Last news in Fakti

15 Март, 2022 14:41 4 878 74

Ивайло Мирчев: Службите ни обясняваха, че заплаха няма. Според тях може би и война няма

  • ивйало мирчев-
  • украйна-
  • правителство-
  • специални служби

“В Украйна ме питаха: “Оръжия носиш ли?”. Украинците имат нужда от оръжия и от боеприпаси”, категоричен беше народният представител

Ивайло Мирчев: Службите ни обясняваха, че заплаха няма. Според тях може би и война няма - 1
Кадър: Денят с Веселин Дремджиев

“Преди година в Украйна никой не е очаквал пълномащабна атака от всички страни. Бих предпочел да се презастраховаме, да сме спокойни, да имаме достатъчно силна армия, достатъчно части на съюзници от НАТО, за да не може на този диктатор да му хрумват разни мисли”.

Това каза депутатът от “Демократична България” Ивайло Мирчев в предаването “Денят с Веселин Дремджиев” по TV1 и TV+. Вчера Мирчев се върна от посещение в Украйна.

Попитан за коментар на искането на президента въздушното ни пространство да се охранява от български самолети и български екипажи, той каза следното: “Всички искаме това. Само че 30 години никой нищо не направи, в резултат на което имаме няколко работещи изтребители, които не са достатъчни. Точно поради тази причина искаме сили на НАТО”.

“Ако искаме да сме от правилната страна на историята, в битката на един самозабравил се диктатор срещу цивилизацията, ние да сме на страната на цивилизацията, България трябва да изпрати въоръжение, боеприпаси на Украйна, а не просто хуманитарна помощ. Две държави от НАТО не са изпратили въоръжение все още - България и Унгария. За Унгария е разбираемо, Орбан си беше притурка на Путин. За България обаче не е разбираемо”, коментира Мирчев. Припомняме, че въпреки позициите си през годините, преди седмица Орбан разреши разполагане на войници на НАТО в Унгария.

“В Украйна ме питаха: “Оръжия носиш ли?”. Украинците имат нужда от оръжия и от боеприпаси”, категоричен беше народният представител.

“Службите ни обясняваха, че заплаха няма. Трябва да разделим нещата - от едната страна са българските специални служби, от другата - генералитетът. Специалните ни служби, с някои изключения, се държат по изключително странен начин. Преди Путин да започне войната срещу Украйна, службите обявиха на закрито заседание в Народното събрание, че няма заплаха, че вероятността от атака е много малка, но дори да има атака, е абсурдно тя да е пълномащабна. Какво се случи - пълномащабна атака.

На същите тези заседания един от генералите не споменаваше Луганска и Донецка област, а за Луганска народна република и Донецка народна република. Това е шеф на българска служба. Както и хората там бяха наричани опълченци, не сепаратисти. Това навява странни помисли”, разказа Мирчев.

“НАТО неслучайно много-много не споделя с България”, допълни той.

“След като Путин нападна Украйна, тези герои отново излязоха и казаха: “Всичко приключва до 48 часа. Няма украинска армия. Има една армия на терен - това е руската армия, всичко е ясно”. И това не се случи. След това обясняваха как Одеса пада до 48 часа - това преди 10 дни. Това е информацията, която службите дават на българското правителство и парламент. Те трябва да взимат решения. Естествено, че Корнелия Нинова ще каже, че проблем няма - според нашите служби може би и война няма”, каза още Мирчев.

Целия разговор можете да гледате във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 71 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Простичко е!

    35 25 Отговор
    Нашите служби са русофилски!

    Коментиран от #14

  • 2 Путин

    40 12 Отговор
    Специална операция за денацификация
  • 3 123

    40 10 Отговор
    Никой нацист не може да се чувства в безопасност :)
  • 4 Ген Шивиков

    26 22 Отговор
    Всичките ни генерали и полковници са завършили школите на КГБ в Москва. Всичко снасят на Кремъл.

    Коментиран от #61

  • 5 България

    20 26 Отговор
    Службите са на почине ние на Русия за това ни викат троянския кон на Русия във Европа и НАТО.Трябва пълна смяна от А до Я
  • 6 Да,бе

    52 12 Отговор
    Тогава защо не се писа доброволец- щеше да осигуриш храна за седмица на един батальон бандеровци с тая снага.
  • 7 Малък Шиши

    41 17 Отговор
    Не службите са си български за разлика от вас проамериканските-Костовлии
  • 8 Ей некадърник

    42 10 Отговор
    За да си от ПРАВИЛНАТА страна трябва да познаваш историята на държавата си и да се язираш в нея(в историята) . Ама като гледам кви простотии плещиш и ти си ясен доколкоси образован и доколко заслужаваш да се наричаш българин. Кюфте такова
  • 9 атлантици с провиснали...

    38 10 Отговор
    Този дебеличкия от Дъ Бъ да го питам ходил ли е в казарма ? (риторичен въпрос)!
  • 10 България

    13 23 Отговор
    Службите са на почине ние на Русия за това ни викат троянския кон на Русия във Европа и НАТО.Трябва пълна смяна от А до Я

    Коментиран от #58

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 БОЗА

    36 7 Отговор
    "Украинците имат нужда от оръжия и от боеприпаси”, категоричен беше народният представител"

    И що тъй...де са им пушкалата...нали западналият запад се разцепи да им праща армагани...къдяй джепането бе мискини... ;-)
  • 13 Грульо

    29 7 Отговор
    Тоз го бъркам с Шиши.
  • 14 Пешо

    8 21 Отговор

    До коментар #1 от "Простичко е!":

    Оставка!!!!
    Путин да си ходи и вие също!!!
    Сега някакъв обясняваше по Тв че да искал някой Бг да е неутрална, бил путинофил... пф....
  • 15 00014

    25 8 Отговор
    В квартала имахме една мутра, близнак на този. Партия щеше да прави ама го утрепаха. Този на снимката е успял да си сложи бяла якичка.
  • 16 Sion

    21 7 Отговор
    Мирчуф да не се ослушва ми да взима Ристя за капитан и кака Цона за боцман и да отиват да освобождават Крим..

    Коментиран от #22

  • 17 ognian

    27 5 Отговор
    наистина се чудя,Вие нормално мислещ човек ли сте,та плашите българите с война с Русия,когато войната беше в Сърбия интересно не съм Ви чувал изявите,там нищо не се е случвало,така ли ,или ще ми обеснявате че там е имало диктатор и геноцит,е не е лесна да станеш политик трябва да си галям тъзолизец за някой друг долар
  • 18 готвача

    24 6 Отговор
    Купи си повече брашно и олио,че иде глад,а пък се види,че кльопаш често-често.
  • 19 Мисирчо Свирчев

    19 3 Отговор
    Ти чакай да видиш кой ще спечели войната, да не обесняваш после как татю ти е бил партиен секретар на Крушари
  • 20 Онзи

    14 4 Отговор
    Каква, война, какви 5 лв. бе ???
    Мира е в апогея си!
    Това е измишльотина на управниците ни, като оправдание за СКАПАНОТО си управление и за вдигането на цените.
  • 21 Анонимно

    19 5 Отговор
    Война няма, но има специална военна операция, която между др не е заплаха, ако не провокираме с нещо РФ.
  • 22 БОЗА

    8 1 Отговор

    До коментар #16 от "Sion":

    Ма да не забравят лепенки тип-топ...и крачна помпа...че дивизион надува лодки оперира само до дистанция:"пряка видимост с брега"... ;-)

    Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)
  • 23 Кюфте

    15 2 Отговор
    Това кюфте има много голяма уста, ама май я отваря, защото е добре "нахранен" и са му подшушнали какви да ги говори ?!?
  • 24 Обикновен

    17 3 Отговор
    Г-н Мирчев,
    Вие сте свободен, заедно с вашите съпартийци да вземете лодката от Росенец, да преплувате Черно море и гордо да развеете българския флаг като акостирате в Одеса.
    Защо обаче целият български народ трябва да Ви слуша глупостите, това не мога да си обясня?
  • 25 България

    19 4 Отговор
    Тоя селяндур прост го скрийте някъде и не го показвайте по телевизията!Ако толкова голям смелчага да облича украинска униформа и на фронта! Да го видим колко му стиска и какъв мъж е!Иначе само лае по-добре винтилираните студиа!Пълен смешник!

    Коментиран от #31, #39

  • 26 Тракиец

    7 19 Отговор
    Прав е Мирчев за всичко !!! Украинската армия буди възхищение във всеки един човек на света . Те показаха как една армия дори и без оръжие и модерна техника смазва руския комунистимески агресор и окупатор !! Украйна е велика държава която успя за часове да обедени целия си народ и всеки един жив организъм се бори с последната си капчица кръв срещу комунистическия терорист и убиец !! Хвала на такава държава ,дори и жените им грабнаха автоматите и унищожават комуниста руски!! А Десен Сектор и Азов показаха на Русия що е то истински АД .
  • 27 Първо вземете и въоръжете България

    9 6 Отговор
    Защото няма истребители кой чакате купете ф 35 нищо че е скъп време няма те още модерни самолети не знаят да карат трябва да се научат дори ако поръчате кога ще доидат не ги мислете украинците те са повече от българите 44 милиона са ние сме 5 те толкова бежанци вече са във бг вземете задръще българите във България вдигнете заплатите и направете населението със чисти българи да стане нат 10 милиона
  • 28 Шишо

    10 2 Отговор
    Бакшишо седи мирен за Украйна и се напъни да разкарате каскета кво всичките суеци се засилихте към хохландия
  • 29 Мимч

    15 4 Отговор
    Ами като има такива подлоги,като тоя,защо се връща да стои там да взема едно чифте като иска да помага на фашагите,явно и той е такъв и да се бие.Защо кара нас и боеприпаси даже щял да дава.Той Путин ще му вдигне мерника и на такива ,като него...
  • 30 Българин

    6 15 Отговор
    Прехвалената руска армия 20 дни яде кютек от батальоните на Азов и Десен сектор и не е завзела нито един град , а партизанската война която Украйна е приготвила на руския агресор ще отвори портите на Ада и ще се пише векове наред в учебниците по история как руската болшевишка армия е унищожена от националистите . Само тук шепата путинофили си късат ризите и ще получат инфаркт вече като гледат как тяхната еврейска комунистическа терористична армия бива унищожавана ежедневно , а Путин обесен в Хага

    Коментиран от #40

  • 31 Смешник вземи ти оръжие и се пресъидини

    7 3 Отговор

    До коментар #25 от "България":

    Към Русия срещо Украина да те видим че само на приказки нещо защитаваш Русия да живее България и дано вдигнат заплатите и направят населението нат 10 милиона българи чиста кръв и изгонят и убият предатели те
  • 32 Мария

    5 10 Отговор
    И моят мъж отиде да защитава Европа в Украйна от руския москал комунист . Комунизма ше бъде унищожен веднъж и завинаги

    Коментиран от #42

  • 33 Тома

    10 3 Отговор
    Веднага си пролича кой ги захранва тези демократи с пари.На следващите избори са при шкембе войвода
  • 34 Димитър Талев

    8 2 Отговор
    Ех минке минке какъв народ сме минке …? Дори и в болшевишка Русия да няма нито един комунист и в целия свят ,тук пак ще има комунисти…. Какъв народ сме минке ???
  • 35 Фффффф

    11 1 Отговор
    От нашите служби и чеп за зеле не става...
  • 36 Наказателен кодекс

    8 1 Отговор
    Комунизма е тероризъм и престъпление … разпространяването и пропагандирането на комунизъм е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ и всеки пропагандирал комунизъм подлежи на наказателно преследване
  • 37 123

    3 4 Отговор
    Ами чети бе,Мирчев. През 2019г А. Арестович каза ,че Русия ще напедне Украйна. Дори кога ще се случи каза-края на 2021,началото на 2022г.. Чети какво пише Христо Грозев. И там има какво да научиш.
  • 38 Националсоциалист

    4 5 Отговор
    Ще убием и ликвидираме всеки комунист нахлул в Украйна да убивА !!! Ще покажем на руските окупатори комунисти що е то АД
  • 39 Азиим

    11 2 Отговор

    До коментар #25 от "България":

    Този, а и други като него, ще ни вкарат в голяма беля! Щото ние сме цъфнали и вързали, ама даваме мнения и се тикаме там, където не ни е мястото.
  • 40 Мим33

    13 4 Отговор

    До коментар #30 от "Българин":

    Нещо явно си се объркал.Какво да ти се обеснява щом не разбираш или не искаш да разбереш.Ако руската армия искаше да убива щеше да изравни цяла Украйна със земята и нямаше нищо да остане.Щеше да има само лунен пейзаж,но явно не го разбираш това....

    Коментиран от #41, #43

  • 41 Българин

    4 9 Отговор

    До коментар #40 от "Мим33":

    Ако НАТО искаше да изпепели Русия и руската армия до сега ит нея и АТОМ не би останал
  • 42 Обикновен

    4 3 Отговор

    До коментар #32 от "Мария":

    Браво Миме,
    не знам какво и защитава на Европа и откого, че ако трябва да гледаме обективно на нещата трябва да ходи да се бори не срещу руснаци, а срещу инфантилни американски старчета и лобисти.
    Та като се върне от Украйна и спаси Европа да отскочи и до Тайван, че "свободния" свят сега и там забърква следващата попара, която за съжаление отново ние ще сърбаме.
  • 43 Трак

    3 11 Отговор

    До коментар #40 от "Мим33":

    Видяхме расията как се ос-ра в Украйна … да се благодарят че Украйна не притежава оръжия за масово поразяване и самолети защото до сега флага на Десен Сектор и Азов щяха да се веят във всеки руски град по всяка сграда
  • 44 Странно е !!!!

    5 8 Отговор
    Нормално е руснаците да са за Путин прекалено са облъчени там всичко е цензура.
    Но българите да са за Путин а абсолютно неразбераемо.

    Коментиран от #45

  • 45 Дада

    7 2 Отговор

    До коментар #44 от "Странно е !!!!":

    Безродници сър !
  • 46 Морски

    8 2 Отговор
    Кюфте американска подлого,няма да пращаме никакво оръжие ясно ли ти е!Ще помогнем с хуманитарни провизии,ще се погрижим за украйнските бегълци тук да се чувстват добре,но никакво оръжие няма да пращаме!А ти Христо и другите ти сподвижници от ДБ се насладете на последните ви дни в парламента,защото повече власт няма да видите!Ясно ли ти е дебе.. ак!
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Свирчев,

    6 2 Отговор
    скоро аналноподатливата ви агитка ще запее друга песен.
  • 49 Некой си

    10 2 Отговор
    Ивайло, можеше да останеш и да воюваш рамо до рамо с украинските братя!
    Може би щеше да постигнеш по-голям успех, от колкото в Росенец.
    Ама шубето е голЕм страх, нали!
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 67778

    6 2 Отговор
    Боклук дебарски
  • 52 Тоя продажник е ясен.

    6 1 Отговор
    Ма нека да хапва по-малко. Като види кинти и се уяде!
  • 53 Хахахаааа

    3 1 Отговор
    Тайни служби тук кво е пък това?
  • 54 Сало

    4 2 Отговор
    Толуп нося, не им ли каза?
  • 55 десидент

    5 8 Отговор
    Според фатмака Радев завършил школата на КГБ има операция,заплаха няма.А убиеца
    на жени и деца Путин Новичока е борец за свободата на СССР.
  • 56 Sieg

    7 2 Отговор
    ДБ се изчерпаха ! Не ги виждам при следващи избори , пък и с това научено преизбиране Ицо......!!!!
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 оня

    2 2 Отговор

    До коментар #10 от "България":

    На краварите ли да са???
  • 59 Да ама не

    3 2 Отговор
    Надай се коньо..комунизъм да изчезне
  • 60 С.П.

    4 1 Отговор
    Това да не е по-дебелият брат на Шиши?
  • 61 Абе тъпан

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "Ген Шивиков":

    Преди 32 г. те са биле юноши бледи, какво КГБ, какви 5 лева те гонят ах мак такъв! Стига писна ми от клишета! Като прибавиш и 5г. военни училища излиза, че те още в детската градина са биле когато са карали школите на КГБ! Измислете нещо по умно, или отговорете колко Грипена или Юрофайтера можехме да имаме сега, а не да се оглеждаме за помощ! Отговорете как ще ни компенсират американците, дето взеха милиардите за самолети на хартия и сега мълчат като ......!!!????
  • 62 Театър

    3 1 Отговор
    ДеБе-тата с псевдопопулистки си дейности прекаляват хахаха Еййй не се спряха да са на всяка манджа мерудия ...
  • 63 Бандера

    3 2 Отговор
    Светът се дели на Човеци и пунинофили. Българските представителите на втората категория се отличават с особено ниско ниво на интелигентност. Маргинална група на фрустрирани олигофрени.
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 ЖОРО

    4 2 Отговор
    И ТОЗИ ЛУД..ЛУДИТЕ НЯМАТ КРАЙ..КАК ЩЕ ДАВАШ ОРЪЖИЕ НА ЦИОНИСТИ..ЗА НАШИЯ БИЗНЕС НИ ТРЯБВА ЕВТИН ГАЗ И НЕФТ..ТИ КАТО ПРЪДНЕШ С ТОЗИ МЕХ ДАЛИ ЩЕ ДАДЕШ ГАЗ..ПРОДАЖНИК..
    ..
  • 66 Калин

    5 1 Отговор
    Това го казва човек, дето не излиза от ресторантите и си мисли, че е политик …
  • 67 Тоя плужек

    4 1 Отговор
    е за затвора
  • 68 9689

    1 2 Отговор
    Ти некадърнико по добре обясни какво става около Росенец.Работата затихна щото Доган си плати спокойствието.
  • 69 Прасе Свинаров

    3 1 Отговор
    Ей.. тъпънгер, никой не е обявил война заради газта. При война се спира газта задължително .
  • 70 българански

    1 2 Отговор
    че то никой на никого не е обявявал война! оръжия искат, викаш, за да избиват още донбаски дечица? ех, че сте ми едни демон.кратчета!
  • 71 112

    0 0 Отговор
    Браво под N 63. ХЕМпрости, хем са от путин разни упоменато от 63. Имат самочувствие, турили/облякъл ониформа, а глава празна. Те са все хора на батето и новите двама в пенсия. Мачкат младите, но САЩ е зад тях, за което им благодарим, че ако нещо стане в бг, ще е гражданска война. Ивайло бъди здрав.
  • 72 Дедото

    1 1 Отговор
    Не мога да ги разбера руските тролове и зомбираните българи заразени с вируса Русия, как продължават да защитават Русия и войната която водят срещу независима Украйна
    Там всеки ден загиват невинни жертви и се разрушават жилища, болници и други цивилни обекти и то по вина на руската армия, а някой другари защитават и оправдават агресията на руснаците в една суверенна държава,каквато е Украйна. Ще дойде денят, когато съдът в Хага ще изправи на подсъдимата скамейка всички руски генерали и Путин за да си получат присъдите за извършените военни престъпления. В България трябва да се извърши истинска депутинизация и се ограничи зависимостите ни от Русия, а не да продължаваме да пълниме касите на руската военна индустрия.
  • 73 Димитър

    1 1 Отговор
    Коментираме специалните служби, а пропускаме факта, че шефовете на тези служби бяха тотално подменени от служебното правителство на другаря президент Радев Решетников и двамата му ръка другаря Стефан Янев,. Бяха уволнени над 1330 човека, назначени над 3300 човека във всички сфери на държавната власт, основно все кадри от руската партия БСП и Дс верни лакей на Русия. А ние очакваме промяна, а всъщност се случи подмяна благодарение на другаря президент Радев Решетников. Та това са кадри свързани със руските служби и техния интерес за съжаление насочен против българския, европейския и натовски интерес. Ипийчмънт за президента Радев.
  • 74 НЕРЕЗА НАДДАЛ ЛИ Е ИЛИ

    1 0 Отговор
    СНИМКАТА Е СТАРА НА ТОЯ БОКЛУК !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове