22 Март, 2022 13:16 3 829 32

Съдът остави без разглеждане исканията за одобрение на обиските по казуса "Борисов"

  • съд-
  • бойко борисов арест-
  • бойко борисов

В петък от прокуратурата казаха, че полицията не е поискала повдигане на обвинение

Съдът остави без разглеждане исканията за одобрение на обиските по казуса "Борисов" - 1
Снимка: БГНЕС

Софийският градски съд остави без разглеждане внесените от Софийската градска прокуратура искания за съдебна санкция по извършените процесуално-следствени действия по претърсване и изземване от адреси, свързани с Бойко Борисов, Севдалина Арнаудова и Владислав Горанов, съобщиха от съда.

В исканията изрично се твърди, че действията, за които следва да се упражни съдебен контрол, са незаконосъобразни, защото са извършени при липса на неотложност и от некомпетентен разследващ орган.

В досъдебното производство, прокурорът е единственият орган по ръководството на разследването, поради което констатацията му за незаконосъобразност на конкретни действия, извършени от разследващия орган, е в рамките на неговата компетентност и не се нуждае от съдебно одобрение. Доколкото в настоящото производство, прокурорът изначално приема, че извършените действия са опорочени, искането му е недопустимо, пише в определението си съдия Вера Чочкова.

Магистратът, която гледа делата срещу Валентин Димитров-Топлото и за катастрофата на магистрала "Тракия" през май 2018 г., замени съдия Тони Гетов, който първоначално бе определен от системата за случайно разпределение, но си направи самоотвод, тъй като постанови осъдителната присъда срещу Цветан Цветанов през 2014 г. на 4 г.

Вчера от МВР входираха отново и проектите на постановления за повдигане на обвинения на бившия премиер Бойко Борисов, бившия финансов министър Владислав Горанов и медийния съветник на ГЕРБ Севделина Арнаудова.

В петък от прокуратурата казаха, че полицията не е поискала повдигане на обвинение. От МВР уточниха, че тогава проект на постановление за това е бил внесен заедно с материалите по досъдебното производство, видно от придружителното писмо.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 36 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Колев

    50 19 Отговор
    Ама на прокуратура и съд хич не им се работи. Закриване и назначаване на нови хора.

    Коментиран от #3

  • 2 Дядо ви Курти от село Пиперково

    29 11 Отговор
    Накрая 💀 ще въведе правосъдието по неговия си начин....
  • 3 Бил Клинтън

    11 1 Отговор

    До коментар #1 от "Колев":

    Гълъбе, гълъбе!
  • 4 Съдът

    24 8 Отговор
    обърна гръб на умнотиите им !
  • 5 Тенчо

    28 14 Отговор
    Страх тресе и съда..ами, ако Бойко се върне??
  • 6 Пламен

    42 12 Отговор
    Закривайте я тази държава..Нито съд ,нито прокуратура има тук...За една кокошка ще те вкарат в затвора,за заграбване на милиарди и съда и прокуратурата са глухи и слепи..

    Коментиран от #25

  • 7 СТАВА СТРАШНО

    25 8 Отговор
    След като твърди сериозна медия като 24 часа -
    МВР има снимки и видеоклипове как бившият премиер Бойко Борисов получа плик от бизнесмена Васил Божков. Това твърди "24 часа", като се позовава на свой източник в МВР.

    Те били изпратени от европейската прокуратура на Главна дирекция "Национална полиция" вчера и са приобщени към досъдебното производство. Вече са назначени експертизи, които да докажат автентичността им.

    Коментиран от #10, #11

  • 8 Казахме,че

    19 11 Отговор
    ще сте се оср@ли и излезе истина. Единият пиян,другият дрогиран,Боже прибери си ги вече.
  • 9 ИВА ПИКлата

    17 4 Отговор
    ПЕТЪК ИДЕ....
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Това са били

    10 4 Отговор

    До коментар #7 от "СТАВА СТРАШНО":

    Джиросани подаръчни акции на Левски.
  • 12 Какво други

    6 6 Отговор
    От, на боца маститите !
  • 13 Дамаджанков

    10 20 Отговор
    Аз бях пийнал,а кирето и ленчето бяха малко нашмъркани и после кво сме правили не зная,ама бойко е виновен да знаете,хубава пърцуца има.
  • 14 Тома

    16 7 Отговор
    В България отдавна няма съд и прокуратура за политиците-мафията
  • 15 Само НАРОДНА Власт

    11 4 Отговор
    МОЖЕ да сложи КРАЙ на БАРДАКА у нас !
  • 16 Додо

    11 6 Отговор
    Съд прокуратура всички са корупмирани и се пжзкрепя а лапат народната пара ходят като че ли са богопомазани крайно време е тези продажници гробарски да бъдат изритани защото има додтатъчно кадърни умни некорумпирани за техните места а досегашните подлжги м затвора

    Коментиран от #22

  • 17 Абсурдистан

    7 17 Отговор
    Доста миризливо е, след като веднъж си се изпуснал в гащите, да продължиш да ги пълниш. Но Киро и Рашков толкова могат!
  • 18 Гарга на Гарга - ОКО не ВАДИ !

    5 7 Отговор
    Оставки и Избори е като да смениш ТАПЕТИТЕ у дома ! Хладилника си е ПАК СЪЩИЯ ! Оставк и Избори не ПРОМЕНЯТ " ИГРАТА" на Криминалният- Капитализъм ! Нужна е НОВА ИДЕОЛОГИЯ - Народна Власт и СЪД !
  • 19 user

    6 10 Отговор
    Айде сега на божковия трол тук и съда ще е виновен. Явно не само прокуратурата е превзета, но и лошия съд. Да ви се невиди и .....!
  • 20 Ако не СМЕНИМ Идеологията

    4 5 Отговор
    С НАРОДНА Власт и Съд - Отиваме на ГРАЖДАНСКА ВОЙНА !
  • 21 Независим

    9 3 Отговор
    Я виж ти, могло значи съда да каже, че прокуратурата са боклуци !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #23

  • 22 user

    9 11 Отговор

    До коментар #16 от "Додо":

    Кои са тези умни и некорумпирани? Измамниците Киро и Хасан ти? Само идиоти могат да докарат Трифонов и да мислят, че ще докара някаква промняна. Следващите 15 години няма да живеете по-добре от времето на лошия Борисов. Заради това, че накараха младите полезни идиоти и простолюдието на мрази Борисов всички ще си платим следващите години!
  • 23 гост

    2 1 Отговор

    До коментар #21 от "Независим":

    Майко мила , къде го прочете това нещо ?
  • 24 Евро Съюза до края на тази година

    6 2 Отговор
    Ще се ПРЕСТРУКТОРИРА - без КЕКАВИТЕ и ХИЛАВИ държави чакащи на Траншове - Заеми - Програми - Помощи ! Евро Съюза ПОТЪВА в КРИЗА и няма нужда от " КАМЪНИ но ШИЯ " ! Ако сега е Зле то после ще е СТРАШНО !
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Ку-ку

    7 6 Отговор

    До коментар #10 от "Стойко":

    За това ли Черепа се крие още като мишок в Дубай?! Нали ако имаше неоспорими доказателства до сега да са го окошарили Борисов и то тези неговите от европейските съдилища... Аман от глупав народ, който вярва на всяка партенка от Черепа, Рашков и СиЕ....
  • 27 Тредстоун

    8 6 Отговор
    Какво друго да стане , имаме свидетелски показания на нарушилия конституцията кирчо , който се застъпва за беглеца от закона с 19 повдигнати обвинения череп , имаме дамаджаната който послушно праща полиция да прибере в края на седмицата и работния ден Борисов , Арнаудова и Горанов , провеждайки операция "по неотложност" на случай по който вече са разпитани , тръгва си от обиска бе за да е взел нищо , не е спази закона и реда по който трябва да се проведе самата операция , праща три хвърчащи листа без подпис и печат и чака , какво чакаш бе охлюв , като си тъп и нагъл барабар с дуто кирчо и кокорчо ... , смешници , ами жалко за България и българите че ви оставяме още да паразитирате с недикватните си действия и слугувайки на такива като черепа искате да подчините и опозиция и прокуратура , много сте прозрачни ... , е може би не за всички но за по голямата част на суверенна вече сте ясни ...
  • 28 ИДЕОЛОГИЯТА се създава от

    1 1 Отговор
    Съвместни усилия на Политици. Икономисти, Финансисти, Прависти, Силовите ведомства, Кутурни и Образователни и Вероизповедателни среди ! Основна Цел : ГРИЖА за ЧОВЕКА в страната на базата на Социалната СПРАВЕДЛИВОСТ !
  • 29 5577

    5 0 Отговор
    Какво ни занимавате с мутрите. Овладяха държавните структури и си мислят че цялата държава е длъжна да работи за тях. Направете нещо хубаво за хората. Вдигнете жизнения стандарт малко. Дайте оптимизъм да се раждат малко повече деца. Не може мутрите да са най важните в тая държава. Омръзна ни по цял ден Борисов Борисов Борисов, Божков Божков Божков. Спрете се. Единия ужилил другия и иска да му го върне. Пари пари ма всичко си има граници. Патриотизма къде го згубихте. Изчезваме ейййй. И то от алчност и простотия. Тоя инат обезличи държавните институции.
  • 30 КОЕ е СТРАШНОТО Днес ?

    3 1 Отговор
    Никой от Политиците не се АНГАЖИРА за Съдбата на НАРОДА и Държавата - което означава , че Социалната КАТАСТРОФА е Неизбежна ! ВЪПРОСА около който всичко се " ВЪРТИ " е притежанието върху СРЕДСТВАТА за ПРОИЗВОДСТВО ! Никой дума непродумва по темата ДОРИ и ВЪЗРАЖДАНЕ !
  • 31 Костадин Костадинов е вид, тип и сорт

    2 1 Отговор
    На Словесен ФЕНОМЕН - но неподсказва към каква Идеологическ политика се ПРИДЪРЖА и СТРЕМИ ! И това тласка към БОЯЗЪН , НЕСИГУРНОСТ и ОПАСЕНИЯ по загубена НАДЕЖДА ! ДА ! Той печели симпатии , но имали основания за сигурност - когато няма яснота НАКЪДЕ СЕ Е УСТРЕМИЛ !
  • 32 Bai Stavri

    3 2 Отговор
    За 5, 6 хил лева заплата, толку работа.
    Имам чувството, че в прокуратурата ходят да се видят и да пият кафе
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове