Last news in Fakti

28 Януари, 2022 09:35 4 684 86

Йорданова: Към процедурата за отстраняването на Гешев бих добавила и допълнителни мотиви

  • надежда йорданова-
  • гешев-
  • отстраняване-
  • допълнителни мотиви

Министърът на правосъдието е готова да задейства наново процедура по предсрочното освобождаване на главния прокурор Иван Гешев при положително становище от Конституционния съд, че има тези правомощия

Йорданова: Към процедурата за отстраняването на Гешев бих добавила и допълнителни мотиви - 1
Снимка: БГНЕС

Министърът на правосъдието е готова да задейства наново процедура по предсрочното освобождаване на главния прокурор Иван Гешев при положително становище от Конституционния съд, че има тези правомощия. Това заяви Надежда Йорданова в "Денят започва". На 8 февруари КС казва може ли правосъдният министър да иска отстраняване на главния прокурор

Изпълнителната власт е обърна с питане към конституционните съдии дали правосъдният министър има правомощията да предложи на ВСС предсрочно освобождаване на председателя на Върховния касационен съд, на председателя на Върховния административен съд и на главния прокурор.

Искането на Министерския съвет до Конституционния съд беше направено след като ВСС отказа да разгледа по същество предложение на служебния министър на правосъдието проф. Янаки Стоилов за предсрочно прекратяване на мандата на главния прокурор Иван Гешев.

В "Денят започва" Надежда Йорданова уточни, че към процедурата за отстраняването на Гешев би добавила и допълнителни мотиви. По думите ѝ са налице различни видове нарушения, както в рамките на настоящия мандат на Гешев, така и в предходните му професионални действия.

Относно подготовката на механизъм, който да позволява независимо разследване на фигурата на главния прокурор, Надежда Йорданова заяви, че в момента се изчистват детайлите за профила на разследващия магистрат в разговори с Европейската комисия. Едно от предложенията е това да бъде наказателен съдия, който да поеме временна функция на разследващ главния прокурор и после да се върне на работа в съда. Обсъжда се и възможността кръга от магистрати, които да имат право да водят разследвания срещу главния прокурор, да бъде увеличен.

При всички положения магистратът, който би водил разследване срещу главния прокурор, ще се избира на случаен принцип за всеки конкретен случай, а няма да има фигура с определени изрични правомощия.

До дни се очаква законодателните промени за закриването на специализираното правосъдие у нас да бъдат публикувани за обществено обсъждане.

В голямата си част те съдържат промените в тази посока, приети на първо четене от 46-ото НС, поясни Надежда Йорданова.

Предвижда се заварените дела да останат физически в сградата на специализираните съдилища и да бъдат администрирани съответно от Софийския градски съд и Софийския апелативен съд.

Съдиите, които ги гледат в момента, ще бъдат командировани в СГС и САС, за да се избегнат каквито и да е пречки пред доразглеждането им.

По думите на Надежда Йорданова данните от работата на специализираните институции са много ясни – нямаме осъдителни присъди за злоупотреби по високите етажи на властта.

За сметка на това при правосъдния министър са пристигнали идентични случаи за необосновано искане за използване на СРС. И четирите случая обхващат протестите срещу властта през 2020. При всеки от тях искането е отправено от специализиран прокурор и утвърдено от специализиран съдия, изтъкна Йорданова.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 61 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госпожата е

    47 74 Отговор
    Красива спекулантка. Нищо не можете да направите на Гешев. Заблуждавате хората!

    Коментиран от #3, #54, #76

  • 2 Иван Каскета

    61 17 Отговор
    Не ме е страх толкова от самия затвор , колкото да не ме почерпят една 🥒 вътре 😱
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Българка

    70 38 Отговор
    Крайно време е Конституционният съд да се произнесе положително за разследване на Главния прокурор по искане на правосъдния министър. Знам, че в този съд се подвизава Константинов, недекларирал сметки и имоти в чужбина. Знаем , че там се подвизава и Филип Димитров, който е от обслужващата свита на Борисов и КО, но се надявам и очаквам, че там и съвестни съдии, които ще подкрепят върховенството на закона.

    Коментиран от #8, #17, #37

  • 5 Въй

    33 50 Отговор
    И какви са тези мотиви? С бельо ли са или по "както майка им ги е родила"?
  • 6 Пигмеи

    42 58 Отговор
    Като тая , да обсъждат титан като Гешев !? Тая съвсем не знае , къде се намира !?

    Коментиран от #68, #79

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Жено...!!!

    36 48 Отговор

    До коментар #4 от "Българка":

    Има нещо ,наречено интимност с мъж , което значително успокоява нервната система ! Помисли за това !

    Коментиран от #9

  • 9 хахахахаха крадеца вика дръжте крадеца

    49 29 Отговор

    До коментар #8 от "Жено...!!!":

    стига бе 3-ти коментар пишеш , не разбра ли че боко и гешев си отидоха завинаги :)

    Коментиран от #39

  • 10 Немо

    44 38 Отговор
    Просто е "трогателно" , как "корифеите" ( в случая - юридически) на Кики се опитват да подменят важните за България теми ( инфлация , спад на доходи ,КОВИД криза , масово обедняване ,затваряне на бизнеси , Македония и пр. и пр.) с измислени "скандали". Е , като махнете Гешев и ... какво ще стане - ще забогатеем ,ще имаме пари да си платим тока ,парното , бензина , храната , наема ,услугите и пр. ... ?! Ако той е единствената причина за жалката ситуация в която се намира (в която я докарахте" България - ми ,дайте направо да го обесим ! Лъжливи демагози - с лъжи взехте властта и продължавате в същият дух (ама - няма да е за дълго) !

    Коментиран от #12, #14

  • 11 Хората

    22 26 Отговор
    Хората не искат да слушат те искат действия. 1 година може да се обсъжда и нищо да не се направи.
  • 12 според теб

    31 15 Отговор

    До коментар #10 от "Немо":

    прокуратура тип вишински , е някакъв малък проблем така ли ?

    Коментиран от #69

  • 13 123

    40 27 Отговор
    Каква е процедурата да се поиска отстранвянето на тази нищо правеща и некомпетентна Министърка на Правосъдието? Тази освен че е некомпетентна,не много умна е и много арогантна.

    Коментиран от #56

  • 14 Прилагат така наречената

    15 17 Отговор

    До коментар #10 от "Немо":

    Диверсия...вече бих казал порочно.
  • 15 оня с коня

    34 21 Отговор
    За Тая новоизлюпена Министърка от канадската Партия важи абсолютно точно поговорката "Рибата в морето,те слагат тигана на печката".Та на Въпроса:ВСС отказва да разгледа Предложението на Янаки Стоилов за Предсрочно освобождаване на Гешев,тая от Снимката си въобразява,че Конституционния Съд ще направи "сечено" на Колегите си ,дето си пият заедно Ракията!Но да предположим,че това се случи.И какво следва?Ами следва че предложението ще бъде допуснато за Разглеждане във ВСС,където са 24 души Заседатели от различни Квоти,като СМАЗВАЩО МНОЗИНСТВО имат ПОДДРЪЖНИЦИТЕ на Гл. Прокурор!Министърката обаче напира да хвърля Масло в Огъня...пък то Огън няма!:)

    Коментиран от #16, #26

  • 16 тик - так тик - так

    23 28 Отговор

    До коментар #15 от "оня с коня":

    времето на шапката и на тиквата и на чекмеджетата изтича :)
  • 17 Крайно

    35 21 Отговор

    До коментар #4 от "Българка":

    време е тази истерична стажант- адвокатка, изживяваща се като министър на правосъдието, да си намери някакво друго занимание! А как ще се произнесе Съдът, си е негова работа, а не Ваша, Другарко.

    Коментиран от #86

  • 18 Noname

    32 21 Отговор
    Ех тоя Гешев много ви пречи.Защо ли?Вероятно той надува цените на всичко, той ската паричките от фондове, магистрали и бюджет.Колко милярда бяха и за колко дни, или понеже са от вашите не се брои.Явно бързате да заделите за старини и за правнуците, че не се знае колко ви остава.президента нарушава закон .Е какво толкова.Просто този и просто онзи пак нарушават закони и то многократно.Краденето не го слагам,но и тук не е проблем нали са ваши хора. Съгласен съм да бъде осъден всеки който е нарушил закона но не само от предишните но и от сегашните, или за вас закона е просто книжка.

    Коментиран от #22

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Znaiko

    14 15 Отговор
    С риск да ме баннете ще Ви призная нещо много лично: Като видя тази Другарка получавам дълбоко мотивирана ерекция. Що ли така?

    Коментиран от #60

  • 21 Последния Софиянец

    24 21 Отговор
    Скрий се ма. Да не съм чул дума срещу Гешев

    Коментиран от #29

  • 22 Каскета да си ходи

    15 21 Отговор

    До коментар #18 от "Noname":

    Гешев пречи на всичко освен на корупцията и на бившата управлаваща мафия

    Коментиран от #34

  • 23 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    14 20 Отговор
    ГЕШЕВ е престъпник оставка съд затвор
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Реалист

    23 12 Отговор
    Тази женица е твърде ниска топка, чак е жалка! Нещо от калибъра на Комитова, крайно некомпетентна и простовата. Тя тъпотата лупи и в погледа к, ако се загледате внимателно. Къде е Гешев, къде е този лелчак....
  • 26 123

    25 13 Отговор

    До коментар #15 от "оня с коня":

    Гешев е на единственния пост на който не са могли да сложат тяхна калинка, той е единственната пречка пред спонсорите и патроните политици и олигарски които стоят зад тях и скрити от публиката. за да овлядеят напълно и безнаказно да си вземат запорираните милярди, и да се уредят да откраднат нови милярди със пълното
    съдействие на това правителство. А правителството е машата с която бъркат в жарта за да не се опарят самите патрони като Радев,Божков и Прокопиев.след като им свърши мръсната работа по един ритник по задника и да си заминава на село от където тази е дошла.Започнали са отново масирана публична камопания за омаскаряване на Гешев, Само че ако отстрранят Гешев, след това същите тези ще плачат най много за грешката която са направили. А българите пак ще има да лапат мухи и бъркат в кофите за смет за намерят изхвърлена храна.
  • 27 Виж сега,

    27 13 Отговор
    бульо,до март си отивате всички некадърници,а Гешев остава още 5 години. Свиквай.

    Коментиран от #31

  • 28 Българин

    11 16 Отговор
    Такава фигура като "главен прокурор" не съществува никъде в цивилизования свят и е остатък от комунистическото ни управление. Прокурора е обвинител и представя обвинението пред съда но това е приоритет на МВР (те хващат и разследват престъпниците) а съда като друга власт трябва да се произнесе дали наистина са виновни или не.

    Прокурора при нас се явява някакво междинно звено което решава кого да даде на съда и кого не - това обслужва само мафията. Изобщо няма нужда от главен прокурор.

    Второ ние сме парламентарна република ужким и НС се води висшия държавен орган който може да смъкне президента, премиера обаче не можело да бута нито главния прокурор нито ВСС - от къде на къде след като те не са избрани от народа.

    Трето крайно време е да има истински избори за ВСС от народа а не някаква имитация на избори - сегашния "избор" на ВСС е пълна пародия.

    Коментиран от #38, #77

  • 29 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 8 Отговор

    До коментар #21 от "Последния Софиянец":

    кой си ти да нареждаш кой да се скрие бе САМОКОВСКИ

    Коментиран от #36

  • 30 Реалист

    17 5 Отговор

    До коментар #24 от "НИМРОД":

    Нали не си мислиш, че като си сложат техен прокурор и нещо ще се промени?! По-зле само може да стане... както стана на всички нива с Продължаваме промяната...харесва ли ти?! Тези платени измамници ще върнат на бял кон Цецо от Сърбия, Божков от Дубай...ще се проверим за едни много мрачни времена! То вече ни стана мрачно, нощем градовете ни угасват един по един, срам незапомнен!!!

    Коментиран от #35, #45

  • 31 Антигерб

    5 13 Отговор

    До коментар #27 от "Виж сега,":

    Ами ако не остане Гешев на къде ще бягате герберчетата че иначе бай Ставри ви чака.
  • 32 Секретарката на Алф

    21 5 Отговор
    Към процедурата за отстраняване на Иван Гешев добавям и допълнителни мотиви-личните мотиви на нашия шеф и благодетел Иво Прокопиев!!!200 милиона са му запорирани на човека!
  • 33 ТаУмВзе

    11 9 Отговор
    Промяната е, че ни пуснаха нови калинки по телевистан. Докато става Още по зле,защото друго няма как да стане.
  • 34 Noname

    13 4 Отговор

    До коментар #22 от "Каскета да си ходи":

    Корупция и мафия винаги е имало има и за напред ще е така.И не само при нас в цял свят е така.Или мислиш че всички тези биха продали и майка си и баща си само да се доберат до заветния пост защото са загрижени за мен, теб или народа като цяло.Мислиш ли? А в момента се говори за корупция по високите етажи на власта.Е кой сега е на власт?Че нещо не ми се вързват нещата

    Коментиран от #40

  • 35 Антитрол

    7 12 Отговор

    До коментар #30 от "Реалист":

    Не знам за обикновените хора но за герберчетата ще има огромна промяна ако сложат техен прокурор и махнат каскета. Ще има масово преселение на герберасти извън България - ще си счупят краченцата от бягане. Първи ще е вожда ви Тиквун. Който не успее да избяга при бай Ставри - Владко вече пробва как се минава границата даже и с издирван автомобил.
  • 36 Последния Софиянец

    3 13 Отговор

    До коментар #29 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Аз съм будната съвест на народа. Имам ресторант където храня бедните хора. И затова имам право да казвам всичко.

    Коментиран от #65

  • 37 НИМРОД

    10 6 Отговор

    До коментар #4 от "Българка":

    ПОВЯРВАЙ МИ, ЧЕ ОТСТРАНЯВАНЕТО НА ГЕШЕВ НЕ РЕШАВА ПРОБЛЕМА.
    Тези от ВСС ще сложат ГЕШЕВ №2 и всичко ще си продължи по старому.

    ЗАКОНА ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПРОМЕНЕН И ТЕЖЕСТА ДА БЪДЕ ПОСТАВЕНА НА ИНСПЕКТОРАТА КАМ ВСС.
    Този ИНСПЕКТОРАТ в момента изобщо не съществува , а членовете му са с изтекъл мандат.
    Тези хора трябва да бъдат подменени, а провомощията на ИНСПЕКТОРАТА трябва да стигат до наказания налагащи отстраняване на СЪДИИ и ПРОКЯИ от заеманите позиции.
  • 38 123

    12 7 Отговор

    До коментар #28 от "Българин":

    Пост главен Прокурор има във всички развити страни, тука има една разлика със тях. България е комунистическа страна, и като такава има комунистически закони и конституция които са просто гримирани и с нови дрехи, но по същество всичко си работи по модела на СССР. А прокуратурата по време на комунизма има за цел унищожаване на политическите противници на управляващите комунисти. Този сегашен прокурор реално си върши работата и пълномощията дадени му от законите на България, има само изискване за неговата отчетност и прозрачност. ЕС не иска смяна на Главния прокурор.остравката му няма да разреши никакъв проблем на редовия българин, нито ще премахне корупцията в България.

    Коментиран от #43, #44

  • 39 Овните

    4 4 Отговор

    До коментар #9 от "хахахахаха крадеца вика дръжте крадеца":

    Не сте мръднали милиметър напред !? Блеете си в кошарата !!!
  • 40 Герберопитек

    6 11 Отговор

    До коментар #34 от "Noname":

    "А в момента се говори за корупция по високите етажи на власта.Е кой сега е на власт?"

    Аха значи според теб изобщо нямаше корупция докато Тиквата беше на власт. Пък сега са нови на власт но всичко по-надолу от тях е гербаджийски калинки - то чагъртането не става толкова бързо ама и това ще стане за ваш ужас.

    Коментиран от #41, #57

  • 41 123

    11 2 Отговор

    До коментар #40 от "Герберопитек":

    трабва да се променят законите и системата.Корупция в България има много и навсякъде, но също между тези хора има много способни и почтени хора,които не вземат подкупи и не крадът.Това не означава че щом някой е от ГЕРБ,ДПС ,БСП е автоматически крадец и корпумиран, във всички тези партии има и достойни професионални хора.

    Коментиран от #47

  • 42 Гандалф

    14 3 Отговор
    Най добре да се приложат мотивите, на цветан василев, васил божкжв, братя бобокови, Баневи и всички клиенти на прокуратурата... с тези мотиви, говорим за финикийските знаци...лесно ще намерите начин да премахнете и гешев и другите неудобни...
  • 43 ЛЪЖЕШ

    5 12 Отговор

    До коментар #38 от "123":

    В нормалните държави,
    министърът на правосъдието е и главен прокурор.
    За да подлежи на парламентарен контрол!

    Коментиран от #51

  • 44 Българин

    4 11 Отговор

    До коментар #38 от "123":

    Лъжеш герберче

    Прокуратура има в развитите държави но тя е към Министерството на правосъдието и не е отделна власт. Главен прокурор като нашия няма на който да е подчинена цялата прокуратура и никой да не може да го пипне.

    Много ви е страх герберчетата да не загубите последната си защита че ще трябва да се простите с крадените пари.

    Коментиран от #55

  • 45 НИМРОД

    4 6 Отговор

    До коментар #30 от "Реалист":

    Говоря за ИНСПЕКТОРАТА към ВСС, който в момента не е действащ защото мандата му е изтекъл.

    Промени в Закона за съдебната власт биха дали много по големи правомощия на този орган и възможност да налага наказания водещи до лишаване от права на СЪДИИ и ПРОКУРОРИ..
    Упражняването на КОНТРОЛ върху дейността на СЪДА и ПРОКУРАТУРАТА ще промени отношението и към ЗАКОНА и ще прекрати тази порочна практика на ПРЕЦЕДЕНТНОТО ПРАВО при която някои облечени в тоги "корифеи" четат и тълкуват закона по начина по който ДЯВОЛА ЧЕТЕ ЕВАНГЕЛИЕТО.

    Промяната трябва да започне точно с ИНСПЕКТОРАТА към ВСС и новите хора които ще заемат позициите в този орган.
    ИМА И СВЕСТНИ ХОРА РАБОТЕЩИ В ТАЗИ СИСТЕМА.!!
    Защо не им се вменят тези КОНТРОЛИРАЩИ функции върху съдии и прокурори?

    Когато ИНСПЕКТОРАТА заработи качествено , облечен в нова законова рамка , ТОГАВА ЩЕ ИМА ПРОМЯНА и ПРЕВРЪЩАНЕТО НА ЗАКОНА НЕ ВЪВ ВРАТА В ПОЛЕТО , а в това което трябва да бъде.
    Иначе ще продължаваме да се лангъркаме с ПРЕЦЕДЕНТНОТО ПРАВО , ще продължават някакви корифеи да тълкуват закона като ДЯВОЛА ЕВАНГЕЛИЕТО , ще продължаваме да бягаме от тази държава и да се топим като народ и държава.
  • 46 Алкохолик

    16 6 Отговор
    Миличката,снощния махмурлук не я оставя....подпухнала от тежки нощни проблеми...🏌️

    Коментиран от #53

  • 47 Герберопитек

    6 11 Отговор

    До коментар #41 от "123":

    "във всички тези партии има и достойни професионални хора."

    Хайде бе и кои са тези хора в ГЕРБ и ДПС. То ако имаше хора с достойнство сами щяха да напуснат тези партии като виждат колко се краде и до къде ни докараха - тия герберски опорки ги разправяй на някой друг.

    Коментиран от #61, #64

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Прав си нооо

    7 17 Отговор
    Престъпникът Гешев покровителства големите престъпници!
    Цяла България видя метресата в Барцелона и пачките и кюлчетата в спалнята на мутро-премиера комунистът Борисов, само Гешев се прави на сляп, нали?

    Коментиран от #59

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 123

    6 0 Отговор

    До коментар #43 от "ЛЪЖЕШ":

    Главните прокурори са висшите юридически служители на своята държава или територия. Те съветват и представляват своите законодателни и държавни агенции и действат като „Народен адвокат“ за гражданите. Повечето са избрани, макар че някъде се назначават от губернатора.

    Обществено министерство, във Франция е прокуратурата, отговаряща за преследването на наказателни дела и представляваща интересите на обществото в граждански дела. Общественото министерството се представлява от агенти (прокурори) в повечето съдилища на Франция, с изключение на полицейските съдилища.
  • 52 Елефтери

    12 2 Отговор
    Хал хабер си неам от право, ама толкова мразен човек като Гешев едва ли има в юридическите среди. Може би само ЧСИ Бъзински. Интересно защо ли? Сигурно им бърка отзад. Ама те сегашните управляващи обичат.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Про3д

    16 3 Отговор

    До коментар #1 от "Госпожата е":

    Режим на тока, цените в космоса, Гешев ни е проблема.....м@@@ма ви...де..б@ некадърни управленци
  • 55 123

    8 2 Отговор

    До коментар #44 от "Българин":

    В някой страни главния прокурор е министър на Правосъдието и се избира на преки избори от населението.
  • 56 Гуньо Адвокатина

    16 1 Отговор

    До коментар #13 от "123":

    Как е възможно да има такива министри?
  • 57 Noname

    9 1 Отговор

    До коментар #40 от "Герберопитек":

    Първо съм писал че е имало има ище има!!! Второ това чагъркване не знам кой го измисли и не знам защо всеки го употребява за щяло и нещяло но явно се гони последователност.Но ок нека да изчегъркаме всичко "гнило" само че няма как да стане при положение че в цукала има много Л и като чагърнеш едно всички ще се размиришат.А доста хора не искат това.И стария ако е тиква новия какъв е курнишон ли
  • 58 рускиня ли е?

    15 2 Отговор
    Тади откъде я взеха, какво образование има, какво е работила,по какво е експерт, какъв и е стажът, какво е написала? Коя е тази жена, прилича на рускиня?
  • 59 Цирк Буш

    9 2 Отговор

    До коментар #49 от "Прав си нооо":

    Вече разбрах,че Гешев взел под опеката си всички престъпници в България...А,Васил Крумов Божков-Черепа,Цветан Василев,Младен Михалев-Маджо,братя Бобокови,Баневи,Маринела и Ветко Арабаджиеви,Иво Прокопиев,Миньо Стайков и сие...тях май ги е пропуснал!
  • 60 Еректилев

    14 1 Отговор

    До коментар #20 от "Znaiko":

    Каква ерекция, тази женица е на 49-50 години. А от право разбира ли нещо?
  • 61 123

    16 0 Отговор

    До коментар #47 от "Герберопитек":

    Ако имаха достойнство и почтенност Министър председателя на България Петков и вице премиера му по икономика Василев, да покажат банковите транфери и произгода на парите за учението им. Кой е реалния собственник на парите с които е заплатено обучението им в Харвард? Тогава ще разберете кой ви управлява сега.....;
  • 62 Пръцко

    4 10 Отговор
    А бе махайте го вече тоя каскет, стига сте го 4и6кали! Толкова ли сте некадърни, че не можете да му намерите цаката?!?
  • 63 Бай Онзи

    3 11 Отговор
    Задача номер едно-отстраняване на гешеф и справедлив съдебен процес срещу него !
  • 64 Чудя се

    12 3 Отговор

    До коментар #47 от "Герберопитек":

    Дали като пишеш глупости и си вярваш.Нещата по времето на ГЕРБ бяха многократно по-добре за хората.Ама ще кажеш световна криза.Аз ще кажа--"Човек като иска да свърши нещо намира НАЧИН,а като не иска,търси си ПРИЧИНИ,за да не го свърши." Сега новите управляващи търсят начин да махнат Гешев и ви внушават,че за доброто на хората.Да,ама на СВОИТЕ хора,спонсорите.И си търсят оправдание за инфлацията.Те не са виновни,бе.Ние сме виновни,че нямаме търпение още няколко години.Те сега си имат работа--да сложат ПРАВИЛНИТЕ хора(Кирил Петков го казва),самолет до Скопие и т.н.
  • 65 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    0 7 Отговор

    До коментар #36 от "Последния Софиянец":

    а ти защо ме обиждаш на ХА ХО като си уж БУДНАГА СЪВЕСТ
  • 66 Надежда Крупская

    19 1 Отговор
    Тази Мамаша от Делиормана влизала ли е поне в съдебна зала ?
  • 67 Мисля си

    18 1 Отговор
    Как тази жена ще бъде употребена да свърши една работа и после ще бъде захвърлена,точно като Мая Манолова.Как ги намират такива хора?Явно всяко време си "ражда" нужните "личности".Обаче да плюеш Цацаров,за когото даже Татяна Дончева казва,че е умен и способен... 100% ще й намерят и на нея цаката,след като им свърши работа.Аз разбирам да се пъчиш, ама да си доказано способен и кадърен.

    Коментиран от #70

  • 68 Хахаха

    16 0 Отговор

    До коментар #6 от "Пигмеи":

    И тя и всичките "нови" не знаят къде се намират. Знаят само за какво са изпратени там и от кого(кои). Добре е че все повече хора започват да разбират истинската цел на "новите моралисти".
  • 69 Хахаха

    14 0 Отговор

    До коментар #12 от "според теб":

    След като е проблем на сега управляващите (не за дълго), респективно е проблем за прокопито, черепухата, банкера, вече и за Баневи, значи се потвърждава позицията ми да съм твърдо ЗА ГЕШЕВ И ПРОКУРАТУРАТА. А тия н.е.щ.а.с.т.н.и.ц.и., за да изпълнят поръчението си, вече открито се излагат и пред цяла Европа.
  • 70 Ти да видиш

    8 6 Отговор

    До коментар #67 от "Мисля си":

    Кадърен човек би ли си позволил такава излагация пред хората в БГ, а вече и в Европа? Аз не бих.
  • 71 Кубратски

    17 1 Отговор
    Тази другарка е "голям капацитет". Произхожда от Кубратската правна школа
  • 72 КаК

    7 0 Отговор
    Как са се вторачили нездраво в определени лица! А кой създаве всичките закони и разните му там кодекси, че и приложения за прилагане - все депутати и "капацитети" като теб мила министърке, да не забравим и техните съветници.
    Всичко е направено така, че да има безброй вратички за измъкване и членчета за заобикаляне. Затова всички се облизват покрай държавната софра и никой не е съгрешил. Няма наказани и няма и да има докато не се бръкне смело в законодателството. Това е моето мнение.
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 113

    0 1 Отговор
    Всички сте деца, внуци на др. ЖИВКОВ. И бил прав. Като умра искам в ковчега да ме обърнете с лицето надолу, щото ще дойде време, когато ще ми целувате задните части и позна. Кво делите в НС и извън народното. Децата ви имитират по улиците, по големите де.
  • 75 Истини

    1 1 Отговор
    Едно време ядохте кебабчета, сега ядете хапчета. Низнесмен на аптеки, викайки на висок глас в аптеката срещу болницата. И кво като сте богати. На тоя бизнесмен баба му Стефка се хвърли от 8 етаж гола и умря. Цял живот в библиотеката на фирмата плетеше. И богатите се побъркаха за милионикражби от народа беден. 1 към 1
  • 76 Един

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "Госпожата е":

    Тая другарка явно е поела много сериозен ангажимент/защо ли и към кого ли/ и вероятно ще се бори със зъби и нокти да махне Гешев!! Дано докато осъществи това си желание, правителството на Мунчо да бъде свалено и тая да се оправя както намери за добре с поръчителите. Защо не се захване именно с тях, нали Кирето каза, че 20 души са тези, които трябва да бъдат разследвани!! Ето, другарко работа за теб. Посочи ги кои са, предай ги на прокуратурата и т.н. Но има едно голямо НО: Кирето в прав текст заяви:Трябва да махнем Гешев и да назначим правилните хора" ПРАВИЛНИТЕ???????
  • 77 Един

    11 0 Отговор

    До коментар #28 от "Българин":

    Народа да избира ВСС, ти добре ли си??? Народа не можа да прозре какви измекяри се набутаха в НС, в МС и от там във всички сладки служби, та ще има мнение за ВСС.
  • 78 Еди

    13 0 Отговор
    Тази блондинка така и не разбра, че Гешев е 10 пъти по-умен от нея.
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Антикомунист

    10 0 Отговор
    Злоба омесена с безпринципнос и едни и същи мантри, толкова и сече пипето на тази " юристка "от която се очаква да оправи съдебната система, това недуразумение ли е най добрия избор. Също като културният министър------ с голям опит в читалището в селото на баба му, направо му завидях но и той поръчковия плюе. Смешници.....
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Marinov

    3 1 Отговор
    Госпожо,
    Това че " нямаме осъдителни присъди за злоупотреби по високите етажи на властта." НЕ може да се ВМЕНЯВА като Отговорност и да БЪДЕ каквото и да е ОСНОВАНИЕ за отстраняване на Гл. Прокурор, ТАЙ КАТО всички такива Дела се Водят от ДРУГИ Прокурори от Прокуратурата, които са НЕЗАВИСИМИ от Гл. Прокурор и той НЕ може да им Влияе и Разпорежда по какавто и да е Начин и да носи ЛИЧНА ОТГОВОРНОСТ за техните действия!!!

    Присъдите НЕ СЕ Издаватот Гл. Прокурор а ОТ Съда и заради това че в Съда няма такива Присъди , Гл. Прокурор НЕ може да носи също АБСИЛЮТНО никакви ЛИЧНИ отговорности!

    ЯВНО е че е НАЛИЦЕ поредното ПОЛИТИЧЕСКО и ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННО ПРЕСЛЕДВАНЕ и ИЗДЕВАТЕЛСТВА нат Гл. Прокурор от ВЛАСТИМАЩИТЕ !!!

    Коментиран от #83

  • 83 ДЯДО

    2 0 Отговор

    До коментар #82 от "Marinov":

    НЯКОЙ знае ли защо статистиката в БЪЛГАРИЯ не излиза със цифри за КОРУПЦИАТА в съдебната власт. Заради корупция сложебното правителство предложи някой раионни съдилища за затваряне .Какво става.?
  • 84 Симбиоза

    0 0 Отговор
    Йей, страната потъва ежесекундно, убийства, смърт, инфлация до небето, но за това ни дума от тез хора на промяната. Гешев та Гешев...
  • 85 Боги такежиев

    0 0 Отговор
    Това нещо кой го назначи за М. на правосъдието и от къде го довлякола.... Ку.... ка му работа.
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол