15 Април, 2022 07:59 4 457 36

Богдан Милчев: Парите за ремонти отиват към ГЕРБ и ДПС, ИТН е троянски кон

  • богдан милчев-
  • ипб-
  • пътища-
  • ремонти

Жертвите ще продължават да се увеличават. Предстоят ни следващата "Своге" и "Струма", прогнозира експертът по пътна безопасност

Богдан Милчев: Парите за ремонти отиват към ГЕРБ и ДПС, ИТН е троянски кон - 1
Кадър Bulgaria ON AIR

"Жертвите ще продължават да се увеличават. Предстоят ни следващата "Своге" и "Струма", защото отказът от управление на риска води до това шофьорите да са в ситуация сами да се оправят и да разчитат само на късмета си", коментира в студиото на "Денят ON AIR" Богдан Милчев от Института за пътна безопасност.

Той подчерта, че правителството не предприема нужните адекватни промени, с които да се гарантира безопасността по пътищата.

"Редовното правителство дойде със заявка за реформи, но един от коалиционните партньори се оказа троянски кон - "Има такъв народ". Всичко, което служебното правителство говореше че не е приемливо, сега МРРБ го реализира. От "Продължаваме промяната" са принудени да търпят един от коалиционните партньори, за да има правителство", заяви Милчев пред Bulgaria ON AIR.

Според него с обещанията за плащане на парите на пътните строители се наливат средства към ГЕРБ и ДПС.

"Имаше среща при министър-председателя днес - на нея бяха бивши шефове на АПИ и директори в АПИ - Чайков, Златев, Лазаров, всички, които са били от едната страна, изгонени със скандали. Тези милиарди, които ще бъдат дадени - това са за строителни фирми, свързани с ГЕРБ и ДПС. Това са техните началници, които сега са от другата страна. Тези пари ще отидат във фирмите на ГЕРБ и ДПС. Дрънчи на избори, всички знаем къде ще отидат тези пари", коментира експертът по пътна безопасност.

Според него още в началото на мандата правителството е трябвало да обяви обществени поръчки за ремонти на пътищата. От Института за пътна безопасност са изпратили днес писмо до Кирил Петков, с което настояват отново за извънсистемен контрол на строителството и ремонт на пътища.

"Трябва неправителствени организации законово да могат да извършват проверки. Ако Петков осветли проектите, всеки един, който разбира, ще може да открие несъответствия още на фаза проектиране. Тогава няма да могат да правят далавери. Иначе ще докаже тезата, че ИТН чрез МРРБ обслужва чужди интереси", заяви Богдан Милчев.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 57 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Евала

    11 21 Отговор
    Оставка аматьори

    Коментиран от #11, #34

  • 2 Мехди

    34 9 Отговор
    ИТН е разклонение на ДПС. Пълно е с декласирани кандидат- политици от близкото минало. Финансовите капани на предишните управляващи ще охормят нови държавни кредити в трудни за прогноза времена.

    Коментиран от #15

  • 3 дедо Герчо

    40 8 Отговор
    Тези милиарди, които ще бъдат дадени - това са за строителни фирми, свързани с ГЕРБ и ДПС...АБСОЛЮТНО ВЯРНО !

    Коментиран от #16, #33, #35

  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    26 12 Отговор
    герб дпс итн са мутро мафия но го отнасят НАРОДА

    Коментиран от #6, #8, #12, #20

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Хи хи хи

    16 17 Отговор
    Браво МИЛЧЕВ ! Ако НАКАРАШ всички строителни фирми да работят за Бог да прости България ще цъфне и ще върже ! БРАВО ГОЛЯМ СПЕЦИАЛИСТ СИ ! ЩО НЕ ТЕ НАЗНАЧАТ НА МЯСТОТО НА КАРАДЖОВ ???????
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Така е

    23 6 Отговор
    Вярно ! ГЕРБ и ДПС стоят зад тези строящи най некачествените и скъпи пътища в света ! Краденето е голямо и безкрупулно !

    Коментиран от #36

  • 10 3.14К

    12 5 Отговор
    Гроздан Караджов е кръстникът на кражбите, чрез обществени поръчки още от времето на Костов.
  • 11 даааааа

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Евала":

    Ще я видиш през крив макарон
  • 12 неееее

    3 7 Отговор

    До коментар #4 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Или се лекувай или се ограмоти
  • 13 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 5 Отговор
    мафията мутрите си имат ДЪРЖАВА това са герб сдс дпс а итн са им ТРОЯНСКИ КОН

    Коментиран от #17

  • 14 Мамина златна кашинка

    12 7 Отговор
    И тоя пишман експерт била прокопиева калинка! За колко мамин златен продажнико, те впрегнаха да вменяваш лъжи и пропаганда? Много продажен боклук за ринене в тази държава!
  • 15 Абе как

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "Мехди":

    се гледате в огледалото, като се продавате за лъжи?
  • 16 И като

    11 3 Отговор

    До коментар #3 от "дедо Герчо":

    са наети от герб, на кой да са? И хората работили, не трябва ли да си получат заплатите? Много лесно съдите отстрани, но ако сте потърпевши, ще сте първи да ревете за парите си!

    Коментиран от #23, #32

  • 17 За да знаеш

    8 5 Отговор

    До коментар #13 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Мафията в България има две крила! Едното е на Доган с дпс, герб, бсп и възраждане, и другото крило е на Прокопиев, с проектите му дб и пп!

    Коментиран от #18, #25

  • 18 Другото е

    10 1 Отговор

    До коментар #17 от "За да знаеш":

    БСП... Майката на мафията

    Коментиран от #21

  • 19 гост

    5 2 Отговор
    Защото този не му отрязаха от баница, сега плю по ИТН. Иначе им се мазнеше в телевизията.
  • 20 мммда

    6 3 Отговор

    До коментар #4 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Къде забрави ПП и ДБ? - всички са в една обща система.
  • 21 Ами

    6 0 Отговор

    До коментар #18 от "Другото е":

    БСП сега е само една патерица на ДПС! Навремето може да са се нароили от БКП, но сега са само опорки, далеч от реалността за бсп!
  • 22 Сус

    7 3 Отговор
    Тоя беше началник на КАТ София от където го изритаха с мощен шут за некадърност.
  • 23 мммда

    5 2 Отговор

    До коментар #16 от "И като":

    Дори да им платят парите, пак ще са на аванси- с чат от обещанато заплата. Един път вече са им платили, Защо не са изплатили заплатите на рабониците след като са си свършили работата(на някой са му трябвали парички и си ги е взел и затова няма заплати). При тия потоци кинти за км заплатите едва ли надхвърлят 5% от чистата печалба на фирмата.

    Коментиран от #29

  • 24 Цеко

    8 2 Отговор
    Този специалист по всичко с неясно образование и компетентност не го навирайте като експерт.От прост полицай от групите за патрулно постова дейност и масови безредици до началник група кучкарник и 2 години началник сектор КАТ в СДВР( което не е началникът на КАТ в България )Уволнен след дисциплинарна проверка.В България действително има специалисти в областта на пътната безопасност и по комплексни специалисти като Румен Миланов ( пътен инженер преподавател именно в областта на пътната безопасност системата път човек автомобил) дългогодишен началник в КАТ директор на Жандармерията БОП и НСО и безспорно ерудиран.Благодарение на този създадоха дубъл на комисията по безопасност на движението агенция с бюджет от 5 милиона и 32 души експерти които нищо правят .А такива експерти са финансирани от частни структури свързани с пътното строителство
  • 25 мммда

    0 4 Отговор

    До коментар #17 от "За да знаеш":

    Мафиата са тези партии, които подкрепят и повтарят инструкциите на нато(ес=американски контрол) и така се покриват и финансират от западните им партнери. Всичките 6 работят заедно без възраждане(единствената контра в момента в парламента) .

    Коментиран от #27, #30

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Тошко

    2 1 Отговор

    До коментар #25 от "мммда":

    ГЕРБ и ДПС са евро - натовски партии. Сега ПП, ДБ и БСП са подложени на "дресура" и почти са готови европейци!

    Коментиран от #28

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 И какво

    4 1 Отговор

    До коментар #23 от "мммда":

    трябва да се направи? Фактите всички ги знаем! Това означава ли, хората да са без заплати? Ако ти имаш претенции, те карат да си платиш задълженията, пък после може да си търсиш претенциите! Тук е същото! Герб са сключили договори! Правилни неправилни, крали не крали, работниците не са виновни? Плаща се и после държавата си търси претенциите!
  • 30 Изпуснал си

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "мммда":

    твърде много факти! Зад Прокопиев стоят интересите на САЩ, а зад Доган на Русия! Проекти на Прокопиев са ДБ и ПП! Герб навремето също беше негов проект, но след първият мандат, Доган хвана бате ти Бойко с някакъв компромат и предаде Прокопиев! От тогава, ГЕРБ стана патерица на Доган! Възраждане е също негова патерица! Автобуси на ДПС, гласувания в синхрон с ДПС и ГЕРБ, дори когато не влизат в парламента за да няма кворум, отново в пълен синхрон на трите партии! Троловете на възраждане се финансират от фирми близки до ДПС! Въобще има толкова много, което си изпуснал! Дори и нищо да не си видял, само факта, че плащат на тролове, е повече от достатъчен, за да ги заплюе човек! Дали е честен някой, който плаща, за лъжи? Риторичен въпрос!
  • 31 Bobi

    0 0 Отговор
    Изключително точен анализ на поведението и липсата на капацитет на министъра и екипа му.
    Всяка минута присъствие носи вреди на всички в т.ч. и на самите ИТН.
  • 32 Разбипащ

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "И като":

    Ами да си искат парите от соцственизчците на фирмите- от хората на Ге.рб дето са взели милионите анансово. Що не реват под прозорците на Герб, ами дошли от държавата пак да искат още пари!Аман от тия кпадци от Ге..рб, обраха държавата до дъно и пак искат да дойдат на власт, няла отърване он мафи.ята!
  • 33 Внука

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "дедо Герчо":

    Голям вои на комунистите Ами стои си в кабинета и да ти плаща държавата некъдърник Всеки може да търси грешки А да строи неможи Готовановци много а да работят малко
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Селянин

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "дедо Герчо":

    Ами те и парите от селското стопанство отиват в ДПС Защото само тяхните хора работят по къра Вземи мотиката или лопатата та парите да идат в БСП « ама никои не се хваща»Всеки държи химикала
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове