Last news in Fakti

25 Март, 2022 13:20 9 032 42

По сигнал на "БОЕЦ": МВР образува проверка за имотна измама на жената до Гешев

  • детелина ханчева-
  • имотна измама-
  • иван гешев-
  • мвр-
  • проверка

"При предишна проверка Специализираната прокуратура незаконно е иззела материалите по преписката – явно с цел да прикрие и смачка проверката и доказателствата. Това е груба намеса на прокуратурата в работата на МВР", пишат от "БОЕЦ"

По сигнал на "БОЕЦ": МВР образува проверка за имотна измама на жената до Гешев - 1

МВР образува проверка по сигнала на "БОЕЦ" за имотна измама с участието на Детелина Ханчева – жената до Гешев!

Новината бе обявена на сайта на вътрешното министерство.

От "БОЕЦ" пък припомнят случая в своя сайт:

"На 22 март 2022 година БОЕЦ внесохме до МВР сигнал с данни и доказателства, водещи до обосновани съмнения за извършена имотна измама от Детелина Филипова Ханчева – жената до главния прокурор Иван Гешев. Става дума за няколко имота в землището на село Волуяк, дарени на Ханчева от 81-годишен мъж. Реалните собственици са завели съдебен иск и Софийски районен съд им присъжда собственическите права, като съдът осъжда Детелина Филипова Ханчева".

"При предишна проверка Специализираната прокуратура незаконно е иззела материалите по преписката – явно с цел да прикрие и смачка проверката и доказателствата. Това е груба намеса на прокуратурата в работата на МВР, част от независимата изпълнителна власт, с цел осуетяване на наказателно преследване срещу жената на Гешев! Сега "БОЕЦ" слагаме началото на нова проверка и представихме на МВР конкретни доказателства и документи", пишат още от "БОЕЦ".

Прокуратурата не е компетентна и не може да изземе и спре проверката, защото Ханчева не е магистрат или лице с имунитет, се казва в прессъобщение на МВР.

"Сигналът и проверката не съдържат данни за престъпления, извършени от магистрати, поради което Специализираната прокуратура не е компетентна да води разследването и да изисква материали по тази проверка. Основателно възниква въпросът каква е причината Специализираната прокуратура да изисква материали, макар да знае, че не е компетентна по случая", пишат от МВР.

МВР съобщава, че ще сигнализира ВСС и КПКОНПИ за неправомерни действия на Специализираната прокуратура: "На 22.03.2022 г. от страна на МВР е изпратено писмо до Специализираната прокуратура, в което се иска информация за взетото отношение по изпратените материали от проверката. До момента отговор няма.

МВР ще подаде сигнал до ВСС с искане за извършване на проверка дали са оказвани натиск и намеса при изискването на материалите по преписката от висш магистрат, както и ще сезира КПКОНПИ за наличие на конфликт на интереси спрямо проверяваните лица и магистрати".

"Неясна остава за МВР причината, поради което СГП излиза извън обхвата на възложената проверка", казват още от министерството.

"За "БОЕЦ" причината е ясна – по всяка вероятност главният прокурор лично е разпоредил жената до него да бъде изпрана по сигнала ни. Този път обаче няма да им се получи!

Битката продължава! Очаквайте следващите действия и разкрития на "БОЕЦ"!", пишат от сдружението.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 66 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 епа

    19 33 Отговор
    Той Гешев много готина си е хнанал - явно има вкус човека!

    Коментиран от #12, #28

  • 2 Последния Софиянец

    38 18 Отговор
    Рашков искам тая да я закопчае на трамвая и да й се изредят с палките
  • 3 mon4o

    37 9 Отговор
    Ама кой ще разгледа сигнала ? Гешев ли ?
  • 4 Асан

    23 11 Отговор
    Обичам Гешев
  • 5 Иво

    49 9 Отговор
    Не ставайте смешни с това жената ДО Гешев. Танцьорката на пилон е жената НА Гешев. Имат и две деца. Преди това я употребяваше Юри Галев от Самоков - лека му пръст.
  • 6 Стайков

    31 10 Отговор
    Прокуратурата, начело с Иван Гешев, изпадна в паника. В ГДБОП е постъпило запитване от Специализираната прокуратура дали се извършва проверка по сигнал на Десислава Иванчева и Биляна Петрова, касаещи извършени престъпления от страна на главния прокурор и жената до него Детелина Ханчева. Касае се за престъпление против правосъдието и корупционни действия относно недвижим имот в София, Зона Б-17.
    .
    Подчинените на Гешев са настояли, ако се извършва такава проверка, всички материали незабавно да се изпратят в Специализираната прокуратура. Въпросното писмо е с дата 5 януари 2022 година.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Българка

    15 45 Отговор
    По сигнал на Молец, утре прокуратурата ще започне разследване на жената до Рашков. Да доказва доходи от 10 + милиона годишно.

    Коментиран от #10

  • 9 Психo от Курило

    18 32 Отговор

    До коментар #7 от "Стойко":

    То и тази около жената на Рошков примка се затяга.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Българка

    30 7 Отговор
    "При предишна проверка Специализираната прокуратура незаконно е иззела материалите по преписката – явно с цел да прикрие и смачка проверката и доказателствата. Това е груба намеса на прокуратурата в работата на МВР", пишат от "БОЕЦ"
    Гешев трябва да е един от първите арестувани за участие в ОПГ с мафията, за престъпления срещу българския народ с участия в корупционни схеми, рекет, прикриване и унищожаване на доказателства за престъпления на мутри и мутреси, за изнасилване на върховенството на закона. Не разглеждане на искане за оставка от ВСС, а арест от военни прокурори, защото гешефтурата извършва в момент на война пълзящ преврат
  • 12 Българка

    41 8 Отговор

    До коментар #1 от "епа":

    Вкусът на откровена мутра се ограничава до танцьорка на пилон и крадла

    Коментиран от #31

  • 13 ИСТИНА Е

    29 8 Отговор
    Все някуде ще се пробие каскета и пътя ми към затвора ще е отворен
  • 14 Тома

    32 5 Отговор
    Какво му пречи на каскета да каже че няма жена както тиквата за Барселона.Те двамата са прости и може да им се разминава
  • 15 гост

    12 19 Отговор
    Омръзна ми от глупостите на Тъпото. Изпаднах в същата ситуация по ония години, нямаше регистър на покупко-продажба на земя. Купих от комшията някакви земи, които се оказаха, че били продадени на друг преди мен . Адвокат ме подучи , че вместо да водя дело, което ще загубя , да отида да хвана комшията за гушата , но преди това да проверя дали има още земя, Схемата сработи, комшията ми прехвърли друга нива.. Интересното беше , че след така разигралата се случка комшията ми каза, че ако може пак би приложил същата схема ,говоря за 80 годишен старец ,комшия. Доколкото прочетох документа на БОЕЦ, говорим за същата схема .
  • 16 XYZ

    20 16 Отговор
    Браво, Боец, вие сте истински бойци!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 така е то

    15 14 Отговор
    До колкото си спомням, Бойко беше помогнал на некой от Боец, когато беше закъсал с ковид. Е, тия всичките мероприятия с активното участие на Боец сега са му за урок на Бойко да се научи да не се меси в Божиите работи!
  • 19 Егати

    14 8 Отговор
    Егати и работата си има този от "Боец".По цял ден,всеки ден да доносничи с компромати.
  • 20 Онзи

    14 9 Отговор
    За жената на Каскета - чудесно,
    А за жената на ДАМАДЖАНАТА - -
    К О Г А.???

    Коментиран от #33

  • 21 бамбанул

    7 1 Отговор
    Глиги е взривен в кенефа сутринта, украинците подозират атака с химическо оръжие.
  • 22 адвокат

    13 4 Отговор
    Гошо членския внос от Боец - трайно безработен лакей на Цветан Василев, само глупост след глупост измисля - четох прословутите документи и ако е имало някой измамен, това е жената на Гешев - дядката е знаел, че имотите са продадени и ги е пробутал за втори път. Много тъжна липса на журналистика по темата;
  • 23 Бай Иван

    7 9 Отговор
    Тоя от Боец им бърка във всички дупки на каскетя и компания ...

    Коментиран от #24

  • 24 Wornoxmaniak

    9 5 Отговор

    До коментар #23 от "Бай Иван":

    БОЕЦ са слуга на мафията, финансирани директно от Васил Божков Черепа дето се изкара, че едва свързва двата края в Дубай. Черепа дава пари и на Прозд Киро дето не прави разлика между вихрушка и върхушка.

    Жалка история.

    Коментиран от #25

  • 25 Wornoxmaniak

    2 1 Отговор

    До коментар #24 от "Wornoxmaniak":

    Жалката ОФ коалиция когато и да се разпадне все ще късно. Нанесоха вече щети на Българи за 100 години напред.
  • 26 хенри

    9 10 Отговор
    Абе вие Гешев не можете да го стигнете дори срещу него да тичате!
    Ни по акъл, ни по образование, ни по изказ, ни по нищо !
    Човека си върши работата съвестно и ако това пречи на някой, значи я върши добре...

    Коментиран от #30, #38

  • 27 томка бикова

    4 2 Отговор
    Гешо, хич да не ти пука.Шефа ни /моя и твоя/ каза:Ние сме зад теб!
  • 28 тея

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "епа":

    тея къде са писали минуси тука попчето да ги поязди от дреновския манастир!
  • 29 вижте му очите

    1 2 Отговор
    той е на белия прах
  • 30 мой

    3 2 Отговор

    До коментар #26 от "хенри":

    Единствения начин да напишеш това което си написал е с пистолет опрян в главата.
  • 31 ами

    3 2 Отговор

    До коментар #12 от "Българка":

    някой стършел като теб ли да си хване!?
  • 32 НИМРОД

    7 5 Отговор
    ЗАБРАВИХТЕ ЛИ КАК ИВАН ГЕШЕВ е свързан с основния свидетел по делото срещу Иванчева ?? Става въпрос за строителния предприемач Александър Ваклин - основен свидетел по делото срещу бившата кметица на „Младост“ Десислава Иванчева.!!!
    жената до Гешев - Детелина Ханчева, е свързана с Марио Кърковски, който пък от своя страна има общи фирми с Ваклин. Пред „Капитал“ Ваклин казва, че реалното му сътрудничество с Кърковски приключва през 2009 г., а след това остава само на хартия. Проверка обаче показва, че съвместното им дружество за продажба на недвижими имоти "София Централ Б" продължава да извършва дейност до април 2018 г. До тогава те са и съакционери в дружеството "МС Консулт 2004", което е отчело дейност за 2017 г.

    Ханчева пък държи 25% от собствеността в учредената през 2013 г. фирма ОТЕА ООД. Такъв дял има и дружеството "М Консулт 95" ЕООД с управител Кърковски. От 2014 до 2017 г. Детелина Ханчева придобива няколко имота от друга фирма - "МС Консулт 2010", чийто управител е отново Марио Кърковски.

    КМЕТИЦАТА Я ИЗПЪРЖИХА ТАКА КАКТО НЕ СА ГО ПРАВИЛИ ФАШИСТИТЕ В ЛАГЕРИТЕ НА СМЪРТТА.
  • 33 НИМРОД

    4 5 Отговор

    До коментар #20 от "Онзи":

    ИДВА МОМЕНТА В КОЙТО ГЕШЕВ ЩЕ ДАВА ОБЯСНЕНИЕ КОЙ ОТКРАДНА КОЛЕКЦИЯТА ОТ АНТИКИ НА БОЖКОВ!! ДА , Гешев открадна националното богатство което Черапа бе събрал за да създаде в МУЗЕЙ НА ТРАКИЙСКОТО ИЗКУСТВО пред който целият свят щеше да се прекланя !!!

    КАТО ЧОВЕК НА ГЕШЕВ ГО ПИТАЙ КЪДЕ И НА КОГО ДАДЕ ТЕЗИ УНИКАЛНИ ТРАКИЙСКИ АНТИКИ, КОИТО БОЖКОВ ИЗКУПИ ЗА ДА СЪХРАНИ НЕ ЗА НЕГО , А ЗА НАС БЪЛГАРИТЕ!!!
    Той нямаше да ги носи на ОНЯ СВЯТ , но тази мръсна герберска измет ги окраде и ги изнесе в чужбина!!!

    ИДВА ДЕНЯТ В КОЙТО ГЕШЕВ ЩЕ ДАВА ОБЯСНЕНИЕ ЗА ПРЕСТЪПНАТА СИ ДЕЙНОСТ!!

    Коментиран от #40

  • 34 Нотариус

    2 1 Отговор
    Четох първата страница от нот.акт-по закон може да дарява всеки,но когато не са в родствена връзка с надарения,има нот.такса и държавна като при продажба.Не видях да е отбелязана на челната страница държавната такса,що ли?
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Пешо от блока

    4 6 Отговор
    Мачкай Рашков! На теб разчитаме да изриташ гешо и компания.
  • 37 Един Тъп въпрос

    4 1 Отговор
    КОЛКО ПЪТИ ИЗЛЪГА ГОШО ТЪПОТО?ПОРЕДНАТА ПОРЦИЯ ТОРЛЮ ГЮВЕЧ СГОТВЕН ОТ ПРОКОПИЕВИТЕ ГОТВАЧИ ЯЖ НАРОДЕ !ЯЖ ! . КАТО НЯМА ХЛЯБ ЯЖ ТОРЛЮ ГЮВЕЧА!
  • 38 7,62

    2 0 Отговор

    До коментар #26 от "хенри":

    Единствения главен прокурор с диплома от полицейско училище (и засекретена!!!) Каскета е пътник ! Мачк@.й рашоф !

    Коментиран от #39, #42

  • 39 ИМА НАКАЗАНИЕ

    0 2 Отговор

    До коментар #38 от "7,62":

    ЗА ПОДСТРЕКАТЕЛСТВО КЪМ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!ТОВА НЕ Е ПАРАДА НА СВОБОДНАТА ЛЮБОВ! В КОНСТИТУЦИЯТА Е ЯВНО УПОМЕНАТО ВЪРХОВЕНСТВОТО НА ЗАКОНА !ОТ ТОВА "МАЧКАНЕ" ДРУГАРЯ РАШКОВ ЩЕ СИ НАВЛЕЧЕ НЯКОЯ И ДРУГА ГОДИНА ПРИ БАЙ СТАВРИ!ВЕЧЕ НЕРВИТЕ НЕ МУ ИЗДЪРЖАТ ,А И Е ОТДАВНА ИЗНЕМОЩЯЛ И ПРЕКАЛЕНО СТАР И СИГУРНО ВЕЧЕ ИМА И УГРИЗЕНИЯ НА СЪВЕСТА,КОИТО СЕ НАЛАГА ДА ЛЕКУВА С ОБИЛНИ КОЛИЧЕСТВА АЛКОХОЛ.
  • 40 ЩО ПЛАЧЕШ?

    2 2 Отговор

    До коментар #33 от "НИМРОД":

    Всичко е описано и предадено за съхранение на МВР.ТОЕСТ РАШКОВ ВЕЧЕ ГО Е ИЗПРАТИЛ ПО ЕКОНТОСЛАТИНСКИ ЗА ДУБАЙ.ВСИЧКО Е ВЪВ "ПОЧТЕННИ РЪЦЕ".СПОКО !КОГА ЩЕ ТЪРКАМЕ БИЛЕТЧЕТА?ГОЛЯМА ЗАБАВА,НА ГЪРБА НА БУДАЛИТЕ!ТО И ОЛИОТО Е НА ТЕХЕН ГРЪБ,КВО ДА ГИ ПРАВИШ.
  • 41 A.Petkov

    1 0 Отговор
    Имотна Мафия, нова измама в София 2022. Arco Real Estate, BROWN SUGAR RESIDENCE - бутикова жилищна сграда в кв. Манастирски ливади. Албен Галев и Пламен Хинчòвски чрез подставени лица продават имоти за които се водят дела препродажба и измама от страна на двамата бизнесмени и техни близки
    Става въпрос за сграда в Манастирски ливади-запад, на ул.Синаничко езеро 23. За имотите има сключèни предварителни договори и са платени от добросъвестни купувачи още преди три години!! Галев заедно с жена си Виолета Галева и дъщеря си Елица Галева и съдружника му Пламен Хинчовски и неговата метреса Анна Панайотова, са направили организация за нарочно фалиране на съвместаната им фирма и тайно препродадване през няколко подставени лица на вече продадени имоти чрез агенция Арко реъл естейт, като пълномощник на продавача, съвместно с юриста на ARCO REAL ESTATE Боряна Щипалова, а брокер Вихър Славейков. Фирмата e еднодневка,

    ДО ВСИЧКО КОЛЕГИ БРОКЕРИ: Внимавайте с тази сграда и не предлагайте вече продадени имоти за които се водят дела.
  • 42 Дааа

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "7,62":

    Щом е заскретена дипломата , значи е фалшива, народното събрание може да я разсекрети и ако се окаже нещо нередно, веднга може да се иска отстраняването му.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове