Last news in Fakti
  Тема: Украйна

1 Март, 2022 05:30 4 264 46

Доц. д-р Занкина: В България трябва да бъде обяснена разликата между руския народ и диктатора Путин

  • доц. д-р емилия занкина-
  • русия-
  • украйна-
  • българия

"Тази война е война на Путин, не е война на руския народ", категорична бе събеседничката на Веселин Дремджиев

Доц. д-р Занкина: В България трябва да бъде обяснена разликата между руския народ и диктатора Путин - 1
Доц. д-р Емилия Занкина, кадър: "Денят с Веселин Дремджиев"

"Не е изненадващо, че партии като „Възраждане“ прокарват руска пропаганда в България – Русия отдавна подкрепя националистически и антиевропейски партии не само в България, но и в целия Европейски съюз". Това каза доц. д-р Емилия Занкина, доцент по политически науки и в момента декан на италианския факултет на университета Темпъл в Рим. Тя бе гост в предаването "Денят с Веселин Дремджиев", което се излъчва по TV+ и TV1.

"Неприемливо е утвърдена партия като БСП да заема позиции, които са против единни действия от страна на Европейския съюз. Неприемливо е да има министри в кабинета, които да са против санкциите за Русия и против изпращане на военно оборудване за украинските сили", смята доц. д-р Занкина.

Още новини от Украйна

"В България има много хора с топли чувства към Русия и руският народ. На тези хора трябва ясно да се обясни разликата между руския народ, който ни е близък по много причини, и Путин, който е диктатор, готов да защитава личната си власт (не интереса на руския народ) дори с война. Тази война е война на Путин, не е война на руския народ както показват демонстрациите в големите руски градове и острите позициите на руски интелектуалци, артисти, дори и на някои олигарси против агресията на Путин", обясни тя.

"Войната в Украйна обедини Европейския съюз и ни върна към ценностите, върху които е изграден. Европейският съюз е преди всичко ценностен проект за мир и демократично общество. Солидарността показана от държавите членки и от европейските граждани е безпрецедентна и могъща", каза още доц. д-р Емилия Занкина.

Целия разговор между Веселин Дремджиев и доц. д-р Занкина можете да изгледате във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Някой

    60 17 Отговор
    Не съм съгласен, руският народ подкрепя войната. По Евронюз дадоха интервюта с руснаци от вътрешността на съюза и всички те, предимно от простолюдието, казаха, че войната е необходима, защото Запада се прибилижавал към тях.

    Коментиран от #7

  • 3 Лично мнение

    12 2 Отговор
    Всичко е на русия🇷🇺. 🇧🇬👬👫👮 му пазят 🗑️
  • 4 гумата

    26 34 Отговор
    70% от руснаците подкрепят войната и 85 % от тях избраха Единна Русия. Всички депутати подкрепиха анексията на Донецк и Луганск и последвалата война с Украйна. Това означава, че всички руски депутати са отговорни за военните действия в Украйна, за всяко убийство, разрушение и нещастие, които се причиняват на народа на Украйна. Руснаците днес не се различават от немците по времето на Хотлер даже са още по- виновни, защото всичките искат тези нещастия. От тук изглежда, че Русия е другото име не злото.
    Светът си затваря очите за едно маршируващо зло, коеот заяви, че никой няма да му пречи да унищожава народ след народ, сякаш са вещи, а не хора.

    Коментиран от #37

  • 5 Истината

    4 18 Отговор
    Русия и когато пукне ще е най-богатите човек на 🌏
  • 6 хихи

    43 8 Отговор
    Кеворк Кеворкян беше написал: "Русофилията в България се дължи на русофобите"
  • 7 Пловдив

    17 38 Отговор

    До коментар #2 от "Някой":

    Ти сам го каза от простолюдието го подкрепят,и тук е така,а в градовете ги смляха от бой два дни до като протестират против войната.С всички топли чувства които изпитвам към руския народ,тази война е на путин и кликата му,не на руския народ.Докато този диктатор не легне в земята мир няма да има.
  • 8 ЛорДан

    38 4 Отговор
    Да, трябва, но преди това Мунке, обясни разликата между Българския народ и Тиквуна и тогава мятай мръсната лъжица в меда.
  • 9 мислещ

    40 2 Отговор
    На кого трябва да бъде обяснена, обаче? Не сте ли психодесните, които искате да преследвате руснаци, да осквернявате паметници и да репресирате анти-военно настроени нормални хора?
  • 10 Додо

    3 21 Отговор
    Русия и да придаде бого дух авторските права държа аз на всичко което е на русия. Русия е гол 🐌

    Коментиран от #34

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ффф

    29 9 Отговор
    Добре , че е “Възраждане" иначе нямаше да знаем къде се намира Русия. Сега ще видим дали ще защитят Стефан Янев или ще се извъртят като Бсп . Бсп трябва да излезе от това антибългарско правителство , нямат оправдание , ако оставят ПП и ДБ да вкарват България във война .

    Коментиран от #14

  • 13 "Разяснителна" кампания

    21 2 Отговор
    И на тази тема ли ще събирате щаб за масова "разяснителна кампания"? Ние сме ПРОТИВ НАТО и ЕС да влизат във войната.
  • 14 мислещ

    15 3 Отговор

    До коментар #12 от "ффф":

    И аз в първия момент реагирах емоционално, но да се върнем на трезвата мисъл. Янев досега беше първи натовец, въведе и зеления серификат, изобщо - беше послушен и изпълняваше повелята на господарите. Сега изведнъж трябва да повярваме, че е станал пръв патриот ли? Много по-вероятно е да е поредният проект на херо, който да замени стария и да не допусне Възраждане до властта. Прав и Костадинов - ако Янев е искрен, нека се съюзи с Възраждане. Ако обаче направи партия, всичко е ясно.

    Коментиран от #24

  • 15 Механик

    29 3 Отговор
    Ние разликата между руснаците и Путин я виждаме добре.
    Руснаците са шилетата, на които "колективният запад" иска да им изцоца ресурсите, а виж Путин, той е друга бира. Той е тоя, който не позволява на "колективния запад" да цоца ресурсите на руснаците.
  • 16 Бонговец

    30 2 Отговор
    До вчера мисирките разбираха от ковид. Днес разбират от война. Най/големият мисир Виктор Николаев. Всяко второ изречение му е/Войната на Путин. Повръща ми се от прости журналисти и от двулични политици. Те в Русия не говорят толкова за войната,колкото тук. Остана само да се изкажат от старческият дом в Тъбадътково близо до Требич. И от психодиспансера в Карлуково и шизофренията българска ще цъфне и ще върже.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Пипи Чорапчето

    4 17 Отговор

    До коментар #1 от "Путин":

    А на бас, че няма на дойдеш;)
    Но, ако все пак се объркаш, да не останеш изненадан от "топлото" посрещане.
    Не обичаме ситни комексирани диктаторчета с имперски амбиции и мания за власт, които я утвърждават с пръст на ядрения бутон.
    Страхът и любовта са различни чувства, товарищ Путин;) така че - иди на....
  • 19 Някой

    24 1 Отговор
    Да, както преди 23 години беше направена разликата между американския народ и диктатора Клинтън, който вероломно нападна Югославия през 1999 г.
    Тази тъпа утка толкова й е акъла.
  • 20 Няма нужда! Ние и без това

    14 2 Отговор
    Знаем, че и в Русия има соросоиди с промити мозъци и предателски намерения. Добре, че там към тях се отнасят подобаващо!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 ПАСТОРА

    19 2 Отговор
    ГОСПОЖО ЗАНКИНА,КЪДЕ БЯХТЕ С КОМЕНТАРИТЕ СИ ДЕСЕТИЛЕТИЯ НАЗАД,КОГАТО ХУМАННИТЕ ДЕМОКРАТИ ИЗБИХА ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ В ЛИБИЯ,СИРИЯ,ИРАК,БИВША ЮГОСЛАВИЯ,КОГАТО СПРЕТНАХА МЕТЕЖА НА МЕЙДАНА В УКРАЙНА С УКРАЙНСКИТЕ НАЦИСТИ В РЕЗУЛТАТ НА КОЙТО ХИЛЯДИ УКРАИНСКИ РУСНАЦИ СТАНАХА КУРБАН ЗА САТАНАТА!!!ВОЙНАТА Е ДЯВОЛСКО ДЕЛО,ПРЕДИЗВИКВАЩО СМЪТТА НА НЕВИННИ БОЖИ ТВАРИ!!!БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ И ПРАВОСЛАВИЕТО ОТ АНТИХРИСТА И НЕГОВИТЕ ВЕРНИ ПСЕТА!!!
  • 23 Селяк

    17 3 Отговор
    Много е просто - Путин не иска натовски войски и уръжия на границата му с Украйна! Ясно и точно! Иска Украйна да не влиза в НАТО за да може негоавата държава да няма досег с НАТО или ЕС, т.е. Той иска Украйна да е буфера между двете! Като добавим и тормоза на украйнците от години върху хората които се наричат руснаци в двете провинци и решението им да се откъснат от Украйна поради тази причина, това просто даде повод на Путин да стартира войната. И разбира се парите.. всичко е пари. САЩ подклаждаше огъня за да може да си продаде оръжията, и хоп това стана, ЕС купува оръжия от САЩ за първи път в историята на ЕС, и за какво са ни тези уръжия, нали имаме НАТО?! А защо от САЩ, много държави произвеждат оръжие в Европа! Всичко е пари!
  • 24 ффф

    9 1 Отговор

    До коментар #14 от "мислещ":

    Не може да се сравняват отстъпки за пандемията и да си вкараш държавата в чужда война . Ако Янев направи партия , ще гласувам за него без колебание .

    Коментиран от #25

  • 25 мислещ

    7 1 Отговор

    До коментар #24 от "ффф":

    Ама разбира се. Както досега си гласувал за киро, нали? Подкрепата за НАТО и САЩ досега изведнъж също не е от значение, нали? Това с чертежите на Ф16, и то е без значение? Важно е само, че е казал, че е патриот?
  • 26 по-кротко с обясненията

    8 1 Отговор
    Ай стига сте ни обяснявали бе , ние да не сме без разум , или той трябва да е такъв , какъвто на вас ви износи.
  • 27 зеленчук

    9 1 Отговор
    явно на госпожата доцент доктор , трябва да и бъде обяснена разликата между демокрация и феодализъм
  • 28 плоско е това ние сме чисти

    4 1 Отговор
    Когато нямаме и ни липсват нормални , разбираеми за нормалната човешка психика доводи и обяснения за действията ни , които , абе не знам защо , не се вместват в нормалните , до колкото все още ги има , представи , вадим Путин и почваме да обясняваме какъв диктатор е , какъв сатрап и че всичко това е негова лична приумица и , че ние ама нищо общо нямаме с всичко това дето иначе го представяме като страдание , смърт и всичко лошо и пак , ама само за едната страна , другата виждаш ли си го заслужавала защото пак Путин е виновен.
  • 29 12121233

    8 1 Отговор
    По голям патриот от Путин нямя
  • 30 ЯЗЪК

    12 0 Отговор
    И все пак , защо света не реагира по подобен начин и на АМЕРИКАНСКИТЕ АГРЕСИИ по целия свят , а даже ги аплодира и им праща и свои войници ? Къде , след нападението на САЩ , хората не живеят в разруха , безредици и мизерия ? Либия , Ирак , Афганистан , Виетнам ?
  • 31 124

    13 2 Отговор
    ДОЛУ АМЕРИКАНСКИЯ НЕОФАШИЗЪМ, ОТГОВОРЕН ЗА ГЕНОЦИДА НАД 15000 РУСНАЦИ В ДОНБАС!
  • 32 124

    14 2 Отговор
    ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ НЕОФАШИЗЪМ ОТ ЕВРОПА!

    Коментиран от #33

  • 33 гагта

    9 1 Отговор

    До коментар #32 от "124":

    трудна работа. но докторката трябва да се радва. ура ...вече няма ковид. войната е полезна щото повдига имунитета и болестите изчезват
  • 34 Додо

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Додо":

    Не ми използвай ника.Токова ли нямаш въображение да си измислиш сам.
  • 35 Биби Кинг

    1 1 Отговор
    Правелно,Путлер е удмурт!
  • 36 Го60

    5 0 Отговор
    Той ония канадски розов президент се държа, както диктатор с протестиращите шофьори но тая кака не лаеше тогава.
  • 37 Хахаха

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "гумата":

    Ох, думата ,, глупост" спокойно можем да заменим с думата ,, гумата".
  • 38 XYZ

    1 3 Отговор
    Костадинов е купен, а се преструва на патриот! Ето откъде му идват парите за подривна дейност срещу правителството - национален предател, категорично!
  • 39 сноу

    3 0 Отговор
    Знам я тая занкина ...то по случайност доцент ,пък и колко е доктор също, ама пък има директна връзка с кукловода...
  • 40 НАЦИОНАЛИСТ

    3 0 Отговор
    ГОЛЕМИЯТ ПРОБЛЕМ НА БЪЛГАРИЯ,ЧЕ ЗНАЧИТ€ЛНА ЧА$Т ОТ българ$кото на$€л€ни€то (НЕ НАЦИЯТА) € Н€В€ЖО И Н€БЛАГОДАРНО.....!
    ЧУВАЛ СЪМ $ТРАХОТНИ "изказвания" :
    -РУСКО-турската ВОЙНА ,1877-78г. € БИЛА ЗАВО€ВАТ€ЛНА...,И БЪЛГАРИЯ ПО$Л€ $И € ПЛАТИЛА СВОБОДАТА СЪС ВАГОНИ ЗЛАТО!?!?!?!??!
    -ПО ВРЕМЕ НА СОЦИАЛИЗМА СМЕ ХРАНЕЛИ РУСНАЦИТЕ(САМО МОСКВА БЕШЕ КОЛКОТО НРБ)!!!
    АЕЦа ,ПРОМИШЛЕНОСТТА ,ВЪОРЪЖЕНИЕТО... КОЛКО ЛИ ВЕКА ТРЯБВАТ И МОЖЕМ ЛИ ДА ГИ ПЛАТИМ С ЗЕЛЕНЧУЦИ И ЦИГАРИ, ТЪПЧОВЦИТ€ Н€ $€ ЗАМИ$ЛЯТ !?!?!
    АНДр€ШКО И ГАНЬО НЕ ПРАВЯТ НИКАКВА РАЗЛИКА МЕЖДУ КОМУНИ$Т И РУСНАК,МЕЖДУ ЦАРСКА РУСИЯ,СССР, И СЪВРЕМЕННА РУСИЯ!
  • 41 НАЦИОНАЛИСТ

    2 1 Отговор
    "момч€нца"-нато -Дж€н д€ра$ти,които НАЙ -В€РОЯТНИ Н€ $А ХОДИЛИ В КАЗАРМАТА ,ДН€$ $А НАЙ-ГОЛ€МИТ€ ВОЙНОЛЮБЦИ-"я$тр€би" ,Н€ ЗНАЯТ И Н€ И$КАТ ДА ЗНАЯТ КАКЪВ Е НАЦИОНАЛНИЯТ НИ ИНТЕРЕС,
    ВАЖНОТО € К€ЛИПИР ДА ИМА ДОКАТО $А В "политиката" ЗА НЯКОЛКО М€$€ЦА!

    "ПП"- ПРОДЪЛЖАВАМ€ ПО$КЪПНАН€ТО $т€ ПР€ДАТ€ЛИ И $И ЗАМИНАВАТ€ -$ЛУГИ НА циони$тит€ нато($ащ)!!!


    ДА ЖИВЕЕ СВОБОДНА БЪЛГАРИЯ И БРАТСКА РУСИЯ!

    нато($ащ)-Т€РОРИ$ТИЧНА ОРГАНИЗАЦИЯ НА циони$тит€!

    СПЕШНО РЕФЕРЕНДУМ ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ нато($ащ)!!!

    БОГ ДА ПАЗИ СВЕТА ОТ циони$тит€- $ащ(нато),изра€л,британия,канада,ав$тралия...!


    ЗА ДА $И ру$офоб(натов€ц) ИЛИ ТРЯБВА ДА $И ГОЛЯМ Д€БИЛ,ИЛИ МНОГО ПРОДАЖ€Н (М€РКАНТИЛ€Н) ИЛИ И ДВ€Т€!
  • 42 chi

    1 0 Отговор
    Занкина, тия ги разправяй на старата ми шапка...
  • 43 Дика

    1 0 Отговор
    Щом го търпят няма голяма разлика.
  • 44 Гери

    3 0 Отговор
    Занкина, българският народ не е по-тъп от тебе. Не сме паднали толкова ниско, че ти да ни обясняваш това и онова. Гледай си физиономията в огледалото и си я подмладявай.
  • 45 Не на нас

    2 0 Отговор
    Абе овцатъпа.Ние да не сме малоумни та ще ни обясняваш кое е истина и кое не.Руския народ седи твърдо зад Путин.Влезте в един форум в нета да видите какво е а не да се опитвате да ни промивате мозъците.Путин направи това,което трябва да направи всеки държавник,за да защити своят народ от изтребление в Украйна.Даже много се забави..Как удобно видяхте войната от 5 дена а се правихте на ритнати 8 години.Защо не проявихте вашето милосърдие тогава.Гнусната пропаганда с фалшиви видеомтериали за несъществуващи зверства,няма как да ни промени мисленето.Зеленски е един клоун,който умишлено оставя народа си на произвола на съдбата,смятайки че ще влезне в историята.Украйна никога няма да бъде приета в ЕС или поне в близките 10 години,нито ще помирише НАТО.А манипулациите за лошия Путин, на някой малоумник, но не на нас.Пропагандата на САЩ и колониалното правителство от Брюксел си вкара най големия автогол със забраняването на Руските телевизии и радиа.Да не сме в 30-те години на миналия век???
  • 46 До цент

    0 0 Отговор
    е подлога, чиято цена е изчислена до цент.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове