Last news in Fakti

28 Февруари, 2022 21:22 1 846 93

Генчовска: 58 души от Москва са заявили желание за евакуация, 200 души от Украйна пътуват към България

  • теодора генчовска-
  • евакуация-
  • българи-
  • украйна

Линията от Одеса до Варна продължава да работи и българските граждани могат да се възползват

Генчовска: 58 души от Москва са заявили желание за евакуация, 200 души от Украйна пътуват към България - 1
Снимка: БГНЕС

Ситуационният център ще бъде тук през цялата нощ, за да осигури извеждането на автобусите от Киев. Към момента 4 автобуса и няколко автомобила се придвижват към границата. Това са общо 200 човека. Между тях има български, украински, американски, македонски и грузински граждани. Това заяви министърът на външните работи Теодора Генчовска по време на извънреден брифинг.

Целият състав на консулството ни в Одеса е евакуиран.

Линията от Одеса до Варна продължава да работи и българските граждани могат да се възползват.

58 души от Москва са заявили желание за евакуация. Опциите са за сухопътен маршрут. Има опция да се използват и турските авиолинии, които все още изпълняват полети, добави дипломатът ни.

Целта е да спасим колкото се може повече хора.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сатана

    13 6 Отговор
    Ама,Генчовска,Путин кандидат ли е? И ако е ,с охраната ли ще дойде или само със Шойгу?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 беееееее

    21 3 Отговор
    Брей , направихте от България сигурно място , да ви не повярва човек . Все пак за онези от Украйна съм склонен да повярвам , все пак там сега е това , което утре ни готвите и на нас.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Баба Яга

    15 5 Отговор
    Сестра ми бълнува за нева евкуация мисли си, че Москва е в Украйна
  • 8 Делю Хайдутин

    28 4 Отговор
    От 280 000 само 200 искат в България.Защо ли?

    Коментиран от #16, #56

  • 9 Неадекватната

    31 4 Отговор
    Женица ( има вид на домашно насилена )...всяка учителка по английски от малко градче ,би се справила по адекватно от тази ...ще говорят и по добре ,без дефекти...ти външен министър на Бг , не си на Старозагорския пазар

    Коментиран от #15, #28

  • 10 73618

    24 8 Отговор
    Краварите май нямат действително грам вкус, как можаха да изберат тази за външен слуга!!!! Лъжлива, продажна некадърница!

    Коментиран от #18, #90

  • 11 Срам и позор!!

    23 3 Отговор
    200 човек само!! Правил Ви впечатление господа България, че никой не иска да дойде тук!! За три дни в Полша са влезли хиляди да не кажа, че има много и много повече!! Автобуси чакат кандидати, ха, ха, ха.
  • 12 Загинал по време на акция

    8 3 Отговор
    Чък Норис ли ще евакуира Московските пленници?
  • 13 Шадола

    21 5 Отговор
    Бързо да бягат докато ги евакуират. Републиката България се е превърнала в много жалка гротеска колония!
  • 14 Хахаха

    10 17 Отговор
    Путин бърза да подпише мирен договор със Зеленски, за да прати войската срещу руския народ.
    Всички чужденци се изнасят от Русия с първа космическа, защото до 4 или 6 дни ще започнат гладните бунтове.
  • 15 Психиатър

    20 5 Отговор

    До коментар #9 от "Неадекватната":

    Абс неадекватни и премиера и министрите му същите като Боко, а уж учили в лицей в Харвард много ниско ниво имат значи в Харвард

    Коментиран от #82

  • 16 Защото

    8 4 Отговор

    До коментар #8 от "Делю Хайдутин":

    Ще ги снимат по телевизията как пресичат границата с автОбуса и никой не ги проверява за КОВИД или сертификат.В Киев набирали статисти за нощни снимки ,за предпочитане учители и ученици.1700 гривни на калпак.
  • 17 Философ

    14 1 Отговор
    Грозни хора и душите им грозни и приказките!
  • 18 Хахаха

    7 15 Отговор

    До коментар #10 от "73618":

    Опорките на Мутрафонова ...
    Руснаците са просяци.
    В България се живее 100 пъти по-добре от русия.
    Защо бягат тук руснаци да живеят, и ни един българин в русия

    Коментиран от #32

  • 19 САНДОКАН

    20 5 Отговор
    Ганчовска прави ли ти впечатление че даже и българи не искат да идват в територията. И това благодарение на даденото ни благоденствие от запада
  • 20 Майна

    4 3 Отговор
    Сега един АНАЛИЗ ,КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ ,ПОСЛЕ САМИ СИ ПРАВЕТЕ ИЗВОДИТЕ....пазари, може да бъде разклатено в близко бъдеще.Кризата Русия-Украйна ще бъде основен дестабилизиращ фактор за региона на Близкия Изток и Изтока, заплашвайки вълнения по улиците на Кайро, Рияд и други места. Въздействието на кризата върху селскостопанските стоки и дори туризма също може да бъде значително.

    Коментиран от #83

  • 21 Майна

    6 3 Отговор
    Някои анализатори вече започнаха да оценяват как загубата на украинския селскостопански износ, особено на царевица, пшеница, слънчогледово олио и рапично масло, ще се отрази на пазарите. Сега тази линия на мислене трябва да се разшири извън Украйна. Комбинация от по-високи цени на енергията, нарушени доставки на храна и по-малко туристи може да бъде отровна смес за стабилността на основните енергийни центрове на ОПЕК (Саудитска Арабия, ОАЕ, Либия и дори Ирак) и за ключови регионални сили като Египет, Израел и дори Турция. Стабилността на всички страни от Близкия Изток и Източна Африка сега е застрашена, както пряко, така и непряко.

    Коментиран от #84

  • 22 кво ше праим

    8 2 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    Че водиме ли просто Кирча да пиеме заедно кафе.
  • 23 Хаджи Генчо

    7 5 Отговор
    Май осигурявате коридори на тези които са работили за западните инструктори.
  • 24 Майна

    5 2 Отговор
    Докато няколко държави в региона се опитват да останат неутрални по отношение на руската инвазия в Украйна, икономическите реалности на инвазията не могат да бъдат избегнати. За водещия производител на ОПЕК Саудитска Арабия перспективата за спад в износа на руски енергия може да се разглежда като положителна. По-високите цени на петрола не само ще подкрепят държавните приходи, но и ще укрепят позицията на ОПЕК на петролните пазари. Същото важи и за Катар, тъй като Европа отчаяно иска да замени руския природен газ с катарски обеми за втечнен природен газ. Същият случай може да се направи и за Алжир, и за Египет. Износът на втечнен природен газ за Европа обаче сега е изправен пред логистични ограничения, тъй като повечето заводи за регазификация и съхранение на втечнен природен газ в ЕС са пълни до ръба. От друга страна, повишеното търсене на саудитски петрол от Европа може да разшири петролния капацитет на Саудитска Арабия. Официално Рияд не е показал желание да увеличи производството си, а производственият му капацитет остава загадка.

    Коментиран от #85

  • 25 Анализатор

    6 13 Отговор

    До коментар #2 от "Лавренти Берия":

    Евакуация от чудовищния режим на путин!!!
  • 26 Майна

    6 1 Отговор
    Междувременно финансовите санкции срещу Русия могат да имат отрицателен ефект върху страните от Близкия Изток, тъй като финансовите сектори от Близкия Изток имат силни връзки с руските участници. За някои страни от Близкия Изток, особено Израел и Турция, ситуацията е особено сложна. Тоталната война на Русия срещу Украйна постави Израел под натиск. Докато Тел Авив бавно се придвижва към позицията САЩ-ЕС, той е предпазлив от потенциалните последици в Сирия и Иран, ако получи грешната страна на Русия. Ако Израел реши да застане на страната на САЩ, трябва да се очакват военни и икономически последици от Москва. Що се отнася до Турция, която е член на НАТО, нейните основни енергийни доставки са свързани директно с Русия и връзките й с Централна Азия/Кавказ могат да бъдат застрашени.Трудното положение на Анкара ще стане особено трудно, ако членовете на НАТО я призоват да блокира Босфора за прехвърляне на руски военноморски сили. В момента НАТО разглежда Източното Срединоморие, където напоследък се събират силни руски военноморски сили.

    Коментиран от #87

  • 27 Някой са

    3 9 Отговор
    Чели или са живяли при Гн Жан Виденов и знаят не е добре.
    Най добре се живееше Гн Бойко Борисов. Сигорност , свобода на словото , модернизация , работа , увеличения на пенсии и работни заплати, сини карти , златни паспорти, евро помощи , помощ при отваряне на бизнес. И България НОМЕР ЕДНО В ЕВРОПА
    КОЙ НЕ ИСКА ДА ЖИВЕЕ В НОМЕР ЕДНО ДЪРЖАВА.

    Коментиран от #51

  • 28 От Москва

    6 3 Отговор

    До коментар #9 от "Неадекватната":

    Топ 10 на най скъпите и желани градове в света ...където чужденците от цял свят дават луди пари за 50-100 или 500 м2 имот ...
  • 29 Мнение

    8 13 Отговор
    Руснаците са срещу Путин само една част българи с промити мозъци го подкрепят. Чудно как ли ще квичат когато армията му дойде тук и разруши жалката ни инфраструктура?

    Коментиран от #53

  • 30 Майна

    5 1 Отговор
    Въпреки че както енергийните пазари, така и опасенията за сигурността са валидни, те бледнеят в сравнение с храните и селскостопанските продукти за региона на Близкия Изток и Източна Европа. Русия и Украйна са основните световни износители на пшеница, от които огромен обем отива в региона на Близкия Изток и Източна Европа, особено Египет, Саудитска Арабия и други. Необходими са хранителни доставки, за да се поддържа стабилността за повечето арабски страни. Потенциалната загуба на доставки на пшеница, царевица и дори слънчогледово масло за Египет и други ще повлияе пряко на местната и регионалната стабилност. Без руско-украински доставки никоя друга страна няма да може да запълни празнината.

    Коментиран от #88

  • 31 Задължително

    0 9 Отговор
    Тия 58 от Москва да ги разстрелят още на границата, шибанни путинисти!

    Коментиран от #38

  • 32 17947

    12 4 Отговор

    До коментар #18 от "Хахаха":

    Типично изказване на един краварски слуга, като няма логично обяснение Русия му е виновна? Помисли България е независима държава, а не тези профоняци които краварите ни ги назначават да не ни защитават като нация и държава!

    Коментиран от #36, #62

  • 33 участ наша

    12 2 Отговор
    Оня предишният беше дълбоко корумпиран, тия настоящите са дълбоко ненаясно на кой свят се намират , в двата случая се оказваме губещите ние.
  • 34 🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬

    7 4 Отговор
    Българи е станала много срамна държава! Да отидеш някъде в чужбина и да те срам да
    кажеш, че си българин!
  • 35 Майна

    4 1 Отговор
    Въпреки че както енергийните пазари, така и опасенията за сигурността са валидни, те бледнеят в сравнение с храните и селскостопанските продукти за региона на Близкия Изток и Източна Европа. Русия и Украйна са основните световни износители на пшеница, от които огромен обем отива в региона на Близкия Изток и Източна Европа, особено Египет, Саудитска Арабия и други. Необходими са хранителни доставки, за да се поддържа стабилността за повечето арабски страни. Потенциалната загуба на доставки на пшеница, царевица и дори слънчогледово масло за Египет и други ще повлияе пряко на местната и регионалната стабилност. Без руско-украински доставки никоя друга страна няма да може да запълни празнината.
  • 36 Задължително

    5 12 Отговор

    До коментар #32 от "17947":

    Путинизма ще бъде криминализиран както Хитлеризма, така че си правете сметката какво говорите. Европа не търпи война, Европа не търпи агресори и диктатори, Европа не търпи путинисти!

    Коментиран от #50

  • 37 Алооо

    13 2 Отговор
    И сега когато нямаме Консулство в Одеса, кой ще държи връзка с хората които искат да се евакуират!??Това ли ти беше цялата работа като външен министър, умряла работа си.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Майна

    6 0 Отговор
    Извинявам се , ПОСЛЕДНО..Картината, нарисувана по-горе, скоро ще стане реалност за тези страни. Отровната комбинация от загуба на доходи и храна ще заплашва да дестабилизира големи части от региона. Докато събитията в Украйна тласнаха цените на суровия петрол над 105 долара за барел в четвъртък, потенциалът от нови вълнения в региона и дори втора арабска пролет биха били още по-тревожни за пазарите. Goldman Sachs и JPMorgan може да се подценяват със своите оценки от $125 за барел. Потенциалната загуба на руски петрол и газ, съчетана с вълнения в региона на Близкия Изток и Близкия Изток, би била катастрофална за петролните пазари. ДАНО СТЕ РАЗБРАЛИ КАКВО ИДВА

    Коментиран от #42, #89

  • 40 Задължително

    3 4 Отговор
    Военния преврат в блатная в момента се пече! Очаквайте подробности!
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Задължително

    2 7 Отговор

    До коментар #39 от "Майна":

    Май все още не си разбрал, че Русия върви към разпад!
  • 43 Навремето като

    2 0 Отговор
    Неможе да стане бългаски гражданин гражданка ги женеха по бързата процедура. С брачното свиделство и предварителна молба също може да се прибереш в България.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Тошко

    6 1 Отговор
    Браво ,г-ж Генчовска. Хубава новинаааа.А как ще се празнува ТРЕТИ МАРТ? ДЕН НА НАШЕТО ОСВОБОЖДЕНИЕ ОТ турско иго? МОЛЯ.
  • 46 За тях ще

    4 0 Отговор
    изискватели пи си ар тестисти зеленски сертификат.
  • 47 Наркос

    5 1 Отговор
    Генчовска цъфти, че си намерихме ново населие 😁 Ама до кога ли ще издържат тук ако не си оправите течовете не знам...
  • 48 Факт

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    Мани , мани от теб ще хванем въшки 🤣

    Коментиран от #64

  • 49 USA

    9 1 Отговор
    ТАЯ Е ВИСОКОМЕРНО ПРОССТА ! КИРО ША ТЕ БЕСИМЕ ДУШО ! НЕМА КАК ! ПРЕКАЛИ !
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Гошо

    6 1 Отговор

    До коментар #27 от "Някой са":

    Най-добре се крадеше при Бойко Борисов
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Смях

    2 2 Отговор

    До коментар #29 от "Мнение":

    Ще излязат със сол и хляб да посрещнат "братушките" и танка ще ги сгази 🤣
  • 54 80014

    7 3 Отговор
    Бомбите над Югославия какво бяха война или им вадеха картофите, трай си продажна тв@р, слуга на краварите! Херо Мустафа да ви смени опорките изтъркани са, а и тук сме Българи не виждам защо намесваш Путин???
  • 55 Слава на САЩ

    2 6 Отговор
    Тази путинистка трябва да е следващата! Рашков и Радев също аут!
  • 56 Смях

    3 2 Отговор

    До коментар #8 от "Делю Хайдутин":

    Защо да ходят от бивша комунистическа държава в друга бивша комунистическа такава. Много ясно, че ще искат да отидат във вече уредена демократична държава.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 А50

    5 0 Отговор
    Точно така от Русия ще се изметът либералите по покана на Власта, а и чуждия бизнес. Много ви здраве от подуенския поп
  • 60 Jak

    6 0 Отговор
    Тая е по-зле и от калинките на Тиквун
  • 61 Chlo

    5 1 Отговор
    Тая пък каква е? Няколко пъти публикуват нейни изказвания,няква нова на софрата ли е?
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Гост

    3 4 Отговор
    Че то в Русия има ли българи въобще.Дори на русофилията да им даваш пари не искат да стъпят там

    Коментиран от #73

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Мамул

    4 0 Отговор

    До коментар #38 от "а бе кирляк":

    Точно колкото торен червей излезнал за пръв път на слънце!
  • 67 ГОТИНА МАЦКА

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Стойко":

    от КЪДЕ си сладур
  • 68 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 2 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    КОЙ си ти да нареждаш на ХОРАТА откъде накъде
  • 69 USA

    8 2 Отговор
    РАЗБРА СЕ ЧЕ ТАЯ ГЕНЧОФСКА Е ПО ПРОССТА ОТ КИРО !
  • 70 Хаха

    1 5 Отговор
    Руските тролчета беснеят и плючт правителството. Скоро и вашите парички ще секнат колкото и да врякате !
  • 71 Бачи Кико

    6 2 Отговор
    Тази и за чистачка в офис не става
  • 72 Перо

    4 0 Отговор
    Един българин от Украйна го дадоха по ТВ. Човека се оплака,че нито в посолството,нито консулството,преди 3 дни са си вдигали телефона. Няма никакви представители на украинско-румънската и на румънско-българската граница. Абсолютно нищо не е направено от МВнР. Никаква заинтересованост! Само лъжи по новините!

    Коментиран от #75

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Error

    4 0 Отговор
    Идеално, Русия най после ще се прочисти от всички шпиони, агенти и отрепки! Сега ще се види кой кой е!
  • 75 Боби

    4 0 Отговор

    До коментар #72 от "Перо":

    Избягали са от посолството
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Мнение

    6 0 Отговор
    200 човека, но не казват колко от тях са български граждани. Прави впечатление, че в репортажите на БНТ, БТВ и Нова, хората от автобусите говорят на руски, но не и на български. Та колко въобще български граждани сме евакуирали всъщност? Иначе голяма помпозност, пиарщина. В МВнР говорят, че шефа на Ситуационния бил голям корупционер.
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Кой

    2 0 Отговор
    е Генчо, коя е Генчофффска!?
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Иди

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "Психиатър":

    на психиатър, Бойковите бяха 100 пъти повече в час от тези леваци.
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Нане

    3 0 Отговор
    и туй ако е министър?!
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Ама

    1 1 Отговор

    До коментар #30 от "Майна":

    вземи си смени транслейтъра, или поне чети какви идиотщини пишеш бе, маниак!
  • 89 Дотук

    1 1 Отговор

    До коментар #39 от "Майна":

    Разбрах със сигурност, че не си в ред.
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Трактора

    1 0 Отговор
    А Бpeндo няма ли да го евкуирате! Горкия!
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Ентропа 2009

    0 0 Отговор
    Алооо другарката от Булгар Плод се появи
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове