Last news in Fakti

21 Май, 2022 09:57 51 094 284

Херо Мустафа: България нямаше да бъде в сегашното положение, ако...

  • херо мустафа-
  • българия-
  • сащ-
  • русия-
  • ес-
  • газ-
  • северна македония-
  • американски посланик

Ако преди една година България беше завършила газовата връзка с Гърция, то нямаше да бъде в сегашното положение

Херо Мустафа: България нямаше да бъде в сегашното положение, ако... - 1
Снимка: БГНЕС

Тя е висш дипломат от кариерата, говори девет езика и е работеща майка. Притежава богат лидерски и административен опит, със силна ангажираност по въпросите на енергийната сигурност, принципите на правовата държава и борбата с корупцията. Носител е на редица престижни награди на Държавния департамент на САЩ. Тя е американският посланик в България. Херо Мустафа е родена в Ирак, в семейство на кюрди. На родния ѝ език името Херо е название на цвете. Семейството ѝ емигрира в САЩ, когато тя е малко дете. Историята за възхода на кюрдската бежанка, стигнала до висшите етажи на американската политика, е разказана в документалния филм „American Herro”, предаде NOVA.

Добро утро, Ваше Превъзходителство!

Добро утро!

България ще се съобрази с исканията на президента Зеленски, но няма да изпращаме оръжия на Украйна. Какъв е Вашият коментар?

Както съм казвала много пъти, България е приятел, партньор и съюзник, както и много силен и доверен партньор в НАТО. Това дали България ще реши да изпрати военна техника или не, е решение, което следва да се вземе между България и Украйна. To e суверенно решение на България. А аз бих искала да се съсредоточа върху позитивното - фактът, че България изгражда на територията си бойна група на НАТО; фактът, че България прие над 100 000 бежанци; фактът че България подкрепи резолюциите на ООН и санкциите, както и че България се противопоставя на жестокостта, на която сме свидетели, противопоставя се на унищожителните действия на Русия срещу цивилно население и граждански цели, които наблюдаваме.

Русия преустанови доставките на газ за България. Как могат Съединените американски щати да помогнат при тази криза?

Бих искала да насоча вниманието върху нещо много важно, което споменахте. „Газпром“ едностранно наруши договора си с България. Най-напред „Газпром“ се опита да промени условията на договора си, а след това, когато България се застъпи за себе си, „Газпром“ реши да използва едностранно енергетиката като оръжие. Именно затова години наред работим заедно за диверсификация.

През март нашата администрация в САЩ заяви, че ще предоставим допълнителни 15 милиарда кубични тона втечнен природен газ за Европа. Както разбрахте съвсем наскоро, по време на посещението на министър-председателя и министъра на енергетиката на България във Вашингтон работихме заедно, за да може да осигурим две извънредни доставки на втечнен природен газ на цени, отлични за България; и ще продължим да работим за средносрочни и дългосрочни решения, защото сме приятели и партньори.

А сега бих искала да се върна на темата за диверсификацията. Представете си, ако преди една година България беше завършила Междусистемната газова връзка Гърция-България, например, то България нямаше да бъде в сегашното положение. Така че се работи в опит за постигане на диверсификация възможно най-бързо. И това ще се случи - не само с втечнен природен газ от САЩ, но и от други държави, което е изключително важно. И отново ми се иска да се върна към това, с което започнахме. Русия бе тази, която едностранно наруши договора си. За тези, които винят България за случилото се, казвам: „Застъпете се за България; застъпете се за енергийната независимост на България“.

Според Вас кое би могло да бъде работещо решение, водещо до пробив в отношенията между България и Република Северна Македония?

Най-важното е да се води диалог. Мисля, че новите правителства и от двете страни поставиха добро начало на диалога. Знаете, че ние като администрация, вярваме в единството на Европа и в членството на тези държави в Европейския съюз. Знаете като българка, че членството на България в Европейския съюз вече 15 години - с ползите, които произтичат за България - и членството на държавите в региона в Европейския съюз позволяват по-голяма регионална стабилност и регионален просперитет. Бих казала, че диалогът е важен. А това, което не е полезно, е, ако и двете страни поставят ултиматуми или използват негативна реторика, както и ако политиците от двете страни гледат на това само като на конфликт, спомагащ за собствената им популярност. Това не би било от полза. Трябва да има истински диалог в опит за намиране на решение за пътя напред. Тази регионална стабилност е важна, защото, ако не са членове на ЕС, се създава вакуум. А когато има вакуум, тези, които не желаят стабилност, ще се възползват от това.

Спуска ли се нова Желязна завеса над Европа?

Не, не мисля. Според мен, наблюдаваме забележително международно единство. Над 140 държави са гласували за резолюциите на ООН, в които се осъждат зверствата, извършвани от Русия. Виждате как във времена на кризи нациите се сплотяват. Ние сме толкова взаимозависими, че повечето държави по света предпочитат международна система, основана на правила. Според мен това е бъдещето.

Със семейството си сте преминали през много тежки времена, на нищета и война. Сега, милиони хора, предимно жени и деца, бягат от войната в Украйна. Какво бихте посъветвали тези хора, които точно както родителите Ви, трябва да започнат от нулата?

Като начало, вярвам, че е важно да сме съпричастни с бежанците, да разберем тежкото положение, в което се намират. Те не са искали да им се случи това, не са искали да напуснат своята страна или живота, който са водели. Били са принудени да го направят. Предвид обстоятелството, че повечето от тях са невинни жени и деца, най-важното, което можем да направим, е да покажем съпричастност, да им покажем, че разбираме тежкото им положение. Когато със семейството ми напуснахме като бежанци, за нас най-важното беше да останем, целеустремени - никога да не се отказваме от надеждата. Надеждата е толкова важна. Баща ми казваше, че от трудностите понякога се раждат добри неща, така че да бъдат целенасочени и да имат надежда - това бих ги посъветвала.

Бихте ли ни разказали за дългия и предполагам труден път на кюрдска бежанка до дама, работеща във висшия ешелон на американската политика?

Когато кацнахме в САЩ, имахме само дрехите на гърба си и надежди и мечти за по-добър живот. Баща ми, мъдър човек, казваше: „Учи усърдно, работи усърдно“. Така и направих. Веднага се съсредоточих върху доброто представяне в училище, започнах да работя на 14 години. Всеки от родителите ми работеше на три места, за да се издържаме.. С гордост мога да заявя, че завърших първа по успех във випуск от 500 души, защото останах целеустремена. Получих стипендия да следвам в колеж и дори по време на следването ми там работех на три места. През цялото време си спомнях какво казваше баща ми: „Учи усърдно, работи усърдно и винаги имай смели мечти“. Поставяш си амбициозни цели, постигаш ги и след това с целиш още по-нависоко.

Казвате, че сте родена в Ирак, но Америка Ви е направила свободна. Къде се чувствате по у дома си?

Прекрасното на Америка е, че ценим своите разносъставни идентичности. Аз съм горда американка от кюрдски произход. Америка ми даде свобода. Обичам ценностите на Америка, виждам в себе си символ на тези ценности и ги представлявам - свобода, демокрация, върховенство на закона. А в културно отношение с голяма гордост казвам, че съм от кюрдски произход - дава ми устóи и на изток, и на запад; позволява ми в много отношения да разбирам нюанси в различните култури, да осъществявам връзка, именно защото имам устóи и на изток, и на запад.

Имате два много емоционални моменти в кариерата Ви, като се завръщате в Ирак. Първия път сте изпратена в Мосул за координатор, а втория път – за снимките на документалния филм за Вас - „American Herro“. Можете ли да ни разкажете повече?

Когато се върнах в Ирак като дипломат на САЩ видях около себе си големи надежди за незабавна промяна. Същото виждаме на много места, където населението иска промяна, при това иска промяната да настъпи бързо. Истинската промяна, дългосрочната промяна отнема време. Много е важно да имаме търпение, за да позволим да настъпи тази промяна. Онези, които не искат промяна, ще се опитат да я възпрепятстват, да я блокират, но е важно да останем съсредоточени върху стремежа за по-добър живот. Документалният филм „American Herro“ е за пътешествие - за това, как всеки човек понякога може да е изправен пред трудности в живота. За всеки от нас животът невинаги е лесен. Понякога в житейския си път човек може и да се проваля. Но няма страшно, това е просто част от процеса. Тогава е важно е да продължиш да работиш усърдно, да останеш решителен и целеустремен, винаги да вярваш в себе си и в мечтите си. Именно за това се разказва във филма - това е пример за американската мечта.

Говорите 9 езика, което е впечатляващо. Знам, че учите и български! Трудно ли е? Коя беше първата дума, която научихте на нашия език?

Първата дума, която научих, беше семейство, което според мен беше перфектно, защото описва България, значението на семейството в България и за мен лично - за мен то е изключително важно. Думата, която най-често употребявам, е здравейте и осъзнах, че я използвам и за млади събеседници, и за по-възрастни. Използвам я, защото е официалната форма. Използвам я в знак на уважение - към Вас, към България. Влюбих се във Вашата страната и България винаги ще заема много специално място в сърцето ми.

Вече споменахте нашата страна, но какво точно Ви харесва в нея и какво бихте искали да промените?

Толкова много неща обичам по отношение на България. За мен е чест и привилегия да бъда посланик тук. Обичам българския народ, гостоприемството, силата на българите. Обичам природата. И много силно се вълнувам, че това лято ще имаме първите директни полети между САЩ и България от 23 години насам - първите директни полети.

Това е страхотна новина!

Да, наистина е страхотна новина! Вълнувам се, защото това означава, че все повече американци ще могат да опознаят България такава, каквато я обичам. Що се отнася до въпроса какво бих променила, не съм аз човекът, който да казва какво трябва да се промени. Ще споделя за моя мироглед - аз винаги виждам чашата по-скоро наполовина пълна, отколкото наполовина празна. Аз съм оптимист и вярвам, че позитивната нагласа изведе всеки от трудните, предизвикателни ситуации. България е прекрасна страна и ще постигне забележителни успехи. Вярвам, че е изключително важно да имаме положителна нагласа.

Имате две дъщери. Каква майка е Херо Мустафа и каква съпруга?

На всеки от екипа на посолството, който идва в кабинета ми, винаги казвам две неща: първо, професионалното развитие е важно, но също толкова важно е и личностното развитие. Когато сме щастливи в личния си живот, можем да реализираме забележителни постижения и в професионален аспект. Личният живот е изключително важен за мен. Обичам дъщерите си, обичам да прекарвам време с тях, да им чета, да играем заедно и да им показвам как да бъдат силни - като мама! Това също е много, много важно за мен - да им осигурявам нови изживявания. Другото, което казвам на всеки, влязъл в кабинета ми, е - имам плакет с надпис „Един екип, една мисия“. Сплотеността - да работим заедно като екип - е важно и вкъщи. Със съпруга ми сме партньори, работим заедно, подкрепяме се един-другиго, правим всичко възможно взаимно да се усъвършенстваме и развиваме. С голямо удоволствие опознавам България заедно с него и семейството си.

И последен въпрос, как бихте обяснили на дете какво прави един дипломат? Може би дъщерите Ви знаят с какво се занимавате, но на другите деца, които не знаят, как бихте го обяснили?

Отговор: Дипломацията е да градиш мостове, да свързваш хора, народи, правителства, общества. Това правим като дипломати. В посолството имаме великолепен паметник, създаден от българин - Емил Мирчев. Паметникът се казва „Първите дипломати на Америка“ и изобразява нашите „бащи основатели“ - Томас Джеферсън, Бенджамин Франклин, Джон Адамс. Те са били първите дипломати. Според мен изключително важен е фактът, че въпреки политиката, въпреки геостратегическите въпроси, съумяваме да изграждаме връзки едни с други - като хора и като нации - изключително важно е, защото именно това ще изгражда доверие и търпимост и ще донесе мир в света. Ние като дипломати се опитваме да бъдем частичка от това.

Ваше Превъзходителство, много Ви благодаря за страхотното интервю, за мен беше чест!

И за мен беше чест, благодаря Ви за възможността!


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 288 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Банкя хулиганс

    245 76 Отговор
    Да ама Бойко нарочно не я построи, а построи тръба за Путин и Ердоган без един кран за нас дет се вика една туба на наточим.

    Коментиран от #50

  • 3 Браво

    286 65 Отговор
    Бойко Борисов да се подведе под съдебна отговорност за саботиране на националния интерес в полза на чужда държава.
  • 4 Тома

    237 38 Отговор
    А това на снимката е Мортиша

    Коментиран от #27, #54, #244

  • 5 Щам

    364 54 Отговор
    Хер мустак, къде е танкера, къде са милиардите, само банани останаха!

    Коментиран от #14

  • 6 про100киро

    289 43 Отговор
    нали договорих горещ въздух, очаква се да дойде юли месец
  • 7 Факти

    397 70 Отговор
    Това нагло същество вън от България.

    Коментиран от #81, #94

  • 8 Уточнение

    370 40 Отговор
    Лицемерие в действие.
  • 9 Някой

    310 39 Отговор
    Ако не бе тръгнала по акъла на САЩ и ЕС. Нямаше да симаме тогава американски губернатор, койтонда ни управлява.
  • 10 Тука...

    296 19 Отговор
    ..вече съвсем не ми стана ясно защо да взимаме газ от Гърция, тя пак е руска ;(. И да питам Херото, защо нямаш смелост да повдигнеш отново въпросът са газопроводът НАБУКО?! Толкова ли е страшно? НАБУКО беше единственият ни шанс за автономия, не гръцкият газ!
  • 11 Извинявам се само питам!!

    217 35 Отговор
    Това тр@..ест..ит или Мъж е ,!!??питам за един приятел.;;!!!

    Коментиран от #136, #153

  • 12 Димов

    322 28 Отговор
    България нямаше да е в сегашното си положение, ако не се бяхме подвели по акъла на едни псевдодемократи - пребоядисани партийно синове, изучени по вашите колежи.
  • 13 Гого

    299 38 Отговор
    Марш от България и закриване на посолството ви !

    Коментиран от #57, #172

  • 14 Димов

    290 25 Отговор

    До коментар #5 от "Щам":

    Където са и самолетите за платените милиарди.

    Коментиран от #148

  • 15 гнусна

    208 29 Отговор
    мазна мусака....
  • 16 Оги

    282 27 Отговор
    Интервю с управителката на БГ. България нямаше да бъде в сегашното положение ако не беше васал на америте.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Краварче

    286 26 Отговор
    ... ако не се бяхме замесвали с лицемерната и зла държавна американска администрацив. Къде са ни АЕЦ "Белене", Южен поток (в оригиналния му вид през България) и "Бургас-Александруполис, които вече бяха договрени на 100%?!? Американците ни ги забраниха, за да ни продават в пъти по-скъпа енергия Долу САЩ! Долу НАТО!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Нане

    182 16 Отговор
    освободител или окупатор са тия орки? Ма кат гледам колко народна ""любов"" се лееее нища джокер
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 нотариална покана

    246 23 Отговор
    Уважаема госпожо Хер Оууу , много моля да си приберете пуделите , които ни докарахте от Американският континент ! Разбираме , че си ги обичате (защото Ви слушат и Ви се подчиняват безпрекословно) , но - Вашите пудели са много лакоми и пакостливи , уважаема Госпожо и обърнаха дворчето на бунище (да не говорим , че това което не успяха да откраднат и да завлекат в къщичките си , просто го съсипаха). За това , още един път Ви молим (най настоятелно) - ПРИБЕРЕТЕ СИ ГИ ОБРАТНО във Вашият дом ! Предварително Благодарим : (следват шест и половина милиона подписа)

    Коментиран от #37, #60

  • 23 нннн

    208 18 Отговор
    А сега си представете, ако имахме дългосрочен договор с Газпром, като Унгария и Сърбия, и получавахме 3 - 4 ПЪТИ по- евтин газ! От вчера и ОМВ купува руски газ по новите условия. Същото направи ЕНИ и още двайсетина фирми, между които и германски...

    Коментиран от #29, #206

  • 24 Кокорчо🙄

    161 19 Отговор
    Това ни е и президента и правителството. Който не вярва да гледа и да слуша
  • 25 Октомври

    207 19 Отговор
    Душманката почна явно да се обажда. Ако краварите 30 години не се бъркаха в нац интереси на РБ държавата щеше да е в пъти по добре.

    Коментиран от #79

  • 26 Наблюдател

    226 18 Отговор
    България нямаше да е в това положение, ако нямаше ваши изтривалки начело. Ако 15 г не плащахме по 300 млн за златния ви ток, не ви подарихме 2.5 за 8 каруци, които не се знае кога ще дойдат и...
    Стана ясно, че пак ще сме идиотите купуващи руски газ от посредници с надценка, за да са доволни американците.
  • 27 Кокорчо🙄

    133 16 Отговор

    До коментар #4 от "Тома":

    Не, обикновена крава е
  • 28 Иво

    121 27 Отговор
    Повече от година управляват Фигурант Радев и неговите избраници: Киро, Кокоро, Чалгаря, Бойкикев, Дамаджанков ... а комитова спря всички строежи на магистрали и тръбопроводи. Къде са милиардите платени предварително и подготвени за строежите??? Бяха откраднати. Най-удобно е да се обвинява Боко. Защо спряха строежите, и къде са парите за строежите???? Защо служебните на радеви правителството на киро и кокоро не взеха на време мерки за овладяване на инфлацията? Къде са парите от заемите изтеглени от тях: по 500 милиона всеки понеделник и 9 милиарда само през Декември??? С парите от тези заеми можеше да купуваме газ и петрол десетки години, без да се променят цените....
  • 29 Калпазанин

    158 13 Отговор

    До коментар #23 от "нннн":

    Очаквам с интерес курса на рублата, не случайно всеки ден чуваме мученето отвъд океана

    Коментиран от #39, #41

  • 30 Лицемерието не е дипломация

    184 12 Отговор
    И нито дума не каза за това,че империята на злото сащ, която тя представлява е виновна за всичките войни, които се водят на земята!
  • 31 101010

    29 85 Отговор
    ББ имаше 100 години мандат да я завърши. Но вместо това прекара тръбичката на рашистите.

    Коментиран от #159

  • 32 Еничари

    139 13 Отговор
    Еничарите, където и да са родени, си приличат, за това Херо и Киро си пасват.
  • 33 Партита

    168 13 Отговор
    Окрадоха държава с техните ТЕЦове окрадоха златото, окрадоха парите за самолетите, бъркат се навсякъде в делата на България.
  • 34 Цеко

    101 12 Отговор
    САМО ГОЛОГЪЗАТА ЛЪЖЛИВА КОКОШКА ПРОСТОТО СЕ НАПРАВИ НА МЪЖ ЗА НАША СМЕТКА. ОДУПЕНИЯТ КОКОШИ ГЪ БОРИ РУСКИ ТАРАЛЕЖИ
  • 35 Кюрдистанска гняc

    129 14 Отговор
    Марш в aнaдола бе уpод!
  • 36 Кочо

    183 18 Отговор
    България 32 години е под диктата и колониалното владичество на САЩ и сега обяснява, че Путин и Русия били виновни за разрухата и гибелта на България! Тази откровено ни се надсмива и ни мисли за дебили!Американци, вън от България, барабар с тебе кюрдке и с всичките предатели мекерета които си инсталирахте и ни направихте българите бетер негри и индианци! Вън САЩ от България! САЩ е олицетворение на всичко зло и чудовищно по света! Причинители на хиляди войни, избили милиони невинни, превърнали в безполови и безмозъчни същества народите на десетки държави, подготвящи гибелта на цяла Европа! Вън България от ЕС и НАТО! САЩ подготвят унищожението на българската държава и народа и! Всичко това е в ход, предстои неговият завършек ако помрачения и омаймунясан с мантри за евроатлантически ценности народ не се надигане в предсмъртна агония!

    Коментиран от #44

  • 37 Хайл

    100 10 Отговор

    До коментар #22 от "нотариална покана":

    Чак "уважаема"... Малко пресилено излиза да я уважаваш, а сигурна ли си че това нещо не е мъж??? Херо че и Мустафа... На мъж ми прилича
  • 38 А. Н. А. Т. Е. М. А

    101 12 Отговор
    4умава вещица

    Коментиран от #109

  • 39 нннн

    84 9 Отговор

    До коментар #29 от "Калпазанин":

    Доколкото зная, курсът на рублата спрямо долара се вдигна с около 50 процента. Бе стигнал 100 рубли за долар, сега е под 60.

    Коментиран от #51

  • 40 България

    128 10 Отговор
    Нямаше да бъде в това положение, ако си бяхме отворили сметка в рубли, както правят всички европейски държави!
  • 41 Бай ганю

    60 7 Отговор

    До коментар #29 от "Калпазанин":

    62 за долар върви към 50
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Джо

    95 9 Отговор
    На тая що не и покажат оная сникма на която Борисов я прегръща до тръбата на строежа на "турски поток"
  • 44 Хайл

    53 9 Отговор

    До коментар #36 от "Кочо":

    Аз това го разправям от години но никой не слуша, постоянно ме трият и блокират. Може да питаш мара, тихата шума, джамбаза и толкича... Пак ще ме блокират със сигурност 😉

    Коментиран от #144

  • 45 мъдуран

    58 8 Отговор
    го хоум ма
  • 46 Най мразения човек в България

    76 17 Отговор
    Първо е Херо фатмака после е Бойко

    Коментиран от #145

  • 47 Еш па таа

    88 11 Отговор
    Ами тя за това е посланик.Да прокарва и защитава интересите на нейната си държава.Кво и дреме за другите?
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Урюрвкос

    108 10 Отговор
    щом изкараха мустафата на амбразурата значи много се клати някое столче
  • 50 Построи още

    99 8 Отговор

    До коментар #2 от "Банкя хулиганс":

    и за Вучич, Орбан, Хърватия, Австрия...
    А ние си останахме със "йес сър".
    И сега си чешем промитите кратуни.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Солун

    117 10 Отговор
    Гърците си плащат в рубли и ни продават руски газ с надценка.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Чак пък и

    52 7 Отговор
    "превъзходителство"...

    Абе, Марче, ако смениш снимката си от десетилетия и се покажеш без очила, дали ще изкараш дълго на улицата?

    Коментиран от #61

  • 56 Много е опасен и

    40 7 Отговор
    Издирван индивид в много страни
  • 57 нееееее

    26 9 Отговор

    До коментар #13 от "Гого":

    ЩЕ ГО ВИДИШ,АМА ПРЕЗ МНОГО КРИВ МАКАРОН!!!
  • 58 Вън сащ от България

    103 12 Отговор
    То и България нямаше да е с три милиона по-малко, ако не бе стъпил американския ботуш тук, ама кво да правиш...
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Америка е зло

    71 12 Отговор

    До коментар #22 от "нотариална покана":

    С подписи не става, но с палеж на американското посолство ще се получат нещата
  • 61 Хайл

    55 9 Отговор

    До коментар #55 от "Чак пък и":

    Кой ще му се радва на туй грозно-тъпото
  • 62 българина

    80 14 Отговор
    всъщност па чи ч ел нещастна, нашия договор с Газпром е до каря на годината, и газ ане идва по тръба от гърция, второ, ако не бяхте спряли ЮП сега щяхем да имам най голямата тръуба в скапания Ес за газ 60 млрд кун годишно! ще ви бесим и ще ви гоним да си знает, като почнем от посланика, НПО и военни бази! махайте се оттук

    Коментиран от #87

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 СИБИРСКИ КИТАЕЦ

    14 61 Отговор
    Влюбените в Ердоган путинофили ненавиждат кюрдите. Копейките малко, ама какво ли не правят :)
  • 66 политиката не обича АКо

    42 6 Отговор
    Човек трябва да взема решенията си спрямо актуалната реланост и да не си губи времето с АКО.
    Важно е какво трябва и можем да направим сега.
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Кефя се..😂

    18 89 Отговор
    Как само снимката на Херо Мустафа предизвика такъв вой и реване на руските гъ..зо.лиз.ци в България 😂, пенявете ли се ???..това е положението, няма русия, ако вие толкова мила, нали знаете...пътя....

    Коментиран от #74

  • 69 нееееее

    20 68 Отговор

    До коментар #1 от "факт":

    ВЪН ГЕРБ И ВЪЗРАЖДАНЕ ОТ ПАРЛАМЕНТА И ПОЛТИКАТА!!!ТЕ СА ГОЛЯМОТО ПРОКЛЯТИЕ НА БЪЛГАРИЯ!!!ЕДНИ И СЪЩИ СА!!!!!!!!!!
  • 70 САЩ, враг №1 на България

    106 19 Отговор
    България нямаше да бъде в сегашното положение, ако...тримата американски сенатори не бяха спрели Южен поток

    Коментиран от #82

  • 71 Българка

    53 13 Отговор
    "Ако преди една година България беше завършила газовата връзка с Гърция, то нямаше да бъде в сегашното положение"
    Ако Кокорчовците работеха, а не само да анализират, можеше и да е завършена. Само анализи, разследвания. А бре хора нали си имате Рашков, изкарайте го от кръчмата и го оставете да си заработи заплатата ( над 20 000лв), а вие работете, изграждайте, диверсифицирайте, ама направете нещо за хората.
  • 72 Тиквата е нищожество

    51 15 Отговор
    Нали заедно с тиквун обикаляте полетата и се уговаряхте да пиете кафе след това.
  • 73 валерия

    46 11 Отговор
    Ама тогава хвалехте и защитавахте бб!
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Коментар

    92 12 Отговор
    Когато и да я изгоним тая, все ще закъсняло!!!

    България нямаше да е в това положение, ако над 30г не й монтирахте продажници и предатели!
    Крайно време е България да се върне на българите!!!

    Моментално трябва да възстановим отношенията си с Русия и да пуснем руския газ на изгодни за нас договори!!!
  • 76 САТЪРА НА ХАНА

    72 9 Отговор
    ИМЕТО НА НЕЙНО ПРЕВЪЗХОДИТЕЛСТВО Е ВПИСАНО В АЛЕЯТА НА ГЕРОИТЕ НА ЦРУ.
    ... МАЙСТОРКА НА РАЗПИТИТЕ С ДАВЕНЕ ЗАЕДНО С НЕЙНАТА ШЕФКА ДЖИНА ХАСПЕЛ-Я
  • 77 Ламбо

    46 10 Отговор
    Тя е една смотана патка.
  • 78 А ПО ЛЕКО

    88 9 Отговор
    ЗАЩО МИТРОФАНОВА НЕ МОЖЕ ДА ДАВА МНЕНИЕ/което засяга Москва/ , А ХЕРО МУСТАФОВА - ГАРГАМЕЛОВА МОЖЕ ДА ДАВА НАСТАВЛЕНИЯ И ДА НИ "ВКАРВА" В ПРАВИЯ ПЪТ / разбирай да следваме интереса на САЩ/ ПОСТОЯННО И ТОВА ДА СЕ ПРИЕМА С .....АПЛОДИРАНЕ ОТ СТРАНА НА .....ПРОСТО КИРчо .........????????

    Коментиран от #86

  • 79 Хайл

    76 8 Отговор

    До коментар #25 от "Октомври":

    Бъркат се защото им се позволява да се бъркат, що не се бъркат на сърбите или турците-щото ще ги изгонят а тук са мухльовци продажни
  • 80 Многознайко

    67 8 Отговор
    Това нагло и грозно същество да се изгони веднага!
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 СИБИРСКИ КИТАЕЦ

    27 54 Отговор

    До коментар #70 от "САЩ, враг №1 на България":

    България нямаше да е в сегашното положение ако през 90-те години беше направила лустрация, както другите страни, които бяха под кремъския ботуш

    Коментиран от #88

  • 83 Вън България

    61 7 Отговор
    От нато оставка на продажното харвардско правителство Херо Мустафа да си заминава за там от където е дошла
  • 84 жалка женица

    78 8 Отговор
    Проблемът всщност е , че като кюрдка в Ирак щеше да си г-жа Никоя , " дарилите " свободата я и разрушиха тази държава , а в САЩ си намазала трътката с " Нейно превъзходителство " , въпрос на интерес и предоставяни шансове , нищо повече. Но все пак да си " горда американка " при факта , че точно американските политици , от които си и част сега , попиляха родината ти , за мен е позор , срам , липса на достойнство , единствено изгода , утре и на Сатаната , не че сега не , може да служиш , ако има далаверка . Това е " свободна " Америка , сборище по интереси и само пари , пари ,пари , ега ви поПари .
  • 85 българина

    66 10 Отговор
    колкото по бедни ставаме, по бързо ще ни дойде акъла и ще изгоиним след 33 г краварите, като не, след още 33г. краварските бази ще са повече от населението на колонията, така стоят нещата.

    Коментиран от #92

  • 86 СИБИРСКИ КИТАЕЦ

    11 45 Отговор

    До коментар #78 от "А ПО ЛЕКО":

    Елементарно. Едната е съюзник, а другата представител на държава, която ни определи за враг
  • 87 Калмук

    17 44 Отговор

    До коментар #62 от "българина":

    Като повдигаш въпроса за ЮП - всъщност Путинова Русия щеше да има най-голямата тръба в ЕС. По проект ние предоставяме само територия и сервитут, а валенките строят тръбопровода на цени каквито само те си знаят какви са ... След това ни представят сметката (която ние по никакъв начин не можем да проверим или оспорим) и вместо да ни плащат транзитни такси си ги приспадат ... И, евентуално след 50 год. може би щеше изплатим тръбата.

    Коментиран от #182

  • 88 САЩ, враг №1 на България

    72 11 Отговор

    До коментар #82 от "СИБИРСКИ КИТАЕЦ":

    Първото американско правителство което разруши България, бе на И.Костов, което имаше мнозинство в парламента. Запитай се, защо не извършиха лустрация и по чие американско нареждане??

    Коментиран от #279

  • 89 Урко

    55 8 Отговор
    И по какъв повод точно днес сте решили да направите продуктово позициониране на г-жа Мустафа?
  • 90 ЕвроБългарин

    16 62 Отговор
    да, Тя е Пример за възможностите които дава демокрацията в САЩ, а къде е мутрофанова, нагла кагебейка, заплашваща България , който е умен и интелигентен ще види разликите !!!!!!

    Коментиран от #93

  • 91 сащКО

    65 9 Отговор
    "позитивното - фактът, че България изгражда на територията си бойна група на НАТО". Кое му е позитивното на това, драга ми кюрдичанка с американски паспорт от ИРАК? Ами нали в Икак имаше американски бойни групи на США и на НАТО , какво стана с Ирак сега?
  • 92 РусоРобе

    14 47 Отговор

    До коментар #85 от "българина":

    май си евразиец, не българин
  • 93 българоамериканец

    60 12 Отговор

    До коментар #90 от "ЕвроБългарин":

    Демокрацията в США я има само по телевизията та дори и там е ограничена , какви ги бълнуваш?

    Коментиран от #97

  • 94 РусоФоба

    14 54 Отговор

    До коментар #7 от "Факти":

    ти се махай при путлер в царството на злото

    Коментиран от #174

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Ася

    68 10 Отговор
    С помощта на продажници политици и американските нашественици сме на това жалко положение! Лишиха ни от газ , ток ,за разлика от деменцията ние знаем кой и кога ни ни унищожи! Донесоха ни болести неизлечими!

    Коментиран от #102

  • 97 тъй тъй де

    27 7 Отговор

    До коментар #93 от "българоамериканец":

    Състои се единствено в правото на ползване на бутоните ON / OFF и тази свобода , което за сега все още не е отнето.
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Tърновец

    44 7 Отговор
    В годините на развала на Британската Империя Турция беше основен съюзник на Израел и световните нефтени монополи за Близкия Изток; след скарването между Израел и Турция по повод Палестина Кюрдите станаха основен Израелски съюзник и буфер между Иран и Израел а Херо е пратена от Вики Нюланд и Хилари Клинтън да подчини България и нейна първа работа е да изгони Руснаците
  • 100 Нед

    57 10 Отговор
    Ако не бяхме слушали вас ,крадливите американци нямаше да сме на този хал!Лъжливото Киро зашо не казва за колко е купил газа?Киро,май не искаш да разбереш,че не парламента решава своеволно стратегическите въпроси за страната,а суверена-НАРОДА,който ви е сложил там и който скоро ще ви изрине от там!!!Но гледайте да не я докарате и до съдебна отговорност пред този народ...!
  • 101 Z-Ентропа -2009

    64 8 Отговор
    Прегрътката на Бойко)
    А нали две години ни затворихте с т.н ПАНДЕМИЯ госпоДжа ? Видяхме какви сте ги дробили в лабораториите в Украйна, Грузия .
    Каква я мислихте , а тя каква стана. Нещо се дъните постоянно. Но изпреварихте преварихте с пандемията.
    Откакто си бутнахте кулите и решихте да се борите срещу терористите, които сами си произведохте, обърнахте света с хастара нагоре.
    То не беше Либия, Сирия, Афганистан , а и сега наляхте огън в Украйна.
    Е!? Няма по "мъдра и миробюбива" държава на 200 години от сащ!
    Всеки ден Хелоуин!
  • 102 😂......

    11 26 Отговор

    До коментар #96 от "Ася":

    Болести неизлечими ли ??? 😂...ти да не си хванала три..пе.р от американците??😂
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 у ирак фередже у сащ памперс

    49 10 Отговор
    Тая дали пък не е толкова горда , че представя Бай Дън деменцията , определено си е за гордост.
  • 105 Искра

    55 11 Отговор
    Тази мърша защо изобщо се обажда? Сякаш ние не знаем защо сме така, благодарение на нея Дементния и Киро тъпото.
  • 106 Дфф

    16 50 Отговор
    А Митромутрова не става за лелка в детската година през златните 60 - те год за комунизма.
  • 107 абг

    55 10 Отговор
    Също, ако не бяхте заповядали на кирчо и кокорчо да спрат газа, пак нямаше да сме в това положение.
  • 108 абв

    49 9 Отговор
    ти си про клятие за България !!!
  • 109 Абе

    27 7 Отговор

    До коментар #38 от "А. Н. А. Т. Е. М. А":

    И аз ще мина през екзорсист. Видях Лукавия по-горе.
  • 110 Ганчо

    17 26 Отговор
    Никой не ни е виновен, такъв ни е манталитета, толкова капацитета. Винаги търсим оправдание някой друг да ни е виновен...
  • 111 пацо

    13 23 Отговор
    толупа бързаше заедно с джуджу да окраде 3 милиарда.
    връзката с гърция се финансира от ес и там нямаше как да открадне
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Някоя си

    46 7 Отговор
    "Херо Мустафа: България нямаше да бъде в сегашното положение, ако..."
    Ако я нямаше нея и страната и не всяваше раздори и не създаваше конфликти по целия свят.....
  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Само как гледа . . .

    36 7 Отговор
    Като същество от ада . . .
  • 118 Херо Мусака обвинява Боко ли?

    21 7 Отговор
    .........
  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    21 19 Отговор
    Девет езика??????В момента в света няма толкова езици на които да се говори.Имате Английски и Кирилица,френски,немски,испански -португалски.Арабски,иврит и Китайски.Колко станаха???не ви ли омръзна да правите от Муаа,слон???

    Коментиран от #123, #131, #240

  • 122 Ако не бяхте наложили на България

    45 8 Отговор
    Този начин на Плащане на газа, щяхме да заобиколим Санкциите, както много други Европейци!? Но вие по лесно на такива като нас, аутсайдери да ударите шамара, защото знаете, че ще си подложи нашия и другата буза!?
  • 123 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    15 10 Отговор

    До коментар #121 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Извинявам се...Забравих Турски,а трябва да се изучава..........
  • 124 Сандо

    40 10 Отговор
    Много неща нямаше да са така,ако предателите-глупаци Горбачов и Елцин,вместо да реформират и модернизират соц. страните и комунистическата идеология,не ни бяха подарили на Хищния и Безмилостен Запад.
  • 125 Аслан

    11 21 Отговор
    Ваше превасходителство трябва да организирате курсове по правене на политика вътрешна и външна. Ще е от голяма полза да по научат нещо.
  • 126 Васил

    11 36 Отговор
    Не искам да съм Рашистка губерния какъв ни е клепира от Путлер ни газа им е евтин нито петрола.
  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Дедо Стоян

    51 7 Отговор
    Г-жо Мустафа, с тази типично американска фамилия, айде ако обичате да не бъдете така двулична, защото при Лора Крумова казахте няколко пъти, че не можете да коментирате държавните въпроси засягащи България, а сега коментирате и давате акъл.
    Вие сте американски посланик и си гледайте посолството и подопечните, които работят в него и много моля да не се месите във вътрешнополитическите и външнополитическите въпроси на България.
    Също така започнете да плащате наем за 4-рите американски бази, които имате на територията на България.
  • 130 Реалист

    33 12 Отговор

    До коментар #1 от "факт":

    Американска маша с кюрдска жилкъ:)
  • 131 Плитък ум

    20 4 Отговор

    До коментар #121 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Боже, боже... В света всяка информация е на един клик разстояние, а ти смяташ, че в света няма 9 езика!
    Само около нас - Български, гръцки, турски, румънски, сръбски, албански, хърватски, словенски, унгарски, чешки...
    Езиците в света са много повече, отколкото знаеш, като само индоевропейските езици (в миналото наричани още индогермански) са езиково семейство, обхващащо около 443 езика.
    Учете и после пишете за да не се излагате.
  • 132 СВОБОДА ЗА БГ

    36 12 Отговор
    АКО БЪЛГАРИЯ НЕ СЕ БЕШЕ ХВАНАЛА С КРАДЛИВИТЕ АМЕРИКАНЦИ СЪС СИГУРНОСТ НЯМАШЕ ДА Е В ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ А В МНОГО ПО ДОБРО!

    Коментиран от #157

  • 133 УУУУУУУУУУУУУ

    28 7 Отговор
    Пред Десито, кавалдийката, всичко може да се каже. Нагласено и преговорено. Кирчо вече е пред изгонване и са притеснени.
  • 134 Работещ студент

    35 7 Отговор
    Работила на три места и и оставало време да учи?! Ако, някой знае как става тоя номер, моля да сподели!

    Коментиран от #185, #275

  • 135 124

    27 6 Отговор
    Изглежда са и били малко тежките дни на нищета и война след като се е довлякла да разпространява простотиите си. Да се върне отново в нищетата за да с припомни какво е.
  • 136 Само с пипане

    9 3 Отговор

    До коментар #11 от "Извинявам се само питам!!":

    Може да се отговори на твоето питане.
  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Нямаше

    11 5 Отговор
    Ако си беше платила на Газпромбанк като глупавите западняци.
  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 Всички рубли и копейки на наша територия

    14 30 Отговор
    Всички рубли и копейки на наша територия да препишат по минимум сто пъти на ръка въпросите към Херо Мустафа по-горе и нейните мъдри отговори. По сто и един пъти за по-сигурно. Мигар се появи после някаква читава българофилска мисъл в чугунената им глава.
  • 144 Сух

    36 10 Отговор

    До коментар #44 от "Хайл":

    Хахаха, днес ме отблокираха еничарите. Миналата седмица пак за 1 ден ме пуснаха. Заглушават гласът на народа! Вън всички американски шпиони от България! Народен съд за предателите!!!
  • 145 Сух

    15 5 Отговор

    До коментар #46 от "Най мразения човек в България":

    Кирчо и Кокорчо вдигнаха летвата..
  • 146 Асен

    37 10 Отговор
    Провокация ли е срещу Християнска България да сложиш Ислямист за посланник?

    Коментиран от #154

  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 Мушенници

    26 8 Отговор

    До коментар #14 от "Димов":

    Американци тая само лопа и действия никакви ако зависи от мен щях да я изгоня с полет през Украйна те са си лика прилика едно към едно обърках света и само лопат без никакво покритие ни самолети ни газ само дрнканици и визити на мушенници тука и тях да храним
  • 149 6060

    28 4 Отговор
    В Ирак дали я харесват?
  • 150 анти

    34 6 Отговор
    Американски посланник - МЮСЮЛМАНКА ! Какви интереси ще преследва - естествено АНТИБЪЛГАРСКИ и АНТИХРИСТИАНСКИ !
  • 151 Мадам Мустафа

    18 5 Отговор
    С тая невероятна квалификация и уникални способности няма ли да осъзнае че такива племе като българите изобщо не са достойни за оказаната им чест и да ходи да си върти бардак някъде другаде по света????
  • 152 Бай Онзи

    9 2 Отговор
    Само Хебър , херо !!!
  • 153 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 154 Офчар

    15 5 Отговор

    До коментар #146 от "Асен":

    Кой знае ква е те лъжат тез Американци си горно им е друго името и така да се създава смут то край тях е така все нещо има нередно и лъжливо нашия вожд да нее по убав
  • 155 Опааааа

    19 6 Отговор
    Тая пак се обажда дето не и мястото
  • 156 Пепи

    7 13 Отговор
    А на нашия език Херо значи щастие.
  • 157 ГанюСелски

    5 8 Отговор

    До коментар #132 от "СВОБОДА ЗА БГ":

    хахахаха, издои ли кравата селски, аре наскуби чесъна и сипи по една джиброва

    Коментиран от #163

  • 158 Джордже Балашевич

    35 5 Отговор
    Където се появи този колонизатор, след него остава разруха! Няма държава, която е колония на САЩ, да се развива и просперира. От 90те години, откакто България е под влиянието на САЩ, всичко в нашата държава деградира и се руши!
  • 159 12121212

    7 0 Отговор

    До коментар #31 от "101010":

    Много хубаво направи.
  • 160 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 161 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 162 Това е голема грешка на нато

    17 6 Отговор
    Да мисли че бг е приятел и съюзник бг е просто един хитрец дето иска да се възползва от всяка ситуация за да граби пари...бг политици не верват у нищо освен у грабежа и парите
  • 163 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 164 радой

    23 4 Отговор
    Върви там от където си излязла умирисан мустак.Кюрд ли си,или от идил мис киньооо?
  • 165 1520

    23 3 Отговор
    това на снимката от кой пол е
  • 166 Чупи

    19 2 Отговор
    Ако не се месеше постоянно във вътрешните работи на България, Тя наистина нямаше да бъде така!!!
  • 167 Ту-144

    21 2 Отговор
    Нямаше, да бъде в сегашното положение, ако слушаше Русия, а не САЩ!?
  • 168 Косача

    21 3 Отговор
    А бе, хора, това са девет езика! Доколко ги знае, как ги говори, или само разбира някои от тях? Еийй, не сме мръднали за 30 години в превъзнасянето на един, или друг окупатор!!!

    Коментиран от #237

  • 169 ха ха

    21 2 Отговор
    живота в бг през погледа на дипломата няма нищо общо с живота в бг през погледа на българите , насадихте ни алчни мутри за владетели и сега ни убеждавате че е от човеколюбие ? е на очите ли да си вярвам или на приказките на дипломата ?
  • 170 Бай Благой

    17 3 Отговор
    След като България е лоялен партньор защо бавите самолетите. (които вероятно няма да бъдат доставени)?
    Защо имате повече НАТО-ски учения с Украйна на територията на Украйна а не в България?
    Защо Украйна има повече американски оръжия от колкото България?
  • 171 Ръката на Кремъл

    25 3 Отговор
    България нямаше да е в сегашното си положение, ако не беше колония на САЩ. Когато предателят Горбачов пукне, ще дам банкет.

    Коментиран от #180

  • 172 Славчо

    21 3 Отговор

    До коментар #13 от "Гого":

    И си много прав Марш от България САЩ объркахте държавата ни
  • 173 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 174 Гадняра

    11 3 Отговор

    До коментар #94 от "РусоФоба":

    Днес си русофоб..... Дай си името и фото то да те видя след две години-яростен русофил...,..
    Като вчерашните Азов-ци и днешни пленници........ :D....
  • 175 Ако, ако,.... ама то мирише

    20 1 Отговор
    Ако Борисов беше останал на власт газовата връзка с Гърция щеше да е готова декември 2021! Обаче вие госпожо,ни докарахте тия НЕВНЯТНИ Киро и Кокорчо и всички виждаме резултата.Така че, вземайте си харвардските недорасляци и със самолет до Скопие и оттам, където ви видят очите!😂😂😂😂
  • 176 Славчо

    26 2 Отговор
    Вън от България вие сте самото зло вие от САЩ с базите си вън от България
  • 177 НИК

    17 4 Отговор
    " Ако преди една година България беше завършила газовата връзка с Гърция, то нямаше да бъде в сегашното положение".
    Абе Херо, ако вместо да му позволяваше на БОКО да те гушка покрай изкопите, където те водеше, като панайрджийска мечка, му беше скръцнала със зъби и му беше казала да построи връзката с Гърция сега нямаше да ни обясняваш, като на туземци, какво е трябвало да стане преди година. Защо му позволяваше да те награбя и да се хилиша, като зелка, а не му дадохте инструкции. Май само теб те е минал с 200.
  • 178 АзАз

    25 2 Отговор
    Нямаше да бъдем в това положение, ако политиците ни не ви слугуваха...
  • 179 Анонимен

    27 2 Отговор
    Тая купена от ЦРУ българска журналистка как смее изобщо да пише статия за американка в България. Не искаме в родината американци, нито техните бази и оръжия.
    Вън от България и вървете по дяволите!!!
  • 180 Анонимен

    11 1 Отговор

    До коментар #171 от "Ръката на Кремъл":

    Браво, вие сте истински българин! Ще се присъединим към вас!
  • 181 Милен

    23 2 Отговор
    Каква нагла и противна смарангесница.
  • 182 Тъп

    16 2 Отговор

    До коментар #87 от "Калмук":

    Нищо вярно.Тръбата е собственост на Газпром,и ние получаваме само транзит и газ.Въобще пей сърце,ама диверсификация,та и евтин газ от Азербайджан,т.е.пак руски, и най вече демократичен ,това е причината.
  • 183 Иван

    3 24 Отговор
    Браво Херо Мустафа 👏👏👏👏🇺🇲👏👏👏🇺🇲👏👏
  • 184 Българин

    3 29 Отговор
    Ако не беше Америка България щеше да е 16та република на русия благодарение на Америка сме спасени от путлера

    Коментиран от #209, #220, #238

  • 185 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 186 свинарите

    3 5 Отговор
    да ревът!
  • 187 Лъжлив Съби

    5 12 Отговор
    Дааа! Напълно Сте права Ваше превъзходителство!
    До преди една година, кое правителство беше на власт в България???
    Вместо да се прегръщате, да бяхте "притиснали" Вашият "приятел" Борисов да завърши газовата връзка с Гърция! А той какво направи? Завърши с Наши, български пари, газовата връзка на Путин със Сърбия!
  • 188 000

    25 2 Отговор
    Увъртане, лицемерие, алчност и краварски тарикатлъци.Това е то СВЕТОВНИЯ ПАРАЗИТ- САЩ.
  • 189 Равнопоставеност

    26 2 Отговор
    Всъщност България нямаше да е на това положение ако си подбираше съюзниците не според интересите на корумпирани чиновници криещи се зад полиция и решетки от народа, който уж ги е избрал! Само да припомня, че в Русия бензина е по 60 ст. при близкия им съюзник Казахстан също е там някъде и когато бяхме с тях изтребителите ни идваха навреме и не струваха, като, че са от злато! То те ни дадоха навремето и ракети, а сегашните ни "съюзници" ни накараха да ги нарежем! Ако някой иска Руските природни богатства и територия да си води войната без да ни намесва и ако може да не дава акъл, а да плати за причинените щети на нашата икономика!

    Коментиран от #194

  • 190 Победа

    23 3 Отговор
    Иди си сама! Всичките ти 9 езика са на омразата.
    Не си ни нужна! Какво добро направи?
    Откъдето мине фащ - трева не никне, само гробове

    Коментиран от #193

  • 191 Справедлив

    23 4 Отговор
    И сто езика да говори все ще е същата продажница, щом е загърбила Родината си и е избягала в С А Щ. От такива хора не можеш да очакваш нещо добро. Те са послушни и служат на господарите си.

    Коментиран от #192

  • 192 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 193 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 194 Запознат

    3 17 Отговор

    До коментар #189 от "Равнопоставеност":

    Пенсия в България 350 лв , пенсия при мужиците 120лв . Това ще бъде ако бяхме заедно с Алкохолия !
  • 195 Джеронимо

    21 2 Отговор
    Янки вие сеете само разруха на всякъде по света заради вашето благополучие не се правете , че сте много загрижени за когото и да е. Нямате някаква ценностна система и всичко е едно голямо лицемерие и подлост. Не забравяйте че животът е кратък и всички сме смъртни.
  • 196 Анонимен

    17 1 Отговор
    Опа, лъскат имиджа на Херо, аз пък четох че в сащ не са доволни от нея и скоро ще я отзоват, ще я сложат в офис без прозорци до края на кариерата и?
  • 197 Масква потъна

    3 16 Отговор
    Разпутините комундета газ пикаят от завист

    Коментиран от #203

  • 198 Анонимен

    17 1 Отговор
    Някъде четох че сащ първо въоръжили кюрдите в Северна Сирия да се бият на тяхна страна срещу ИДИЛ, после ги оставили на милостта на султана на Турция, Херо кво ще каже по въпроса, нали била от кюрдско семейство?
  • 199 Бай Коко

    17 0 Отговор
    Отиди при Ердоган и на него ръси мозък да те видим колко ти стиска.
  • 200 Аз Негодника

    14 1 Отговор
    ХЕГЕМОНА...СТИГНА ДА СЕ ЗАНИМАВА С НАЙ БЕДНАТА СТРАНА В ЕС...НАЧАЛОТО НА ЕДИН БЕЗСЛАВЕН КРАЙ. ЧАКАМЕ С НЕТЪРПЕНИЕ ИЗБОРИТЕ ПРЕЗ СЕПТЕМВРИ В САЩ ЗА НОВИЯ СЕНАТ....ОЧЕРТАВА СЕ СПЯЩИЯ ПРЕЗИДЕНТ ДА ДОИЗКАРА МАНДАТА СИ.В ИЗЦЯЛО РЕПУБЛИКАНСКИ СЕНАТА...А ТОВА ЗНАЧИ...ЧЕ НЯМА ДА ИМА ВЛАСТ...ДА НЕ ГОВОРИМ ЧЕ ДЕМОКРАТИСКАТА ПАРТИЯ...В СЛЕДВАЩИТЕ 15Г. НЯМА И ДА ПОМИРИШЕ ВЛАСТ...
  • 201 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 202 все пак каква беше нейната роля

    11 1 Отговор
    Доколкото зная тръбата на интерконектора е положена при правителството на Бойко. Не е поставена от страна на Гърция. Херо вместо да съдейства за изграждането на гръцката тръба започна да подкрепя протестите и президента който се вживяваше като Че Гевара.
  • 203 А бъркаш

    9 1 Отговор

    До коментар #197 от "Масква потъна":

    Нафта пикаем а ти нямаш и какво да пикаеш
  • 204 Херо Мустак

    17 1 Отговор
    Споко пипъл! Скоро Бай Дън ще ви угости с цял кораб пръднян бутан - от личните запаси! И така до окончателното обезлюдяване на територията, че почват редовните полети за нейното заселване с ...подходящ електорат
  • 205 Кмета

    10 2 Отговор
    Права е г-жа Мустафа за диверсификацията,но уви Баце тъпото 12г.управлява и една тръба не можа да сложи,но пръсна 3млрд.за несъществуващ газ и 2.5млрд за изтребители които няма да дойдат.И това са пари на българския данъкоплатец.Всеки сам да си направи извода кой е национален предател.
  • 206 Ало

    8 1 Отговор

    До коментар #23 от "нннн":

    Що не прескочиш до Сърбия да видиш цените на горивата по бензиностанциите пък тогава да разсъждаваш а?
  • 207 Сорос

    16 1 Отговор
    Е това е истинският премиер на България,Киро е просто за парлама.
  • 208 Уса

    12 1 Отговор
    "Ваше превъзходителство"...Егати и натегациите и подлизурщината!Кой говори така в Америка,че си позволявате да се газите по тоя начин?Никой в САЩ не използва такива думи,като обръщение дори към президента.А въпросната госпожа можеше да ви поправи да бъдете малко по-разкрепостени,за да стане истинско интервю.Привет от САЩ....продажници
  • 209 Да те питам

    11 1 Отговор

    До коментар #184 от "Българин":

    Ристьо ти ли си бе?Не,не е той,май е Иво Мирчев с високото чело.
  • 210 Уса

    17 1 Отговор
    Тази война се подклажда от 2008ма година а е замислена от много по-рано.България има достатъчно газови връзки конектори и конекторчета и не е нужно да се съобразява с никого,защото никой не се съобразява с България най-бедната държава в ЕС с най-продажните политици и най-много газови връзки а търси газ през двет планини в десетата.Откачена работа.Знам,че сащ ни имат само за буфер срещу Русия а ние никога не сме били част от СССР и никога не сме го искали.САЩ нито ни предупреждават,нито ни обезпечават за своите неразумни действия нито някога ще видите сащ без визи,това си го избиите от главите,че някога ще пътувате безвизово до сащ и да се порадвате на черните със смъкнатите гащи,които обичате да имитирате
  • 211 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 212 Махай се от България

    17 2 Отговор
    България нямаше да е в това унизително положение, ако нямаше нищо общо с вас-Империята на злото САЩ.
  • 213 Губернатора

    10 1 Отговор
    Това Тя ли е?
  • 214 Лидерски опит

    13 1 Отговор
    Като чуя лидерски опит означава че не е работила а е била шефче някакво си
  • 215 Дивергент

    16 1 Отговор
    България нямаше да е в сегашното си положение ако имахме български управници последните 33 години.
  • 216 Чочко от комедията на Зелчо

    14 1 Отговор
    Много ЖАЛКО ЧЕ ТАЗИ ЕМИГРАНКА КОЯТО ОБСЛУЖВА ИНТЕРЕСИТЕ НА USA е.забравила своят произход А НАШИЯ КАНАДСКИ (ПРЕДАТЕЛ) ГРАЖДАНИН ЩЕ НИ ДОВЪРШИ ПОД НЕЙНИТЕ СЪВЕТИ Само фрази празни обещания приказки и накрая ще изкара нашия народ глупав.Всички знаем как се въвежда американската демокрация и кой подслажда войната в Украйна.Моля тези 40 милярди да ни ги дадете на българските граждани,за да видим колко много се грижите за нас ЧАКАМ ТАЗИ НОВИНА гос.посланик на USA у нас чакам да покажете ( любовта към нас).истинските намерения как ще ни унищожите с вашите идеи.
  • 217 България

    11 1 Отговор
    На всяка манджа меродия
    Това ще ми е интересно как
    Ще го тълкувате .вие ще разпа
    лите трета световна воина на там вървят политиката на баидан
  • 218 България

    9 1 Отговор
    На всяка манджа меродия
    Това ще ми е интересно как
    Ще го тълкувате .вие ще разпа
    лите трета световна воина на там вървят политиката на баидан
  • 219 Георгиева

    14 1 Отговор
    Е що не я завършиха и преди 3 месеца?!А защо Америка не произведе предплатените самолети ?
  • 220 Дивергент

    20 4 Отговор

    До коментар #184 от "Българин":

    А сега доволен ли си от американското "присъствие"? По-добре съветска република от колкото американска колония. Когато бяхме под "съветска окупация", България беше в челните места във всичко. Сега когато имаме "американска свобода", сме на дъното. Мое мнение, а ти как мислиш?
  • 221 България

    12 1 Отговор
    На всяка манджа меродия
    Това ще ми е интересно как
    Ще го тълкувате .вие ще разпа
    лите трета световна воина на там вървят политиката на баидан
  • 222 Дивергент

    16 1 Отговор
    А това не е ли намеса във вътрешнополетическата риторика? Или за едни може за други не?
  • 223 Ауу

    10 1 Отговор
    Тази жена се е взела много на сериозно,но нормално щом нашите” умници”са и позволили това.
  • 224 Кирчо Мустафов

    7 1 Отговор
    Скоро ще ни гонят с павета
  • 225 Денев

    4 8 Отговор
    Мили писачи и коментатори, знаете ли
    какво искате и изобщо наясно ли сте със себе си, не не сте, некадърни и неспособни,доказали сте го това във времето и при социализма и при демокрацията, ще бъдете зависими
    ту от този, ту от онзи, това ви е съдбата и
    не търсете виновни нито в Русия, нито в
    Европейски съюз или Америка, просто
    сте неспасими.....
  • 226 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 227 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 228 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 229 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 230 Русофил

    12 1 Отговор
    Тази кукмявка кога ще престане да ни дава акъл и да ни се подиграва.
  • 231 Валентин Каменов

    9 1 Отговор
    Госпожата с чисто американското име да си взема Кирчо от Дупница и ход към Америка! Само да не сбъркат двете ,че нашто е доста глупаво!
  • 232 Драк

    13 3 Отговор
    България щеше да е много по напред и народа щеше да живее на по висок стандарт ,ако не изпълняваха политиците заповедите о сащ
  • 233 Коко

    13 1 Отговор
    Ако България си беше поръчала самолети от луната сега щяха да са тук вие и вашата държава са световни агресори и тумори за целия свят трябва да се срамувате от измислената ви държавица
  • 234 Лукреция

    6 0 Отговор
    Барба Ганьос е бардак но не е най- долния. Има и по- долни мерзавци и от него.
  • 235 ФИЛИП ЕЙДЖИ

    8 1 Отговор
    и без сащ задължително!
  • 236 Тез пък

    9 0 Отговор
    Що ръсите глупости тръбата ако не беше Киро п щеше да е Готова преди година нали той като министър на икономиката спря строежа, а няколко месеца това го видях с очите си хората да е си бяха прибрали техниката щото и спряха парите тъй че този път не е виновен боко а що Е отнася за другата тръба тя е наша и само печалба имаме от нея освен ако ония евро пизарушки не спрат и нея.
  • 237 Прав си

    5 1 Отговор

    До коментар #168 от "Косача":

    Най- добре владее българският: "Банитса,мартенишка...".
  • 238 Циганин

    6 1 Отговор

    До коментар #184 от "Българин":

    Пак ли ти бе
  • 239 Мустафата

    7 1 Отговор
    Мустафата, кога започна да разбира от пренос на газ?
  • 240 Само питам

    7 1 Отговор

    До коментар #121 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Кирилицата вече език ли е? Сигурно е македонски диалект някакъв.
  • 241 Наблюдател

    9 1 Отговор
    БГ нямаше да бъде в това положение ако си беше платила както всички останали европейски държави в газприм но ние се правим на тарикати за да може да угодим на някого или да видим какво ше стане за да знаят другите дали може да направят като нас или както сега да платят както се изисква но ние бяхме опитни захчета какво ще се сличи ако не платим и се видя какво стана за това останалите 20-25 ще плащат като араби
  • 242 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 243 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 244 Венци

    5 2 Отговор

    До коментар #4 от "Тома":

    Не ми я обиждай, много яко и страстно милфче. И аз като Орлин Павлов бих я резнал.
  • 245 Време е да

    10 1 Отговор
    Да се затворят устата на Хахо Мустакова в най добрия случай да бъде отзовавана от България защото е много нагла.
  • 246 ссср

    6 1 Отговор
    тай мие толкова симпатична колко митрованова време и тя да си върви
  • 247 Надежда

    10 2 Отговор
    Крайно време да се ходи.
  • 248 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 249 Ха ха

    9 2 Отговор
    Колкото по слушаме сащ и нато и еврогейте толкова по хубаво ни става .и цени и горива всичко е ок
  • 250 Полиглот

    11 2 Отговор
    Стига чужди съвети и мнения. И да говори български пак няма да стане българка.
    И аз говоря шест езика но не давам съвети.
  • 251 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 252 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 253 Възмутен

    10 2 Отговор
    Херо Мустафа да престане да се меси на България. Ако не е разбрала ние все още сме суверенна държава ,а не щат на Америка.0

    Коментиран от #265

  • 254 Джон Смитт

    4 2 Отговор
    Тоеа е примет зс най груното магло и незпрежедентно вюещстелство във еъншната и вътрешната политика на Бг ,командване на премиера и президента след тяхното монтиране на власт и дикъат на отношенията ни с други дърбави в разрез с историческата същност и генетичност на България ! Възмутително нахално безочливи безпардонно
  • 255 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 256 Да си оди в нейния щат

    7 2 Отговор
    Щата със змиите и гущерите!
  • 257 Яяяяяяяя

    4 2 Отговор
    Е тва е на простокиро шефката.
  • 258 Яяяяяяяя

    5 2 Отговор
    Е тва е на простокиро шефката.
  • 259 Ли Си Цин

    8 5 Отговор
    Преди малко четох че немците и италианците чинно ще си плащат в рубли
    Демек какво излиза
    Ние сме опитни зайчета
    То газова връзка с Гърция хубаво ама нали по нея трябва газ да тече
    Щели да ни докарат газ от Америка
    Това са арабите дето кладенците са на шейховете дето управляват държавата
    Нали трябва тоя газ да го достави някоя фирма
    Колкото и да ривих не намерих никаква информация че американското правителство добива газ
    То и тука май ще стане като с един на времето дето викаше да му поверваме
    Имал брадчеди познавал шейхове
  • 260 Димитрова

    9 2 Отговор
    Херо , не ни заблуждавай. Работиш за рептилскя клан. Името и всичко останало в тебе е такова.
  • 261 Глас народен

    3 1 Отговор
    А защо не е завършен колектора при Гърция? Не трябва ли да бъде потърсена съдебна отговорност от тези, които не са направили това, а са похарчили държавните пари?
  • 262 Анджело

    4 2 Отговор
    Защо не се е върнало семейството в Ирак. Американците атакуваха Ирак и сега е демократична американска провинция. Може би след България може да бъде плезна в Ирак жената
  • 263 Йеронимус БОШ

    2 5 Отговор
    Да го беше казала на Бойко ! Вместо това те се остави той да я мачка , прегръща и мляска , та даже и се снимаше с него със стресната физиотномия ! Така става като се поддадеш на грандоманията на простака от Банкя !
  • 264 хаджи @боригенов

    15 2 Отговор
    "България нямаше да бъде в сегашното положение, ако..." ако след 1991 , тримата американски сенатора просто си бяха останали в САЩ ако ви нямаше вас на Козяк и не на последно място ако народа не беше толкова прост и алчен .
  • 265 нищо лично

    4 1 Отговор

    До коментар #253 от "Възмутен":

    От къде разбра че сте суверенна държава ? Кое ти подсказа ,че не мога да сетя ?Аз лично не ти вярвам макар ,че и на мен ми се иска желаното да го представя за действително .
  • 266 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 267 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 268 Тони

    4 1 Отговор
    Да поканим Мустафата,за премиер.Кирчо да направим герой,а Боко да анатемосване.Забравяме всичко,и пляскаме с ръце.
  • 269 Танас

    6 2 Отговор
    Кюрд владее България!
  • 270 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 271 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 272 2326

    5 1 Отговор
    Няма нужда от задокрански констатация, защото заради техните съвети и нашите послушковци, работещи за техните интереси сме в това окаяно състояние. 85
  • 273 Дидо

    10 1 Отговор
    Докога тази измислена особа с турско име и по народност мръсна и.слямка ще се меси в България, жалко че с подкупи и заплахи тя командва, аз бих посъветвал всички в парламента да си върнат заплатите след като тя решава всичко в бг
  • 274 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 275 гост

    3 0 Отговор

    До коментар #134 от "Работещ студент":

    И сега работят така- на три места по два часа.... имам позната студентка
  • 276 г-н

    6 2 Отговор
    Да нямаше да бъдем ако не бяха ни освободили руснаците защото англичанина синклер и германеца приеменувал се в митхад паша са били за робството ни
  • 277 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 278 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 279 Луди всякакви

    3 3 Отговор

    До коментар #88 от "САЩ, враг №1 на България":

    Сериозно ли твърдиш, че американците, а не тукашните комундели и ченгета осуетиха лустрацията? А в Германия, Полша и Прибалтика я благословиха?
  • 280 Нетърпимо

    6 0 Отговор
    Ако се махнеш от Бг ще е най-добре за нас
  • 281 нещо ни манипулират

    1 0 Отговор
    Тръбата за интерконектора на БГ територия е готова отдавна. Гърците се уфлянкват защото Бойко спря проекта Бургас - Александропулос. А вероятно и окуражени от Русия. Все пак Мегали идеа не включва България и ние сме като трън в петата на империята. Но възниква въпроса: А защо въпросната дипломатка не окуражи протестите в Гърция, а го направи в България. На кого служи тази госпожа?
  • 282 бягай бе

    3 0 Отговор
    гледай си мусаката,че загоря....
  • 283 Стрелата

    3 0 Отговор
    Ала бала разтягане на Локуми..
  • 284 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове