Last news in Fakti

26 Март, 2022 09:45 1 355 21

Виктория Василева, ИТН: Няма драма Каримански да бъде подкрепен от опозицията

  • виктория василева-
  • итн-
  • гуверньор-
  • избор

Ситуацията в Украйна няма да причини раздор в коалицията

Виктория Василева, ИТН: Няма драма Каримански да бъде подкрепен от опозицията - 1
Снимка: БГНЕС

"Не мисля че има интрига в номинациите на гуверньор на БНБ, освен това в коалиционното споразумение няма изрични изисквания да има само един кандидат. Би било нелогично да има само един кандидат", каза Виктория Василева от "Има такъв народ", цитирана от БНТ. "Любомир Каримански е бил кандидатура на ИТН още от предишния парламент", подчерта Василева, но тогава заради липсата на време не се стигна до процедурата за избор на гуверньор на Българската народна банка.

"Всичко се подлага на динамичен дебат и дискусия, коалицията е изключително жива, говорим помежду си. Може да имаме своите различия и конфликти, но в края на краищата винаги успяваме да излезем здрави от всяка една ситуация", заяви Виктория Василева.

Василева не смята, че ситуацията в Украйна ще причини раздор в коалицията, защото ще се търсят възможно най-добрите решения. На въпрос дали кандидатурата на Любомир Каримански ще бъде отхвърлена, ако той получи подкрепата на ГЕРБ и ДПС, Василева отговори:

"Не виждам защо се прави такава драма от това, че един кандидат може да бъде подкрепен от опозицията. Още повече, ние не сме хора, които могат да влияят върху техните решения и това кого от кандидатите ще подкрепят. заради това ще има изслушване на дамата кандидати в комисията по бюджет и финанси, същият този дебат после ще бъде и в пленарна зала".

ИТН подхожда към принципа да предложи най-подготвените хора за конкретни места, това не означава, че се стремят за всички ръководни места в страната, заяви депутатът.

"Не мисля, че има опасност за коалицията особено при вот на недоверие, защото в тази изключително тежка ситуация, в която се намира България е изключително безотговорно и опасно в този момент да се събарят правителства, да се отива на избори", коментира още тя.

Виктория Василева смята за странно, че името ѝ е било завъртяно като част от новия политически проект на Стефан Янев. Заяви, че е част от "Има такъв народ" и не смята да преминава към друга партия. На въпрос дали е възможно политици от ИТН да преминат към неговата партия, тя отговори:

"Членството в една партия е доброволен акт и ако има хора, които решат от нашите редици да отидат при него, няма кой да ги спре. Знаете, че през последните 30 години хората прелитат от една партия в друга - това са човешки реакции. Не мисля, че от страна на ИТН ще има някакъв отлив към партията на г-н Янев".


Поставете оценка:
Оценка 2 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 САТЪРА НА ХАНА

    19 2 Отговор
    КАРИМАНСКИ =ДПС АХМЕД ДОГАН И ПЕЕВСКИ
    ....
    ПРИВАТИЗИРАТ БНБ

    Коментиран от #19

  • 2 Хахха

    8 12 Отговор
    Оставка на кирю канадеца нови избори и кирю на канада
  • 3 на село

    7 0 Отговор
    А бат Бойко к во каза по въпроса?
  • 4 смок

    4 3 Отговор
    По-добре ще е ,ако г-жа Импексова стане гуверньорка на БНБ-то.
  • 5 смяххх

    5 1 Отговор
    Суджуци,майна,тонове суджуци.
  • 6 Мнение

    18 3 Отговор
    ИТН са къртицата на ДПС в управляващата коалиция.
  • 7 рб44гр

    14 1 Отговор
    ИТН са предатели!
  • 8 мдаааа

    9 2 Отговор
    ИТН се сдушиха с ДПС и ГЕРБ. Когато сте една коалиция, трябва да говорите в един глас, а не я да саботирате.
  • 9 ГЕРБ

    6 1 Отговор
    Разбира се,че няма драма,има само интереси и сделки,ние ще го подкрепим естественно,въпреки,че не го харесваме.
  • 10 Volw

    3 1 Отговор
    Необходимо е търпение-отлагане за избор на управител на БНБ,до приемлива обстановка в НС.Така се избягват неприятни изненади.С търпение.
  • 11 От Варна

    6 2 Отговор
    Тази госпожа откъде се появи, че коментира такива важни въпроси толкова компетентно? Като я гледам, макар и докарана и фризирана, нещо съвсем не и подхожда емблемката на возилото, което я обслужва! В каква област е специалист? Или правилно каза проф. Илчев в ефир, без да подозира, че ще се чуе” Боже, какви хора ни управляват????” Вярно, че ние си ги избираме . Защо сме толкова неориентирани? И ето резултатите. Тук играта е, кой ще вземе голямото парче от баницата, никой от упълномощените не го е еня за интереса на държавата!

    Коментиран от #14

  • 12 емигрант

    1 1 Отговор
    Ама защо трябва да има драма, депутатите са в НС за да гласуват, не са там за да пият кафе ? Тези тъпи въпроси се задават от тъпата българска журналистика, която се е класирала на 112 место в света ! Дали ще гласуват "за" или "против" няма значение, такава им е работата, какво като гласува опозицията "за" например какво му е лошото, това е мнението и и трябва да се уважи ?! ПРОСТИ БЪЛГАРСКИ МИСИРКИ !
  • 13 Ева

    3 2 Отговор
    Много вероятно ГЕРБ да подкрепят избора на ПП за Управител на БНБ,защото ИТН нямат перспектива в следващото НС...
  • 14 емигрант

    2 2 Отговор

    До коментар #11 от "От Варна":

    Тази г-жа се е появила от ИТН, но ти защо се появи с това изключително тъпо и овче коментарите, че и дълго заприличало на реч на банкянската тиква ?

    Коментиран от #15

  • 15 От Варна

    4 1 Отговор

    До коментар #14 от "емигрант":

    Ясно ми е вече, благодаря за просветлението! Ами, подхожда си на “шльокавицата” ИТН. Добре се е показала, за да я видим. То това ще и е депутатстването.
  • 16 размисли и задкулисие на ИТН

    4 1 Отговор
    Кандидатурата на ИТН Любомир Каримански няма кой знае каква впечатляваща автобиография и опит. Има много по-подготвени от него кадри. Не знам защо го тикат толкова ИТН за кандидат на гуверньор на БНБ, явно ИТН имат тайни зависимати от ДПС. Явно ИТН искат техния кандидат да бъе избран с гласовете на ДПС и ГЕРБ! И олеее ... ДПС и ГЕРБ са отново в играта благодарение на ИТН“

    Коментиран от #20

  • 17 истината

    3 1 Отговор
    Сега е важно ГЕРБ чий кандидат ще подкрепи.

    Коментиран от #18

  • 18 Два

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "истината":

    гласа е разликата между ГЕРБ-59 и ИТН+ДПС-57
  • 19 Простотия до шия

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "САТЪРА НА ХАНА":

    Затова ползвай това на шията! Тия глупости писнаха!
  • 20 Тая

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "размисли и задкулисие на ИТН":

    детска простотия до кога? С нея казваш, боклуци ми плащат! Ами добре! Щом плащат за такива простотии, пропаганди и лъжи, то тогава ИТН са достойните хора! Благодарим!
  • 21 ИМА

    1 0 Отговор
    драма и тя е нахалната ИТН.Неразумни ,нагли и упорити .За какво сте в тая коалиция е ясно да се домогнете само до важни постове и да служите на спонсорите си мерзавци.НОВИ ИЗБОРИ ДО ДУПКА,БЕЗ ИТН ,на следващи избори -% -0000000000000000000.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове