Last news in Fakti

31 Март, 2022 12:50 2 679 35

Петър Колев: Преброяването в Северна Македония е брутален фалшификат

  • преброяване-
  • българи-
  • северна македония

В момента на обявяването на резултатите българите изобщо не бяха споменати

Петър Колев: Преброяването в Северна Македония е брутален фалшификат - 1

Всичко съм очаквал, но че ще бъда свидетел на такъв брутален фалшификат в 2022 г. в една държава, която претендира и ние всички, като нейни граждани искаме да бъдем част от европейската общност, това не можех и да си го представя.

Това заяви в студиото на "Тази сутрин" по bTV Петър Колев от партия "Граждански демократичен съюз" в Северна Македония по повод преброяването на населението в Северна Македония, при което стана ясно, че 3504 граждани са се обявили за българи.

В момента на обявяването на резултатите българите изобщо не бяха споменати. По-късно директорът на статистическата служба Апостол Симовски на въпрос на bTV каза, че те представят само етническите общности, които са част от конституцията.

„Ако погледнете цифрите, единствената общност в С. Македония, която има 2,5 пъти увеличение за последните 20 г. това е българската общност – от 1004 души е станала 3504, докато абсолютните бройки на населението в С. Македония намаляват“, добави Колев.

По думите му в С. Македония по всичко възможни параграфи се опитва да бъде забранено да бъдеш българин.

„За всички общности бяха посочени данните от хората, които живеят в чужбина. Само за българската общност данни за това колко българи от С. Македония живеят в чужбина нямаше“, заяви още той.

„Очаквам реакция от България и се надявам след това преброяване българското общество наистина осъзнава какво е отношението към българската общност в С. Македония и каква е официалната политика на македонската държава към тази общност“, добави Колев.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 45 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 На наш Кире

    38 2 Отговор
    това ни най-малко му пречи. Вече почти е изпълнил заръките да продаде България.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 С тези приказки

    10 1 Отговор
    В СМ има само лунатици, които са коренно население. Аз казах. Хау.
  • 4 честен ционист

    3 18 Отговор
    То пък все едно преброяването в БГ не е фалшификат..

    Коментиран от #13, #14, #19

  • 5 НАТО ВЕЦ

    9 5 Отговор
    Малка Украйна. Какво искате?!
  • 6 Иван

    3 18 Отговор
    Уште еден блгарин за пари :)

    Коментиран от #23

  • 7 Русенец

    1 6 Отговор
    Кой го интересува преброяването в Македония, като тях никой не ги брои за......?
  • 8 Перо

    23 0 Отговор
    Не знам защо Радев и Просто Киро мълчат и не споменават нищо в ЕС! Невписването на българите в конституцията е направено от македонистите по Титово време за да се бетонира измислената неетническа нация. Сега се работи без Тито, по титовски! Да се спъва и протака процеса и да се търси чужд натиск да влезнат в ЕС с македонизма и без българи! Отказ за ЕС до дупка!
  • 9 XYZ

    20 0 Отговор
    Значи промяна няма, само мимикрия! Това е подло и обезсърчително, трябва им време да се осъзнаят, ако искат да са пълноправен член на ЕС!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 DEBALANS

    13 1 Отговор
    От тоя КироПетков, само Найо Тицин е уникално, неповторимо, прост и продажен. Направо втрещи хората с такива предложения. То бива, бива слагачество ама такива гъзомийници не сме имали. Абе Найо, абе Тицин, що не поиска 1998 да прекръстят някоя улица на Сърбия !?!?
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Татарина

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "честен ционист":

    На тати умното макаданче навсякъде компетентен! Нямаш празно сине, като енциклопедия Британика си, язък че не си я чел!
  • 14 Ъхъ ъхъ

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "честен ционист":

    Ний сиганити сми идин мильон, ма никуй ни ни признава.
  • 15 караДжамбаз

    3 7 Отговор
    Колкото повече пари му даваме на Перица Колевич (личен съветник на каракачана!) - за партията, за изборите, за преброяването, ...... - толкова по-ниски резултати се получават! Явно много крадат и трябва да бъдат спрени всички пари за пропагандни спец-операции в Макеодния! И Перица да стане "посредник за македонско гражданство" и да издава в София срещу заплащане "удостоверения за македонски произход" - това ще е по-печеливш бизнес!
  • 16 коста

    10 0 Отговор
    Защо след като няма българско малцинство в РСМ на каква база се издават български паспорти. По бройката издадени паспорти може да се докаже съществуването на това малцинство.
  • 17 А защо

    6 0 Отговор
    Не анулират всички български паспорти, издадени на македноци. Така всичко ще стане ясно.
  • 18 Ала бала

    0 0 Отговор
    Е нали софтуерът с който извършваха преброяването бе направен от българска фирма и е идентичен с използвания при преброяването в България?! Излиза че софтуерът позволява фалшифициране и манипулиране на данните, което означава, че и българското преброяване е фалшифицирано и манипулирано! Например в нашия вход никой не бе преброен - нито по интернет, нито присъствено - но сме отчетени като преброени?! Шменти-капели стъкмистика!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Щот онзи

    3 0 Отговор
    Абе да изброят тези с БГ паспорти и ще видят че са 20 пъти повече .

    Коментиран от #28

  • 21 Чакала2

    3 1 Отговор
    Поне 2000 човека с Български паспорт са в Германия и Нидерландия. Това са Македонски граждани със купени документи, всички те пътуват и работят в EU.Измама.Неси късните нервите ,със злото неможем да се борим.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 РСМ ще е в ЕС

    3 4 Отговор
    Абе то и изборите в БГ за да спечелят "Продължаваме Промяната" бяха брутален фалшификат с манипулиране на машинното гласуване и подмяна на софтуерът, ама какво от това..?!!!

    НО Гражданите на РС Македония, които са се определили като българи, са едва 3 504 души и никой не ги преследва българските македонци да се наричат българи, каквито са опорките на Каракачанов и националистите,че преброяването на населението било фалшифицирано, Така както и 30% от определилите се като албанци не са преследвани за да се помакедончат, а са си албанци!
    Истината е по проста,че по голямата част от македонците НЕ ИСКАТ и се обиждат, да ги наричат българи и да имат нещо общо с България...!!!
    Колкото за 100хил. македонци с български паспорти ,НО не и с българско самосъзнание, те не са се определили и преброили като българи, затова има и разминаване...!!!
  • 26 chi

    1 0 Отговор
    А ние си ги знаем и нещо не сме очаквали освен това, което се случи...
  • 27 Хъкълбери Тиквата

    1 0 Отговор
    Макетата са украинците на балканите.Тъй като и двата народа са измислени....градят идентичност с омраза към братята си.
  • 28 Пантер

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "Щот онзи":

    Само 137 480 доказаха Бг корени следователно имат паспорти.Още .близо 45 000 с подавени молби. Това прави 180 000.Ако приемем ,че всеки има поне един
    по-възрастни роднина,надхвърлят 360 000.А друг е въпроса ,че няма македонци.Такава нация не съществува до 1945.В Северна Македония има Българи и Сърби самоопределящи се за Македонци.
  • 29 Номер

    0 0 Отговор
    Докато българите се чудят какво да правят Дали да го свалим кирчо но вече може да и късно
    Това всичко зависи от българския народ дори и той да подпише документ в България трябва да излезе на улицата и да протестира до дупка
    Тогава трябва излезем от Европейски съюз и НАТО
  • 30 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 0 Отговор
    Колев, разсъждаваш като "чиновник"...Тия същите, с българските паспорти,изпадат в .делириум, че в София има сп. Вардар, ул. Скопие, кв. Гевгелийски, пл. Македония и др. Те са АБСОЛЮТНО ЗОМБИРАНИ и се смятат за много хитри, че са преметнали тъпити българи за пасоша ....С бесен и зомбиран човек словесен диалог не може да водиш...дори езика сме им откраднали.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Таймлес

    0 1 Отговор
    Македонското правителско нека по скоро даде някакъв админстративен пост на Петрето, та да миряса. Иначе само вреда нанася на българите в Македония.
  • 35 Таймлес

    0 1 Отговор
    Петър Колев, лидер на българската партия в Македония, самия призна, че всичко в тяхната държава било на квотен принцип, така че признаването на българско малцинство би гарантирало (на него) место в общинските съвети. Е, малко по-прозаично звучи това от възгласите за мъките, на които уж са подлагани българите там, но поне е разбираемо. И верно!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове