Тема: Украйна

29 Юни, 2022 11:41 12 121 35

Проф. Владимир Чуков каза колко ще продължи войната в Украйна

  • владимир чуков-
  • война-
  • украйна-
  • русия-
  • владимир путин

Войната в Украйна ще се проточи до момента, в който Русия изчерпи ресурсите си

Проф. Владимир Чуков каза колко ще продължи войната в Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

В много голяма степен Саудитска Арабия и въобще арабите са тези, които биха могли да свалят в някаква степен цената на нефта като качат предлагането, но не го правят. Войната в Украйна ще се проточи до момента, в който Русия изчерпи своите ресурси – бомби, ракети, войски. Битката с Китай е много по-тежка и по-сложна заради сериозните финансови ресурси, които има. Това каза проф. Владимир Чуков, арабист и политически анализатор, в предаването „Светът е бизнес” с водещ Ивайло Лаков, предаде Bloomberg TV Bulgaria.

Проф. Чуков определи като „печална” новината, че Обединените арабски емирства възнамеряват да закрият посолството си в София. По думите му ОАЕ са имали много активни бизнес предложения, но за съжаление нищо сериозно не се е случило и на много от предложенията им не е имало никаква реакция от българска страна. Относно предстоящото посещение на американския президент Джо Байдън в Израел и Саудитска Арабия през юли събеседникът посочи, че идеята е да се постигне по-висша форма на сътрудничество.

В саудитската държава много скоро ще има преход, така както стана в Обединените арабски емирства – смяна на поколения, посочи проф. Чуков. Турция е сред основните конкуренти на всички арабски държави. Тя е традиционният конкурент на Арабската лига още от самото създаване. Отношенията между Саудитска Арабия и Турция се затоплиха. На фона на икономическата ситуация в Турция без помощта на двете държави, които имат финансовите възможности – ОАЕ и Саудитска Арабия, турският президент Реджеп Тайип Ердоган няма как да излезе от тази ситуация. Стимулите Мохамед бен Салман да се срещне с Ердоган са свързани с желанието му да поддържа добри отношения с всички, посочи гостът.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 46 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1566

    19 72 Отговор
    Китай няма да чакат никого да се бие стях. Те направо ще си вземат Русия като тяхна колония и край.

    Коментиран от #13

  • 2 Да,бе

    85 10 Отговор
    Ще им свършат ракетите и снарядите на кукуво лято и на Връбница в сряда полунощ,но мечтите са безплатни.

    Коментиран от #15, #28

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Гост

    64 3 Отговор
    И ся,кога ще свърши войната професоре-шамане!

    Коментиран от #6

  • 5 марк лициний крас

    41 1 Отговор
    Битката при Кари, срещу персите.
    "На персите ще им свършат стрелите".
    Останалото е в историята.
  • 6 Раданч Татлъту

    17 2 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Догодина на 2 февруари!💋🥳🤡👍
  • 7 Чуков, чукни са по главата

    44 1 Отговор
    и спри да предъвкаваш стари лафове ! Да не забравяме, че Чуков от вербовчик се издига до кадрови служител на ДС, а там работата е ясна !

    Коментиран от #18

  • 8 ежко

    47 2 Отговор
    "в който Русия изчерпи своите ресурси – бомби, ракети, войски" Яуков само дето не е добавил газ,гетрол,алуминий,никел,мед, уран и т.н.А ЕС какви ресурси има да за изчерпване?В тази война ще победи този които има повече резерви, а ЕС и САЩ нямат и няма откъде да ги вземат....Още една година и националните правителства ще бъдат пометени и ще дойдат едни други хора.....

    Коментиран от #34

  • 9 az #Контрапропаганда

    40 0 Отговор
    Този е голям "специалист"!
    Помня той "свали" Асад от поста... 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 10 СЗО

    35 2 Отговор
    Защо никоя от тн "обществени телевизии" не зададоха въпрос на управляващите, защо ОАЕ си закриват посолството?
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Та кога ще

    44 2 Отговор
    Свърши войната,пруфесоре? Нещо не доразбрах/ ме. Когато им свършат " ресурсите"? Когато пресъхне тихия океан, тогава и на тях ще свършат ресурсите.Абе не оценихте ли трезво,че Мечока и Дракона са гръб до гръб.Вие сами ги тласнахте към това.Русия си е самододостатъчна от към всичко.Огромна,необятна територия,всички водове селскостопански култури.Рудни изкопаеми за две планети.Газови и нефтени находища,лидер в света! Да,вярно е,че емиратите са с ново поколение.И точно това, е опасното за вашите планове.Технократи и бизнесмени до мозъка на костите.Ще тръгне да добива повече,за да ти продава по евтино? Вие с задни бузи ли мислите? Или,че можете там да им спретнете Мегдан? Те много точно са преценили всичко.Ако им тръгнете остро,просто ще ви врътнат крана.А зад тях ще стоят Мечока и Дракона.Какво,война ли ще обявите на целия ислямски свят? Който и ресурсно,и религиозно е свързан в едно.

    Коментиран от #20

  • 13 Кажи нещо ново бе!

    5 12 Отговор

    До коментар #1 от "1566":

    Тва го знайме,Сибир эта значит Китай.
  • 14 Даа!

    24 1 Отговор
    Страшна експертиза професор Чуков! Препоръчвам на колегите - форумци да отворят всички ваши" експертни бисери" от началото на войната,до днешния ви анализ.Днес слъцето изгрява от изток,а утре от запад.Поне си погледнете предишните умотворения от 23.03 до сега.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Да,бе

    5 1 Отговор

    До коментар #15 от "те ги ПРИВЪРШВАТ!":

    Тогава спокойно ще стана анализатор,хе,хе.
  • 17 Мишел

    21 1 Отговор
    Саудитска Арабия е заявила на Байдън, че може да вдигне дневното производство на нефт със 150 000 барела, което е нищо.
    При сегашните цени на нефта, ОПЕК няма да вдигне производството на нефт.
    Колкото до изчерпването на военните ресурси на Русия, в момента руската армия унищожава цели в Украйна с ракети х-22 (обсег 600 км, бойна глава около 1 тон, имат 1000 бр.), влезли на въоръжение 1969-1971, започнали са да ги сменят с Циркон и други.
    Има снимка от охранителна камера в двора на завода, на ракетата в момента преди удара на цеха в Кременчуг.
    Ако ракета с бойна глава 1 тон е удари мола в Кременчуг, от мола ще остане само дълбок кратер.

    Коментиран от #22

  • 18 Кой бе?

    1 7 Отговор

    До коментар #7 от "Чуков, чукни са по главата":

    Ни го бъркай с другия чук.Професор Чуков е съвпадение на фамилни имена.Видно е.После разликата в годините!Професорът е род.1960-та,а оня,другия чук е далеч по-възрастен и май болести го налягат.Нъл го гледам в тубата до 2-3 минути,след което сменям.Демек,не мога да го понасям.Докато професорът си е не само поносим,но забавен.Умее да овладява аудитория.Шегува се и т.н.Кво ши каиш?Високо образование,нали.Да му е драго на човек да слуша.А тоя,дет го споменаМани го тоя!

    Коментиран от #29

  • 19 Чуков ,Чуков , не разбираш и от мотики

    20 0 Отговор
    Тоя бъкел не разбира . Войната с Китай щяла да е по сложна " заради сериозните финансови ресурси " ??!!
    Бе те няма да се замярат с пачки . Нито танковете вървят с вода от реката . Ресурсите на Русия нямат свършване .
  • 20 Морски

    2 10 Отговор

    До коментар #12 от "Та кога ще":

    Първо научете правописа. После вижте БВП на Русия и после го сравнете с този на Южна Корея. И ако тогава не Ви светне - може да посетите Русия в някой от градовете, различен от Москва и Санкт Петербург. Не се заяждам - вижте как живеят там и пак коментирайте.

    Коментиран от #25, #26, #27

  • 21 Антисоциалист

    14 0 Отговор
    Господа, предположението на г-н професора, че щом Русия изчерпи ресурсите си - бомби, ракети, войски, ще спре да воюва е вярно. Пропуснал е да уточни, че за да изчерпи тези си ресурси, Русия трябва да спре да произвежда бомби и ракети, а от поне 18 години вече да е спряла възпроизвеждането на хора, в частност - мъже. Правилно е да пропуска - за това няма ни факти, ни намерения.
    Предположението, че "въобще арабите" могат да увеличат производството на горива е също вярно. Прропуснал е да уточни, че увеличеното търсене повишава цената. Правилно е да пропуска - няма ни факти, ни намерения "въобще арабите", а най-вече производителите на горива да целят това.
    Не е за упрек г-н професорът да пропуска това, с което не се занимава - производство, търговия и военно дело... а може би и с онова производство, дето го изреждих последно за Русия- зане е дребничко по смисъл...
  • 22 Морски

    3 10 Отговор

    До коментар #17 от "Мишел":

    Прав си колега, но има неща, които не са свързани с оръжията. 1991 г. Русия фалира без да пукне и една пушка. Нещата се променят, но тя е уязвима все още от старите си рани.
  • 23 Чуков е прав

    16 0 Отговор
    Войната ще свърши, когато се изчерпят ресурсите на Русия. Знам конкретно, кога ще бъде това - когато нова година се случи петък тринайсти по Грегорианския календар.

    Четете внимателно името на автора Чуков, те са двама. Стойностни статии пише Боян Чуков, този е друг.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 име

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "Морски":

    Нява страшно, морски, е ся ше рупаш и ше се грееш с евроатлатнически ценности, а за производството на чушкопеци и без това не ти е нужно нищо, еле па от Русия. Щото даже и чушкопеци не произвеждаш.
  • 26 Океански

    7 0 Отговор

    До коментар #20 от "Морски":

    Заби този критерий БВП. Измислен е преди повече от 100 години. Не дава никаква реална представа за възможностите на държавата. Все едно за критерий за сравнение използваш броя парни локомотиви. Провери сайта на ЦРУ - те въобще вече не следят, коя държава, какъв БВП има. Следят само БВП ППС. Покупателната способност е факторът, нойто показва, какво може да си позволи една държава. С там класацията е:

    Китай, САЩ, Индия, Япония, Русия, Германия и т.н.
  • 27 Дсса

    7 0 Отговор

    До коментар #20 от "Морски":

    Ти ходил ли си в Айова, да виьиш ония във фургоните и без документи за самоличност, как живеят. Не, не си, ако беше отишъл, щяха с оюово да те поздравят, преди да си наближил.
  • 28 Ало, ало...

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "Да,бе":

    Въпроса е кога ще свършат и колко украинци ще останат живи докато свършат. От два месеца пишат, че на руснаците им свършват боеприпасите, а те си стрелят ли стрелят. По информация /Скот Ритър/ руснаците изстрелват на ден около 60 000 снаряда, а украинците около 6000. И според него и някакъв бивш ЦРУ разузнавач победителя е ясен въпроса е кога. А кога зависи от това колко оръжие ще стигне до фронтовата линия за украинците.
  • 29 Ало, ало...

    5 0 Отговор

    До коментар #18 от "Кой бе?":

    Двамата са братя бе ИНФОРМИРАНИЯ.

    Коментиран от #32

  • 30 НАЙ ЗДРАВИЯ БЪЛГАРИН СЛЪНЦЕЯД

    3 0 Отговор
    РАДВАИТЕ СЕ ЧЕ ВОИНАТА ВСЕ ОЩЕ НЕ Е ЗЯПОЧНАЛА. ПОЧНЕ ЛИ ВОИНАТА СЛЪНЦЕТО НЯМА ДА ГО ИМА А БЕЗ СЛЪНЦЕ НЯМА ЖИВОТ!!!!.
  • 31 ТОЧКАТА

    1 1 Отговор
    този/чуков...НЕ Е ОНЯ ....БОЯН Чуков!!!!!този е продажният!!!!!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Хахаха

    0 2 Отговор

    До коментар #8 от "ежко":

    И как точно петролът и газът ще ги въоръжиш и изпратиш към Украйна. Ресурси може да имат бол, обаче хора....хората са важни. А те нямат. Почнат ли да мобилизират масово, почнат ли призовките да пристигат, тогава ще си говорим. Те у Петербург и Москва също Брянск, Ростов на Дон, Волгоград и Новосибирск умират от желание да се трепят за Путлер и амбициите му. Рано или късно Видов ден идва!
  • 35 ялови прогнози

    2 0 Отговор
    Войната ще свърши когато изгоним и последния американски терорист от Европа !
    Значи няма да е скоро, умнико.
    САЩ са световни терористи , доказано от началото на съществуването си.
    Избиха си коренното население, изклаха децата на индианците,
    избиха и ограбиха десетки страни по цялото земно кълбо,
    разпалват конфликти и продават оръжие защото друго не могат,
    започнаха да се самоизбиват от прекалена свободия,
    но ЧукОфф, продължава с яловите си прогнози !
    Няма нужда, ние не пасем доматите с колците.
Новини по държави: