22 Юни, 2022 18:30 1 815 33

Кирил Петков: Има и други от ИТН, които не искат да протестират с Пеевски

  • кирил петков-
  • вот на недоверие-
  • правителство

Той уточни, че и в двата случая – и да падне, и да не падне правителството – трябва отново да продължат да говорят с депутатите в НС, за да достигнат до 121 гласа за мнозинство

Кирил Петков: Има и други от ИТН, които не искат да протестират с Пеевски - 1
Снимка: БГНЕС

„Има и други депутати от „Има такъв народ“, които не искат да протестират с Делян Пеевски“, каза премиерът Кирил Петков в интервю за бТВ.

„Когато отвън пред парламента Пеевски протестира срещу това правителство, когато ГЕРБ ясно изявява желание, че няма да има подкрепа, когато „Възраждане“ с договорките с Митрофанова застават срещу нас, а едновременно с това площадът е пълен с млади хора, които казват „Подкрепям те“, разбирате, че вотът на недоверие не е от голямо значение“, каза премиерът.

Той уточни, че и в двата случая – и да падне, и да не падне правителството – трябва отново да продължат да говорят с депутатите в НС, за да достигнат до 121 гласа за мнозинство.

„В момента има няколко човека в ИТН, които се чудят. Тяхното чудене е между лоялност към партията си и огромната отговорност, която осъзнават, че имат. Те имат един огромен конфликт- Надявам се, че в следващите няколко дни ще имат време да осмислят историческата си тежест“, каза Петков. Той не каза точната бройка на тези депутати, но вярва, че са 7-8.

„Има хора и в другите партии, които в момента осъзнават колко тежка криза може да дойде ако това правителство падне. Те не разбират своите лидери в този момент“, каза Петков.

Лидерът на „Продължаваме промяната“ не изключи да има разговори с депутати от други партии, но при условие.

„Не бих говорил с Доган, не бих говорил с Пеевски, не бих говорил с Борисов, не бих говорил с Костадинов, не бих говорил със Слави Трифонов, не бих говорил с Тошко Йорданов. С всички депутати, които искат да попитат какви са идеите на кабинета оттук нататък – готови сме да говорим“, каза Петков.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 36 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Сюн 🌟

    13 25 Отговор
    Давай, Киро, с теб сме отпред!!! ДПС=Възраждане!!!

    Коментиран от #4, #11, #18

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 8976597598

    6 18 Отговор

    До коментар #2 от "Сюн 🌟":

    ИЗРАЖДАНЕ И ДПС СА РУСКИ ПРОЕКТИ.......ПРАВ СИ
  • 5 Истина

    23 8 Отговор
    Този вече и за приказки не ги бива. Патологичен лъжец.

    Коментиран от #7

  • 6 Мутри вън

    19 5 Отговор
    Гответе се за огромни протести!
  • 7 Абе

    10 4 Отговор

    До коментар #5 от "Истина":

    Ще връщате всичко, каквото сте заграбили през годините.
  • 8 Петков,

    14 16 Отговор
    Ти си нашият човек,слагай Рашков на позиция от която,ще троши на корумпираните главата.
  • 9 !!!?

    4 18 Отговор
    В ГЕРБ е надеждата да преосмисли вота си за недоверие и да спаси българското Правителство от рукско-турският метеж !!!?
  • 10 Тоя

    19 6 Отговор
    гнусен лъжец, трябва да бъде подведен под отговорност за хилядите лъжи, за купуването на депутати! С един депутат, все едно купува десетки хиляди гласа! Щом купуването на гласове е престъпление, какво е да купуваш на едро?

    Коментиран от #19, #26

  • 11 Матрософ

    6 12 Отговор

    До коментар #2 от "Сюн 🌟":

    И ДПС и Възраждане се подкрепят от руснаците.
  • 12 нашия

    9 2 Отговор

    До коментар #1 от "На протеста":

    Кой да я обяви и кой да я поведе.....надявам се да не страдаш от илюзията ,че Кирчо и Кокорчо ще са тези хора....един е Човека в момента който може да тръгне в тази посока...
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Ами

    13 2 Отговор

    До коментар #13 от "четен":

    Винаги съм внимателен и не гласувам за лъжци като кирчо, обслужващ мафията на прокопиев
  • 16 Боклук

    12 1 Отговор
    Оставка!
  • 17 Кути

    19 3 Отговор
    Искрено се надявам че след половин час този мръсен американски проект с дилетантите он Харвадрския ПУЦ да отиде с канала и да затанем доволни че сме изгонили краварите от нашата политическа сцена

    Коментиран от #20

  • 18 Клюн 🌕

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Сюн 🌟":

    Вие колко и кои сте? Нали знаеш, че си/сте срещу ду)( ащият беден човек? Вече не знам как да пиша, в множествено число или единствено.

    Коментиран от #23

  • 19 И аз питам

    2 2 Отговор

    До коментар #10 от "Тоя":

    Вас, кой и кога, ще подведе под съдебна отговорност за хилядите далавери и престъпления срещу държавата, за хилядите милиони заграбени, питам аз и не чакам отгворор от мафиоти. 900 000 прекратени по давност преписки в КПКОНПИ. Престъпници (невинни) по давност.

    Коментиран от #21

  • 20 Зимна жега

    2 2 Отговор

    До коментар #17 от "Кути":

    Асен Василев ми харесва с това, че:

    - Заяви, че ако някой си позволи да застане срещу България, ще бъде отговорено с цяла сила.
    - Отправи призив към бизнесите да инвестират в хората, не в сградите, Или казано на прост език, то не знам, колко по-просто може да бъде, но казано просто да увеличат заплатите на хората и да престанат да ги тъпчат в офшорки, банкови сметки и сгради.
    - Зави, че България трябва да отстоява собствените си интереси пред европа, дори някои от европейските държави да са недоволни от това, дори да се настъпват някои от техните интереси. Това е нещо нормално. За разлика от номенклатурната мафия на комунистическия режим, която беше взета на служба в европа и подписха едни от най-неизгодните договори за България и я прецакаха за десетилетия напред.
    - Остро и рязко се противопоставя и разбива всички партенки и фалшификации на задкулисната мафия на прехода.

    От мафията, от коалиция Магнитски се чудеха, как така, може да се намери някой, който да ѝм противостои и дори да си помисля да ѝм търси отговорност за грабежите и далаверите. Е, може. Свиквайте, и ще има още повече от същото. Посредствени некадърици и мафиоти съсипващи държавата. Но все още не съм чул някоя от главите на мафията да е вкарана в затвора и да му е било присвоено всичко незаконно придобито по незаконен начин. Когато кажеш КОРУПЦИЯ НУЛА. Това означава да бъдеш безкомпромисен и да тръгнеш на пълномащабна война срещу рояците на организираните партийни/престъпни групиро
  • 21 Кои вас бе драскачо

    8 1 Отговор

    До коментар #19 от "И аз питам":

    За какво ще подвеждаш по отговорност? Ще ми препишеш вина и лъжи, като киро лъжата ли?
  • 22 сами си се издънихте

    4 1 Отговор
    Кире , интригантстването от Буци ли го напазарува , той произвежда този продукт в излишък , или и ти си го имаш в гена ?
  • 23 ИС ГР КО

    0 1 Отговор

    До коментар #18 от "Клюн 🌕":

    Не бе господине, той е с инфаркт от които никои не бил застрахован.
  • 24 Върхът

    5 1 Отговор
    Върхът на изказването беше,че щял да каже на дъщерите си,да не правят компромиси с морала си.Ама наистина ли вярва,че помним по три минути,или,че не сме гледали клипчетата с парапета и това от Солун.
  • 25 Дъ бест

    6 3 Отговор
    Абе хора какво се оказва. Нов Български университет е по престижно учебно заведение от Харвардския университет. Като гледам от Харвард какви тъпанари излизат,то аз който съм завършил НБУ вече имам по голямо самочувствие
  • 26 Оня

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Тоя":

    Когато си първа политическа сила не пазаруваш депутати, пазарува опозицията за да се докопа до властта! Не е като да нямат чекмеджета с мръсни пари. Когато крадеца е във властта на държавата и заграбва парите на всички минава към по тежко престъпление - извършва геноцид. Ако сме нормална държава при наличните заплахи с убииство и саморазправа от мафиоти към правителството, досега да са изловени до крак

    Коментиран от #27

  • 27 Тоя

    2 1 Отговор

    До коментар #26 от "Оня":

    Не пазаруваш! Наистина ли си мислиш, че всички не ползват онова на рамената, като стадото на площада, изкарано като с гега, в подкрепа на хора лъжещи ежеминутно! Говорещи като грамофонни плочи с едни и същи опорки! Ако това не прави впечатление на наивниците, какво остава да видят кой стои зад киро лъжеца!? Не ви прави впечатление как всички автори от дневник и капитал са по различни медии с голи приказки и лъжи, без едно доказателство! Как ще видите кръга капитал, прокопиев, въпреки всички факти? То трябва мислене! Не е нужно да четеш голи приказки, а да мислиш! И с какво прокопиев е по добър от доган, за теб и за стадото на площада! Нима няма да се сменят каналите? Няма да се сменят обществените поръчки на другите наши и т.н.! България няма нужда от обслужване на олигарси! Но как да се случи, с това стадо, което не влага мисъл! Та не ми драскай глупости!

    Коментиран от #28

  • 28 Оня

    1 1 Отговор

    До коментар #27 от "Тоя":

    Шийт - децата ви бягат на запад, възрастните създали с труда си всичко в страната, умират в нищета и огорчение!
    Едни хора се амбицираха и изучиха на запад, сега дойдоха тука за да повишат стандарта за живот на българите и да нормализират живота в страната защото значт как. А глупаци като тебе се правят на пастирски псета но лачт само срещу пари и гледат да подкарат "стадото" за стригане , доене или направо към кланницата !

    Коментиран от #29

  • 29 Тоя

    0 1 Отговор

    До коментар #28 от "Оня":

    Глупаци са драги, наивницие, вярващи на лъжи и партенки, с невъзможност да навържат причинно следствени връзки! По умно ще е, вместо да ми драскаш глупости, да се замислиш и потърсиш фактите! Те са пред теб! Голите приказки, лъжи, мантри и внушения, не са факти! И не е важно кой колко е учил! Важно е имали достойнство и принципи! Лъжеца няма!!!

    Коментиран от #30, #31

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 куку

    0 0 Отговор
    А бе кире не ти ли стана ясно че депутатите на тия партии са функционални неграмотни ,разбойници ,корумпирани ,крадци ,далаввераджии и за това са в листите им и за това си трайкат .Те са там да изпълньвят волята и заповедите на кукловодите които не са в парламента и се разпореждат с депутатите си като стока т. е частна собственост върху депутатите . .Теи са роби на лидерите си ,без права и свобода
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове