЕ СКАЛПИРАН ОТ НЯКОЙ КАЗАК !

    Коментиран от #93

  • 91 Анонимен

    12 2 Отговор
    Ти като беше военен министър как се пъчеше като шекерен петел
  • 92 Руски вестник

    4 24 Отговор
    Няма ли някой от руските тролове да ни светне, че русофил е равно на путинофил, и така директно да си признае, бе Русия е ГАНКСТЕРСКА Държава.

    Коментиран от #105

  • 93 Радой Ралин

    4 27 Отговор

    До коментар #90 от "КАТ РУСИЯ НЯМА ВТОРА":

    Пиша ти от Плевен, драги Ванка.

    Помниш ли кагда пришол със танка?

    Беше млад, но се държеше мъжки.

    Зарази семейството ми с въшки…

    Взе на мама златните пендари и дори галошите ми стари.

    Помниш ли, как кушаше картошки?

    Наконец забърса три кокошки.

    После си преспал със какa Сия и изпил си всичката ракия.

    А след време чухме и мълвата, че си гръмнал тате във главата!

    Длъжен бях да те обичам, Ваня.

    Даже кръстих дъщеря си Маня.

    Залъкът си давахме насила на Русия – тая дива сила.

    После цели девет петилетки грабихте уран и руди редки.

    Грабихте и жито, папироси…

    Зарад тебе ходим голи-боси!

    Дружбата ни беше “свята”, “чиста”.

    Ние всички хранехме танкиста.

    А пък ти ни пазеше със танка и ни взе последната луканка…

    Пазеше и немците, и чехите.

    Ние тук възпявахме успехите.

    С паметник стърчиш ни на главата и скверниш небето и земята.

    Коментиран от #103, #138

  • 94 Искаме Мир, а не НАТО

    24 1 Отговор

    До коментар #85 от "Българин":

    Отварям американските окупационни заробващи договори, които са "рускат пропаганда" и чета:

    1)В aмeрикaнcкитe бaзи ниe бългaритe, нямaмe никaкъв дocтъп. Бaзитe им ca cъc cтaтут нa aмeрикaнcкa тeритoрия, нaд кoятo мecтнитe aбoригeни, т. e. ниe бългaритe, нямaт никaкви прaвa. C други думи тoвa вeчe нe e чacт oт Бългaрия, a aмeрикaнcки aнклaв, зaгрaбил нaшa зeмя. Тaм вaжaт caмo и eдинcтвeнo aмeрикaнcкитe зaкoни.

    2)В oкупирaнaтa ни Рoдинa имa oбщo 4 aмeрикaнcки вoeнни бaзи, кaтo зa тях CAЩ нe плaщaт дoри и 1 cтoтинкa нaeм. Eдинcтвeнaтa cтрaнa oт oбщo 134, в кoитo CAЩ имaт вoeнни бaзи пo cвeтa, къдeтo aмeрикaнцитe ca рaзпoлoжили cвoи бaзи БEЗПЛAТНO, e Бългaрия.

    3) Акo дa рeчeм утрe ниe бългaритe рeшим дa изхвърлим aмeрикaнцитe oт бaзитe им и дa cи върнeм тeритoриятa, тe имaт прaвo дa нe ce cъглacят и дa ни oтвърнaт c вoeннa cилa, зaщoтo, внимaниe, "дoгoвoрът" зa пoлзвaнeтo им e БEЗCРOЧEН и НE МOЖE дa бъдe прeкрaтeн бeз cъглacиeтo и нa двeтe cтрaни! Тaкa чe aмeрикaнcкитe бaзи в Бългaрия щe cъщecтвувaт, дoкaтo гo иcкa CAЩ, нeзaвиcимo oт вoлятa и жeлaниeтo нa бългaрcкия нaрoд.
    Тoвa ca фaктитe, a кoгaтo фaктитe гoвoрят, и бoгoвeтe мълчaт. Нeкa вceки eдин бългaрин ca нaпрaви caм зa ceбe cи зaключeниe пoд чия зaплaхa e Бългaрия и кoй e oкупирaл cтрaнaтa ни.

    Коментиран от #96, #97, #98, #99, #102

  • 95 БЕСЕН Е НЕНЧЕВ ЧЕ НА ЯНЕВ НЕ МУ СЕ

    15 2 Отговор
    НАЛАГА ДА СИ САДИ КОСА .......... КАТО НЕНЧЕВ !
  • 96 Българин

    5 21 Отговор

    До коментар #94 от "Искаме Мир, а не НАТО":

    Не искаш Мир а искаш отново са си руски васал приятелю, сигурно ще се чувстваш добре като поданик на диктатора Путин, но ние българите искаме са бъдат свободни. Единствената окупация на България през последните 100 годиние била руска. От 1944 да 1948 година сме издържали 600 000 руски войници като сме плащали и бензина им. Американските войници в България в момента са около 200,вчера го каза русофила Янев. За каква американска окупация може да говориш?
  • 97 Това е окупация

    3 17 Отговор

    До коментар #94 от "Искаме Мир, а не НАТО":

    Писмо от Г. Димитров до Сталин, 22 септември 1944 година, относно поведението на Червената армия в България.

    “На редица места има случаи на насилие по отношение на местното население от страна на отделни червено-армейски военнослужещи:

    1. Произволно се вземат от местното население, работен добитък, каруци, хранителни продукти и др., без да се уведомяват местните власти, и без съответното оформяне, на иззетия добитък и хранителни продукти;
    2. Произволно се изземват държавни и частни моторни превозни средства, и смазочни масла и материали. Това води до проваляне на есенната сеитба.
    3. Някои военнослужещи в пияно състояние влизат нощем по домовете на хората в градовете и селата с цел грабеж, а и в някои случаи – изнасилват жени и убиват мъжете им. Така например в село Дивдядово, Шуменска околия тогава, а сега Шуменска област. Наред с другите хора, е и убит, и един от старите членове на Партията. Доколкото такива произволни действия внасят голям смут сред населението, което с неописуема радост и възторг посрещна Червената армия, моля да се направи всичко възможно за тяхното по-бързо прекратяване”.

    Коментиран от #106, #132

  • 98 БгТопИдиот

    15 0 Отговор

    До коментар #94 от "Искаме Мир, а не НАТО":

    По точка две(безплатно) не си прав.Плащат си на определени хора .И тези хора ката ден ги виждаш по ТВ-то с пяна на устата да ни убеждават че черното е бяло и под вола има теле.
  • 99 Това е окупация

    1 17 Отговор

    До коментар #94 от "Искаме Мир, а не НАТО":

    История на комунизма в България”, том I, стр. 245: „… към септември 1946 г. от съветски войници и офицери (…) са били убити 123 деца, жени и мъже, българи и българки. Списъкът не е пълен и се отнася само за 1946 г. … Убитите жени са на възраст от 18 до 23 години …” (Архив МВнР, СКК, оп. 1, а. е. 423, л. 8, 37; а. е. 424, л. 5 – 17; а. е. 312, л. 4; а. е. 325, л. 4; а. е. 315, л. 2; а. е. 424, л. 7 – 11)

    Коментиран от #107

  • 100 Ицо

    12 1 Отговор
    Я чичко тревичко изпълзя време е някой да му окоси изкуствената ливада щото много му загрява празната кофа и ръси само глупости
  • 101 чугунени глави

    12 0 Отговор
    Защо това лице още не е в затвора? До кога ще пазят?
  • 102 С едногодишно предизвестие

    11 1 Отговор

    До коментар #94 от "Искаме Мир, а не НАТО":

    Можело да изгоним янките с едногодишно предизвестие за напускане на американските военни бази в "независимата" Р. България, които умишлено, с цел за заблуда на общественото мнение, а също и за неплащане на такси от САЩ са записани в договора от 2006 г. като "съвместни военни съоръжения".

    Така предателската партия БСП (да се знае, че БСП е антикомунистическа подмяна на БКП и не е столетна, а партия от м. май 1990 г.) излъга своите избиратели и целия български народ.

    Проблемът е, че в НС има само 13 декларирани като независими народни представители - тези от партия ВЪЗРАЖДАНЕ. Наистина, може да се намери и някой друг освен тях. Но не е достатъчно.

    Най-важният закон, който трябва да приеме НС и то незабавно, е закон за изменение на Изборния кодекс, с който да се премахне напълно или поне частично машинното гласуване, чрез което се възпроизвеждат марионентките на САЩ в България - тези в НС, президента и правителствата.

    Неслучайно беше въведено машинното гласуване, което не се практикува в Европа, за да не може никога да се поиска с едногодишно предизвестие прекратяване на унизителния договор за 4-те американски бази в България.
  • 103 Този

    14 0 Отговор

    До коментар #93 от "Радой Ралин":

    Ралин беше намазан агент на ДС и плагиат.
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Едип цар на русофобите

    21 1 Отговор

    До коментар #92 от "Руски вестник":

    Русофил е равно на българофил, защото децата имат бащини чувства към своите родители, с което дават добрия пример на своите деца. Защото Русия създаде България на 03.03.1878 г. в Сан Стефано, тогава предградие на Истанбул, днес квартал на Истанбул известен под името "Йесил кьой".

    Още повече, че Русия е културна и книжовна проекция на Първата България на р. Дунав. Русия е непресъхващ книжовен, културен и духовен извор за Свещената Българска държава - държавата на българския дух.
    Следователно, корените на Русия са корените на православната Първа България на р. Дунав, следователно много от корените на днешна България са в Русия - без Русия няма да има и България.

    А русофоб е психическо заболяване, известно в психологията като едипов комплекс. Едип цар е убил своя създател - баща си и се е оженил за майка си, като й е направил деца. Това сте вие, русофобите - болни и нещастни...
  • 106 Ауууу

    15 0 Отговор

    До коментар #97 от "Това е окупация":

    Ама верно ли :)), а иначе, че България щеше да я разкъсат до размера на княжество България без защитата от червената армия, която влизайки тук се насочва към турската граница не случайно, защото там чакат истински окупатори, тва карай нали, щото знаем как се освобождават земи после, от нац. ни празник знаем:)))
  • 107 Искаме Мир, а не НАТО

    18 1 Отговор

    До коментар #99 от "Това е окупация":

    С това само доказваш ,че след като губим Студената война сме окупирани от САЩ, така както след като бяхме съюз с Хитлер и губим ВСВ ни окупираха от СССР. Но с тая разлика, че руснаците не оставиха военни бази в България, а въоръжиха БА до зъби,а американците направиха точно обратното- унищожиха армията ни и ни взеха военните бази.
  • 108 Грух

    14 2 Отговор
    Г-н Ненчев, много държа да сте на фронта в окопите срещу руснаците на първа линия. Ще се по интересувам сериозно дали ще бъдете там.

    Коментиран от #112

  • 109 тя вдига

    9 0 Отговор

    До коментар #25 от "Орел":

    самолета,ма не неговия,щот той умрял ма хи хи хи....увиснал му чучура кът на дяда поп ръкавите
  • 110 Ами ...

    2 4 Отговор
    Оставка!
  • 111 анонимните

    0 9 Отговор
    Много лъжи. При живков не било се крало, крадоха родителите им и днес имат на запад имоти недвижими. Идват бисарабските българи. Спокойствие и силна храна, а не ежене от тяхните прости села селяндури без образование, баба сийка, стойка. Честито да ви е правнуците на Бисарабските българи от Украйна. Бъдещите депутати, министри и президенти. Самолетите непрекъсното минават покрай главите ни за Турция, а те за заедно с Русия Путина. Младият нервак зет полицай от село славяново
  • 112 Ами ...

    4 4 Отговор

    До коментар #108 от "Грух":

    Не Грух, ние си имаме професионалисти за целта. Но вие ще бъдете в окопите. Вас ще ви мобилизират. Много скоро. Готвиш ли се? 😀

    Коментиран от #116

  • 113 ттт

    15 0 Отговор
    Янев е български герой! Такива като него се раждат рядко.

    Аз спя съвсвем спокойно и не чувствам заплаха от Русия. Не виждам, защо трябва да я мразим. Що се отнася до Украйна, тя трябва да залови и осъди извършителите на зверствата в Профсъюзния дом в Одеса, ако иска гражданите и с руско самосъзнание да не искат да се отделят от нея заедно със земите си.
  • 114 Петкан

    10 0 Отговор
    Поредния "голям" капацитет.
  • 115 Фронтоваци ...мамини

    15 0 Отговор
    Доброволци се стягат усилено за фронта...
    Пасито боядисва трабанта в цвят каки, Ал.Йо подготвя специални санкции лично за Путин и се бръсне с брадва, синоптичката на ЧЕХЛЬО шие байрака, елена кремтодорова събира кремчета за фронтоваците, перукан ненчев КОПАЕ окопи на фронта, жълтопаветчици оформят пърформанси и събират провизии .... абе на война отиват!!!

    Коментиран от #139, #142

  • 116 ттт

    6 0 Отговор

    До коментар #112 от "Ами ...":

    Писах ти плюс! Казваш, ще ни дадат оръжието. Хайде, знаем как и срещу кого да го използваме. Ще започнем с "професионалистите".
  • 117 Шипка 77

    13 0 Отговор
    Западните подлизурковци се изприщиха!!! А тези които разказват сладки приказки за западната и по-точно Американска демокрация, нека да отговорят на въпроса, защо като са ни толкова големи приятел вече 18 години от както сме в NATO нени дават безвизов достъп до САЩ??? Разбирасе дежурният отговор е, защото Българските граждани са не благонадеждни и могат да останат в САЩ незаконо! А тези милиони кото преминават през южната им граница?, Там всичко е в реда на нещата. Така че кото иска нещо такова важно от нас Българите на наша територия трябва да ни даде нещо равностойно на своя територия!!!!!
  • 118 баба Пена

    12 0 Отговор
    Въх, ма убав, убав, кви бузки има! Чакай баба да та цунни. Ама иначе си е простичък..................
  • 119 Стоян

    0 6 Отговор
    Не му ли е ясно на този перчем, че Янев се легендите като по умерен за да го пласират за премиер,Хитри са американците
  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Христо от Ерусалим

    1 9 Отговор
    Говори се за НАТО.Това е първа стъпка.Целта е България вън от ЕС.Това е коварна хватка.Полесно е да убедиш хората да не искат НАТО.Мотиви безброк. пък и няма нормален човек ,който да иска война Простата истина обаче е:.Удряш НАТО като идея със ЕСпосле е по лесно.Така мисли и Янаки Стоилов, каза го някак си тихо по телевизията.Ксто му дойде времето ще изкрещи поучително и заплашително.
  • 122 Валери

    10 2 Отговор
    Господин 00..ако вие желаете да обслужвате и почиствате задните части на Байдън и лакеите му това си е ваше мнение и желание...но моля не го налагайте на други..

    Коментиран от #143

  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Матей преображенски

    6 0 Отговор
    Я стига му създава легенда на тоя върл натовски ястреб,та дрънка,че уж е русофил,той и радев беше провъзгласен за такъв,а какво излезе.
  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Владимир

    6 0 Отговор
    Ти неподадена Америка . Blog без роден. Не си ходил на училище какъв министър си .
  • 127 Владимир

    3 0 Отговор
    Ти неподадена Америка . Blog без роден. Не си ходил на училище какъв министър си .
  • 128 дядото

    8 0 Отговор
    а вие я превърнахте в територия на сащ и нато,вие си печелите явно добре,а за нас ,народа остава дебелия
  • 129 Уйке

    15 0 Отговор
    Ненчев,Янев е мъж и Патриот,а ти си мазен и продажен плужек!
  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Ненчев и Бойко първи приятели

    9 0 Отговор
    Каквото и да казва този,популист от БЗНС,е лъжа да каже как остана мин.на отбраната защо не подаде оставка,защо продължи да празнува с Тиквата Боко в Славовица Пазарджишко,има снимки,след това в Пловдив бе с хората на Герб.
  • 132 Лю_бо

    3 0 Отговор

    До коментар #97 от "Това е окупация":

    Нещо не ми се вярва, че има такова писмо. 22 септември 1944 г. А от кога Шумен е станал от околия областен град?
  • 133 боко

    3 0 Отговор
    Да избират нов прокурор,че да те вкарва в затвора кр----в б----к
  • 134 Наблюдател

    10 0 Отговор
    Такива като това земеделско недоразумение горе на картинката вкараха България в 2 Световни войни с резултат 2 Национални катастрофи! Дебелите им кратуни неразбраха че България не трябва да участва в каквито и да било военни съюзи!
  • 135 Тяната

    6 0 Отговор
    Поредната гербаджийска подлога
  • 136 Георги

    10 0 Отговор
    Браво на Янев само така! НАТО и САЩ вън от България! Рамо до рамо с Русия до разгрома на врага!
  • 137 12ву

    7 0 Отговор
    Ето го и този депесар, любивникана куневица. Гнус
  • 138 Неизвестен.

    4 0 Отговор

    До коментар #93 от "Радой Ралин":

    Ти ,Радоя,за поет ли го имаш!.Стария ДС козел,луд ,психар.
  • 139 Не забрави

    5 0 Отговор

    До коментар #115 от "Фронтоваци ...мамини":

    Тиквата на пост на дрянката,гуменката-секретен пост,като бостанско плашило! Севда да гони косерите...
  • 140 не може да бъде

    5 0 Отговор
    На г-н Ненчев са му присадили коса ,а е трябвало да му присадят мозък! Объркали са процедурата!
  • 141 Танкиста

    7 0 Отговор
    За разлика от теб дупедавецо и сребролюбецо Генерал Янев е Българофил и служи на БЪЛГАР ИЯ а не на фащ.
  • 142 Моряка

    7 0 Отговор

    До коментар #115 от "Фронтоваци ...мамини":

    Колега,забрави да включиш глутница на Пасито от побеснели атлантически псета в ЧПЗ( челна походна застава).Да тичат напред в Донбас и да джавкат срещу руснаците,докато им избият кучешките зъби.
    .

    Коментиран от #144

  • 143 Моряка

    8 0 Отговор

    До коментар #122 от "Валери":

    Валерка, този тъп земеделски галош не заслужава да му се говори на Вие.Полвин живот съм бил офицер,в армията се говори само на Вие,на там нямаше такива суеци.(суек е не съвсем разбираема дума за означаване на някаква гадина от рода на лалугерите или невестулките,което врачанлиите не могат да обяснят какво точно значи,колкото и да обясняват).Но при всички случаи животинчето не е с присадена коса.
  • 144 писи копойчето

    4 0 Отговор

    До коментар #142 от "Моряка":

    е в 5-та колона с гошето-ухото/унгарски/,.инджата-ще натиска бюрата и др!Ама списъка е при Методи..
  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 Моряка

    7 0 Отговор

    До коментар #43 от "Въпросче":

    Е как не разбра,като прокурори бяха Грухчо и Каскета.Назначени от Кръстника на мафиата-лично.А той пък назначен от голямата приятелка на народа- Херо Мустафата.
  • 148 Дичо

    3 0 Отговор
    Тоз е американски ли. ач като паси, Агов, плевневлиев и др.
  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 151 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 152 Марков

    2 1 Отговор
    Кой си ти, г-н Ненчев? Твоето мнение е едно от 6-те милиона и е нищожно. Като се има предвид вашето прода@но мислене, би трябвало това да е последната ви публична изява.
    Моето мнение не съвпада с вашето. Не ни трябва НАТО и войските му у нас. Приятели с всички, които ни смятат за приятели, а не само за средство за използване. Вие сте прода@ник, а може би и комисионер и затова си гледайте пенсията, ако я има и си пийте кафето.
  • 153 Д.ИВАНОВА

    1 0 Отговор
    БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА ЗАПАЗИ НЕУТРАЛИТЕТ,ДА ВЪСТАНОВИ ЗЕМЕДЕЛИЕ,СЕЛСКО СТОПАНСТВО ДА СИ БЪДЕМ САМОДОСТАТЪЧНИ И НЕЗАВИСИМИ ОТ ВНОС НА НЕКАЧЕСТВЕНИ ХРАНИ.НИКАКВИ ЗАЕМИ ПОВЕЧЕ.НИКАКВИ ЧУЖДИ ВОЙСКИ НА БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ.ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ВОЕННА СЛУЖБА. ЖЕЛАЯ ВИ ЗДРАВЕ