Last news in Fakti

30 Януари, 2022 20:40 3 639 111

Стефан Янев с два плана за края на кризата Украйна-Русия

  • стефан янев-
  • криза-
  • украйна-
  • русия

Моят призив винаги е бил, че когато говорим за такива отношения и кризи, трябва с действията си и поведението си да дадем път на дипломацията да си свърши работата, обясни Янев

Стефан Янев с два плана за края на кризата Украйна-Русия - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Има криза в отношенията Русия-НАТО и Русия-САЩ и тази криза в отношението и неразбирането на посланията дава усещането, че се разговаря с ултиматуми и това не помага на усилията да се разреши кризата. Това заяви военният министър Стефан Янев пред bTV.

"Моят призив винаги е бил, че когато говорим за такива отношения и кризи, трябва с действията си и поведението си да дадем път на дипломацията да си свърши работата. Не си даваме сметка, че думите са важни. С нашето говорене и предстоящи действия да не стане така, че ние допринасяме за войнствената риторика и не помагат", обясни Янев.

"Първо, да кажем, че българска отбранителна стратегия е твърде силно словосъчетание. Това, което правим във формат НАТО, имаме усещане, че след 2014 година там има една система от мерки. В тази криза се предполага, че е удачно да бъдат взети подобни мерки. Разполагането на допълнителни войски по източния фланг на НАТО е целесъобразно да бъде изпълнено с български войски. Задачата ще бъде изпълнена с български войски, на българска територия и с българско главнокомандване", каза той.

Военният министър припомни, че България е суверенна държава и решенията се взимат тук в София.

"Какви преговори ще направим, ще видим като разберем какви са задачите. Разговори от типа: "ние искаме да дойдем тук с едни войски" - това е решение на българското правителство. Разполагане не означава, че ще правят нещо повече от подготовка.

България е член на НАТО, така че българският войник е войник на НАТО. Вече няколко пъти чужди самолети, съвместно с българските, са правили патрулиране. Патрулирането на самолети на съюзнически държави означава, че ще дойдат да направят тренировка с българските ВВС в българското небе.

В един по-напреднал момент, когато има достатъчно натренираност между тях, ще бъдат направени съвместни тренировки. Във въздуха ще има едновременно един български и един чуждестранен самолет. Задачата ще бъде опознаване на чужд самолет, който лети около границата ни. За такъв тип задачи става въпрос", обясни той.

"В момента няма кораби на страни-членки на НАТО в Черно море. Първите ще дойдат в края на март. В момента американските ВВС и българските ВВС правят обучение на наша територия. Когато те се изтеглят, на тяхно място ще дойдат други. Тези учения са планирани през миналата година и няма нищо извънредно.

Най-благоприятният сценарий е усилията да дадат резултат и кризата, която може да се реши с дипломация, да не се превърне във военна. Неблагоприятният сценарий е това, което вече се чува в България. От първия ден се заговори за война между Русия и Украйна и в България започна да се чува: "Айде НАТО да идва".

Ние сме суверенна държава и това ме притеснява. Нашите въоръжени сили, като част от НАТО, се неглижира и се казва да не ги гледаме, а да идва НАТО да ни пази. Както обществото, така и политическият елит трябва да разберат, че сигурността струва много пари, но е в основата на съществуването на държавата", допълни Янев.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 44 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БОЗА

    65 28 Отговор
    Става ми все по симпатичен...има топки...БРАВО...България отдавна се нуждае от такива хора в политиката... ;-)

    Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)

    Коментиран от #6

  • 2 ОТАН

    15 62 Отговор
    Стефане аре да нападнем руснаците, споко САЩ е зад нас!!!
  • 3 Клемансо

    55 13 Отговор
    Войната е твърде сериозно нещо, за да се повери на военни!

    Коментиран от #27

  • 4 Флин

    65 5 Отговор
    От сутрин до вечер само вируси, ваксини и въображаеми войни са ви в главите. И все още нито ред за отварянето био лабораторията в България, нито ред за случващото се в Канада...

    Коментиран от #19, #75

  • 5 Да,бе

    76 14 Отговор
    План А:Русия побеждава,както обикновено.
    ПланБ:НАТО губи и бяга,пак както обикновено.
    План В:Ние сме в Титаник по навик.

    Коментиран от #36

  • 6 И аз го харесвам тоя...

    53 23 Отговор

    До коментар #1 от "БОЗА":

    Отстоява позицията за българското!и е против това американски войници да се настанят за постоянно в България!тоя е честен истински българин и патриот..иначе ще ни окупират нацяло 🙃

    Коментиран от #10, #77

  • 7 Бай Ви Бай Дън

    13 37 Отговор
    Бай Стефан да опъне един зад врата на джуджето, и да го пита...Кви ги вършиш ве фърфалак?

    Коментиран от #98

  • 8 Референдум

    33 13 Отговор
    За Натю иначе сме окупирани
  • 9 Последния Софиянец

    36 27 Отговор
    Браво Янев!
  • 10 БОЗА

    39 10 Отговор

    До коментар #6 от "И аз го харесвам тоя...":

    "Ако бъде взето решение за разполагане на войски на НАТО по Източния фланг, българското правителство счита, че тази мярка е целесъобразно да бъде изпълнена с български войски. Ще имаме български войски, които ще изпълнят тази задача на българска територия с българско командване. Това каза в предаването "120 минути" по bTV министърът на отбраната ген. Стефан Янев."

    Ясна позиция в интерес на България... ;-)

    Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)
  • 11 Стефко чети нашата История !

    46 13 Отговор
    финалът на Стефан Стамболов и Богдан Филов нищоли не ти НАПОМНЯ ? Дръж здраво " бръснича " , момче ! РЕШЕНИЕ за поставяне Потомците на Левски и Ботев в един окоп със Султана , Кайзера и НАТО , срещу РУСИЯ - носят ПЕЧАЛЕН КРАЙ за самозаблудените наши властители !

    Коментиран от #37, #80

  • 12 Азз

    35 27 Отговор
    Браво!
    Думи на мъжкар!
  • 13 Виж сега

    21 18 Отговор
    Не си правете никакви планове това изгнило правителство! Вие ще бъдете размазани на 2 февруари! Вие ще бъдете опаковани в прокурорска хартия!

    Коментиран от #95

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Абсурдистан

    23 19 Отговор
    Пак Радев му е написал нещо.
  • 16 ТаУмВзе

    11 28 Отговор
    Генералчето, кукла на мустафата е с Планчета! Бухахах Кой те брои бе. Пародия да е с Гаврата в зоопарка.

    Коментиран от #21

  • 17 План 1 План 2

    30 14 Отговор
    1- РУСИЯ ДАВА ПАРИ ЗА ГЛАДНИ БЪЛГАРИ 2 - АМЕРИКА НЕ ДАВА ПАРИ ЗА ГЛАДНИ , ПЛАЩА САМО ЗА ИЗБИТИ ОТ КОВИД С МОДЕРНА

    Коментиран от #46

  • 18 big

    41 16 Отговор
    Стига с тая Украйна! Това са някакви игри на американците! Всеки един елементарно мислещ човек знае, че Русия никого няма да напада, ако не я предизвикат, т.е. нея нападнат! В конкретния случай става дума за ЛНР и ДНР, където вече почти всички са с руски паспорти, т.е. руски граждани!

    Коментиран от #69

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 СИБИРСКИ КИТАЕЦ

    20 37 Отговор
    За руските тролчета няма делник, няма празник - винаги готови, под всякаква форма и изказ да възхваляват и величаят Русия. Типично за предателите.

    Коментиран от #45, #83

  • 21 ФИЛ

    22 5 Отговор

    До коментар #16 от "ТаУмВзе":

    Сигурно много си се кефил на шкембе войвода, твоя идол!
  • 22 Народа не е с антируска нагласа !

    20 8 Отговор
    А държавницитени пеят чужди "песни" ! Това и РИСКОВАНО за здравето !

    Коментиран от #89

  • 23 Браво

    9 11 Отговор
    Янев
  • 24 Щом невнасяме ВАКСИНИ от РУСИЯ ?

    23 10 Отговор
    Означава , че държавницитени са АНТИНАРОДНИЦИ !

    Коментиран от #32

  • 25 Да изгоним КИРОКАПУТТТАА и да върнем

    6 12 Отговор
    Стефан Янев Е УЧИЛ В САЩ А РАДЕВ Е УЧИЛ В СССР Завършва Военен колеж към Националния военен университет във Вашингтон, САЩ (2004 – 2005). В периода 2005 – 2007 г. е началник на департамент „Tрансформации“ в Центъра на НАTО за борба c тероризма в Анкара. От 2007 и 2010 г. е директор на дирекция „Отбранителна политика“ към Министерството на отбраната. На 1 юли 2009 г. е назначен на длъжността директор на дирекция „Политика за сигурност и отбрана“ и удостоен с висше офицерско звание бригаден генерал.4 На 3 май 2010 г. е назначен за директор на дирекция „Отбранителна политика“, считано от 25 май 2010 г.5 На 24 февруари 2011 г. е освободен от длъжността директор на дирекция „Отбранителна политика“.6 От 2011 до 2014 г. е военен аташе в САЩ.

    От 2 май 2014 г. бригаден генерал Стефан Янев е началник на Националния военен университет „Васил Левски“.7 С указ № 144 от 9 юни 2014 г. бригаден генерал

    Коментиран от #52

  • 26 В.В.П.

    23 12 Отговор
    Тия планове ,ги разкажи на колегата ,Шойгу .Той ще се очарова..Да се махат скапаните янки от България.!.

    Коментиран от #35

  • 27 РОМАН

    7 2 Отговор

    До коментар #3 от "Клемансо":

    Вярно е. Клавиатурните мишки са голяма работа, сила, на която може да се разчита!
  • 28 Ако има нови избори

    17 21 Отговор
    Ще гласувам за тази политическа сила която ще предложи Янев за премиер

    Коментиран от #43, #73

  • 29 101010

    22 9 Отговор
    Явно всъщност потвърди казаното от него неотдавна.
    Тогава Петков каза че това е негово лично мнение
    Сега вече е мнение на цялото правителство

    Коментиран от #64

  • 30 jorj

    12 25 Отговор
    Мазник, мазен, тук става въпрос за осровополагаща позиция по отношение на възникналия конфликт между НАТО /България /и Русия и недавай някакви имагинерни позиции извън ОЧЕВИДНОТО, ЧЕ СМЕ НАТО!!!! СТИГА ПУТИНСКИ ПОСТАНОВКИ АЛА "ПУНТА МАРА".
  • 31 101010

    17 4 Отговор
    Янев всъщност потвърди казаното от него неотдавна.
    Тогава Петков каза че това е негово лично мнение
    Сега вече е мнение на цялото правителство
  • 32 Друг прочит

    11 21 Отговор

    До коментар #24 от "Щом невнасяме ВАКСИНИ от РУСИЯ ?":

    Всеки, който не пълзи и лиже краката на кремълската мафия е антинародник .
  • 33 Сатана

    21 13 Отговор
    Янев твърди ,че България е суверенна държава .Но след като има 4 военни Американски бази на територията си за какъв суверенитет говорим?Нито военен нито политически,сиреч, колония.Такива сме ,факт!
  • 34 Мда

    13 10 Отговор
    Какво НАТО бе Янев.Кое НАТО- това с побългарения му вариант ли?
    НАТО приключиха преговорите с Русия преди няколко дена.
    Зеленски се отказа от тях.В това министерство трябва да четете пресата, щото тотално са ви игнорирали от информация.
  • 35 СИБИРСКИ КИТАЕЦ

    12 12 Отговор

    До коментар #26 от "В.В.П.":

    Скапани, скапани, ама са съюзници. Явно нещо си пропуснал да се информираш.

    Коментиран от #82

  • 36 ШЕРИФ

    11 4 Отговор

    До коментар #5 от "Да,бе":

    Пропуснал си план Г- пия още 2 ракии, бия жената и заспивам!
  • 37 История

    6 11 Отговор

    До коментар #11 от "Стефко чети нашата История !":

    На 3 март ще се навършат 104 г. от капитулацията на Русия пред България , без да е имало НАТО.
  • 38 Радиф

    16 10 Отговор
    Янев е по прост и от зеления чорап
  • 39 Ост

    12 11 Отговор
    Еи червено мекере върви се хвърли от наи високия мост които намериш и не ни занимават с глупости никои не иска мнението на последната дупка на кавала
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Матей преображенски

    10 9 Отговор
    Де го чукаш,де се пука,къде се вре да дава акъл как да вървят преговорите.И заповтарал като латерна как сме били член на нато.ГОЛЯМ ПРАЗ!Все едно някой ни бръсне за нещо,само се обаждат ни в клин ,ни в ръкав,смехория някаква.Заради тая куха гордост,която всъщност е невероятен срам,сега нямаме армия,а чуждестранен легион и само си чакаме деня и часа на турската окупация.

    Коментиран от #47

  • 42 СТЕФИИ Е ПИЧЧКККААА ОТ БНА

    13 2 Отговор
    БЛС поиска извинение от Стефан Янев: Не бъркайте армията с медицината

    Българските медици не заслужават такова цинично отношение особено на фона на погубени животи на наши колеги и на техните деца, пишат лекарите
  • 43 ФИЛ

    9 6 Отговор

    До коментар #28 от "Ако има нови избори":

    Най смисления коментар! Адмирации!

    Коментиран от #51

  • 44 СтефанМАФИОЗА Янев

    14 3 Отговор
    Децата на служебния премиер Стефан Янев работят в държавните дружества Българския енергиен холдинг (БЕХ) и "Булгаргаз". Това е потвърдено в официален отговор на въпроси на депутата от ГЕРБ/СДС Димитър Янев, подписан от служебния министър на енергетиката Андрей Живков.

    Интересен факт е, че имената на децата на Янев са заличени в отговора, но Янев твърдеше, че синът на служебния премиер Константин е почнал работа в БЕХ като "младши експерт по европроекти" още през есента на 2017 година, а дъщеря му Екатерина била на щат в „Булгаргаз“ също от 2017 година. Според официалния отговор обаче едното дете на Янев е назначено в БЕХ от 18.04.2017 г. (използван е мъжки род в изречението, в което името е заличено) – тогава Янев е вицепремиер и министър на отбраната в служебното правителство на Огнян Герджиков, а другото – на 01.06.2020 г. в „Булгаргаз“ (използван е женски род в изречението, в което името е заличено). По това време служебното правителство, начело с Янев, вече ръководеше България. В първия случай назначението е с изпитателен срок от 6 месеца, докато във втория - директно на трудов договор.

    Коментиран от #99

  • 45 Азз

    21 10 Отговор

    До коментар #20 от "СИБИРСКИ КИТАЕЦ":

    А тебе кой те освободи от турците?
    Предател

    Коментиран от #49

  • 46 Чукча писател ...

    13 13 Отговор

    До коментар #17 от "План 1 План 2":

    А кой ще нахрани окъсаните ватници ?
  • 47 Незнаещ

    9 7 Отговор

    До коментар #41 от "Матей преображенски":

    Биков, ти ли си, че не мога да ти се на радвам на бисерите които ръсиш?
  • 48 Анализатор

    22 5 Отговор
    На практика Янев каза че България няма да воюва. Защо мисля така
    Янев каза: Ако трябва някаква мисия на НАТО с натовски войници тя ще е с български войници на българска територия
    Това ще рече че тука няма да допуснем войски на друга държава и че българската армия няма да излиза от границите на България
    Никой няма да ни напада Ние няма да ходим да воюваме навън значи България фактически няма да участва във военни действия
    Какво по-добро решение от това при създалата се обстановка
  • 49 СИБИРСКИ КИТАЕЦ

    6 8 Отговор

    До коментар #45 от "Азз":

    Руснаци, поляци, финланци, украинци, румънци, молдовци и т.н.

    Коментиран от #53, #55

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Ако има нови избори

    4 0 Отговор

    До коментар #43 от "ФИЛ":

    Благодаря
  • 52 Доньо

    12 9 Отговор

    До коментар #25 от "Да изгоним КИРОКАПУТТТАА и да върнем":

    Абе стига сте ни натрапвали Янев. Писна ми от политици пеещи за " неутралитет", но с всички сили драпащи да отидат на обучение, или дългосрочно да се командироват на Запад ( на държавни разноски, разбира се!). Радев се чуди май как да инсталира този намръщен военен за МП. Май Кирчо взе да не следва стриктно заповедите му. Ами не е бил войник- не знае. Виж, Янев цял живот е козирувал. И няма значение какво е учил в САЩ, този в сърцето си носи петолъчка! Този никога не би бил ген. Колев- би се предал доброволно на руската армия. И откъде накъде пак се чудят ( и кой друг, освен Радев?) как да ни го пробутат- народът не е гласувал за него!

    Коментиран от #70

  • 53 Не си прав

    20 2 Отговор

    До коментар #49 от "СИБИРСКИ КИТАЕЦ":

    Русия е многонационална държава и в руската армия има войници от всички нации живеещи в Русия
    Това не означава че не ни е освободила руската армия
    За твое сведение имало е и батальон съставен от татари мюсюлмани
    На тяхно разположение е имало специална палатка която е служила за молитвен дом и където те са имали възможност да се молят на своя бог
    Въпреки това те са били част от руската армия
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Азз

    13 8 Отговор

    До коментар #49 от "СИБИРСКИ КИТАЕЦ":

    Е тъй де, въртиш- сучеш - пак с руснаците започна !
    Предател

    Коментиран от #59

  • 56 !!!?

    13 12 Отговор
    България е кремълски член на НАТО !!!?
  • 57 big

    15 1 Отговор
    Имайки предвид отношението на САЩ към СП-2, като нищо всичко, което правят е да го спрат. За това и приказките за нападението на Украйна от Русия, оттам преговорите за доставка на СПГ от други доставчици за ЕС и т.н. като цяло излиза всичко се прави не само срещу СП-2, но и срещу газа на Русия за Европа!
  • 58 УТРЕ Е НОВИЯТ ДЕН КИРОВСКИ

    6 2 Отговор
    КИРО ЩЕ ВИ ТУРИ ХОМОТИТЕ ЗА ДА НЕ ВИКАТЕ КАТО ВИ ЕЕЕББЕ И ЩЕ КРАДЕ НА БОЙКО 500 ЕВРАКА
  • 59 СИБИРСКИ КИТАЕЦ

    9 6 Отговор

    До коментар #55 от "Азз":

    Естесвено с тях, а не с украинци, татари и т.н. Войната се нарича "Руско-турска" и се води от НВ РУСКИЯ ИМПЕРАТОР, но вашите хора (болшевиките) през 1917 год. затриха както императора, така и империята.

    Коментиран от #65

  • 60 В грешка си

    13 1 Отговор

    До коментар #54 от "Що е ФАШИЗЪМ ?":

    Фашизмът е човеконенавистна теория и практика
  • 61 Сандо

    11 8 Отговор
    Всъщност "НАТО да идва" викат едни кресливи грантаджии,малко на брой,но пък настанени навсякъде из държавата,имащи неограничен достъп до СМИ със задачата да лъжат и манипулират населението.

    Коментиран от #68

  • 62 КРОКОДИЛА

    2 6 Отговор
    КАК МОЖЕ НЕГРАМОТЕН ДА РЕШАВА .............
  • 63 СИБИРСКИ КИТАЕЦ

    8 6 Отговор

    До коментар #54 от "Що е ФАШИЗЪМ ?":

    Фашизъм = комунизъм - еднопартийна система

    Коментиран от #66

  • 64 Не му вярвам.

    6 10 Отговор

    До коментар #29 от "101010":

    Пак си е негово мнение. Много му се услади премиерстването и пак трябва да се изкаже като последна инстанция- " обобщително"! Янев, я се научи, че не си вече първа цигулка и си стой мирно на мястото. Толкоз си безличен, че освен на заповеди да се подчиняваш, едва ли си способен да проявяваш инициативи, или да имаш визии. Пак ли ще свиквате нов КС с президента, за да се разбере, че вие водите бащина дружина, а другите са за пълнеж? Устроил си родата на сладки държавни служби и със солидни заплати и този бил почтен? Кой ни натрапва тази лъжа? Единствено знае да командва и целта му е да избута Киро от стола и той да го заеме...Янев, позицията ти за българските войници дето щели да пазят границата ( и с какво- с голи ръце?) е отвратителна. Тази позиция е изразена само, за да гали ухото на Путин! Да не би да си мераклия да станеш следващия Шрьодер? Да не би нещо да е свързано с газта и евентуалното ти захлебване оттам?
  • 65 Абе човек

    13 2 Отговор

    До коментар #59 от "СИБИРСКИ КИТАЕЦ":

    Отивай да спиш от къде ги измисляш тия работи
    Руският император освободил България не са затрили никакви болшевики Той е починал 1881 година когато още никакви болшевики не е имало
  • 66 Грешиш

    9 1 Отговор

    До коментар #63 от "СИБИРСКИ КИТАЕЦ":

    Хитлер дойде на власт с избори а не с военен преврат
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 СИБИРСКИ КИТАЕЦ

    9 7 Отговор

    До коментар #61 от "Сандо":

    NATO е тук, защото РБ е пълноправен съюзник. Явно и ти си пропуснал да се информираш.
  • 69 Само че

    9 11 Отговор

    До коментар #18 от "big":

    Русия вече нападна Украйна и окупира Крим.

    Коментиран от #72

  • 70 Янев бил

    11 10 Отговор

    До коментар #52 от "Доньо":

    Носел в сърцето си петолъчка
    Това е характерно за целият български народ С изключение на шепа майцепродавци

    Коментиран от #84

  • 71 хммм

    7 6 Отговор
    Стефчо е една нато-вска простакеса.
  • 72 Русия

    14 9 Отговор

    До коментар #69 от "Само че":

    Не е нападала Украйна. Народът населяващ Крим на плебисцит сам реши да се присъедини към държавата на която всъщност принадлежи

    Коментиран от #76

  • 73 преврат

    12 4 Отговор

    До коментар #28 от "Ако има нови избори":

    Хайде, без заигравки! Не искам военен за министър председател. Абе цялата история ми заприличва на плъзгащ се преврат и начело военен генерал. Без генерали, моля! Много станаха. И се наситихме на един бивш(вярно, самопроизвел се).
  • 74 Тяната

    8 10 Отговор
    ЕДИН ДОСТОЕН И ЧЕСТЕН ЧОВЕК,С ГОЛЯМО Ч,ТАКИВА ХОРА КАТО НЕГО ТРЯБВА ДА УПРАВЛЯВАТ ДЪРЖАВАТАТА,ТИКВАТА ЗА 12ГОД,ПОЧТИ Я УНИЩОЖИ,ТОТАЛНО Я РАЗСИПА С ЖАЛКАТА СИ ГЕРБАДЖИЙСКА ПАСМИНА ЗАЕДНО С ПОМОЩТА НА ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ И НЕГОВАТА БУХАЛКА ИВАН ГЕШЕВ,,
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Народът

    8 8 Отговор

    До коментар #72 от "Русия":

    може да е решил каквото си иска, но една територия не може да се отцепи просто ей така без съгласието на държавата, в която е. Все едно сега Кърджали да реши да се присъедини към Турция и правителството просто да каже " Окей, даваме Кърджали на Турция" .

    "На 23 февруари 2014 г. се провеждат проруски демонстрации в кримския град Севастопол. На 27 февруари маскирани руски войски без отличителни знаци превземат Върховния съвет (парламента) на Крим и завладяват стратегически обекти в Крим, което довежда до избирането на проруското правителство Аксьонов в Крим и обявяването на независимостта на Крим."

    Коментиран от #88

  • 77 Нека

    6 2 Отговор

    До коментар #6 от "И аз го харесвам тоя...":

    Не искаме войници на НАТО, нека тогава сръбски и северно македонски да ни пазят. А сами да се пазим, пази Боже...
  • 78 Божеее,

    10 8 Отговор
    Никакви топки няма този!Дрън,дрън,дрън!И да се снишавате и да се перчите,резултата ще е един и същ!Затова, поне се дръжте достойно!Членове сме в един съюз като НАТО и това предполага предвидимо поведение,както правят всички останали!И да се докарвате на руснаците,те пак ще ви презират и държат като господари!Затова ,щом е взето решение го отстоявайте с чест и достойнство!Както подобава на страна,която има самоуважение!
  • 79 Патоки

    9 5 Отговор
    Като мълчеше изгреждаше достоен човек. Като се разприказва, мале мила, тъща ми ряпа да яде. Иначе от стратегия нищо не разбира, нито от геополитика. С навеждане е дгигнал до бпигаден генерал, шеф на отбпана, служебен премиер. Все е назначаван някъде за послушание. Сега се слага и на Кремъл. Явто така му е казал шефа и той слушка и папка.
  • 80 Абе

    11 13 Отговор

    До коментар #11 от "Стефко чети нашата История !":

    Аман от руски подлоги!Що за народ е този,който убива единствения си читав министър председател в интерес на ушанките!Че и се гордее с това и заплашва!Егати нещастниците!Пфу!

    Коментиран от #100

  • 81 Сандо

    9 1 Отговор
    Янев,има само един план и той е казан отдавна от народа:Когато атовете се ритат,магаретата стоят и гледат".Учете се бе хора,ползвайте многовековната и проверена във времето народна мъдрост,не измисляйте топлата вода - ще се опарите,а народа ще загробите!
  • 82 В.В.П.

    14 3 Отговор

    До коментар #35 от "СИБИРСКИ КИТАЕЦ":

    Информирай се ,че Янките ,нямат съюзници.Те са господарят .Мастер и Командер.С такива съюзници ,няма нужда от врагове..Мразят белите хора,източно православни,също ненавиждат езика ,и буквите на които пишеш..Вземат ,златото,от колонията ,защото са убедени че е тяхно..Стопанисват една стара соц,централа на високи себестойности ,и са убедени ,че това е правилно .Може и война да ,спретнат,В България,защото са убедени ,че така е правилно.Друго не ги интересува.Златото е важно .
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Мда

    5 9 Отговор

    До коментар #70 от "Янев бил":

    Не всички, байно! Само ти и други путинофили. Както забелязваш, не казвам русофили. Руският народ( по- точно интелигенцията им) е класа над нашата, но масата е националистически настроена, всички народи са им длъжни. Имперските внушения, че са нещо супер различно и уникално от цял свят, им се втълпява от малки. И тересно, че тази черта я забелязвам дори в интелигентни хора. Все така отвисоко, да те потупат бащински- Бащицата. Слушкаш и папкаш, ама нещо с папкането я закъсват. Парите основно (за чужбина) се дават за подкупи, за корумпиране, а такива , които лесно се корумпират с руски пари, дал Бог, намират се по цял свят, не са само в България.

    Коментиран от #91

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Случаен

    7 3 Отговор
    Бай Стефан от Поповица имал два плана.План си правиш когато извършваш действие и искаш последователност.В случая Бай Стефан е независим наблюдател(защото нищо не зависи от него) и може само да предполага какъв ще е развоя,а не да планира.
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Ххохълът...

    5 3 Отговор

    До коментар #76 от "Народът":

    Ами ,как тъй Украйна си направи референдум,1991,и без да губи време си очерта територия .Значи е възможно и за Кърджали,че и за Шумен .НАТО ,ще следи за процеса.
  • 89 Малинчо

    7 5 Отговор

    До коментар #22 от "Народа не е с антируска нагласа !":

    Хич не е,само дето Николай Малинов и Светлана Косева от
    РУСОФИЛИ ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ НА ОТЕЧЕСТВОТО,партията на Путин у нас не можаха да вземат повече от 0.31% на президентските избори у нас.
  • 90 България е суверенна

    4 1 Отговор
    Държава, която има собствено мнение по всеки въпрос, който не интересува САЩ. Преди беше същото със СССР. Свикнали сме да нямаме различия с големите и да се снишаваме.
  • 91 Стефан

    9 8 Отговор

    До коментар #84 от "Мда":

    Янев и шефа му Радев са кремълски подлоги. Като всички от БСП и техните люспи. Отврат.

    Коментиран от #96

  • 92 баба ти от Пловдив

    1 5 Отговор
    този ясно ли му е какво става в Европа? Който е оставил 7000 атомни ракети 1945 г в германия трябва да си ги вземе! ние не сме Япония! у крайна- малорусия! Донбас- български и румънски минни инженери! моля стига простаци в България- неучили!
  • 93 НЕОБХОДИМО УТОЧНЕНИЕ

    5 3 Отговор
    синоними ли са понятията "войски на НАТО" И "ВОЙСКИ НА САЩ"? Ако ДА - значи, че НАТО не е отбранителен съюз, А СРЕДСТВО ЗА НАПАДЕНИЕ НАД СУВЕРЕННИ ДЪРЖАВИ - ПРИМЕРЪТ С ЮГОСЛАВИЯ Е ОЧЕВИДНО ДОКАЗАТЕЛСТВО; АКО "НЕ " - тогава американците, "населяващи" Ново село, са чужди войски на наша територия - явно незачитане на нашия национален суверенитет и България не е суверенна държава...
  • 94 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 1 Отговор
    ДА има МИР по СВЕТА а който СЕЕ ВЕТРОВЕ ще ЖЪНЕ БУРИ
  • 95 На тази дата

    2 2 Отговор

    До коментар #13 от "Виж сега":

    -втори февруари - се случват други неща -онези с многото цветове си празнуват празника...За какво размазване говориш - по-добре ще е и за теб да мислиш за намазване... еди-къде си...
  • 96 Хайде по-внимателно

    2 0 Отговор

    До коментар #91 от "Стефан":

    с квалификациите. Първо - подобни квалификации издават безсилие и второ - доказват простащина.
  • 97 Ами

    1 1 Отговор
    Да им се обади и да ги просветли по въпроса !
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 И какво от това?

    5 1 Отговор

    До коментар #44 от "СтефанМАФИОЗА Янев":

    А бащата на най-яркия натовец - Соломон Паси - беше цензор в ЦК на БКП. И?
  • 100 Има и народи

    2 3 Отговор

    До коментар #80 от "Абе":

    които си убиват президентите. Например?

    Коментиран от #106

  • 101 САТЪРА НА ХАНА

    7 3 Отговор
    АЗ ЩЯХ ДА НАЕМА
    РУСКАТА ЧВК ВАГНЕР
    ДА ОХРАНЯВА ГРАНИЦАТА С НАШИТЕ БРАТЯ ОТ НАТО ОТ ТУРЦИЯ :) ... ....
  • 102 IVAN

    5 3 Отговор
    АКО ИСКАШЕ РУСИЯ ДА НАПАДА УКРАЙНА САМО ЗА ДЕН ЩЯХА ДА УСПЕЯТ. ТЕ ИСКАТ САЩ И НАТО ДА НЕ СА НА ГРАНИЦИТЕ СИ И НЕ СЕ ХАРЕСВА НА САЩ. ЧЕ НЕ НАПАДАТ. ЧАКАТ УКРАЙНА ДА ПРАВОКИРА ДОНБАС ЗА ДА СЕ ИЗПЪЛНИ МЕЧТАТА ЕВРОПА В РУЙНИ И ЕС МЪЛЧИ
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Боже пази България

    7 0 Отговор

    До коментар #103 от "НАТОвец":

    Пази Боже от мълчалив дипломат и приказлив военен!
  • 105 Ами ...

    5 1 Отговор
    Ясно. Оставка.
  • 106 Ами ...

    4 1 Отговор

    До коментар #100 от "Има и народи":

    Има и такива, които си убиват владетелите, заедно с целите им семейства. Пример - Николай II и семейството му.
  • 107 Смешници

    6 6 Отговор
    Абе кой го сложи това кремълско гюле за военен министър на Натовска държава Голямо недоразумение и срам
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 ВРАГ НА НАРОДА

    2 1 Отговор
    другарю $.ян€в, НИТО СМЕ СУВЕРЕННА ДЪРЖАВА ,НИТО ИМАМЕ ИСТИНСКА БЪЛГАРСКА ДИПЛОМАЦИЯ !
    ТЪЖНАТА И$ТИНА € ,Ч€ $М€ ПО$ТКОМУНИ$ТИЧ€$КА "държавица" -УПРАВЛЯВАНА ОТ НОВИТ€ НИ "$ъюзници"!
    ДИПЛОМАЦИЯТА НИ € ПРО-нато ($ащ) И ПРО-€$ ($ИЛНО АНТИ-РУ$КА),НО НЕ И БЪЛГАРСКА !
    ПРИЗНАВАМ,ЧЕ СЪМ ПРИЯТНО ИЗНЕНАДАН ОТ ПОЗИЦИЯТА ви,ЧЕ НЕ ТРЯБВА $ЛЯПО ДА $€ ВЯРВА НА АНТИ-РУ$КАТА ПРОПАГАНДА НА $ащ(нато),СИРЕЧ ДА НЕ СЕ СЛУШАТ натов$кит€ -ПРОДАЖНИЦИ-$ЛУГИ (Н€О -"политицит€" ),А РАЗУМНО ДА СЕ ДАДЕ ВРЕМЕ $ащ и РУСИЯ ПО ДИПЛОМАТИЧЕСКИ ПЪТ ДА РАЗРЕШАТ ПРОБЛЕМИТЕ СИ....!
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 псф

    1 0 Отговор
    Ние сме измежду щастливците успели да станат членове на NATO, защото благодарение на него, успяваме с минимални разходи да постигнем максимална защитеност от страни, които в миналото са ни окупирали! Факта, че едната от тях открито настоява да бъдем изключени от NATO, показва намеренията й, и колко предвидливо сме станали член на състемата за колективна защита!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове