Last news in Fakti

18 Април, 2022 10:52 48 212 88

Отворено писмо до Трифонов: Oттеглете незабавно министър Караджов!

  • слави трифонов-
  • итн-
  • има такъв народ-
  • институт за пътна безопасност-
  • ипб-
  • мррб-
  • министерство на регионалното развитие и благоустройството-
  • караджов-
  • гроздан караджов

"Посочените от Вас лица не са способни да управляват инфраструктурата на България", посочват от Института за пътна безопасност

Отворено писмо до Трифонов: Oттеглете незабавно министър Караджов! - 1
Снимка: БГНЕС

"Свидетели сме на неспособност и липса на решителност от назначените от Вас лица за ръководители на МРРБ и АПИ за поемане на отговорност и предприемане на необходимото, с което те застрашават националната сигурност. Поради тази причина Ви приканваме незабавно да оттеглите министър Караджов и неговия екип и да предложите за назначение доказани експерти в областта на регионалното развитие, благоустройството и инфраструктурата, с каквито партия ИТН разполага".

Това призовава Институтът за пътна безопасност в отворено писмо до лидерът на "Има такъв народ" Станислав Трифонов.

"Вашият министър и неговия екип, в т.ч. и на АПИ, критично забавиха стартирането на новите процедури по ЗОП, които трябваше отдавна да бъдат обявени. Това бездействие, граничещо с безхаберие, доведе до там, че да няма никакъв шанс да се застъпят сроковете на сключените по времето на служебния кабинет споразумения с поддържащите фирми и старта на новите договори. Тези споразумения бяха гаранцията, че ще се осигури безпроблемно зимният сезон, но също така съдържаха и схема за разплащане с оглед натрупаните задължения", обясняват от ИПБ.

Публикуваме цялото писмо на Института:

"Уважаеми г-н Трифонов,

Експертите на Института за пътна безопасност наблюдават с тревога пътния сектор и политиките, които се/не се водят и Ви уведомяваме, че проблемите с поддържането и ремонта на републиканската пътна мрежа (РПМ) имат оперативен характер и не са необходими законодателни промени или някаква намеса на Народното събрание на Република България, за да може Агенция „Пътна инфраструктура“ да възлага дейности, които са в компетенциите ѝ относно пътищата в страната. Нелепата ситуация е предизвикана от безотговорност и некомпетентност, прикрита зад спекулации от страна на политическото ръководство на МРРБ. Свидетели сме на неспособност и липса на решителност от назначените от Вас лица за ръководители на МРРБ и АПИ за поемане на отговорност и предприемане на необходимото, с което те застрашават националната сигурност. Поради тази причина Ви приканваме незабавно да оттеглите министър Караджов и неговия екип и да предложите за назначение доказани експерти в областта на регионалното развитие, благоустройството и инфраструктурата, с каквито партия ИТН разполага.

Предоставяме ви анализ на фактическото положение с поддържането и ремонта на републиканската пътна мрежа. Вашият министър и неговия екип, в т.ч. и на АПИ, критично забавиха стартирането на новите процедури по ЗОП, които трябваше отдавна да бъдат обявени. Това бездействие, граничещо с безхаберие, доведе до там, че да няма никакъв шанс да се застъпят сроковете на сключените по времето на служебния кабинет споразумения с поддържащите фирми и старта на новите договори. Тези споразумения бяха гаранцията, че ще се осигури безпроблемно зимния сезон, но също така съдържаха и схема за разплащане с оглед натрупаните задължения.

Договорите за поддръжка и ремонт са с прогнозни стойности, а не пределни. Многократното надхвърляне на прогнозните стойности е порочна практика от много години от страна на ГЕРБ и години наред тази некоректна практика е била решавана от политическото и оперативно ръководство на МРРБ в края на годината с излишъците в бюджетите и т.н. Върховна касационна прокуратура на няколко пъти отказва да образува досъдебни производства по тези договори.

През 2021 г. експертна комисия, назначена от служебното правителство, изготви доклад, с който предположи евентуална нищожност на договорите, но въпреки това даде и решение в оперативен порядък да се подпишат споразумения със строителните фирми. След този доклад нито министър Комитова, нито министър Караджов не предприеха нищо за произнасяне от българския съд за характера и законосъобразността на договорите.

В продължение на цели 4 месеца предложеното от Вас политическо ръководство на МРРБ правеше анализи, ревизии и проверки, но не организира обществени поръчки за ремонт и поддръжка на РПМ (оправданието, че е юридически капан, още веднъж ни доказва, че посочените от Вас лица не са способни да управляват инфраструктурата на България), вместо да организира тези проверки така, че своевременно и експертно да се установи дали извършената и сертифицирана работа е действителна, дали е извършена с нужното качество, дали цената отговаря на възложеното и изпълненото. Тоест – задачата на министъра трябваше да бъде в спешен порядък да извърши, та макар и частично, но ясно и точно своите проверки, за да бъде сигурен в това, което е безспорно и следва да бъде заплатено. Вместо това, стигна се до нападки и обвинения в коалицията, което по недопустим начин руши авторитета и стабилността на страната.

На 15.04. 2022 г. в предаването "Панорама" Вашият министър Караджов не възрази нито веднъж на предшественика си Нанков относно законността на процедурите по възлагане на ремонт и поддържане на РПМ, както и изобщо по която и да е поставена тема. Цялото поведение на министър Караджов беше като на ученик, който не си е научил урока. За жалост, такова поведение той често демонстрира от екрана и по медиите, където се изявява. Десетки грешки, неразбиране, нерешителност, противоречиви изказвания, некоректно и безотговорно поведение са белязали неговото 4-месечно управление като министър.

В Комисията по регионално развитие и благоустройство към Народното събрание дори експерти на политическа партия ИТН се разграничават и негодуват от министър Караджов заради бездействието и некомпетентността му. Такова е и мнението на експертите на Института за пътна безопасност, както и на широк кръг от обществото.

Всичко това, освен че рефлектира върху партията Ви, е крайно вредно за България, за българските граждани, за пътностроителния бранш, за хилядите работници-пътищари и за имиджа на цялото правителство.

В заключение, екипът на Института за пътна безопасност Ви призовава да оттеглите незабавно министър Караджов и неговия екип и да предложите експерти, доказани и стойностни хора, които да поемат отговорността и да ръководят с необходимата висота тези ключови за България институции - МРРБ и АПИ.

ЕКИП НА ИНСТИТУТА ЗА ПЪТНА БЕЗОПАСНОСТ".


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 144 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ки Ку Бенд

    123 17 Отговор
    Искаме Ванката министър!
  • 2 Хаха

    212 31 Отговор
    Писмото го пратете до Сарая и до Пеевски.От Славуца нищо не зависи.Той е една марионетка.

    Коментиран от #6

  • 3 дааа

    170 16 Отговор
    Тоя Караджов се ромени за един ден като стана министър.Махайте го веднага ,пътищата стават все по зле,загиналите все повече,КАТ и ДАЙ са за разпускане.

    Коментиран от #56

  • 4 Той

    168 17 Отговор
    този самовлюбен страхливец няма нито топки , нито думата !
  • 5 Peshko

    133 13 Отговор
    Как ще го оттеглят - нали за това са взели парите от Пеев. Да издействат плащанията за строителните им фирми.

    Коментиран от #11

  • 6 Пешко

    57 5 Отговор

    До коментар #2 от "Хаха":

    Именно.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 софия

    118 20 Отговор
    какъв началник такива и "експерти" така че няма да се сърдим на чалга певеца ама на самите нас защо ги избирам!!!
  • 9 Лелее

    68 87 Отговор
    Видяха един човек,който поне обеща нещо да прави и почнаха да пречат.Какво да направи човекът,когато от ППППсе чудят как да изтъргуват нещата. Прът в колелата на ИТН,докато не клекнат я за поста на БНБ,я за нещо друго.

    Коментиран от #12

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Миризлив пор

    74 16 Отговор

    До коментар #5 от "Peshko":

    Това са пари за свършената работа. Толкова ли година и половина не направиха ревизия да докажат, че не е свършена? Или сега се извиват ръцете да им се купят фирмите на безценица и да се плати на правилния собственик?
  • 12 Инджов

    115 22 Отговор

    До коментар #9 от "Лелее":

    Какво се бори пълен некадърник е този Караджов. Магистрала Хемус Шумен-Търговище от една година е готова стои си не може да я пусне симулират някаква дейност да може да отклонява пари от държавата към Юлиян Инджов и ДПС. По ясно мафиотско управление не сме имали. ИТН се оказаха проект на Доган.
  • 13 Кефи ме

    64 17 Отговор
    как знайни и незнайни екземпляри решават че са велики, правят си некво нпо и го кръщават "Институт", без даже да знаят какво означава думата по същество.

    Коментиран от #87

  • 14 Шофьор

    69 4 Отговор
    У нас всичко се крепи върху незнанието на хората, а паралелно с него уютно си живее некомпетентността на калинките. Знаете ли, че нашите пътища дори ремонтирани във всяка една европейска държава щяха да са обявени за супер опасни и евентуално затворени. Какво имам на предвид: вземете например всеки един от деветте първокласни пътя (за по-ниски в клас дори не е за споменаване). Загледали ли сте се, че веднага до банкета е стена от храсти, дървета и др. каквато се сетите растителност - стена готова да убива на всеки метър!!! По всяко едно европейско шосе такова нещо - дървета и храсти липсва в акваторията на пътя до възможно най-отдалечената точка от релефа, при която излетяла от шосето кола може да се удари в нещо от този сорт! Какво повече да обяснявам?! А някакви, като милиционера Милчев се обявяват за експерти и работят с отворени писма... Без изчегъртване няма да стане!!!
  • 15 ХАН КРУМ

    95 7 Отговор
    В петък при Сашо Диков беше Костадин Паскалев.За 15 мин .човека обясни проблемите и даде решенията.Лесно е ,когато си грамотен и имаш нещо в главата.Вие наливайте 600 мил. на гьоторе,че да не стачкуват.Да стачкуват пред офисите на фирмите. На кой работник държавата дължи нещо по договор?Като имат претенции ,завеждайте дела за изработено ,прието ,но не разплатено.Но май такива дела за 9 месеца не са заведени –ЗАЩО ЛИ?

    Коментиран от #24

  • 16 Просто човек

    80 12 Отговор
    Да не забравите и Генчовска...И т.н. вън!

    Коментиран от #22, #25, #32

  • 17 Павел пенев

    84 15 Отговор
    Караджов е седесар от обкръжението на Иван Костов,следователно алчен некадърник.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Перо

    66 8 Отговор
    Че Караджов е некадърник,който иска да се скрие и прехвърли отговорността към колективната безотговорност на НС е повече от ясно, но не считам,че някакво измислено НПО има право да се пише съдник и да се бърка в държавните дела за движение по пътищата,както и инфраструктурата! Те не са никакъв контролен орган като какъвто се представят и вживяват често!
  • 20 Лъжат ни

    82 24 Отговор
    Караджов обслужва пътната мафия !
    Но Слави няма да го оттегли ! ИТН е създание на мафията ДПС-ГЕРБ !
  • 21 Иванчо+Марйка

    72 16 Отговор
    Караджов продължава политиакта на ДПС и ГЕРБ. Фирмите които спечелиха поръчки по времето на Борисов на ЧЕТВорни цени сега искат парите си. Ама да ги вземат от БОКО. Иначе че КАРАДЖОВ не става е друг въпрос.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Славчо

    37 16 Отговор
    Като не ви харесват пътищата ,вървете пеш
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Руди гела

    36 5 Отговор

    До коментар #16 от "Просто човек":

    И Руди Гела личният министър на Гриша Ганчев
  • 26 бягай бе

    40 8 Отговор
    Маркуч селски-ще решава!?Като тиквата проста ....Репеи
  • 27 браво на ИПБ

    40 3 Отговор
    Много точно предложение! Корупция - твоето име е некомпетентност. Каква е експертизата на министъра?
  • 28 чалгара Слави

    62 8 Отговор
    патерицата на ДПС.
  • 29 Прав

    50 3 Отговор
    Слави Трифонов извън играта е от отдавна няма какво да се оплаква вече плевенчанинът ни един
    🧑‍🦲На кражбите са номер едно
  • 30 правилно!

    40 7 Отговор
    всеки ден загиват хора от лоши пътища. Заради "Хемус" не смея да посетя баба си и дядо си на село в Севрна България.

    Коментиран от #34

  • 31 3.14К

    55 7 Отговор
    Гроздан Караджов е измислил схемите как се краде от обществени поръчки и чрез НПО на Сорос! Той определено иска да узакони порочните инхаус поръчки и естествено ще се нагуши за тази далавера.
  • 32 100

    54 5 Отговор

    До коментар #16 от "Просто човек":

    Не забравяйте и енергийния си министър.Там е нов капан.Всичко си продължава по старому,никакви реформи.Старите продължават да богатеят,а ние да плащаме.Благодарим на ИТН./ДПС /
  • 33 добре са написали специалистите от ИПБ

    31 5 Отговор
    След като МС не може да вземе решение и всичко препраща за гласуване в парламента, който не е изпълнителен, а законодателен орган, се налага експертите да заявят ясно и категорично кои са причините за лошите пътища и как трябва да се решат проблемите. Време е да се заемем сами с решаването на проблемите.
  • 34 filo

    4 4 Отговор

    До коментар #30 от "правилно!":

    Ха, ха !
  • 35 JEFF

    42 13 Отговор
    Напълно подкрепям . Трябваше по-рано да се реагира на това .Сменяйте го по-бързо.

    Коментиран от #36

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Кир

    32 30 Отговор
    Института по пътна безопасност е НПО което иска да се намърда като консултант на МРРБ и да цица пари но Караджов ги изгони като мръсни псета. Конфликта между ИТН и ПП е огромен тъй като само министрите от ИТН дават отпор на цоцането на държавата. Договорите с пътните фирми са законни и държавата трябва да плати. Всичко друго е димилка........
  • 38 ИВАНОВА

    51 12 Отговор
    ПАРТИЯТА на славчо не е предложила един четав държавник!
  • 39 айдее

    7 6 Отговор
    Тоя за гуро се прави?!Че писма с славейче да пей!Тогава дай ми лапни фагота ,ама с тапия...
  • 40 Факт

    15 7 Отговор
    Слави туриси ги тия на...я!
  • 41 А що Прокопиев

    17 14 Отговор
    не ви натисна да пишете до проекта му ПП? То от тях зависи да се дадат пари, ама нали е важна пропагандата и очернянето на ИТН, та ще ви наизкарат от всички дупки знайни и незнайни калинки да леете пропаганда! Вече сме го виждали това! Да гледат тия дето излъгахте!
  • 42 въпрос за 12годишни

    44 3 Отговор
    какво ви говорят следните имена : Николай Василев, Петър Илиев, Шнорхела/ как му беше името/,Генчовска, Караджов.......
  • 43 Гошо

    25 18 Отговор
    Ами вие какви министри предложихте ПП- ТОВА НЕДОРАЗУМЕНИЕ - ЗДРАВНАТА МИНИСТЪРКА ???!!!
    Вие се подигравате и стига сте оплювали ИТН.
  • 44 Локо Сф1956

    32 0 Отговор
    Основна грешка на управляващите правителства през последните 20-25 години е че , назначаваха министри на регионалното развитие, благоустройство и т. н., политически лица, а не професионални експерти - завършили строително инженерство, преминали като проектанти или ръководители на обекти, инвеститори, строителни надзори, това са лицата които познават всички процедури касаещи ново капитално строителство, както и ремонт и подръжка на старо строителство. Второто- жесток контрол на извършените видове строителни работи, от инвеститора и строителния надзор както по качество, така и съгласно договорираната цена.

    Коментиран от #47

  • 45 Роки

    18 46 Отговор
    Ако не бяха ИТН още щяхте да играете по свирката на Бойко. И стига с тази чалга -всички от ИТН са с подходящо образование ,всички от ИТН си имат достатъчно доходи за да крадат. Те искат справедлива и честна промяна но не им дават възможност да я направят.

    Коментиран от #48, #62

  • 46 Ами

    15 6 Отговор

    До коментар #18 от "емигрант":

    Прокопиев и Доган и техните сателити ДБ, ПП, ГЕРБ, ДПС, БСП и ВЪЗРАЖДАНЕ, имат неистова нужда от прости хора, продаващи си бъдещето!
  • 47 Абе Локо

    8 4 Отговор

    До коментар #44 от "Локо Сф1956":

    Кой ще ти чете този ферман...По= къси локуми
  • 48 Без коментар

    39 1 Отговор

    До коментар #45 от "Роки":

    Караджов е съден за присвояване 60 милиона евро и българския съд го оправда. След това си купи жилище в центъра на Рим. Славчовите хора са ботати. А окото е ненаситно.
  • 49 Коко

    30 7 Отговор
    Така е спряха парите и ревнаха само едно нещо не мога да разбера къде отидоха милиардите и какво се направи с тях едни пътища дето се ремонтират всяка година който и да дойде не ви ли позволи да крадете ще е лошо изкарахте хората да протестират защо не им кажете къде са им парите по джобовете на гербаджиите където всъщност е и надценката на олиото четири пет фирми верни на тиквата разиграват цялата страна с цените забележете при положение че държавата е пълна със слънчоглед утивайте и викайте да ви връщат Боко тиквата тиквеници

    Коментиран от #52

  • 50 Стар софиянец

    13 25 Отговор
    Просто Караджов за разлика от Комитова(която сви 600 милиона),видя и проумя че служебното правителство е осало всичко с чегъртането на Рашков и неспособността си !Не може нещо което действително работеше,да го обявиш за ,,незаконно",милиарди с чували",злоупотреби"и нищо подобно на мегдана ! Всичко спря и сега поскъпна двойно! А за трите тунела и четирите моста,да не говорим! Не ставате моушмороци-лозунгаджии и популисти!!!

    Коментиран от #54

  • 51 истината , само истината

    29 9 Отговор
    Писмото трябва да е адресирано до Доганя .ИТН няма министри .Те са на ДПС чрез итн.Още ли не може да ви светне лампичката че ИТН е продукт дело и образувание на дпс .Слави простака и задължен ,зависим за съществуването си на дпс и ще прави това което му кажат .За това колкото по-бързо се елиминират неговите министерства толкова подобре с риск дори да се отиде на избори.Караджов със своето поведение ,ганчовска с нейното поведение и обвинения ,енергетиката ,спорта ,все позиции където са парите от където всеки момент ще се атакува партията на г-н Петков -Василев за дестабилиране ни разтрогване на коалицията .

    Коментиран от #53

  • 52 Димо

    12 9 Отговор

    До коментар #49 от "Коко":

    Кои милиарди бе Коко? Тези от Гугъл и Фейсбук??Ти на колко годинки си, си книжка имаш ли,из България пътуваш ли и от колко години,ако си шофьор ??Аман от неинформирани и неграмотни пубери,жертви на социалните мрежи,глезени ,неживели,невидели!!!
  • 53 Ами

    7 11 Отговор

    До коментар #51 от "истината , само истината":

    Прокопиев и Доган и техните сателити ДБ, ПП, ГЕРБ, ДПС, БСП и ВЪЗРАЖДАНЕ, имат неистова нужда от прости хора, продаващи си бъдещето!
  • 54 Бойко

    19 1 Отговор

    До коментар #50 от "Стар софиянец":

    Стар Мошеник от класа...
  • 55 Славуца

    28 4 Отговор
    Не мога да изтегля Краджофф щот и на мен е обещал 4-стаен в Рим!
  • 56 Несъгласен

    15 27 Отговор

    До коментар #3 от "дааа":

    За всичко са виновни Кирчо и Кокорчо, те спряха парите за изграждане и поддържане на пътищата. Как според вас се работи бес пари? Караджов не е виновен, виновни са Кирчо и Кокорчо, те бойкотират и спират работата на всички монистри на ИТН. Отворете си очите, заспали хорица, не бъдете коне с капаци.

    Коментиран от #58

  • 57 Христо Василев

    19 2 Отговор
    Къде бяха всички тия експерти през годините ...
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Милчев

    13 6 Отговор
    Ей,този Богдан какъв капацитет се извъди.Скрит талант се оказва.Не съм очаквал,че от наначалник на КАТ София за има няма две години,ще стане такъв велик експерт по пътища.Като го знам какъв началник беше на КАТ,леле-мале...
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Немощ

    5 5 Отговор
    Договорите са напълно законни. Колкото и да ги дават на прокуратурата и съда, те пак ще бъдат законни, защото няма основателни доводи, че не са.
  • 66 Вия

    12 3 Отговор
    От ГЕРБ ги подскокоросват!
  • 67 Георги

    9 6 Отговор
    Министърът на транспорта,който си купи поста също е за смяна.Г-н Събев не Ви прави чест(ако знаете значение то на тази дума) да си гледате Вашия интерес. Искате да докарате Български пощи до фалит и да лансирате Вашата куриерска компания. Факт е ,че не сте платили на франчайз фирмите,които изнемогват финансово.
  • 68 Коцалиев

    10 2 Отговор
    Е как да го оттегли като трябва да връща на Орлин 60 милиона лева
  • 69 Валя

    13 2 Отговор
    На Слави Трифонов в Плевен му казват Слави П0тк@та. Това е и моя отговор
  • 70 Пътнико свиден, пътнико off! и т. н.

    15 3 Отговор
    Кого да прати, този нещастен чалгаджия, в МС? Събрал е банда интересчии и бездарници и той го раздава най-умен между тях. Освен сам да се захване с пътищата.
  • 71 Лъжлив Съби

    23 1 Отговор
    Най-слабата парламентарна група, по отношение на кадрите! Ламтят само за постове и нищо!
    А бе ланкоолу! Тва да не Ви е селска вечеринка на мегдана в Учиндол???
  • 72 Алито от София

    13 6 Отговор
    Най много пари Бойко Борисов открадна точно от инфраструктура с Руми Павлова, милиарди се откраднаха от герб и раздадоха на свой фирми още преди изборите без да свършат грам работа, защо не се коментират тези милиони раздадени за магистрала хемус, за подръжка Тракия и други, а сега ревът че няма какво да краднат, не че и Караджов е цвете, и той няма място в ИТН, нямам му никакво доверие
  • 73 ИСТИНАТА

    10 4 Отговор
    Да, Слави, СМЕНИ го ВЕДНАГА и на негово място ПОКАНИ Г-жа Комитова!!! НЕЗАБАВНО!!!
  • 74 Ами да

    15 4 Отговор
    Нито Трифонов, нито Караджов стават за нещо! Вън ИТН от властта и политиката!
  • 75 Смех

    11 4 Отговор
    Видя се какви лъжци са слави и неговите калинки, следват политиката на герб само дето и за това нестават
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 И тоя

    5 5 Отговор
    смешник ли активира Прокопиев да плюе? Ами смешко? Той проблема е в проекта на на Прокопиев ПП! Трябва да се заменят фирмите с тези на Прокопиев! А, че ще умират хора, що да не го препишем на единствената смислена партия, без задкулисие в България ИТН! Продажници! И коментари от продажници! И утре ще реват, че са бедни и крадени! Няма толкова прост народ! Прав е Слави! Няма такава държава! Да се продава евтино и да страдат скъпо!
  • 78 9494

    4 5 Отговор
    Тая карикатура не може да се качи на малкият пръст на Бойко!
  • 79 Писмо защо

    0 5 Отговор
    До Слави Тошко и ИТН. В България има ред и България е демократична държава.
    1 организира се подписка за снемане на доверие от
    Министър име на министъра
    2. Сле събрани повече от 4% от граждани с право на глас
    Подписката се прекратява заради получени легални истински подписи.
    3. Подписката се вкарва и регистрира с входящ номер е народното Събрание.
    4. Насрочва се дата за разглеждане на искане от 350 000 - 450 000 граждани за сваляне доверието на министър име на министър или на цялото правителство. Зависи как е написано в подписката.
    5. Лобиране в полза на подписката
    6. Организира се дискусия и консултации с партии желаещи да подкрепят подписката. Реклама в медиите в полза на подписката.
    7. Народното Събрание излиза с решение
    8. Президент го подписва
    9. Законът излиза в Държавен Вестник.
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Института за Пътна безопасност!! Гербери

    7 3 Отговор
    Катаджии Ченгета, самопровъзгласили се на Институт??? Тези са Никой, свикнали да Лапат от времето на Борисов! Самозванци!!!
  • 82 Прости Катаджии станали Експерти??

    6 4 Отговор
    Корумпетата от КАТ "работят" за Борисов, Съботират работата на Правителството!!
  • 83 Само празни приказки

    4 1 Отговор
    Този институт си изкарва хляба с критики което не е лошо само по себе си Интересно е че се финансира пак от нашите пари от европейски фондове.Напрактика излиза един човек който си харесва някоя тема почва да дава акъл ,но аз като избирател не съм го избирал да ме управлява и представлява Даже напротив не желая Богдан Милчев да говори експертно по тези теми публично като последна инстанция защото считам че той няма тази експертиза.Много кратко е бил някакъв началник в КАТ до тогава е бил в други структури на МВР и кариерата му се дължи на посещения в телевизии. Това че си учил нещо нищо не значи.По отношение на пътната безопасност има много други хабилитирани специалисти с практически опит в тази област.Тези просто са рекетьори.
  • 84 Простото Киро

    2 3 Отговор
    Не само министрите на кукувците са некомпетентни, а цялото правителство!
    Оставка шмекери!!!
  • 85 Кадир

    1 0 Отговор
    Скрий се славчо боклук мръсен
  • 86 Иванчевски

    1 0 Отговор
    Какво се чудим, ИТН е събрана с кастинг. Куцо ,кьораво и сакато се набута с желание за власт и пари. В България по правило не трябва да се разчита на представени документи и устни уверения- всичко може да е купено и плагиатствано( имаше такъв случай с представен министър-председател) , а словесните уверения да са плод на добри желания. Не винаги желанието е равно на възможностите.
  • 87 Тошко,

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Кефи ме":

    Ти ли си бе братко??
  • 88 Готин

    0 0 Отговор
    Е! Няма такава партия!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове