Last news in Fakti

16 Февруари, 2022 07:48 6 795 67

Адв. Екимджиев за ФАКТИ: Опасна политическа наивност е да разчитаме, че синдромът на срама ще се задейства в Гешев и ВСС

  • адв. екимджиев-
  • михаил екимджиев-
  • барселонагейт-
  • доказателства-
  • пране на пари-
  • испански власти-
  • прокуратура-
  • иван гешев-
  • всс

“Да оставим месеци наред на постовете им хора, превърнали се в емблеми на корупцията и задкулисието, е морален провал на управлението”, посочи юристът

Адв. Екимджиев за ФАКТИ: Опасна политическа наивност е да разчитаме, че синдромът на срама ще се задейства в Гешев и ВСС - 1
Адв. Михаил Екимджиев; Снимка: Личен архив
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

“За пръв път български медии разполагат с официален документ от испанските власти, в който става въпрос, че високопоставени български политици са замесени в схема, съдържаща твърде много индикации и обосновани предположения, че е свързана с пране на пари. Неслучайно там е поместена и снимката на Бойко Борисов, неслучайно са поместени изрази, че може да се предположи, че “всички замесени лица имат пряка или непряка връзка с министър-председателя на България” тогава. Естествено е този документ, който е изпратен от официални испански власти, от длъжностни лица в Испания, да е съобразен на първо място с презумпцията за невиновност”.

Това посочи адв. Михаил Екимджиев в интервю за ФАКТИ. Повод за думите му беше езикът, използван от испанските власти в документите по “Барселонагейт”, изпратени от тях към българската държава.

“За разлика от нашите политически профани - визирам и Гешев, и Борисов, и Цветан Цветанов в не толкова далечното минало, които директно, злоупотребявайки с властта си обявяваха и продължават да обявяват конкретни лица за престъпници пред медиите с имената и снимките им, в правовите държави правата на човека и презумпцията за невиновност са зачитани. В тези държави посочването на престъпления се прави много по-предпазливо, с изрази от рода “налице е обосновано предположение”, “би могло да се предположи” и т.н.”, обясни той.

“Причината за езика на испанските власти на първо място, е съблюдаването на презумпцията за невиновност. Тя е не просто право по българското законодателство, но и принцип в международното право. На второ място, това е изискуемият за този жанр дипломатически протокол. Не може в прав текст да се напише, че съмненията са концентрирани върху Бойко Борисов, когато става въпрос за лице, допреди няколко месеца било премиер на България, за което хипотетично не може да се изключи да бъде отново на такава позиция. Когато официалните власти на дадена държава - още повече на държава-членка на ЕС, боравят с чувствителна информация, която е в състояние да злепостави лица, особено политици на друга държава членка, е естествен стремежът от една страна, на обществеността да бъде предоставена информацията от значим обществен интерес - дали има българи замесени в предполагаема схема за пране на пари, а от друга, да бъдат подчертани всички условности, свързани с началния етап на разследването”, посочи юристът.

“Категоричен резултат за това дали е налице пране на пари може да има само след окончателна съдебна присъда. Когато става въпрос за такъв тип престъпна схема, в която са замесени множество лица, повечето от тях живеещи в България или поне извън Испания, както е посочено в писмото на испанските власти, те са предоставили добросъвестно данни от своето разследване на българската прокуратура, “която е в по-добра позиция да разследва”. Това значи, че очакването не е в Испания да се извърши разследване на български граждани, които живеят в България, които са извършвали банкови транзакции онлайн, а в Испания единствено е купена къща и е открит моден бутик. Напротив - това, което се е случило в Испания е крайният резултат, крайният етап от прането на пари. Предварителните действия, свързани с прането на пари, са извършени от български граждани в България. По принципите на наказателния процес, разследването трябва да се извърши в България. По линия на международното правно сътрудничество между българските и испанските разследващи органи, България може да изисква от Испания справки, документи, извършване на претърсвания и изземвания, хипотетично чрез европейска заповед за арест би могло да се изиска и арест. Ядрото на разследването обаче е в България, като това разследване трябва да бъде извършено от българската прокуратура”, коментира още адв. Екимджиев.

Според него опорните точки, че писмото от испанските власти не съдържа нищо конкретно заради езика, използван в него, са нелепи. “Казаното дотук категорично опровергава нелепите опорни точки, които ни заливат още от понеделник - че това не било никакво разследване, че в него не се казвало нищо конкретно, че били поредните изрезки от вестници”.

Споменавайки темата с “изрезките от вестници”, той коментира и опитите, след разпита на премиера Кирил Петков, значението на журналистическите разследвания у нас да бъде омаловажено. “Особено арогантно е внушението, което чухме за пръв път след като Кирил Петков предаде материалите с 19-те заподозрени лица на 20-тия - на Гешев. Оттогава в публичното пространство се завъртя изразът “изрезки от вестници”. Именно в резултат на омаловажаването, на обезличаването на журналистическите разследвания през последните 15-тина години от страна на прокуратурата, те загубиха своята информационна стойност. Журналистическите разследвания вече не са нито законен повод, нито достатъчно данни за прокуратурата, за да продължи разследването.

В резултат на бездействието на прокуратурата, на чадъра, който Гешев, а преди това Цацаров, разпъваха над своите политически стопани от ГЕРБ и ДПС, в България имаше десетки изключително добре обосновани журналистически разследвания, но нито едно от тях не намери процесуално продължение в истинско разследване от страна на прокуратурата. Стигна се до парадокса журналистиката да е принизена от четвърта власт в мисирки, както Борисов се изразяваше. Когато нямаш трета власт - съдебна власт, която да разследва сигналите, подадени от граждани и от журналисти, журналистиката не може да представлява четвърта власт просто защото нейните разследвания, колкото и добри да са, колкото и категорични доказателства да са, просто не водят до резултат”, посочи адв. Екимджиев.

“В истински демократичните и правови държави, в които демокрацията и законността не са само имитация, нещата не стоят така. Достатъчно е да припомним как през 1972 година в резултат на аферата “Уотъргейт” в САЩ, тогавашният президент Ричард Никсън беше принуден да подаде оставка. Няма нужда да се връщаме и толкова далеч назад във времето - само преди три години, през май 2019 година, вицеканцлерът на Австрия Хайнц-Кристиан Щрахе беше принуден да подаде оставка след видеозапис, направен от немски журналисти. В нормалните държави с демократична традиция журналистическите разкрития действително са разкрития - те дават тласък на машинарията, наречена разследваща власт, да довърши започнатото от журналистите, за да се стигне до търсения обществен резултат - оставки, осъдителни присъди. В нормалните държави, когато се появи добро журналистическо разследване, официалните власти не могат да си представят, че могат да откажат да довършат разследването. Затова медиите там са четвърта власт, а в България журналистите са “мисирки”, а журналистическите разследвания - “изрезки от вестници”, посочи още той.

С оглед посоченото дотук, на въпроса дали правителството трябва да продължава с исканията за оставката на главния прокурор или по-скоро вече е редно да се захване със законодателство за отстраняването му от поста, адв. Екимджиев отговори така: “Надявам се, че макар и по трудния начин, премиерът Петков ще разбере, че преди да бъдат елиминирани хора като Гешев и Цацаров - говоря за Цацаров, тъй като той най-вероятно ще стане високопоставен прокурор, нищо по отношение на корупцията в България няма да се промени, нито ще се промени нещо по отношение на трайната култура на игнориране на граждански сигнали и журналистически разследвания. Обезпокоен съм от утопичните и до голяма степен наивни тези на Кирил Петков, изказани в последните му интервюта.

Неговата теза горе-долу звучеше така - когато пред очите на обществото засипем прокуратурата със сигнали за корупция от страна на политици, когато засипем Висшия съдебен съвет със сигнали за нарушения, извършени от Гешев, под обществения натиск, те или ще заработят, или ще бъдат принудени да подадат оставка. Това е много опасна илюзия, която показва, че през последните десетина години Кирил Петков не е бил достатъчно близо до юридическите реалности и специфичния контекст на функциониране на съдебната власт в България”.

“За всички хора, които следят отблизо процесите, е ясно, че главният прокурор и членовете на Висшия съдебен съвет не са излъчени заради своите високи професионални и морални качества. Напротив - те са наемници, изпратени, за да изпълняват определени задачи. Именно защото са наемници и са получили облагите за своята безропотна служба, колкото и прожекторите на медиите и общественото внимание да се насочват към тях, те няма да помръднат от позициите си. Те са имунизирани срещу общественото недоволство”, допълни адв. Екимджиев.

“От десетилетия наблюдавам процесите в съдебната система. Виждам как след избора на съответния нов Висш съдебен съвет, когато за първи, за втори път се получат данни за нарушения на главния прокурор или за злоупотреби в съдебната система, има известно стъписване, неудобство, чудене как да се реагира или поне е така пред обществото, демонстрира се някакъв срам. След това явно влизат в роля много бързо, много бързо изграждат имунна система, която да ги защитава срещу публична критика и започват просто да я игнорират. Стават абсолютно непробиваеми от гледна точка аргументи, независимо колко убедителни, рационални и етични са те и просто казват, че всичко това са нападки срещу независимата съдебна система. Влизат в роля - част от службата им на наемници е да бъдат и посредствени актьори, да се правят на жертви или на защитници на съдебната система. Този филм, за разлика от премиера, много хора вътре в системата сме го гледали десетки години. Знаем, че колкото и да е силен общественият натиск и спрямо главния прокурор, и спрямо Висшия съдебен съвет, той няма да даде резултат. Тези хора са имунизирани от морални укори, от обществена оценка. И сега общественото доверие и към прокуратурата, и към ВСС клони към нула - то е десетина процента. Ако те се интересуваха, отдавна щяха да са подали оставки”, посочи той.

“Наемниците винаги остават, защото имат определена задача - да пазят гърбовете на политическите си ментори. Без отстраняването на Гешев, нищо няма да помръдне и в съдебната система, и в цялата политическа система, буквално пропита от корупция”, категоричен беше адв. Михаил Екимджиев.

“Налаганата ни през последните години култура, която омаловажава журналистическите разследвания, която сега ги принизява до вестникарски изрезки, е същата тази култура, която не държи сметка за моралните основания при упражняването на властта. Смята се, че когато една процедура е изпълнена формално, това е достатъчно, за да бъде например един човек главен прокурор седем години. Забравяме, че идеята е ние, като суверен, да избираме хора, годни да управляват различните власти в държавата в името на ценностите, заложени в Конституцията. Чух тезата, че Гешев не е виновен, защото всяка система, без надежден коректив, може да корумпира всекиго. Дори да допуснем това, ако системата е успяла да корумпира Гешев за една-две години, означава ли, че ние трябва да го търпим корумпиран още пет години, вместо първо да махнем него, след като е корумпиран, независимо по какви причини, а след това - бавно и полека, да разграждаме системата.

Да оставим месеци наред на постовете им хора, превърнали се в емблеми на корупцията и задкулисието, е морален провал на управлението. Апелирам да не се разчита на илюзорни тези за задействане на синдрома на срама в Гешев и ВСС, за морално прераждане на тези хора. Това е опасна политическа наивност, която може да коства много и на управляващите, и на тези, които им повярваха”, предупреди юристът.

“Имам чувството, че управляващите се обградиха от съветници, живеещи и мислещи в един илюзорен, академичен балон, в който желаното се представя за реално, разсъждава се с темпорални перспективи от няколко години сякаш новите управляващи не управляват в изключително тежка, нетрайна коалиция, особено на фона на кризите, които ни се стоварват през ден. Управлението няма ясна темпорална перспектива. То трябва да действа максимално решително, максимално бързо, ако иска да остане в историята с нещо полезно, което е направило. Ако разсъждава с идеята, че то задължително ще изкара мандата си, рискува много. Това е като да си играем на руска рулетка”, смята адв. Екимджиев.

В края на разговора адвокатът обърна внимание на още един притеснителен момент. “Много съм притеснен от идеята, която първо беше лансирана от Съюза на съдиите в България, след това влезе в програмите на “Продължаваме промяната’ и на “Да, България” - главният прокурор да бъде разследван от наказателен съдия от Върховния касационен съд, избран на случаен принцип. Това означава най-важното разследване от последните 20 години у нас да бъде възложено на принципа - отново, на руската рулетка на случаен съдия, сякаш не знаем и колегите от Съюза на съдиите не знаят, че дори във Върховния съд има съдии, които са некадърни, има съдии, които са корумпирани, има съдии, които са безгръбначни и че има съдии, които са внедрени от кликата, монтирала и Гешев, и Цацаров. Предположението, че щом си съдия и щом си стигнал до ВКС, автоматично притежаваш изискуемите от закона високи професионални и морални качества, е фикция. Самият Съюз на съдиите, който излезе с това предложение, от години критикува кадровата политика на този, на предходния, на по-предходния Висш съдебен съвет. Очевидно влиза в противоречие със себе си, след като изведнъж изразява тезата, че щом човек се е добрал до ВКС, той е достатъчно ерудиран, независим и решителен, за да може да проведе разследване не срещу кого да е, а срещу един от главатарите на мафията, завладяла държавата”, завърши адв. Екимджиев.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 93 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реформа

    49 14 Отговор
    Да се реже до кокал !
  • 2 РЕАЛИСТ

    41 61 Отговор
    Хайде стига с тоя Гешев, бе. Хората се чудят, как да си платят тока и да се нахранят, тия все Гешев, та Гешев. За адвокат, като тоя, повишаването на цените е все едно бълха го ухапала, ама за обикновените хора е борба за оцеляване.

    Коментиран от #4, #28, #59

  • 3 Фен

    48 16 Отговор
    Незнам за Гешев, но соросията със сигурност няма срам!
  • 4 Дередже

    46 13 Отговор

    До коментар #2 от "РЕАЛИСТ":

    НЯМА СТИГА !

    Коментиран от #6

  • 5 Българка

    37 49 Отговор
    Колега, за колко сребърника ги плещеш тия глупости. Изпратените материари от Испания са следните : има подозрение за извършване на престъпление, пране на пари от висши политици. Напранено е разследване и на територията на Испания, нарушения и доказателства НЕ СА ОТКРИТИ! Поради това испанската прокуратура ПРЕКРАТЯВА съсебното производство. Инпанската прокуратура исказва желание да подкрепи разследване на българската прокуратура и да предаде всичките събрани документи по случая на българските си колеги.

    Коментиран от #8

  • 6 РЕАЛИСТ

    32 11 Отговор

    До коментар #4 от "Дередже":

    Баба ми затова викаше" Злобата почивен ден няма"

    Коментиран от #24

  • 7 Сивата чапла

    42 10 Отговор
    Мен ме притеснява повече американската посланичка, е те там срам никакъв.
  • 8 факт

    44 19 Отговор

    До коментар #5 от "Българка":

    ИМА ДОКАЗАТЕЛСТВА за пране на 5 милиона евро и замесените имат някакви връзки с Борисов!!! Това са открили испанските власти.

    Коментиран от #33

  • 9 Прав си Екимджиев!! Няма опасност

    34 13 Отговор
    Гешев да подаде оставка от Срам!! Така, че, подсещай ги "Умните глави," да Работят по въпроса!!
  • 10 Пре Мянов

    27 15 Отговор
    Т.нар. “Министър-председател” разполага с целия ресурс на служби, агенции, МВР, данъчни и т.н. АРМИЯ от 100 хил.души с бюджет 4 милиарда лева годишно! Ако има воля за ПРОМЯНА до сега трябваше да е приключил с Гешев, с Доган, с Пеевски и с Борисов. Воля няма! Само празни приказки, комисии, дискусии, декларации, анализи и нищо по същество в НС, в МС и в службите. Човека Кирил Петков се държи като тинейджър, а това е предателство към хората от протестите. Жалко!

    Коментиран от #29

  • 11 мдаа

    25 12 Отговор
    Борисов каза САМО, че няма къща в Барселона, без да коментира проверяваните по случая лица, които са замесени с прането на милионите, той не коментира връзките си с тези хора..
  • 12 антикомунист

    24 16 Отговор
    Гешо ще ви спипа всички олигарси и комунисти!
  • 13 KAHA

    23 30 Отговор
    Един добър адвокат едва ли би имал време да се занимава да пише пасквили в разни такива дребни сайтчета.Та така де щом е тук значи не става за друго.Ама иначе е отворко

    Коментиран от #27

  • 14 Факт

    23 15 Отговор
    Кокорчовците са опсолютни илюзионисти!
  • 15 ххх

    31 12 Отговор
    Много добре написано и аргументирано! Докато обикновеният българин го интересува дали има пари за хляб, само за хляба ще мисли и няма да си задава въпроса защо сме прости, бедни, болни и невежи.
  • 16 Така мисля

    27 17 Отговор
    Прокуратурата се е превърнала в сътрудник на Мафията срещу заплащане ! Плащаш ,няма вина ! Не плащаш виновен си !
  • 17 Дааа

    25 12 Отговор
    Трябва да се играе Вабанк, Да отидат 2ма полицаи да арестуват каскета и цацата за 24 часа, за 24 в ареста на следствието с наркомани и убийци всичко ще си кажат..и откажат. Да видят до къде докараха децата на България с йражбите си и наркотиците.

    Коментиран от #23

  • 18 Гандалф

    17 13 Отговор
    Знаеш ли иобщо не ме интерисуват вашите игрички, борбата на няколко кръга кои да овладее съд, прокуратура и изпълнителната власт...единственото което ме интерисува, да си платя сметките. Да ми стигат парите за храна и за един нормален живот...но явно вас не ви интерисува нуждите на обикновения човек..
  • 19 Бат Пешо

    16 11 Отговор
    Сега четох изказване на един от замесените покрай барселоната, ами нищо. Няма данни за извършени престъпления, нищо. Кокорчовците и киретата ще заметат случая под килима и готово. След цялото биене по гърдите, какво ще направят - дръжте се, идеме... и пръц. Щом лично тулупа по телевизията благодари на кирето, че бил пич, тя рабтата ясна. Казал го е народа - Гарван гарвану око не вади
  • 20 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    20 3 Отговор
    ДЪРЖАВАТА се управлява от мафиятаа мутрите и ДС
  • 21 123

    8 6 Отговор
    Тъпанар
  • 22 Ха-ха-ха

    18 14 Отговор
    Всеки ден поне трима смешника като господина се напъват и искат оставката на Гешев. Но трна да знаят, че мандата му изтича на 18 декември 2027 година. Така, че е добре да престанат с напъните.
  • 23 А така

    10 10 Отговор

    До коментар #17 от "Дааа":

    По закон може да се напави, да се раздуха медийно, че са абсолютни престъпници, убили 1 милион българи за 12 години. Да видим как юе илязат от ареста... За 24 часа в ареста и адвокат не може да ги измъкне.
  • 24 LOSHIA

    8 7 Отговор

    До коментар #6 от "РЕАЛИСТ":

    А дядо ми викаше,простащината никога не спи!
  • 25 Хихихихии.. хихихихии

    19 21 Отговор
    И ТОА.. ПИШМАН АДВОКАТИН СЕ... ИЗХОДИ.. ПУБЛИЧНО!!.
    Хихихихии... хихихихии....
    НЕМА..ОФИЦИАЛЕН ДОКУМЕНТ ОТ ИСПАНСКАТА ПРОКУРАТУРА, МАЛОУМНИКО!!
    НЕМА!!!
    ИМА НЕКАКОВ ПАСКВИЛ/ХВЪРЧАЩИ ЛИСТА, БЕЗ ПОДПИСИ И ПЕЧАТИ , ПОДАДЕН ОТ...СМЪРДВЩИЯТ НА ДЖИБРИ АЛКОХОЛИК- 22-те КЕНЕФА...
    Хихихихии.... хихихихии.....
  • 26 Лъжат ни

    12 4 Отговор
    Всичко е договори!
    Всичко е цирк за пред народа !
  • 27 Гандалф

    13 6 Отговор

    До коментар #13 от "KAHA":

    Почнат ли да зачестяват с медийните си изяви, се готвят за полтическа кариера..примери бол...
  • 28 дедо ми

    17 14 Отговор

    До коментар #2 от "РЕАЛИСТ":

    За да могат хората да си плащат сметките, трябва именно Гешев и тези като него да бъдат махнати от постовете им и да бъдат съдени. Иначе керванът ще продължи да си върви, а кучетата само ще лаят.

    Коментиран от #32, #43

  • 29 Не бе

    5 3 Отговор

    До коментар #10 от "Пре Мянов":

    просто е абсолютен некадърник.
  • 30 123

    10 9 Отговор
    От написани верни или неверни истории в печата , които не са придужени с факти, свидетели и доказателства.И които не могат да се потвърдят при разследване от прокуратурата, просто нищо не може да стане Когато си изберете или назначите крадци в управлението на общественните пари на България, какво точко очаквате да се случи? Хората си намират предимно законни схеми да откраднат парите на държавата, и колкото и да искат нито прокурори нито полицаи могат да направят нещо. А това че се пишат лъжи за Гешев та от срам да го накарат да напусне, ако човека не е направил всички тези престъпления в които го обвиняват и го знае няма от какво да се засрами и да напуска работата си. Има хора които не издържат на всичката кал изипвана всекидневно върху тях и може и да напуснат, но това не значи че не са си вършили работата.
  • 31 Тредстоун

    13 8 Отговор
    Адвокатите по принцип са ревливи , като пример хаджиженчо с постоянните си вопли , но това е друга тема. Гешев от какво да се срамува , от това че нарита маститите човечета като черепа , нали това искаха всички българи , човек с топки да мачка престъпността , и в момента в който се яви такъв човек почнаха да ревът като вдовица за ....
  • 32 на дедо ти

    12 5 Отговор

    До коментар #28 от "дедо ми":

    Нито Гешев, нито следващия ще ти плати сметките. Ако се пробваш да поработиш някъде, а не да дремеш цял ден на клавиатурата, може и да се получи нещо.
  • 33 Публикувай

    17 10 Отговор

    До коментар #8 от "факт":

    Ги тези факти , та и ние да видим ! Защото всички видяхме , че испанската прокуратура не откри данни за престъпление ! Дамаджан по голям спец ли е от испанците ?! Или , някой селяндур ще каже , че испанската прокуратура е подчинена на ГЕРБ ?!
  • 34 ГЕРО

    14 13 Отговор
    Защо бе,Екимджиев,не порежеш изрезките от вестници за 19 апартамента и палати за милиони Н твоят колега Бойко Рашков,а плюеш по доказал се политик и държавник бойко борисов,аман от двойните ти аршини,да се мазниш и подлизурваш еша си нямаш

    Коментиран от #41

  • 35 Ало

    12 7 Отговор
    защитника на правата и законността! Защо не задаваш въпроси, например за това, как така премиера ще избира главен прокурор чрез кастинг от чужбина и за изцепките му за арести??? Това изобщо не е важно, така ли?
  • 36 МНЕНИЕ

    12 9 Отговор
    ЕКИМОВ МНОГО РАЗЧИТАШЕ НА КИРЧО И КОКОРЧО ДА ГО НАПРАВЯТ НЯКАКЪВ ВАЖЕН. ЗА СЕГ АТОВА НЕ СЕ ОПРАВДАВА. СПОРЕД СЛУХОВЕТЕ В НОВАТА ВЛАСТ, ЕКИМОВ Е ПРЕДЛАГАН ЗА МНОГО ПОСТОВЕ И СЛАДКИ ДЪРЖАВНИ РАБОТИЦИ, НО ГОСПДАРИТЕ МУ СЕ СТРАХУВАТ, ЧЕ ТО Е НЕКОНТРОЛИРУЕМ И НЕУПРАВЛЯЕМ. ЗАТОВА МУ ПРОБУТВАТ ТЕМАТА ЗА СТАРИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ, КОЯТ ОТОЙ ТАКА УСПЕШНО ДЪВЧЕ ОТ ГОДИНИ. МАКАР И ОТ ПОЗИЦИЯТА НА СПИХНАТ ЮРИСТ.

    Коментиран от #37

  • 37 МНЕНИЕ

    10 6 Отговор

    До коментар #36 от "МНЕНИЕ":

    ТАКА ДЕ ЕКИМДЖИЕВ, ЕДИН ЛИ СА ДВАМА ЛИ СА АДВОКАТЧЕТАТА НА НОВАТА ВЛАСТ, ПОТРИВАЩИ РЪЦЕТЕ ДА ИЗХВЪРЛЯТ НЕПОСЛУШНИ СЪДИИ И ПРОКУРРИ И ТЕ ДА УПРАВЛЯВАТ ОТ КЪМ СИВИЯ КАРДИНАЛ
  • 38 Българка

    13 9 Отговор
    Браво на автора и статията!
    Боклуцуте трябва да бъдат изринати от съдебната система, МВР, администрации

    Коментиран от #40

  • 39 Кой

    6 6 Отговор
    Кой има изгода да се раздухва някаква фалшива новина?! Снощи никой не отрече,че документът е изфабрикуван в България. Някой го е направил така,че всички да разберат,че е изфабрикуван--от Испания на английски,без печати,без лого.Полза има И Борисов,защото следващия път ще кажем ПАК ЛИ?
  • 40 Трябва

    5 2 Отговор

    До коментар #38 от "Българка":

    Трябва,трябва,трябва.Празно говорене от сутрин до вечер.Само с желание не става.
  • 41 Справедливост

    5 4 Отговор

    До коментар #34 от "ГЕРО":

    Ами човекът не желае всемирна справедливост.Той си иска справедливост за СВОИ хора.Спонсорите казват КОИса ваши,кои са наши.Даже Кирил Петков отиде с избирателно включени имена--само от опозицията.Уж беше объркал и включил и Христо Иванов, но те и без друго "претопиха" ДБ на изборите,не е проблем и съвсем да му "бият шута".
  • 42 Хехе

    11 5 Отговор
    Като слушам точно пък адвокат да говори за срам, чак мен ме хваща срам..
  • 43 РЕАЛИСТ

    12 6 Отговор

    До коментар #28 от "дедо ми":

    Абе, какво общо има Гешев, с увеличаването на цените. За тази част отговаря правителството. В страната има три власти:Законодателна, Изпълнителна и Съдебна . И Гешев да свалиш, пак ще псуваш, като си плащаш сметките.
  • 44 шопендар

    7 3 Отговор
    БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИТИЦИ СА ОПЕРИРАНИ ОТ КАЧЕСТВОТО -СРАМ.ПРИМЕР-КИРИЛ ПЕТКОВ И ТАКА ДО БЕЗКРАЙ
  • 45 Антикомунисt 1

    8 6 Отговор
    Питайте го този соросоид какво е свършил за държавата!
    Този с радост би защитавал В. Божков, Цв. Василев, Бобокови, Баневи, Арабаджиеви...
  • 46 решение

    6 4 Отговор
    Гледам често в коментарите се изразява ,че тях не ги интересува нито гешев нито зцацата нито работата на зъдебната система нито корупцията и пр пр. Тях ги интересувало ,цените на тока ,цената на хляба цените на живота .Тия които коментират по този начин ,трябва да знаят зи да се убедят че сме на този хал ,именно заради тези разбойници ,бандити и престъпници ,които окрадоха държавата и всичко което носи подъбърживот .Докато именно не се решат ине се елиминират разбойниците прастъпниците ,феодалите дерибеите в съдебната система не може да има всичко това което искат коментиращите за тока ,цените и живота си

    Коментиран от #50, #53

  • 47 0707

    6 3 Отговор
    Докато определени хора и ни захранват с недоказани зрелища! Спонсорите на новите управлявище се готвят да "кешират" инвестициите си! Един "добър" олигарх се готви да строи прикрито под уж датски инвестиции соларен парк в Ямболско за над 250 милиона лева, за който ЕС и българската държаша ще плати за батерии за съхранение на ток за над 300 милиона - с това печалбите ще скочат до небето, същевременно се подготвят, законови пречки за другите по дребни инвеститори за да не пречат на "богопомазаните"! За това плана за Възтановяване се бави толкова за да бъде "понапаснат" за "нашите" докато на раята се пускат разни димки без никакши доказателства събирани от интернет
  • 48 Ха,ха

    5 1 Отговор
    Официален документ ама друг път.Поредните кьорфишеци на Дамаджаната.
  • 49 Грую

    5 2 Отговор
    А бе има няма пет години и виж ,че изтекъл мандата на Гешев. Но ако успее да вкара ,червените мафиоти в панделата, пак ще го изберем. А ,такива платени пишман адвокатчета ,нека си лаят.Той по друг начин не може да си изкара хляба.Няма и едно спечелено дело.Лика прилика с хаджи Гейчев.
  • 50 Е да де,

    6 1 Отговор

    До коментар #46 от "решение":

    само че тези които ни ги обясняват тези неща, искат да сложат удобни свои хора в съдебната система, за да пазят техните подгонен феодали и олигарси. Не е ли за това фиксацията в Гешев.?
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 антиваксъроубиец

    6 2 Отговор
    Глутница гладни адвокати вият около Главния прокурор. Не могат да взимат повече пари от спечелени дела. Прокурорите им пречат.
  • 53 гост

    6 4 Отговор

    До коментар #46 от "решение":

    Абе професоре,кажи ми какъв процент от народа зависи от съдебната система?Само някои дребни мошеници и олигарсите,които крадат милиони- Божков, Цв.Василев.Баневи и др. Затова Гешев им пречи на някои.Кажи на теб какво ти е взел.
  • 54 Тома

    3 1 Отговор
    С тази мутра какъв срам при каскета.
  • 55 Фильо

    6 3 Отговор
    Перифразирам думите на Харварда.Щом има критики към Гешев ,значи той е точния човек.Ако прокурора е харесван от всички ,означава само едно.Че не си върши работата.
  • 56 мдаааа

    2 0 Отговор
    А Бойко Рашков е ваксиниран против такъв синдром ...
  • 57 мой

    3 1 Отговор
    Изпуснем ли момента (сега) да изрежем тумора до кокал, ще има ремисия и ... край.

    Коментиран от #61

  • 58 хгт6

    2 1 Отговор
    При прокуратурата морал и срам няма. А и законността на действията им е под въпрос. Но пред обществото са влезли в друга роля.
  • 59 хгт6

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "РЕАЛИСТ":

    Стига си говорил от името на хората! И спрете тая ваша пропаганда да отклонявате вниманието от важните неща към битовизми! Като бяхте на власт 12 год. изобщо не ви интересуваше, че доходите на хората са ниски и едва оцеляват.

    Коментиран от #60

  • 60 Тогава

    1 2 Отговор

    До коментар #59 от "хгт6":

    Се живееше значително по добре. Сега едва оцеляваме, другарю.
  • 61 Сега е

    3 2 Отговор

    До коментар #57 от "мой":

    Момента протежетата на фърчилото да се разкарат.Че докараха народа до просешка тояга.
  • 62 Да кажа

    2 0 Отговор
    Четете АФЕРА да видите как подслушват новите със софтуера ПЕГАС

    Коментиран от #63

  • 63 мдаааа

    0 0 Отговор

    До коментар #62 от "Да кажа":

    А ако не верваш , виж Биволъ и informiran.net ...
  • 64 jjj

    2 2 Отговор
    Екимджиев, ти от кога взе да разбираш и от наказателно право.Стой си в адвокатската ниша и не давай акъл, щото си много бос.
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Рачко Пръдлето

    0 0 Отговор
    Чувството на срам, другарю Екемджиев, е непознато чувство за червените кхмери.
  • 67 Бире

    0 0 Отговор
    Екимджиев е един некадърен адвокат, който наех за защитник и загубих делото. Съдията на делото ми каза " Вас не ви зашиват правилно".