13 Април, 2022 04:59 1 551 22

Половината българи не смятат, че управляващите ще изгладят проблемите си

  • управляващи-
  • коалиция-
  • разногласия-
  • проучване

Това сочат данните от проучване на "Алфа рисърч"

Половината българи не смятат, че управляващите ще изгладят проблемите си - 1
Снимка: БНТ

49.5% от българите не смятат, че управляващата коалицията ще успее да изглади проблемите си.
Това сочат данните от социологическото проучване на "Алфа рисърч", направено специално за предаването "Референдум" на БНТ.

Получените данни сочат, че почти 60% от анкетираните определят отношението си към управляващата коалиция като по-скоро негативно.

За 67% напрежението между коалиционните партньори е резултат от безпринципни договорки за постовете.

Сред симпатизантите на четирите партии най-висока оценка за коалицията дават тези на "Продължаваме промяната" - 88.5%, следвани от "Демократична България". Мненията на социалистите са изравнени. Над 58% от привържениците на "Има такъв народ" обаче изразяват неодобрение към управлението.

Най-много от анкетираните - 42.2% смятат, че коалицията ще постигне съгласие за промените в Закона за здравето във връзка с въвеждането на нови епидемични мерки. Това мнение бе потвърдено и от ресорната парламентарна комисия, която днес гласува всички нови мерки да се налагат единствено със заповед на здравното министерство или РЗИ.

Едва 20% смятат, че четирите партии ще постигнат съгласие за предоставяне на военна помощ за Украйна. Само ПП и ДБ категорично се обявиха "за", докато лидерът на БСП и вицепремиер Корнелия Нинова заяви, че няма да се подпише под документ за изпращане на оръжие, ако такъв бъде приет от НС.

Според 25.6% от българите управляващата коалиция ще се съгласи да отпадне ветото за начало на преговори на Северна Македония с ЕС. Днес пред БНТ външният министър Теодора Генчовска заяви, че България няма да отстъпи от принципната си позиция по този въпрос. Премиерът Кирил Петков коментира, че "нищо няма да се прави по отношение на Северна Македония без решение на Народното събрание".

За 32% от анкетираните партиите няма да постигнат единодушие по който и да е от тези въпроси.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зззз

    25 4 Отговор
    Със същото нетърпение ,с което исках да се отървем от Толупа и наглата му шайка ,така сега чакам тези да се изнесат и колкото по скоро толкова по добре ,че есента и зимата ще бъде ужас от глад и студ. Като казвам глад имам предвид точно това след вчерашната изказване на Кокорчо,че мин заплата от 710 лв няма да расте до 2025г.
  • 2 5577

    20 4 Отговор
    Че кой ще каже че между социалисти, демократи и популисти комедианти може да има разбирателство. Що за въпрос? Основната цел е Борисов да го няма.. Краде се на 100%, ма камък върху камък няма. Киро лъжеца ги обединява. Дори и партия няма. Удобен на всички да бушонира ситуацията. На пачите яйца на Радев дори и Борисов не иска да се върне.
  • 3 Bai NOODLES

    14 8 Отговор
    Щом като все още има хора които вярват на п.п ГЕПИ,значи на Българския народ му предстои още лутане в мрака.
  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    17 5 Отговор
    ХИПЕР ИНФЛАЦИЯТА вече е ФАКТ

    Коментиран от #6

  • 5 Bai NOODLES

    8 9 Отговор
    Не виждате ли че всичко лъсна, ГЕПИ са с ДПС.
  • 6 5577

    11 9 Отговор

    До коментар #4 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Ми виж в историята, когато БСП се докосне до властта, какво става. Младенов с танковете, Луканов -купонна система, Попов - За Бога хора не купувайте. Виденов е емблематичен. Сега Нинова слага дебела точка на партията. Празно няма.
  • 7 Боян

    12 5 Отговор
    Защо всички партии, които са про-европейски след това имат неудобрение сред обществото? Какво означава това? Някой замислял ли се е? Всички повтарят едно и също,манипулират хората и нещата са същите.
  • 8 Bai NOODLES

    7 10 Отговор
    Само в боковите коалиции нямаше напрежение. А си гъкнал и Гешеффф ще ти почука сутринта рано на вратата.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 В Велева! Да спасяваме Борисов и Гешев

    6 8 Отговор
    Отиват си и двамата където им е мястото!
  • 11 Плюс-минус

    8 4 Отговор
    Коалицията е като орел, рак и щука.
  • 12 Шумов, никога повече няма да са на влас

    10 6 Отговор
    Мутрите на Борисов! , Каквито и %да Стъкмяват продажни агенции! Отдавна никой не вярва на нашите Агенции както и на новини от Украйна!!
  • 13 Селяк

    4 3 Отговор
    Няма ли да се намерят истински българи които да поведат блеещите овце някой ден скоро и да сринат парламента до основи?!?! Тая п@пл@ч да бъде изчегъртана и пратена там където и е мястото, защото е ясно, че ако разчитаме на политици и прокурори нищо няма да се случи и трябва ние като народ да се справим!! Ще се събудим ли от зимен сън някога се питам или ще чакаме момента в който ще се редим на опашки за хляб и олио измръзнали и отчаяни за настоящето защото бъдещето така или иначе няма да го виждаме когато това стане!?!

    Коментиран от #17, #20

  • 14 От протокола:

    4 5 Отговор
    Бих гласувал за куче, мръсно улично куче, но не и за гроб. Планът за възстановяване е одобрен, първи транш до края на годината. Ония квичащите са гладни за парици, затова пищят.

    Коментиран от #18

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 чакаме възраждане на

    2 3 Отговор
    власт
  • 17 не бе случва се

    5 1 Отговор

    До коментар #13 от "Селяк":

    политяги милиардери а народ рови в кофите за храна
  • 18 възстановяванего е да

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "От протокола:":

    си възстановят политиците милиардите а за бедните 0 стотинки
  • 19 Комон Сенс

    4 1 Отговор
    Как се "изглаждат" фундаментални цивилизационни противоречия?
    Тези противоречия могат само да бъдат оставени временно на заден план, докато бъдат изпълнени консенсусните точки, които формираха коалицията.

    Изчегъркването не се състоя.
    Подобряването на благосъсроянието няма да се състои. Вече си говорим за минимизиране на обедняването.
    Съдебната реформа не се състоя.
    Почтеност, справелдивост не виждаме да блика от всеки ъгъл.
    Поне да бяха спрели шайкаджийксата репресия срещу обикновените хора, белязани като "непослушни" от мутрите. И тук нищо, но от сърце.

    В обществото започва да се налага усещането, че 4 цетрали се трудят усърдно да вземат част от баницата лично за своя употреба и почти с нищо друго не се знаимават.
    И това го правят някак нескопосано, защото не им се отдава да отбият калинките от яслата. И по тази линия - дърво. Какво следва? Коилаборация с Батко им и пълна подмяна на предизборните обещания?

    Ще видим скоро. Но не очакваме резултатите с трепет и вълнение.
  • 20 Оги

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Селяк":

    Ами не, няма да се намерят такива.
  • 21 Прав

    3 0 Отговор
    Те са там да крадът народа апкъ това за Македония
    Приказка без край 👥💰👤💰 пенсионери 0лв.🧓🧑‍🦳0лв. Работник 🧑‍🔧0лв. На края ще излезне че държавата не се грижи никак за хората все ще го овъртат някакво нали затова са МАФИЯ БЕЙБЕ 👤🔫👥🔫⚖️🔫💀⚖️💀🍛🙏
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове