Last news in Fakti

12 Април, 2022 11:11 5 192 27

Кавга между Гешев и Йорданова

  • иван гешев-
  • надежда йорданова-
  • главен прокурор-
  • всс

ВСС разглежда предложенията за отстраняване на главния прокурор

Кавга между Гешев и Йорданова - 1
Снимка: БГНЕС

Спор между главния прокурор Иван Гешев и министъра на правосъдието Надежда Йорданова. Причината е изказване на правосъдния министър, че кариерното израстване на членове на ВСС се дължи на главния прокурор, предаде репортер на телевизия "Евроком".

Иван Гешев настоя Йорданова да се извини за твърденията си, но тя отказа.

Членове от прокурорската колегия обявиха, че познават Иван Гешев едва от няколко години и няма как той да е участвал в кариерното им развитие.

Според министър Йорданова във ВСС има структурен проблем.

Пленумът на ВСС започна заседанието за разглеждане на предложението на правосъдния министър Надежда Йорданова за предсрочно отстраняване на главния прокурор Иван Гешев.

"Как един прокурор от Висшия съдебен съвет не се противопостави публично или по друг начин на главния прокурор Иван Гешев." Това попита Атанаска Дишева от съдийската колегия на ВСС, предаде репортер на телевизия "Евроком".

Повод за изказването ѝ е, че членовете на прокурорската колегия започнаха "оплаквания" срещу министъра на правосъдието Надежда Йорданова. Министърът е заявила, че прокурорската колегия е зависима от главния прокурор - нещо, което членовете ѝ отричат.

Пленумът на ВСС започна заседанието за разглеждане на предложението на правосъдния министър Надежда Йорданова за предсрочно отстраняване на главния прокурор Иван Гешев.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 35 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 !!!?

    24 17 Отговор
    Конституционният съдия Атанас Семов: Борбата е кой да управлява корупцията !!!?

  • 3 тая йорданова

    33 33 Отговор
    изобщо не ми вдъхва доверие.

    Коментиран от #5, #14

  • 4 Тредстоун

    26 32 Отговор
    То кой ли от стадото на кирчо и кокорчо вдъхва доверие
  • 5 Гост

    28 25 Отговор

    До коментар #3 от "тая йорданова":

    А,де да беше само тя. Някой друг от министерски съвет да ти вдъхва доверие?На мен никой,но това си е мое мнение,не карам никого да е съгласен

    Коментиран от #12, #13

  • 6 истина е

    45 21 Отговор
    Каскета заедно с ВССтрябва да се изметат и дадат на съд !!!!! И децата знаят , че основната им работа е да пазят мафията , защото тя ги направи милионери !!

    Коментиран от #25

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 волан

    10 3 Отговор
    Не обиждай милиционерите! Нали те станаха за една нощ полицаи? Сега са и жандармеристи,като по времето на оня,полицай Гешев,който беше начело на полицията преди 1944-та година.
  • 10 Този каква глава има

    14 6 Отговор
    Бабите казваха виж как изглежда един човек Тя природата знае как да ги покаже от вътре
  • 11 натъкмистик

    10 2 Отговор
    Хиляди примери има от света как да се изчагърка корупцията ! След като гледаме сега към САЩ, да последваме примерът им с Ал Капоне ! Вкарваме в затвора всички главатари на ОПГ-та - Тиквата, Гешев, на ТИМ, на СИК, на ВИС, на БСП, на ДПС, на Възраждане и решаваме съдбата на държавата и на народа, не е трудно, само трябва истинско желание, не имитиращо, след това изземване на цялото имущество на червеите покрай тях и ще настане някаква справедливост ! Трябва да има и защитени свидетели, както е по света, които ще издадат главатарите си, но това не се прави защото мафията в България е управляваща все още ! Арестуват например Т.Дончев или Д.Атанасова сключват с тях споразумение скриват ги някъде по света и те ще изпеят като чучулиги всичко за Тиквата и шайката ! Желание трябва, не обещания, но овцата затова ще си остане овца, та не знае какво и трябва и как да си го вземе, умее да чака някой друг да и напълни яслата ! Комунизмът е най-опасната ОПГ !
  • 12 висок

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    А защо гласувахте за тях?
  • 13 Иван

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    То и никой не е съгласен, какво да караш…
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Българче

    1 2 Отговор
    Нали имаше един Емо Фаса с документи за корупция в ГЕРБ.Депозирал ги при европейски нотариус .Европейската прокуратура да си свърши работата.
  • 16 Ако тоя слуга

    9 7 Отговор
    на мафията ГЕШЕВ беше в друга държава от ЕС, до сега да беше в затвора под натискът на народа, ДА НА НАРОДА, но за жалост в България няма народ, а едно разединено племе простовато и послушно, наведено на мафия и месни "главорези" и много патриотично из медии, всичко "можещо" и "знаещо" ! Беднотията е резултат на простотата и послушанието и двете ги имаме в излишък !

    Коментиран от #22

  • 17 Asdfg

    8 6 Отговор
    Гербер астията пак е налазила факти, АШКОЛСУН, МАШАЛЛА!
  • 18 Продълж@в@ме подмян@т@

    9 8 Отговор
    На тая министърка бая пари са и дали да махне Гешев, това доказва че пак олигархията ни управлява🤔
  • 19 xaxa

    3 6 Отговор
    Тоз оли..... задава ли си въпроса ,какво ще му се случи след като му махнат охраната????
    Аз лично чакам с нетърпение д видя!!!

    Коментиран от #21

  • 20 Яяяяя

    5 6 Отговор
    Ха сега кажете, че ВВС не е зависим от Гешев. Компроматите са защитния шлем на мутрите.

    Коментиран от #26

  • 21 A сегашните

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "xaxa":

    олита задават ли си въпроса,къде ще се крият като паднат от власт!?
  • 22 Не се

    7 4 Отговор

    До коментар #16 от "Ако тоя слуга":

    Изказвай от името на народа.Дреме му на народа за Гешев. Проблема на народа са цените ,защото е докаран на ръба на оцеляването от тези "айдуци ", наречени КОАЛИЦИЯ.
  • 23 Цанев

    5 3 Отговор
    България никога в своята история на нова държавност, не е имала по-слаб министър на правосъдието от тази мамаша от Кубрат. Даже не знам кубрат град ли е, село ли е, паланка, махала, квартал, катун....
  • 24 оставка за Надежда Крупская

    5 2 Отговор
    Министърката да си подаде оставката поради правна некомпетентност, и крайна посредственост.
  • 25 Протистиращ

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "истина е":

    А кои плащаше за протестите Но сега парите права да се връщат Или гешев да не закача мафията Пък видяхте Рашковите хора като не даваш рушвет ШАМАР
  • 26 А беееее

    0 1 Отговор

    До коментар #20 от "Яяяяя":

    Ти чел ли си ги все от вестниците и от интернет Има едни /боици около 100 хиляди члена и все пред прокуратурата стоят / кои ли им плаща на тези десет души Иди и ти там да видиш как ще те изгонят че им вземаш хляба
  • 27 ВСС са Зависими Магистрати, това се

    2 1 Отговор
    Вижда и от Космоса!! Само Тупат топката!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове