Last news in Fakti

15 Февруари, 2022 13:07 4 630 44

Христо Иванов: Предстои замитане на "Барселонагейт"

  • христо иванов-
  • барселонагейт-
  • прокуратура

Лидерът на "Да, България" припомни и други неразследвани казуси и даде пример със записите, изтекли преди две години, на които „доказано се чува гласът на Бойко Борисов”

Христо Иванов: Предстои замитане на "Барселонагейт" - 1
Снимка: БГНЕС

"По закон българската прокуратура е длъжна да се самосезира, когато в медийното пространство от доста време фигурира тази информация. Очаквам да има едно замитане под килима. Защото Гешев на това се крепи. Затова Борисов, ГЕРБ и ДПС крепят Гешев. За да им осигурява това замитане и да не се проведе конституционна реформа”.

Така в студиото на „Твоят ден “ по NOVA NEWS лидерът на „Да, България” Христо Иванов коментира доклада по казуса „Барселонагейт” на испанските медии, изпратен до МВР.

Иванов беше категоричен, че не очаква обективно разследване на казуса с „Барселонагейт” докато Иван Гешев е начело на прокуратурата.

„Още преди години трябваше да се разследва тази фактология. Аз разбира се не съм виждал този испански доклад, но доколкото разбирам това са факти и връзки между лица, които имат определени свързаности с Борисов и други казуси, които навеждат на сериозен риск от пране на пари. Тази фактология е известна от години благодарение на българските разследващи журналисти. Трябва да очакваме действия от МВР и прокуратурата. Без прокуратурата това няма как да стане, но това са институции, които имаме основания да смятаме, че са дълбоко свързани с Борисов”.

Лидерът на "Да, България" припомни и други неразследвани казуси и даде пример със записите, изтекли преди две години, на които „доказано се чува гласът на Бойко Борисов”. „На тези записи Борисов разговаря с Валентин Златев. Там очевидно е, че той е в положение да оказва натиск на Златев в качеството му на тогава лице от ръководството на „Лукойл”. Друг казус беше и неплащането дълго време на данъци от „Лукойл” в България. Това са типични примери за корупционни схеми”, посочи Иванов.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 56 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойкикев съм

    45 36 Отговор
    Оф Ицкоооо, аре бегай да се въргаляш на Росенец - времето е хубаво вече... Вземи и оня другия боабаб-депутат Мирчо
  • 2 Замитане

    40 8 Отговор
    Охо, колко гейтове бяха заметени от 30 години насам!
  • 3 Кути

    21 5 Отговор
    Свин-Чун, здравей!
  • 4 Все

    23 8 Отговор
    другари в гнусната схема , все омазани до ушите !
  • 5 Българка

    44 29 Отговор
    Всички знаем, че докато Гешев е Главен прокурор ще бъде заметен не само Барселонагейт, Мата Хари, ще бъде изпран Пеевски и ще се нанесат още щети. Затова питам Христо Иванов защо ДБ се размотават и не са внесли проект за реформи в съдебната система? Не смята ли Иванов и управляващите, че с безкрайните си "анализи", тупане на топката стават съучастници на мафията , на Гешев и Цацаров? Защо не се разгледа спешно вече внесения проект на Румяна Ченалова и не се гласуват с обикновено мнозинство стъпките за отстраняването на Гешев? Ако до месец- два не отстранят Каскет и по веригата каскетчетата, то те ще отстранят сегашните управляващи. На българите ни писна да чакаме и слушаме само намерения. Трябват реални дела

    Коментиран от #15, #18, #31

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Кой си ти бе

    38 16 Отговор
    Кой беше този? Няма как да печелиш гласове на основа на подобен пиар. Видяхме ви всички що за стока сте. Борба за кокала. Не смятам, че настоящият парламент е представителен.
  • 8 Ха ха

    30 22 Отговор
    Нямате елементарна логика.Как си представяте Борисов или който и да е друг да се обвърже с толкова много хора за тази си любовна връзка.Това е лудост от ваша страна.Нещо да се знае от поне 20 души и да е тайна.Лошо,много лошо говори това за умствените ви възможности..Да стане зависим от един куп хора.Няма дори логика.
  • 9 Търновец

    11 10 Отговор
    Кoзлодуйгейт нанеcе огромни щети на България – в пъти повече от фалита на КТБ, a слeд това и Беленегейт……
  • 10 питам

    26 14 Отговор
    В Бг прокуратурата се занимава основно с кокошкарство, казанджийство, каруцарство, чушкопеци... Има ли политик, на когото да са му потърсили отговорност някога за нещо?
  • 11 Алабализ

    24 9 Отговор
    Властта е ваша приемете закон за съденето на Борисов и неговата шайка заедно с Цветанов и всички участвали в управлението му .А грешка то ти с Радан Кънев и Надежда също ще го отнесете тя къщата от това време .Ами тогава си лайте.Алабализъм
  • 12 filo

    30 20 Отговор
    Ристю, да не забравяме, че Борисов те направи известен, като те назначи за правосъден министър, нали така. "Барселонагейт" се коментира от няколко години, но нищо не е установено. И за малките деца е ясно, че това е поредната измислица, но ти си на Гьобелсовия принцип, че една лъжа повторена сто пъти става истина.
  • 13 Тома

    19 23 Отговор
    Каскета вика на тиквата шефе.И двамата се правят на луди и прости но бай Ставри ще ги накаже

    Коментиран от #41

  • 14 егати

    29 10 Отговор
    Ей като папкаше от купичката в която Бойко си сипваше беше доволен и махаше с опашка.Що сега като изоставена кифла рИвеш?
  • 15 filo

    17 5 Отговор

    До коментар #5 от "Българка":

    Всички сац от едно котило, не си ли го разбрала. Всички от т.нар нови управляващи са папкали бял хляб от Баце и сега ще му се отблагодарят.
  • 16 направо ВОНИ

    26 6 Отговор
    През паметната “протестна” 2020 година, до момента в който лежеше ту по тил, ту по стомах, ту плаваше с гумена лодка сред Буджака и Росенец, водачът в оставка на Демократична България е смогнал да оформи договорка за необятен апартамент в Брюксел (75 квадрата плюс гараж отделно) на името на жена си за сумата от 2444 лв. – няма подбив.
    Майтап няма, толкоз е заявил пред комисията на Цацаров Христо Иванов за придобивката на семейството в сърцето на Европа.
  • 17 M M

    28 6 Отговор
    Така ти каза Маджо , или го прочете в гугъл????
  • 18 За сведение

    22 6 Отговор

    До коментар #5 от "Българка":

    ГЕРБ искаха промени в Конституцията.Тогава всички,начело с Президента се заяждаха на дребно,кой бил чел проекта,кой не го бил чел.А това трябваше да е основа за започване на обсъждане.Повярваха си,че няма да имат нужда от ГЕРБ и ДПС, но сгрешиха.Сега опитват да се месят в съдебната власт,но НЯМАТ ПРАВО.Поредното безумие,което допускат от безсилие е,че събират кандидатури за главен прокурор от чужбина.Точно както и Кирил Петков призовава за арести.Ама експертите в България стоят и мълчат,за това унижение.Излиза,че всички в България сме некадърни.Вече изчерпа ли се семейният кръг?!

    Коментиран от #22

  • 19 XYZ

    5 12 Отговор
    Ами ще замитат - като само наблюдавате! Още малко и ще започнете да се потупвате по гърба с негодниците! Нали ви призова и уважаемия Стефан Цанев да се посветите на братска любов!
  • 20 С 200 ще се върти...

    1 9 Отговор
    Срам и Позор!
  • 21 Никаква тежест

    20 4 Отговор
    Никой не ги брои тези от ДБ . Вдигат много шум за нищо.IT фирмите им спонсорираха кампанията.Бяха обещали да не вдигат облагаемия максимум и какво стана?! Празни приказки на килограм.
  • 22 Българка

    16 6 Отговор

    До коментар #18 от "За сведение":

    Няма да ти отговори никой на тези въпроси, но си прав. В момента разсипването на държавата е на няколко фронта. Първо, сменяме неудобния Гешев с продажника Иванов. Второ,сменяме едни неудобни банкери с едни много удобни братя (шуро-баджанащина в действие). Трето,според статистическия институт за 2021г иваме най-горямата инфлация от 2008г насам 9.9%. Какво излиза, Бойко лош, Гешев крив, предишните крадливи, А СЕГАШНИТЕ???
  • 23 Истината

    18 7 Отговор
    Барселонагейт не съществува. Съществува една измислица на болни мозъци, която медиите безмозъчно приемат и развяват.

    Коментиран от #24

  • 24 Българка

    15 1 Отговор

    До коментар #23 от "Истината":

    Хайде сега, глупости. Всички гейтоне съществуват. Питай Прокопиев.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Тунеядец

    16 2 Отговор
    Мненията на всеки който не хвали краварската подлога от снимката се изтриват, за на не е ясно как този тунеядец затрива България.
  • 27 Дааааа

    8 7 Отговор
    Както стана с приватизация, КТБ, столично управление и т.н. гейт.
  • 28 Андрей

    17 6 Отговор
    Няма да има разследване, защото трябва да има факти и доказателства, че това което го твърди Бойкикев и останалите подобни , има нещо общо с истината. А не материали от испанския ляв печат, на които се позовавала испанската служба за сигурност, според твърденията на Рашков и ПК. Ако имаше нещо уличаващо, досега Борисов щеше да бъде "обесен", но просто НЯМА!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Who you bol

    5 16 Отговор
    На цяла България им е ясно за Барселона и любовницата, която се крие само ГЕШЕВ не е чувал. Пълна пародия на прокуратура

    Коментиран от #42

  • 31 Андрей

    17 2 Отговор

    До коментар #5 от "Българка":

    Нещо по-читаво от Румяна Ченалова няма ли да предложиш? Много бързо забравихте гнилата ябълка, за която френският посланик подаде сигнал. Тази трябва да бъде забравена като юрист!

    Коментиран от #32

  • 32 Българка

    8 1 Отговор

    До коментар #31 от "Андрей":

    Няма начин,моите опорки са твърдо за Христо Иванов и Ченалова. Важното е Черепа да е невинен.
  • 33 !!!

    8 1 Отговор
    С това е приключено няма да го замитат...
    ще търсим от къде са ти парите за апартаменти на теб и на Бойко Рашков...
    Къде си работил,че никой не може да се сети да си работил някъде...
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Миша

    5 2 Отговор
    Ице, пак се изказваш неподготвен...Ей така, колкото да си кажеш нещо.
  • 36 Спас

    3 1 Отговор
    Ами Ицо имаш възможност да блеснеш сега като продължиш да ровиш и довършиш едно нещо за разнообразие
  • 37 Стара чанта

    0 1 Отговор
    КОЙ ми изпапка сиренцето-ооо ?
  • 38 бърт бг

    0 3 Отговор
    ИЦЕ НЯМА ЗАМИТАНЕ ПЪТУВАМ ЗА БАРСЕЛОНА ДА ВИДЯ ЗАЕЧАРНИКА ВЪВ ФРАНЦИЯ СЪМ В МОМЕНТА
  • 39 Асен

    4 1 Отговор
    Точно както Иванов помага от години да се замете и Прокопиевгейт.
  • 40 Хахаха

    5 2 Отговор
    Който и да е гл. прокурор ще е нормално да "замете" БарселонаФЕЙК.
  • 41 Наследство

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "Тома":

    Лъжеца Канадец казва на каун фатмаков ние сме един отбор /Конституцията неважно за нас мафията /Високите цени са наш патент -фалирах ме банките преди сега производството е на ред
  • 42 Селянин

    2 1 Отговор

    До коментар #30 от "Who you bol":

    Толкова ли е неграмотно това правителство че под документите един не се подпише Къде елена да сложи подписка да може борисов да заведе дело Като мишки се скриха ни радев ни рашков не се подписват и да сложат печат. Иска се смелост Или как-то казва народа «иска се дупе « А токъв няма
  • 43 Жоро

    0 0 Отговор
    Актовете се ритат,магарета страдат.
  • 44 Алекс

    1 0 Отговор
    Христо Иванов пак се прави на дървен философ - не е виждал испанския доклад, но това не му пречи да си прави заключения.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове