Last news in Fakti

6 Февруари, 2022 10:17 8 076 68

Незрящ по документи мъж кара такси

  • телк-
  • незрящ-
  • измама-
  • такси-
  • разследване-
  • полиция-
  • личен лекар-
  • шофьор-
  • борис димитров-
  • рила-
  • зрение

Мъжът е Борис Димитров от град Рила. По документи е незрящ – с 98 процента нарушено зрение.

Незрящ по документи мъж кара такси - 1
Снимка: Shutterstock

Сляп по документи шофира и изкарва пари от нерегламентиран превоз. Мъжът притежава ТЕЛК за нарушено зрение и 100 процента чужда помощ. Разказват Тина Ивайлова и екипът на Glasnews.bg, предаде NOVA.

Мъжът е Борис Димитров от град Рила. По документи е незрящ – с 98 процента нарушено зрение. Трябва да има и придружител, защото в решенията му от ТЕЛК е посочено, че му е необходима сто процента чужда помощ. Това не му пречи да шофира и да извършва нерегламентиран превоз. Тръгваме по сигнал за фалшиви ТЕЛК решения. В него е посочено, че този мъж също притежава такива документи. Според написаното в тях Борис Димитров от години по документи е инвалид. Само по документи. От излъчените кадри се вижда, че той нито има нужда от придружител, нито е с нарушено зрение.

Разбираме, че „слепият“ мъж е таксиметров шофьор. В продължение на няколко дни подставени лица се возят в при него по маршрут град Рила - Рилски манастир. Борис не крие пред „клиентите“, че превозът е скъп и нерегламентиран. Тарифата е 35 лева в едната посока, в двете има отстъпка и струва 50 лева. Колата няма обозначителна табела, че е такси. Няма касов апарат. Няма и инвалиден стикер. След като вече сме ползвали нерегламентираните услуги на Борис няколко пъти, от Рила до Рилски манастир, решаваме да отидем с него и до Благоевград. Случва се в друг ден. Борис Димитров е спрян за проверка от полицаите. Към тях се присъединяват и инспектори от ДАИ. Шофьорът е разпитан от полицаите и за тях става ясно, че здравословното му състояние, описано в медицинските документи, по никакъв начин не съответства на дейността, която извършва. Започва разследване.

Как човек, който е с нарушено зрение и по документи се нуждае от сто процента чужда помощ, шофира и дори изкарва пари с такава диагноза? Никой в град Рила не е виждал мъжа с придружител. Търсим Борис Димитров в дома му. Намираме го със сестра му, която е прокурор в Районна прокуратура –Дупница. Разбираме, че преди години Борис Димитров е работил във ВЕЦ-Рила като оператор на командно табло на електрическа централа. Заради едно от решенията му от ТЕЛК за нарушено зрение, работодателите му решават да го преместят на друга длъжност. Борис не е съгласен и е уволнен. Завежда дела. От ръководството на предприятието пазят лош спомен от онези дни.

„Не знам каква му беше целта в края на краищата, но му се предложи друга работа, защото той е с 98 процента загуба на зрението. А ТЕЛК казва, че трябва да бъде на работа като оператор на командно табло на електрическа централа. Разбирате ли? Той е напълно сляп човек, това е опасно. Не е възможно това нещо. Това е все едно пилот на „Боинг“ с 98 процента слепота. Имаше дела, след това се постигна споразумение. Те го възстановиха на работа, но при това положение нали си представяте максимален процент на слепота? Оператор на ръководно табло на електрическа централа. Там са високи напрежения, където се изискват реакции. Имахме много главоболия с това нещо, защото нали разбирате, че няма как да бъде на такава позиция. Абсурд! На ТЕЛК беше решението, с което ни задължаваше да го назначим на тази длъжност. Възстановиха го, изплатиха му обезщетения за неправомерно уволнение.“, разказват от ръководството на ВЕЦ-Рила.

Разбираме, че през февруари 2020 г. Димитров е преминал медицински преглед при д-р Йордан Никлев от Дупница за свидетелство за управление, което е валидно до 2030 г, потвърдиха наши източници от КАТ. Д-р Никлев твърди, че няма такъв пациент. Той е общопрактикуващ лекар, който в момента обслужва няколко села. Името му нашумя преди две години, когато полицаи нахлуха в медицински център „Асклепий“ Дупница по сигнал за издаване на фалшиви медицински за професионални шофьори. На част от тях стоял подписът и печатът на д-р Никлев. Експертизи доказаха, че печатът е фалшифициран и с него са изготвяни неистински документи.Имало е случаи на презаверени книжки на хора със здравословни проблеми като слепота и глухота и с решения на ТЕЛК. Дали случаят с Борис Димитров е същият? Кои са лекарите, на които той е бил пациент и са участвали в комисиите, взели решения за ТЕЛК през годините? Следва продължение!


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АЙДЕ НИЦ

    101 5 Отговор
    ЩОМ ЖЕНА МУ Е ПРОКУРОР ........ПОСЛЕ НЕ БИЛИ МАФИЯ ............!

    Коментиран от #6, #8, #22

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ТИР

    29 10 Отговор
    Ще го отнесе Човека,Ама какво стана с Онези 240 000 000,,,
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Братко-Батко

    71 0 Отговор

    До коментар #1 от "АЙДЕ НИЦ":

    Не е "жена му" ...ами ...СЕСТРА МУ.Ама все тая . Както се казва : "Брат-брата не храни,ама тежко му на тоя дето го няма " .
  • 7 И взема инвалидна пемсия

    105 0 Отговор
    Да се осъди да върне с лихвите всички цялата сума получена за инвалидност до момента..Да плати разликата в данъците си до нормалните и глоба.

    Коментиран от #33

  • 8 един от многото

    45 0 Отговор

    До коментар #1 от "АЙДЕ НИЦ":

    Сестра му!
  • 9 Защото са червени

    18 21 Отговор
    Народна мъдрост гласи: "Не книжката кара колата, а човекът...". И тук така — Не ТЕЛК-а, а човекът.
  • 10 егати

    59 1 Отговор
    А може с 98% липса на мозък да ни управляват а не може със същия процент слепота човека да кара.Да бе да
  • 11 един от многото

    34 5 Отговор
    Авторе , какво става , нещо да не са ти забранили темата за Русия и Украйна?

    Коментиран от #38

  • 12 Славчо

    40 11 Отговор
    Не се занимавайте с кокошкари докато ни крадат с милиарди
  • 13 коко

    61 0 Отговор
    ДА ВЪРНЕ ВСИЧКИ ПАРИ ДЕТО Е ВЗЕЛ И В ПАНДЕЛАТА С ПРОКУРОРКАТА КРАДЛИВА
  • 14 Докторска мафия

    73 3 Отговор
    Пълно е на хора с телкове в България, а ние данъкоплатците взимаме 800 лева на месец и по 12 часа бъхтаме за злобни частници. После ни питат, защо искаме да емигрираме.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Разлог

    59 2 Отговор
    Направете разследване за тия, които окрадоха държавата и Как хиляди роми са ,, инвалиди,, не че тоя не заслужава
  • 17 Студопор

    61 0 Отговор
    А някой сети ли се да разследва сестра му? Много ясно, че тя му прави играта.
  • 18 мюмюн

    59 1 Отговор
    за съжаление повечето инвалидни пенсии са фалшиви ама като няма осъдени докторя за тях така ще е
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 така е

    22 1 Отговор
    И В ГЪРЦИЯ,ТАМ НА ЕДИН ОСТРОВ ВСИЧКИ ТАКСИТА СА СЪС СЛЕПИ ШОФЕРИ.
  • 21 Фершел

    44 2 Отговор
    Всички кафеви са така,ние работим да правят деца и ги гледаме

    Коментиран от #26

  • 22 всъщност

    50 1 Отговор

    До коментар #1 от "АЙДЕ НИЦ":

    Сестра му, явно там е заровено кучето и тя е съдействала "по-активно" за цялата работа! Такива абсурди може да се случват само в България, съмнявам се че в която и да била друга държава може да стане такова нещо! Такива екземпляри (за съжаление тук ги има много) трябва да бъдат наказвани сурово........анулиране решението на ТЕЛК (КАКТО И РАЗСЛЕДВАНЕ И НАКАЗВАНЕ НА ХОРАТА ТАМ КОИТО СА СЕ ПОДПИСАЛИ ПОД ТОВА РЕШЕНИЕ) , връщане на всички обезщетения, яка глоба и присъда за фалшификация и документна измама с цел финансова облага.........отделно със сигурност и сестра му прокурорката ще има доста прегрешения! Ако такива хора бъдат разследвани и съдени строго според закона ще полежат доста в затвора, а другите като тях много ще се замислят преди да лъжат, крадат и наглеят като видят че могат да бъдат наказани за престъпленията си! Изобщо в България е нужна голяма чистка във всички сфери и на всякакви нива, събрал се е много боклук който трябва да бъде изхвърлен за да не пречи на другите хора да живеят и работят нормално! Нужен е нов народен съд, колкото се може по-скоро........но дори и тези дето си мислят че могат да се измъкнат от човешкото правосъдие не могат да избягат от Справедливия Божи Съд. БОГ вижда, чува и знае всичко и никой не може да избегне Божието Правосъдие.......колкото и пари да има и за какъвто и да се мисли!
  • 23 ПСР

    50 0 Отговор
    Гледах репортажът.
    Рядко нагъл тип.ТЕЛК?!Дали ще издирят докторите,дали му тази слепота за пари?Че хич сляп не изглеждаше....а сестра му,прокурор била....
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Механик

    52 4 Отговор
    Знаете ли колко такива има в България? Колко пари се точат всеки месец от такива хора?
    А,знаете ли колко хора, които действително имат нужда от помощ са с отказана такава?
    Трябва невероятно строги мерки да бъдат предприети към "лекарите", които са дали такива становища. Най-малкото трябва да е, лишаване от лекарски ценз и поне 15 години в затвора с конфискация на имуществото.
    А тия пък, които са смучкали неправомерно парички, да бъдат пратени в селското стопанство и докато не върнат взетите суми, да бъдат там на хляб и водичка.

    Коментиран от #30, #42

  • 26 гледате!?

    1 10 Отговор

    До коментар #21 от "Фершел":

    Какво гледаш бе!?Само да крадеш гледаш!За Африканския съюз си!
  • 27 Нищо учудващо

    17 1 Отговор
    Бялата Златка е имал медицински,че е с 10 диоптъра късогледство.За да не ходи в казармата.Някой да го е виждал с очила? Щото практически с 10 диоптъра си си кьорав.
  • 28 fermera

    26 0 Отговор
    Всеки с ТЕЛК трябва дс мине ТОЛЕК за подноввване на шофьорската книжка.Там минаваш през всички доктори а не ссмо през този който ти е дал ТЕЛК.Липсата на свързаност е единствената причина да можеш да пидновиш шофьорска книжка само с очен лекар.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 ПСР

    27 0 Отговор

    До коментар #25 от "Механик":

    Напълно съм съгласен.И нещата хич не са сложни.На"решението"са имената им.Други да установят,колко е "сляп".И са готови.Ако пък е с намалено зрение,кой му е подписал медицинското за шофьор?! Огромен проблем с тези фалшиви ТЕЛК решения-луди пари изтичат от тях.
  • 31 БОРУНА ЛОМ

    4 3 Отговор

    До коментар #19 от "тоз е булхарин":

    ЯЗЕ ЗА ТЕЛК ТИ ЗА ПОП

    Коментиран от #41, #61, #64, #65

  • 32 ха на бас

    23 3 Отговор
    Че "слепецът" има дебели връзки у ГЕРП и ДПС!
    Колко гербодепесари подяждат истинските инвалиди, които са немалко и страдат ежедневно от мизерия и медицинко безхаберие?
  • 33 Мим

    26 0 Отговор

    До коментар #7 от "И взема инвалидна пемсия":

    И аз съм за това да върне всичко и наказануе да има,но също да се потърси отговорност и на тия дето са го ,,ослепили,,да бъдат уволнени и да лежат в затвора за назидание...
  • 34 И о, Чудо

    19 1 Отговор
    той прогледна...
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Наркос

    30 0 Отговор
    Спрях да чета след , сестра му, която е прокурор в Районна прокуратура –Дупница...
  • 37 злобар

    13 11 Отговор
    Ей завистлив народ брей , оправил се човекът и сега от завист и злаба ще му отнемат ТЕЛКа на бедният незрящ човечец .
  • 38 Гост

    7 5 Отговор

    До коментар #11 от "един от многото":

    Аман от тая Русия. Като толкова ти харесва - отивай. Репортажът за България и български проблеми. Къде видя Русия? Достатъчно скъпо им плащаме петролните продукти. Жалко, че имаше (и със сигурност продължава да има) такива родоотстъпници като теб на ръководни постове, които се продават за чуждия интерес. Ако пък е по убеждение, още по-зле
  • 39 korekt

    16 1 Отговор
    Пълно е с нагли измамници! И не могат да ги осъдят по една или друга причина. Или ще има пропуски в законите, или деянието било малозначително, а някои не ги разследват защото имат чичо ПРОКУРОР.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 ти гледай да не е наобратно

    4 1 Отговор

    До коментар #31 от "БОРУНА ЛОМ":

    че всичко се връща!
  • 42 Цонев

    17 0 Отговор

    До коментар #25 от "Механик":

    Аз съм такъв човек. Председателката на ТЕЛК ми каза че съм работоспособен. Реално имам коксартроза на двете тазобедрени стави и дегенеративни повреди в китката на ръката с която работя. Всичко това е свързано с големи болки при натоварване. Но според докторите аз съм симулант!

    Коментиран от #48

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 МаМая

    12 0 Отговор
    Системата ни убива! Е не всички.
  • 45 дфгг

    17 1 Отговор
    хаха - обществена тайна е че цели градчета се "издържат" от фалшивите телкове, особено по-мургавите ни сънародници. Толкова ли не може да се прави на всеки няколко години профилактина проверка на случаен принцип, и ако излезе проблем - после всичко по веригата... пълни проверки, затвор и санкции.
  • 46 БПФ

    15 1 Отговор
    Трябва да се направи плен мониторинг на всички ТЕЛК-ови решения и всякакви такива измамници не просто да бдат отрязани от държавната хранилка, но и заставени да върнат всички неправомерно взети пари с 10% годишна лихва. Ако не сторят това - конфискация на имущество, ако няма и имущество за конфискация - принудителен труд !!! 1 000 000 "инвалиди" в 6 000 000 държава - а работещите балами се трепят като роби, често дори за по-малко пари !!!

    Коментиран от #57

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Механик

    17 1 Отговор

    До коментар #42 от "Цонев":

    Напълно съм съгласен с теб. Дори съм свидетел на подобно нещо.
    Преди 15 години, водя стринка си (почти напълносляпа жена) на пордения ТЕЛК. Става въпрос да и позволят "асистент",защото тя буквално различава само светло от тъмно.
    След 6 часа чакане идва нашия ред и аз придържам ръката на стринка,за да я въведа в кабинета.
    Някаква злобна докторка ме рязва:
    - Какви са тия симулнти бе? Я я пусни да върви сама!
    И ме изгони.
    Резултата от ТЕЛК-а, оставям вие да прецените.
  • 49 МИХАЙЛОВ

    14 2 Отговор
    ...ВАЖНОТО Е,
    ЧЕ В ДУПНИЦА
    СЕСЕСТРА МУ
    НА ТОЯ "СЛЕПЕЦ", КОЯТО Е
    РАЙОННА ПРОКУРОРКА,
    СЕ ГРИЖИ ЗА ПРАВОСЪДИЕТО,
    РЕДА, СПРАВЕДЛИВОСТТА
    И ЗАКОННОСТТА...
    ...СЕГА ВСИЧКИ ЗАМЕСЕНИ
    ДОКТОРИ ЩЕ ПОЛУЧАТ АМНЕЗИЯ
    И ЩЕ ТВЪРДЯТ, ЧЕ НЕ СИ СПОМНЯТ
    ТАЯ ПРОКУРОРКА ДА ГИ Е
    ПРИНУЖДАВАЛА И ИЗНУДВАЛА
    И ЗАПЛАШВАЛА
    ЗА ДА ДАДАТ ФАЛШИВ ТЕЛК
    ЗА СЛЕПОТА НА БРАТ И...
    ...ДОКТОРИТЕ ДАЖЕ ЩЕ ТВЪРДЯТ,
    ЧЕ ЗА ПРЪВ ПЪТ ЧУВАТ
    ИМЕТО НА ТАЯ ПРОКУРОРКА,
    ЧЕ НИКОГА
    НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ
    И НЕ СА РАЗГОВАРЯЛИ С НЕЯ...
    ...А РАЗСЛЕДВАЩИТЕ
    ЛЮБЕЗНО ЩЕ СЕ СЪГЛАСЯТ
    И ПРИЕМАТ ЗА ВЕРНИ
    ПОКАЗАНИЯТА НА ТЕЗИ ДОКТОРИ...
    ...А РАЙОННАТА ПРОКУРОРКА
    В ДУПНИЦА
    МНОГО СКОРО ЩЕ БЪДЕ ПОВИШЕНА
    И ЩЕ Я ПОСТАВЯТ
    ЗА ОКРЪЖНА ПРОКУРОРКА
    Я В КЮСТЕНДИЛ,
    Я В БЛАГОЕВГРАД...
    ...И ТАМ ЩЕ ПРОДЪЛЖИ
    ДА РАЗДАВА СПРАВЕДЛИВОСТ
    ЗА ВСИЧКИ ПО ДУПНИШКИ...
    ...ТАКА Е ТАМ ВЪВ ВИЛАЕТА
    И ПАШАЛЪКА
    НА БРАТЯ ИЗБЕГАЛЕВИ
    В ЦЕНТЪРА
    НА МЕТААМФЕТА ИНДУСТРИЯТА
    И КРЕПОСТТА
    НА МАФИОТСКАТА ХУНТА - ГЕРБ...
  • 50 Онкоболен

    14 0 Отговор
    Заради такива индивиди страдат наистина болни и нуждаещи се от подкрепа хора!
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Марин

    12 1 Отговор
    За пари нашите лекари какво ли не правят?
  • 53 Простото Киро

    14 3 Отговор
    Щом като може да имаме чужд гражданин за министър и нарушител на Конституцията за Министър-Председател, съден за кражби за финансов министър и следовател от управление, обявено със закон за престъпно за шеф на МВР, защо да нямаме и измамник-шофьор?
  • 54 ристю

    8 1 Отговор
    ПАК БЪЛГАРСКА РАБОТА!
  • 55 Калбо

    10 0 Отговор
    Имах приятел който имаше тежко онкологично заболяване горкият пенсията му беше 150 лева горкият си отиде преди 4 години а такива този държавата трябва да бъде много строга ако наистина вижда той трябва да бъде съден и да върне всичките пари които е взимал досега и хората които му са издали документи също подсъд и никога повече да ни изпълнява тази длъжност
  • 56 djemmil

    4 1 Отговор
    търговище има офис за недвижими имоти до една нотариуска която ИЗДАВА ДОКУМЕНТИ ЗА ПЕНСИОНИРАНЕ СРЕЩУ ЗАПЛАЩАНЕ
  • 57 костов

    5 1 Отговор

    До коментар #46 от "БПФ":

    РОМИТЕ СИ ПЛАЩАТ И ПЕНСИЯТА Е СИГУРНА СЕВЕРНА БЪЛГАРИЯ Е ИЗВЕСНА СЪС ЕДИН РЕРЕЛИЯТА ОТ ТЪРГОВИЩЕ ЕДИН ДЕН ТРУДОВ СТАШ НЕМА НО БЪРЗО МОЖЕ ДАТЕ ПЕНСИОНИРА ИЛИ ДИПЛОМА ДА ТИ ИСКАРА КОНПЛЕКТ СЪС КНИЖКА ЗА ВСИЧКИ КАТЕГОРИИ
  • 58 цфдр

    8 0 Отговор
    Заради такива като Борис се петнят имената и на наистина болни, слепи и глухи хора. ТЕЛК колко процента са му дали, че и придружител да има?
  • 59 промяна ли

    5 0 Отговор
    Орязаха пенсиите на пенсионерите, сега ще орежат и ТЕЛК на инвалидите заради някои връзкари, макар ГЕРБ достатъчно да ги орязаха. Откъсват залъка от устата на най- бедните, за да ядат управляващите и държавната администрация. Тоя със сестра прокурор нищо няма да му направят, да му мислят наистина болните, които ще го отнесат.
    Корупцията по високите етажи на властта и олигарсите какво стана? Заловихте ли ги? Или и Рашков и ПП се захващат с най- беззащитните? Отвратително!
  • 60 ДОФТУР

    2 1 Отговор
    АМИ КВО НЕ РАЗБИРАШ Я СИ ЗАТВОРИ ОЧИТЕ Е ВИЖДАШ ЛИ НЕ / КЪДЕ Е КАЗАНО ЧЕ ПРИ ПРЕГЛЕД ТРЯБВА ДА СИ С ОТВОРЕНИ ОЧИ А КЪДЕ НЯМА ЕМИ ТОВА Е
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 модериращииия

    0 2 Отговор
    да се възползвам от детеродния орган на таз дето те е раждала
  • 64 два попа за теб

    0 2 Отговор

    До коментар #31 от "БОРУНА ЛОМ":

    да се възползвам от детеродния орган на таз дето те е раждала
  • 65 да го нач...

    0 1 Отговор

    До коментар #31 от "БОРУНА ЛОМ":

    на сина ти
  • 66 Никой

    2 0 Отговор
    Не виждате ли, че няма един читав прокурор да се произнесе срещу Гешев. Нали били независими и Гешев не можел да им се меси по делата които водят - лъжа огромна. Всички прокурори умират от страх чуят ли Гешев. Е как един страхлив прокурор ще се бори срещу престъпници с финансови възможности с които може да си купи физически извършители. Обвиняват МВР,за голяма престъпност.Никой не представя колко дела има върнати на прокурори от съда заради слаб професионализъм.Никой не проверява споразуменията предложени от прокурора. Трябва масова чистка с нови прокурори,тези са продънени от всякъде.
  • 67 Прокурорите са ядрото на....

    0 0 Отговор
    На системата която разрушава държавата!Всеки ден се доказва това участие....И този ,,кьоравият" е използвал тези връзки и възможности.Има си вуйчо владика...А простосмъртните болни да със спрени инвалидни пенсии и решение на ТЕЛК- Здрави-Прави и Корави.Това е България-държавата на мафията и гьонсуратите...
  • 68 Бог да пази България!

    0 0 Отговор
    ВСИЧКИ ЦИГ.АН.И ИЦИ.ГА.НКИ СА С ТЕЛК - МЕНТЕ! НЯМА ДОКТОР В ЗАТВОРА!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове