Last news in Fakti

9 Юни, 2022 14:50 10 574 25

ИПБ благодари на Слави Трифонов за оставката на Караджов

  • ипб-
  • оттегляне-
  • караджов-
  • слави трифонов

Порочната практика да се назначават за шефове на АПИ служители на строителни фирми, които след това се връщат да работят за същите тези фирми, продължи и при г-н Караджов, пишат от ИПБ

ИПБ благодари на Слави Трифонов за оставката на Караджов  - 1

Институтът за пътна безопасност (ИПБ) благодари на г-н Станислав Трифонов, че оттегли министър Караджов и по този начин даде възможност да започнат реални реформи при възлагането, строежа и контрола на пътищата в България. На 18.04.2022 г. експертите на Института се обърнаха с отворено писмо към представляващия "Има такъв народ" да освободи г-н Караджов, защото с всичките си свои действия той легитимира порочните практики от предишни управления. Доказателство за това са:

Бяха извършени плащания по инхаус договори от страна на МРРБ само няколко дни преди Нова година;

Не бяха извършени структурни и кадрови промени в Агенция „Пътна инфаструктура“;

Порочната практика да се назначават за шефове на АПИ служители на строителни фирми, които след това се връщат да работят за същите тези фирми, продължи и при г-н Караджов;

Бяха изплатени над 600 млн. лв. на строителни фирми за извършена от тях работа, без да е извършена независима физическа проверка (да бъдат взети проби от независима международна лаборатория) за качеството на ремонтите. Това ни показва, че единственото желание на ръководството на МРРБ е било да изплати над 1 млрд. лв. на строителните фирми, а обещанията за невиждани ремонти по нашите пътища (3000 км. от републиканската пътна мрежа) не се състояха.

За всички нас е пределно ясно, че използването на въпроса с Република Северна Македония е само една димна завеса, чрез която се прикриват истинските намерения на "Има такъв народ", а именно: да бъдат изплатени милиарди левове на строителни фирми по договори възложени от предишни управления без да се извършат независими проверки за качеството на тези ремонти. След като стана ясно, че тези пари няма да бъдат изплатени, набързо беше оттеглен министър Караджов, защото провалът от нереалистичните му обещания щеше да изчегърта от политическия ни живот партия "Има такъв народ". Медийният комфорт, в който до този момент се къпеше министър Караджов, наесен щеше да се обърне срещу него, защото трябва да си загубил всичкия си акъл да обещаваш 3000 км. ремонти по нашите пътища за едно лято без да имаш нито една обществена поръчка влязла в сила до този момент.

Експертите на Института за пътна безопасност считат, че оттеглянето на министрите от "Има такъв народ" е възможност за българския народ да се освободи от зависимостите и икономическите интереси, които преследва проектът „Има такъв народ“. През изминалите месеци многократно сме алармирали българската общественост за зависимостите и неспособността на цялото ръководство на МРРБ да се справи с предизвикателствата на транспортната ни система.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 77 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Няма нужда

    31 10 Отговор
    Физически контрол не е необходим защото онуй момче от Банкя е препикало всеки километър по 2 3 пъти поне..излишни пари един вид..още пари
  • 2 Малко информация

    18 30 Отговор
    Въпросният "председател на ИПИ" се натискаше половин година на Гроздан Караджов, да го взима като съветник в МРРБ. Когато Гроздан му отказа, изведнъх заваляха едни обвинени, внушения и разни подобни думи към Караджов. Та, толкова за въпросния Милчев. От години се опитва да пробие в МРРБ.

    Коментиран от #10

  • 3 Българка

    52 16 Отговор
    ИТН е малкото ДПС. Техни депутати и министри са обслужващ персонал на мафиоти. Те са в НС, за да пречат за реформи и промяна, за запазване на корупцията и връщане на държавната хранилка на хора, които трябва , ако имахме прокуратура, да са на затворническа дажба
  • 4 Славчо от Учиндол

    45 8 Отговор
    Какво му трябва на човек, едно ферари с цвят червен, чувалче с мангизи и чалга по ТВ 7/8.
  • 5 Ха тъй!

    20 3 Отговор
    Главчо имаш думата. Я, каква била работата?
  • 6 Дилдо

    23 23 Отговор
    ИПБ са кукла на конци на Петков
  • 7 Какво

    14 10 Отговор
    зависи от чалгаря , моля ?
  • 8 И тия

    27 23 Отговор
    на хранилка на Прокопиев! Страната ни е така окупирана от мафия, но за жалост, Слави сам, нищо не може да направи! А с глупав и продажен народ, дълги години, ще избират някой кръг на мафията!

    Коментиран от #18

  • 9 Алоууу

    16 30 Отговор
    При Боко се работеше усилено и се виждаше резултата.Сега не се работи а пари йок.

    Коментиран от #14

  • 10 Още

    9 11 Отговор

    До коментар #2 от "Малко информация":

    Още малко информация--не е вярно,че няма обществени поръчки.Този Милчев,ако нищо не е работил,другите са работили.За пътя Сливница-Брезник е избран надзорен съвет.Пет години процедури и аха да стане,сега този и подобни хора СЛАГАТ ПРЪТ В КОЛЕЛАТА
  • 11 Кмета

    28 12 Отговор
    Караджов,ти си едно недоразумение на природата жалко за предателя Слави, че те назначи за министър, който не знае къде се намира и само лъже и маже.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Кмета

    23 4 Отговор
    Абе господата от " Факти " след като цървула от Учин дол се отказа от коалицията започнахте много да цензурирате коментарите на хората,да не сме в Еритрея?
  • 14 яко бачкаме

    13 3 Отговор

    До коментар #9 от "Алоууу":

    Ремонт на ремонта на ремонта.
  • 15 Тома

    20 4 Отговор
    А вчера този караджов се направи чист като сълза а всички знаят че е брокера на дългия
  • 16 росомаха

    16 3 Отговор
    Браво , но защо не го казхате по-рано ? До кога ще се страхувате от политиците ? Стига толкова , казвайте всичко така , както го знаете и чувствате . ПП ще ви разберат и подкрепят .
  • 17 Zа родину

    11 2 Отговор
    Един неподготвен човек и нищо повече. Не зная какво очакваше там, тръгна с големи лозунги и хули, после посърна и изчезна от полезрението. Сега бягат като страхливци, защо не заявиха позицийте си своевременно, а са договаряли задкулисно и участвали в порочните практики.
  • 18 Хохохо

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "И тия":

    Като тебе ли?

    Коментиран от #19, #20

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Е ако

    4 3 Отговор

    До коментар #18 от "Хохохо":

    бяха като мен, нямаш да са калинки на Прокопиев! Видно не съ!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Ти да видиш!

    3 3 Отговор
    Плъховете прогризаха и потопиха кораба и сега първи го напускат!Колко сте прозрачни?!Толкова,че ви се виждат порциите които налапахте,ама се задавихте?!Да ви е горчиво,както в живота,така и в смърта.Мноко е готино!Ха,ха,ха-плагиати........
  • 23 Защо ли?

    6 0 Отговор
    Що е държавна пара, всеки гледа да я докопа.На никой не му пука какво им е на хората , тези които живеем от заплата до заплата.Тези с дебелите портофели за които нашите пари са джобни най-обичат да се докарват , като честни родолюбци.А всичко е за едни пари !! На кой му пука за принципите на гладния?
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Браво

    1 0 Отговор
    Излиза че Асен Василев правилно е постъпил , когато им отказа милиардите ,които Караджов искаше.Те през цялото време са знаели че имат вълк в стадото!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове