Last news in Fakti

5 Юни, 2013 09:11 1 666 3

Цветан Цветанов се отказа от имунитета

  • цветан цветанов-
  • имунитет
Цветан Цветанов се отказа от имунитета - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, срещу когото прокуратурата води разследване във връзка със скандала за незаконното подслушване, потвърди, че ще внесе искане да бъде свален имунитета му днес. „Ще го направя тази сутрин, когато изляза от студиото и вляза в парламента”, заяви пред „Здравей, България“ по Нова телевизия заместник-председателят на ГЕРБ и припомни, че е декларирал това намерение още, когато е положил клетва.

„Абсолютно спокоен съм и съм убеден, че това е част от политическата игра на Коалиция за България”, добави Цветанов. В подкрепа на думите си посочи, че в периода, за който се отнася проверката на държавното обвинение, вече не е бил министър на вътрешните работи.

„Никога не съм използвал МВР за политически цели”, увери също вторият в йерархията на бившата управляваща партия. В същото време Цветанов обвини политическите си опоненти, че са обвързани с престъпни структури и заяви, че гледа на офанзивата срещу себе си и като на „атака срещу държавността”… „За тези 4 години успяхме да направим реформи, които бяха възприети добре както от обществото, така и от Европейската комисия”.

Малко преди 9 часа Цветан Цветанов внесе в деловодството на парламента искане за сваляне на имунитета.

Внесох искането за сваляне на имунитета си, но с конкретния номер на делото, изпратено от главния прокурор. Това каза пред журналисти заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов след като внесе в деловодството на парламента декларация за отказ от депутатския си имунитет. За голямо съжаление не ми остана време да се запозная с всичко това, което е входирано, но за мен то е без значение, защото знам, че съм невинен и това са поредните внушения, които ще бъдат използвани спекулативно от политическите управляващи, каза Цветанов.

Аз знам какво съм правил, няма значение какво пише в делото. По никакъв повод не съм разпореждал, не съм си и помислял да правя незаконни подслушвания, или да карам служителите да правят действия извън закона, и извън техните професионални задължения, каза заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

„Къде са доказателствата, че са правени незаконни подслушвания? Това, което чух от медиите, от главния прокурор, той каза, че няма още доказателства за незаконни подслушвания и се чакат експертизи. Това са сериозни теми и това е сектор за сигурност”, обясни Цветанов.

По отношение на това - кой ще го защитава, Цветанов обясни: „Миналия четвъртък и петък се обаждаха колеги и приятели. Спрял съм се на един човек, но ще го видите, когато отидем в следствието”.

По думите на заместник-председателя на ПП ГЕРБ посещението му в Брюксел е минало много добре, но има голяма тревожност от Европейската народна партия за случващото се в България. „Ситуацията в България не е така добра, както се представя от управляващите, от тройната коалиция – БСП, ДПС и "Атака". В Брюксел са обезпокоени от националистите, защото са част от това правителство, защото на всички е ясно, че лидерът на "Атака" е част от това правителство, и това означава и неговата парламентарна група. Дискутирахме и внушенията, които бяха направени в деня за размисъл, които доведоха до тази сложна конфигурация. Обсъдихме и предстоящи законодателни промени в сектора сигурност, които са много обезпокоителни, за това че може да бъде нарушена ефективността на правоохранителната система, градена в последните 4 години, високо оценявана от евроатлантическите ни партньори. Също така в партньорство с ЕК, всяка една реформа правена досега, е била съгласувана и правена по доста аргументиран начин, с обществени обсъждания, експертиза, а сега са само политически решения”, обясни Цветан Цветанов.

Цветанов посочи, че дефицитът в Европейската комисия е някъде около 8 милиарда евро, а са необходими още около 3,5 милиарда от всички държави-членки на ЕС. „Ситуацията е много тежка, и всеки гледа как се харчат парите на европейския данъкоплатец. Имаме конфигурация от три политически субекта, които диаметрално се разминават в предизборните си обещания, но съставиха правителство, водени само от това да търсят реваншизъм и омраза срещу ГЕРБ, срещу над 1,1 милиона български граждани”, категоричен бе заместник-председателят на ПП ГЕРБ. За прехвърлянето на ГДБОП, Цветанов каза, че то може да застраши сигурността на страната по много начини, но ще се разбере, когато му дойде времето.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1

    0 1 Отговор
    Все пак има виновен.Ако не е Цветанов то тогава наследника му,трябва да има възмездие а пък те после да се разбират по между си.
  • 2 Симеон Тасев

    0 1 Отговор
    ЦВЕТАНКАТА СИ Е ВИНОВНА И ТОВА СИ Е АМА КАКТО И ДАЕ КАТО ГО АРЕСТУВАТ ОТ ИНТЕРПОЛ ДРУГО ЩЕ ПЕЕ
  • 3 йордан иванов

    0 0 Отговор
    Виновни са тези дето го плюят че ги е подслушвал! Сега ще са спокойни поне за кратко, че няма да бъдат подслушвани далаверите им!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове