Last news in Fakti

23 Май, 2022 21:40 1 533 35

Петков: За България и РСМ е важен конструктивният диалог и да не се поддаваме на провокации

  • рсм-
  • кирил петков-
  • диалог

Премиерът Кирил Петков посочи още желанието на правителството да има широк консенсус относно Република Северна Македoния и изтъкна, че се надява да бъде свикан КСНС

Петков: За България и РСМ е важен конструктивният диалог и да не се поддаваме на провокации - 1
Снимка: МС

Най-важното за правителството на България и за правителството на Република Северна Македония в този момент е да имаме конструктивен диалог, чрез който ще можем да продължим в посоката на добросъседство, която и двете страни искат. Не трябва да допускаме провокации да задават дневния ред на двустранните ни отношения. Това заяви министър-председателят Кирил Петков след срещата си в Рим с премиера на Република Северна Македония Димитър Ковачевски. В разговора участваха още външните министри на двете държави Теодора Генчовска и Буяр Османи.

Не сме се обвързвали с никакви срокове, обещахме си конструктивният тон да бъде запазен, отбеляза премиерът Петков и категорично опроверга всякакви слухове за еднолични или едностранни решения, почиващи на невярна информация. Българският министър-председател посочи, че пред своя колега от Република Северна Македония също е подчертал, че у нас последният мандат за каквото и да било решение по темата е на Народното събрание.

Премиерът Кирил Петков посочи още желанието на правителството да има широк консенсус относно Република Северна Македoния и изтъкна, че се надява да бъде свикан КСНС. Министър-председателят изрази готовност да разговаря с президента Румен Радев и добави, че свикването на КСНС е добра следваща стъпка, на която ще може да бъде обсъдено постигнатото за изминалите шест месеца.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 26 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕдинОтМногото

    43 4 Отговор
    За България е много ама много важно да се липсате колкото е възможно най скоро!!!!!
  • 2 Здрасти кире

    36 4 Отговор
    Лека полека забравяйте долара и започвайте да мислите за рубли,че от два месеца цените са по 2-3. За същия период рублата се вдигна по три.
  • 3 Има два вида хора

    38 4 Отговор
    1. Просто уникални
    2. Уникално прости
    3. ПП са от вторите май
  • 4 Кърчо

    36 3 Отговор
    Конструктивния оставка продажнико
  • 5 расо

    37 4 Отговор
    Тези на снимката са подли и долни продажни същества.
  • 6 САНДОКАН

    26 4 Отговор
    Ей харвардче,с диалог никога нищо не се постига а само с ТОЯГА. Тиквата това поне го знаеше, а ти има още много да учиш.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Пич

    36 2 Отговор
    Аха......шушумигата иска да се скрие първо зад президента , и после зад народното събрание !!! И да вика - не съм аз , те така направиха !!!
  • 9 САТЪРА НА ХАНА

    26 3 Отговор
    КИРО ЗА ДА ПОЧНЕ РАБОТА В ТОРОНТО В МАК КЕЙН ФУУДС
    СИ Е ПРОДАЛ ДУШАТА НА
    МАКЕДОНСКИТЕ МИЛИАРДЕРИ СЕПАРАТИСТИ ОТ
    ШАЙКАТА НА ОКОЙНИЯ СТИВ СТАВРО ( МАНОЛИ СТАВРОВ ШОЛДОВ) ....БИВШ СОБСТВЕНИК НА ХОКЕЙНИЯ ТОРОНТО МЕЙПЪЛ ЛИЙВС , И БАСКЕТБОЛНИЯ КЛУБ ТОРОНТО РАПТОРА , ИМАЩ 4000 ЗАВЕДЕНИЯ ЗА ХРАНЕНЕ В КАНАДА. И ПРИТЕЖАВАЩ ЦЕЛИЯ КЕТЪРИНГ НА ЛЕТИЩЕ ПИЪРСЪН В ТОРОНТО ( най голямото канадско летище)
    ....
    ПРЕДАТЕЛСТВОТО Е МНОГО ДЪЛБОКО ПРИ КИРЯК

    Коментиран от #31

  • 10 Опонент

    27 1 Отговор
    ✔Премиерът Кирил Петков посочи още желанието на правителството ДА ИМА широк консенсус относно Република Северна Македoния и изтъкна, че се надява да бъде свикан КСНС.✔
    💲Широк консенсус има. 💲Явно се търси консенсус за НОВИ обстоятелства, които премиерът се СТРАХУВА да обяви пред обществото, криеки се зад колективния КСНС. (а някои гласуваха за ПП промяна и него). Честито и на президента. Той ни го предложи.💲
  • 11 Колибка

    23 2 Отговор
    Предполагам,Ганчовска да му е
    дръпнала шалтера на нашто
    чихуа-чихуа.А,за изминалите шест
    месеца,няма нужда да се делегирате
    при Радев .Радев,не ти е никакъв,за
    да му връчваш повиквателна.
    Ееех,,,Кире!Няма ли протоколчик
    в този мандат.Ако СМ е едно фиаско
    на Балканите,някак, да им се каже.
  • 12 Еййййй...

    22 3 Отговор
    Тоя не се отказва.Върти сучи ,и все за сваляне на ветото говори.От Борисов е много по зле .Тиквата поне имаше патриотизъм.
  • 13 Кочо

    27 1 Отговор
    Те ругаят, унижават, обиждат България, Киро нямало да се поддава на провокации! Жалък предател и американска марионетка! Какво толкова те е грижа за македонците, а за българите ти е все тая! Но между българите има бая прости хора, тези които докараха такъв жалък тип на власт!

    Коментиран от #29

  • 14 един народ

    13 0 Отговор
    Историческото примирение минава през историческо обединение. Историческото обединение минава през сваляне на политическите шайки извършвали геноцид над собствения си народ в продължение на десетилетия. И в Македония, и в България. Както и отнемане на всичките ѝм капитали придобити по незаконен и престъпен начин. И създаване на икономически и дипломатически взаимовръзки.
  • 15 Българин

    17 0 Отговор
    Най-важното е децата и от двете страни на Осогово да учат от малки творбите на Светците братя Миладинови в оригинал! Другото ще се нареди от само себе си.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Хамхум

    1 11 Отговор
    Креатурите на Путин в Президенство, НС и службите тресат ли им се мартинките.
    Щото Путин не приема обяснения и извинения на такива, дето го подвеждат, като генералите и армията му за Украйна и тези в България, които му препоръчаха да спре газа и хооп..Правителството паднало..Които са около него са по арестите, а тия в България и Европа са на друга процедура - на ГРУ.
    Последния им рубеж е РСМ.
    Колкото и да им се иска да искарат Кирил виновен, няма да стане.От ЕС ще вдигнат ветото на Путин за РСМ и ще отстранят България от процеса на преговори.
  • 18 Брендилия

    11 0 Отговор
    Какъв конструктивен диалог ? Кога видя македонски политик да клечи като теб Петков в САЩ ?
  • 19 Този Петков е кукла на конци

    19 3 Отговор
    Български вариант на зеленски, ако не се отървем бързо от него ще ни докара украинската криза в български вариант
  • 20 Вергина

    1 11 Отговор
    Да, трябва да се внимава. Комунделите няма да пуснат кокала доброволно. Правителството обаче трябва да удържи фронта.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Браво

    2 14 Отговор
    Академици, Професори, Историци, получили титлите си въз основа на руския прочит на българската история, изпаднаха в амок.Тези млади и учили в Харвард, не разбирали от история.Алооу, в Харват учат не само за миналото, но и за БЪДЕЩЕТО, за разлика от България и Вас.С поставяне на условия, натиск и арогантност, докарахте нещата до там, че Запада да чества 24.5. като СевероМакедонски, а не като Български.Чак и Папата на 24 приема РСМ, а нас на 23.Ами Путин.Каза ли ви и той кои са, откъде са Кирил и Методий.
    Никой не продума, когато неукия ни Презедент, на честване на Гоце, забърка кашите с Левски, Комунизма и Русия.

    Коментиран от #32

  • 23 Мики Маус

    17 0 Отговор
    Кой му даде цяла държава в ръцете на това леке - Киро. КОЙ ????????? Такъв некадърник и безогледен лъжец България не е имала за премиер. По- инфантилна постъпка от това да изрежеш образа на премиера на съседна държава от обща снимка, или да се изтъпанчиш да слезе пръв от самолета с моряците във Варна..., не мога да си представя за премиер. Абсолютна гавра с властта, която някой му набута в ръцете и Киро се помисли за вездесъщ самодържец, а той пък се оказа безочлив нагъл лъжец, който дори няма елементарни познания по българска граматика. Може антология да се напише с бисери те му
  • 24 Стратегия

    1 9 Отговор
    Важното е да се отхвърли пионер фашизма на Москва. От целите балкани.
  • 25 ами да

    12 1 Отговор
    Държи се с България като завод който трябва да фалира и да бъде даден за скраб . аре махайте тоя клоун.
  • 26 15% путинисти

    0 10 Отговор
    Гледам, Путин спря газа и се изметоха болшинството руски тролове.Нема рубли май.
    Сега като намалим и руските шпиони и провокатори от руското посолство на 10, още повече ще намалеят.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Брендилия

    2 2 Отговор
    При положение, че Република Македония е част от СФРЮгославия, кое наложи да се пита Гръция за името и дали е съгласна за преговори за влизане в ЕС ? Изчанчена политика. В крайна сметка срещу новото си име Република Северна Македония вече е в НАТО от м.03.2020. Сенчестите в света дето правят тая политика, няма да оставят България докато не им дадем път за членство в ЕС.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 СофБелоМорМак

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "САТЪРА НА ХАНА":

    Стрико Стасо Ставров (Бог да го прости, мой кръвен роднина) не е получил и цент от никого през живота си! Както и вуйко Ванчо Битов (Бог да го прости)! И винаги са били македонци и с девиза на В.М.Р.О. "За свободна, самостойна и обединена Македония на македонците"! За разлика от българския русенец Игнат Канев (Бог да го прощава ако трябва) е получил $350М като първи транш от парите на Партията за приране - както излезе наяве от гърба на картината на ония братята БКП-олигарси със завода за батерии!
  • 32 Аве

    8 0 Отговор

    До коментар #22 от "Браво":

    Фсезнайко този харвардски измамник закопа България
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Айде

    7 1 Отговор
    Стига бе момче, намразиха те хората за рекордно кратко време, а се мислеше за голяма работа !
  • 35 Този явно е заложил главата си

    1 0 Отговор
    срещу това България да даде зелена светлина за влизането на СМ в ЕС. Тук най- голямата провокация идва от него. След като предложението му за свикване на КСНС беше отхвърлено, сега иска да прехвърли топката към НС. Да видим докъде ще стигне инфантилната му игра с държавата България?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове