Last news in Fakti

8 Март, 2022 11:07 6 857 28

Проф. Чуков: Русия и Украйна направиха крачка назад

  • владимир чуков-
  • украйна-
  • русия-
  • руска агресия

Украинската власт няма как да бъде сменена, категоричен е експертът

Проф. Чуков: Русия и Украйна направиха крачка назад - 1
Снимка: Архив

Русия и Украйна направиха крачка назад в исканията си. Това каза в ефира на „Твоят ден” арабистът проф. Владимир Чуков. По думите му песимистичните оценки около преговорите надделяват, но е положителен фактът, че все пак ги има.

„Това, което искаше Русия до преди една седмица, а именно да смени украинското правителство, вчера Песков не го каза. Осъзнават, че не могат да сменят управлението на Украйна. Бомбардировките също започнаха да стават по-леки. Русия се убеди, че това, което те наричаха украински национализъм е украинската национална идентичност. Хората просто не искат руските войски. Планът на Русия е да създаде федерална държава, по подобие на Донецк и Луганск, всичко това на база на местните хора, както стана с Одеската народна република, която не издържа”, обясни той.

Проф. Чуков каза още, че Украйна направи крачка назад по отношение членството си в НАТО. Той е категоричен, че Русия няма да успее да направи това, на което се надяваше, защото украинският народ не желае промяна.

Търсят се сериозни алтернативи на газа в Европа, добави експертът.

„Йемен, който произвеждаше газ, отново е помолен да възстанови тези процеси”, обясни той.

Според Владимир Чуков Русия е най-санкционираната държава в момента, дори по-санкционирана от Северна Корея.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 31 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АнтиГост

    28 10 Отговор
    Аман от аналлизатори.
  • 2 Начи

    24 12 Отговор
    Преди 20 години Русия беше във война с Чечня, как се промениха нещата, след 20 години ще видим ако сме живи. Сменяйте доларите със злато или юани

    Коментиран от #7

  • 3 mi6osp

    37 18 Отговор
    Крачките на Русия внимателно, но са само напред, Крачките на Украйна са ускоряващи се назад.
  • 4 дедо

    37 7 Отговор
    Който е посещавал в последните години Украйна по някакъв повод би трябвало да е забелязал,че това е страна със сериозни вътрешни противоречия поради многонационалния характер на населението,а и поради различна религиозна и културна идентичност между западните и източни части на страната!
    Така или иначе там вероятно ще настъпят промени, дано това стане по скоро за да не се дават курбан невинни човешки животи!
  • 5 Брей ?!

    37 11 Отговор
    Ще дойде демократичен газ от ...Йемен ? Ще има ли международен съд за украинските касапи , които избиха 15 000 включително жени и деца в Източна Украйна ?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 гост

    21 25 Отговор

    До коментар #2 от "Начи":

    Ма то е абсолютно едно и също да смажеш държавици като Чечня и Грузия , дето по население и икономика са колкото среден руски град и втората най-голяма държава в Европа , подкрепена от целия цивилизован свят , около 35-40 ПЪТИ по-голям като икономика и население от Раша !! Точно това му беше фаталната грешка на гнома , че си въобрази , че Чечня и Грузия , че и Крим са същото като да смаже Украйна !! Само че налетя на единствената нация , която е по-отчаяна и озлобена от неговия терор дори от собствената му руска !! И това ще е края на лицемерния му и подъл "живот " и ще бъде най-мразения убиец и престъпник дори в родната му Раша , да не говорим за света !

    Коментиран от #13

  • 8 ДОБРЕ ДЕ

    15 5 Отговор
    Този пише че е Арабист защо се изказва по темата 3мин слава за това ли Все едно някое IT да ходи да сменя парктроника на АУДИ дали ще може
  • 9 Миро

    13 7 Отговор
    И тоя е една мента!
  • 10 Чуков, Чуков,

    8 32 Отговор
    кога ще се чукнеш по главата и да разбереш, че в Украйна се бият човеци и нечовеци. Какви уроди могат да стрелят съзнателно срещу деца, майки и беззащитни хора ! И тук сте такива, русофилски нечовеци !
  • 11 bullneck

    13 8 Отговор
    тъп като чук
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Грета Тунберг

    12 6 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Скъпи,защо руснаците гласуват за него на изборите?

    Коментиран от #14

  • 14 гост

    11 10 Отговор

    До коментар #13 от "Грета Тунберг":

    Гласуват в шестък !! Айде да видим със западни наблюдатели и БЕЗ омоновци в пълно снаряжение на "изборите" дали може събра и 10% !!!! То нищо няма да събере , щото скоро ще е под земята , ама и "наследниците" му също !!
  • 15 Русофил = Фашист

    10 13 Отговор
    Русофил = Фашист

    Коментиран от #18

  • 16 Морски

    7 12 Отговор
    Русия по един или друг начин ще постигне целите си в Украйна,дори ако трябва да воюва години и да даде 100-тици хиляди жертви!Жалко за хората който загинаха и ще продължават да загиват и от двете страни.

    Коментиран от #23

  • 17 гола вода си

    2 2 Отговор
    Виж, брат ти е друга работа.7274
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Знаем, знаем

    8 3 Отговор
    Сичкото дебил експерт. По празни приказки срещу сладки парички. Професор мръсна дума вече.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Некой си

    9 1 Отговор
    Йемен?
    Аммм, там не падаха ли демократичните ракети, излитащи от демократичната Саудитска Арабия?
    ВЕЧЕ ДЕСЕТ ГОДИНИ!!!
    И странно как САЩ отидоха на крака във Венецуела да преговарят за петрол, ама не с оня пъпчив демократ, а с диктатора, с когото воюваха.
    Изобщо, светът нещо бързо взе да се дефрагментира.
  • 22 Чуков и той премина на

    1 1 Отговор
    другия бряг. Колко ли са финикийските знаци, за да го мотивират? В нашата, изстрадала родина от много време във властта са всичколози и всезнаещи, но единствено са неподходящи за заеманите постове. Арабист ти умува по руски проблеми в политиката. Сигурно там тайно са приели исляма.
  • 23 гост

    2 6 Отговор

    До коментар #16 от "Морски":

    Какви години сънуваш , те няма да изкарат и месец !! С тоя темп до две седмици "великата" армия ще стане на скрап и банда бездомници !! Те не могат да докарат нафта за танковете , той години му се прищели , хахаха !! Последно обявиха батальон доброволци от БЕЛАРУС !!!!!!!!! И то няма да е само един !! След месец чакай гости от Афганистан с уж "изоставеното" оръжие за 8 милиарда !!!
  • 24 Мамул

    4 0 Отговор
    Този смени пола! Преди имаше правдоподобни анализи, сега вече "чете" написани му от НПО-та на "унгареца".
  • 25 Хахаха

    3 1 Отговор
    Чуков знае от къде духа вятърът.... Хахахахахахахахахаха
  • 26 А бе

    6 0 Отговор
    Експерте,да не берем грижа за санкциите към Русия.Те са голяма и богата държава.Да му мислим ние и вие.
  • 27 Bbvh

    0 0 Отговор
    /
    Публикувай

    /
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове