Last news in Fakti

17 Май, 2022 13:11 1 251 23

Никола Минчев: Най-често от ИТН не идват на коалиционен съвет

  • никола минчев-
  • итн-
  • коалиционен съвет

"Стараем се да има диалог, не мога да се съглася, че няма диалог, поне от наша страна", посочи шефът на парламента

Никола Минчев: Най-често от ИТН не идват на коалиционен съвет - 1
Снимка: БГНЕС

"Ако някой не идва на коалиционни съвети, това са най-често от "Има такъв народ" (ИТН), Слави Трифонов съответно не е идвал", коментира пред журналисти в парламента председателят на Народното събрание Никола Минчев, цитиран от БТА.

Вчера лидерът на ИТН Слави Трифонов в пост във Фейсбук написа "Представителите на "Продължаваме Промяната" в този кабинет нито се допитват до коалиционните си партньори, нито чуват какво им казват, нито си вземат бележка, а много често правят каквото си искат. И много често това изобщо не е добро за страната".

"Не виждам основание за подобна критика, напротив - стараем се да има диалог, не мога да се съглася, че няма диалог, поне от наша страна", посочи Минчев. Той се съгласи, че в коалицията се поставят червени линии от партньорите. Но, допълни Минчев, "и до момента са се поставяли - в крайна сметка успяваме да намираме баланс, не е лесен този процес, вярваме, че и така ще продължи".

Председателят на НС е убеден, че с разумен подход от всички актуализацията на бюджета ще бъде направена.

"Вот на недоверие от страна на ГЕРБ не ни притеснява, това е нормална процедура. Ако преценят да внесат вот на недоверие, ще го разгледаме, няма нищо притеснително в една законова процедура", обясни той.

Във връзка с ниския рейтинг на НС, според социологическо проучване от вчера (през май 19% от анкетираните оценяват положително работата на парламента, при 24% през април), Минчев заяви, че трябва да бъдат ускорени някои от обещаните ключови реформи. "И по този начин да покажем, че наистина действаме и това, което сме обещали, ще го направим - това очакват гражданите от нас, изтъкна председателят на парламента. Ние направихме някои стъпки като закриване на спецправосъдието, предстоят още и вярвам, че когато ги предприеме и се видят реалните резултати, това ще върне доверието в институцията", допълни той.

Никола Минчев очаква в края на този месец или началото на следващия в НС да има законопроект, свързан с реформи в антикорупционната комисия.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 18 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    14 10 Отговор
    Ако са рано сутрин, или късно вечер тия съвети не ги търсете пияндурите от ИТН.
  • 2 присмял се хърбел на щърбел

    15 5 Отговор
    при 19% удобрение на парламента и 5% вот за ИТН не знам кой е по-жалък от двамата
  • 3 Скоро

    18 3 Отговор
    и извън Парламента !!
  • 4 23456

    18 2 Отговор
    Аз ако не отида на работа ще бъда уволнен,а те не ходят па и заплати и дават,нали за народа работят?
  • 5 Крадослав Трифонов

    12 5 Отговор
    Абе , какви съвети ?! Няма време за съвети . Трябва да се краде !
  • 6 Надписът "Събрание"

    2 0 Отговор
    Е като предишните надписи , само че в синя боя.
  • 7 Ами така ще е

    5 6 Отговор
    На коалиционните съвети не вадите ракия и не пускате маанета..
  • 8 Чук и Гек

    6 4 Отговор
    От Азовсталь изпълзяха, Слави - не! Такива като него и Зеленски първо правят шоу, след това войни! Хора художници, поставени извън реалната реалност /извратени/!
  • 9 и аз идиота гласувах за вас

    13 3 Отговор
    Гнусни мършояди сте! Всичките! Коалиционни съвети ли - не, сбор на бандата за бързо ограбване на България с точка единствена - какво остана за гепене още и колко бързо можем да го гепиме. И внуците ни ще плащат за простотията ни , че гласувахме за вас.
  • 10 Агата Кристи

    9 2 Отговор
    ЧЕ ТО СЕ "ИДВА" при хора ..
  • 11 Новичок

    8 1 Отговор
    То па един съвет...пфу
  • 12 очаквано

    8 1 Отговор
    Как ще го повишите тоз рейтинг на НС - като извадите някой анонимник и го лансирате като човек с "убит от комундетата дедо"?
    Че нали си имахме един такъв.

    и какъв смислен закон приехте?
    Закона за личния флаит ще го влачите от 33 мандата, ако питам вас.
    И само това да беше,
  • 13 Агата Кристи

    10 2 Отговор
    А това момченце е най-невзрачния председател на НС.
    За жалост снимката му ще я сложат редом с тези на Гиньо Ганев и Стефан Савов ...

    Коментиран от #21

  • 14 Мда

    7 1 Отговор
    Още малко и може да станем съветска република с тия ваши Съвети !
  • 15 Светослав

    8 1 Отговор
    Ясно,че се разпада всичко.Загубихте на хората 2години))
  • 16 Струва ми се

    4 3 Отговор
    Че този ваш съвет е корнелиационен.
  • 17 председателя

    3 2 Отговор
    Ти не беше ли равно отдалечен бе , кво адвокатстваш .
  • 18 Анонимен

    5 1 Отговор
    Хладилниците им са празни. Идват децата им по на 50 и над 50 и им вземат пенсиите. Слави не е вчерашен. Знае майка му колко получава пенсия и колко ще и бъде. Не мислете млади хора народа за глупав. На не работили ПП им дава 450,на работили и учили ще им стане с увеличението 480,а на останалите от 1 500 на 3 400 лева български. А за заплатите при частника максимум 500 лева. И създавай семейство, деца. По зле и от живково. Пенсиите им бяха 150 лева, но хляба бе 0.15 лева. Хората не се интересуват от политика, а писах, от празните им хладилници.
  • 19 Фактъ

    4 5 Отговор
    ИТН са сателит на ДПС . Има ли не разбрали ?
  • 20 Може

    5 1 Отговор
    да се вярва на Слави, но не и на вас, които имате задкулисие зад вас! Освен това сте изпечени манипулативни лъжци, като сега например! Слави не бил идвал! Ами той не ходи никога по такива съвети, но затова пък следи изкъсо да присъстват необходимите специалисти, но така изпечено манипулативно написано, ще кажете не лъжем, той не идва! Същото направи ментора ви Прокопиев на предните избори, като всички подвластни му медии и сайтове, бълваха манипулативни лъжи срещу ИТН! Има и такива които виждат и мислят!
  • 21 Чук и Гек

    1 7 Отговор

    До коментар #13 от "Агата Кристи":

    Що, ма, Агато? Караканчева, Цечка и Главчев как стоят до Стефан Савов? Свястно е момчето, но вие българите давате мило и драго да изучите децата си и правите всичко възможно да смачкате интелигенцията си! - Атанас Буров. По същия начин избирате някого и след това започвате да го тормозите, защото просто сте низши организми! Нито Гек, нито Чук е гласувал, но дайте шанс на новото и неопетненото! Също като Слави се обаждате някъде от подземията на тайната държава! Ами, той, ако помните миналата година провали 2 вота, не му държат гащите да стане премиер и вместо да се скрие, както се е скрил и хич да не ползва ентернет, пролайва чат - пат на удобнопатриотични и морални теми! Ни съвест, ни срам, само деструкции и саботаж!

    Коментиран от #22

  • 22 Агата Кристи

    5 0 Отговор

    До коментар #21 от "Чук и Гек":

    "ВИЕ БЪЛГАРИТЕ" ....
    Като не си българин ЩО влизаш в "подземията" на проблемите ни.
    Г-н "чук и гек" /името май идва от северо-изток/, за разлика от моето, та, г-н "ЧУК И ГЕК" вгледайте във "воденето" на заседанията и после пак ми пишете.
    За лично ползване - АГАТА КРИСТИ ми е любимия автор, иначе името ми е Чавдар.
  • 23 pepy

    5 2 Отговор
    "... Слави Трифонов съответно не е идвал..."

    Няма и да дойде... Това е под негово достойнство... Той е свикнал в работата да има само подчинени, а не партньори... Как така ще седне на една маса с тях и ще разговарят, преговарят и т.н... ами егото... ами бодигардовете... диванчето все пак не джипка за да обикаляш, ама има Twitter...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол