3 Март, 2022 20:40 1 246 17

Експерт: Няма основание да се очаква намаляване на доставките на горива

  • цени-
  • горива-
  • доставки

Според него паниката не се е отразила върху цените, освен в някои малки бензиностанции или инцидентно в отделни дистрибутори на горива

Експерт: Няма основание да се очаква намаляване на доставките на горива - 1
Снимка: БГНЕС

Няма никакви основания да се очаква намаляване на доставките на петролни деривати за България още повече, че пазарът е отворен, могат да се доставят и от Гърция, и от Румъния, освен, разбира се, от „Лукойл“. За съжаление, много хора се поддадоха на една провокация. Това каза в предаването „Лице в лице“ енергийният експерт Христо Казанджиев.

По думите му, възможно е да има известно ограничаване, но то е малко вероятно.

„От чисто техническа и търговска гледна точка не би трябвало да има никакви проблеми с осигуряването на горива за българските потребители. Защо обаче това се случва? Очевидно някой цели да нагнети напрежение“, каза Казанджиев.

Според него това са всички онези, които в една или друга степен подкрепят агресията на Русия срещу Украйна, за да създадат страх и напрежение в Европа с оглед постигане на някакви определени цели.

„Логичното очакване е да има гняв към агресора, за съжаление много от нашите сънародници не мислят по този начин. За тях е изключително важно личното благополучие и личният комфорт, така че уплахата действа винаги в посока към онзи който я създава, защото лесно се манипулират хората в условия на паника и на страх. Ролята на държавата тук е да внесе успокоение“, добави Христо Казанджиев.

Според него паниката не се е отразила върху цените, освен в някои малки бензиностанции или инцидентно в отделни дистрибутори на горива.

Последните дни има увеличение на цените и това е съвсем логично на фона на покачващите се екстремални цени на петрола, потвърди той.

„В края на краищата той достигна близо 120 долара на барел. Последните часове спадна до 110, но така или иначе това са високи цени и аз наблюдавам цените много внимателно и установявам, че всъщност увеличението е като функция от цената на петрола на международните пазари. Това нещо се наблюдава от много дълго време, трябва да се възприеме нормално“, отбеляза енергийният експерт.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    22 0 Отговор
    Нагли търговци алчни
  • 2 Мушкато

    27 0 Отговор
    Няма основание да се очаква намаляване на цените на горивата,стегнах си колелото.

    Коментиран от #6

  • 3 Илчо

    19 2 Отговор
    Бре, палячо, дизелът свърши днес на много бензиностанции... Кой лъже?? Ще има като стане 3,50 лв ли??

    Коментиран от #8, #14

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Гост

    8 0 Отговор
    Този да не би да оправда спекулата с колебанията на световния пазар?
  • 6 Гост

    11 0 Отговор

    До коментар #2 от "Мушкато":

    Хората заредиха бензин за следващите 3 месеца. Сега бензиностанциите ще пустеят. Познай, дали няма да смъкнат надолу?

    Коментиран от #9, #15

  • 7 Ясно

    17 1 Отговор
    Но защо държавата няма лостове, организация и хора който веднага на часа да реагират и да регулират цените...как може в Аустриа и Германия всичко фа следят знаят ,контролират...а тук спекула, картел , измами....просто е ,тук няма желание , работи се по 2-4 ч.на ден , почива се ..другото е корупцията +омерта
  • 8 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Илчо":

    Стига шашка ве. На нашата бензиностанция свърши два пъти, защото имат навика да зареждат по 5 кубика и до там. Като свърши връща няколко коли и след половин час пак е пълен и почва пак да сипва на клиентите.
  • 9 Мушкато

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Някой компетентен да каже колко трае бензинът,мисля че 3 месеца е много,дизелът е доста по-траен.
  • 10 Експерт по шнорхели ли е

    15 0 Отговор
    Цените на бензина не се били повишили според живеещия в друго измерение "експерт". Но ако са се повишили, виновни били Русия и русофилите! Те лично са наложили санкциите, докато САЩ се отказаха. Е по голям глупак има ли?
  • 11 Тоест искате

    14 0 Отговор
    да ни убедите, че ние ще санкционираме и ругаеме Русия и ще им гоним дипломатите, а те покорно ще ни доставят нефт и газ. Вие малоумни ли сте???
  • 12 Баце

    8 0 Отговор
    А има ли тогаз основание за цените да ни кажеш нещо или за доходите ни, експерте?
  • 13 Функция Дименция

    9 0 Отговор
    Според тоя, цените били "функция" на цената на петрола - издокарал се с една "експертна" дума да не го разберем колко е елментарен. Проблемът е че когато цените на петрола спаднат, цените у нас не спадат. Каква ли ще да е тази "функция" за която никой математик не може да намери израз.
  • 14 Баце

    8 0 Отговор

    До коментар #3 от "Илчо":

    Илчо 3,50 - голям си оптимист или може би евро щото ще ни вкарват у тая зона сега :-)
  • 15 Хората

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Заредиха дизел за три месеца, щото лукойлския трудно ще го заменят. Верно ще има ама на каква цена никой не знае
  • 16 Паисий е жив

    3 0 Отговор
    призовавам за едногодишен бойкот на всички бензиностанции спекуланти, които си вдигнаха цените с 40 ст. за денонощие, подвеждайки народа да направи милиарди на търговците на горива. Аз и всички май познати и приятели се разбрахме да не зареждаме на обектите на спекулантите за период от 1 год. независимо за лично или бознес ползване. Направете същото и ударете един звучен шамар на "яхащите" несигурността!!!
  • 17 Нане

    0 0 Отговор
    Голям експерт като кокорчо може и от харвард да е
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове