Last news in Fakti

28 Август, 2022 13:32 2 152 51

Калоян Методиев: Повишаването на пенсиите, безплатните градини и ваучерите за храна са заслуга на Нинова

  • калоян методиев-
  • корнелия нинова-
  • заслуга-
  • пенсии-
  • детски градини

"Лично съм присъствал на редица срещи, на които тя викаше социалния министър Георги Гьоков и му казваше: "Георги, обещали сме на хората, че ще сме социалния вектор в правителството. Искам това да се изпълни", написа Методиев в социалната мрежа

Калоян Методиев: Повишаването на пенсиите, безплатните градини и ваучерите за храна са заслуга на Нинова  - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият началник на кабината на бившия вицепремиер Нинова - Калоян Методиев припомни с пост във Фейсбук благодарение на кого са постигнати социалните придобивки, които правителството "Петков" прие, информират от "Епицентър".

"Лично съм присъствал на редица срещи, на които тя викаше социалния министър Георги Гьоков и му казваше: "Георги, обещали сме на хората, че ще сме социалния вектор в правителството. Искам това да се изпълни. Действай с всички възможни средства да увеличим пенсиите, да направим безплатни детските градини, да осигурим младите семейства. Моя грижа е да убеждавам коалиционните партньори, да настоявам пред парламента и в правителството", пише Методиев.

При започналите си обиколки кандидатите на ПП подчертават постоянно увеличените от бившите управляващи пенсии. А Венко Сабрутев от ПП дори пусна меме в социалните мрежи, с което призовава лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов да не се притеснява да се пенсионира, защото пенсиите вече са вдигнати.

Методиев реши да внесе яснота по темата: "През последните дни мнозина кандидати за изборите започнаха да си приписват заслуги, които нямат.

Претенцията, че някой има заслуга за повишаване на пенсиите, за въвеждането на безплатни детски градини, за увеличаването на минималната заплата и ваучерите за храна на работниците, за данъчните облекчения за млади семейства с деца, трябва да отговаря поне базово на истината. А истината е, че всичко това стана факт под натиска и преговорите персонално на министъра на икономиката Корнелия Нинова", написа Калоян Методиев

Ето целия пост на Калоян Методиев във Фейсбук:

През последните дни мнозина кандидати за изборите започнаха да си приписват заслуги, които нямат.

Като участник в предходното управление съм наблюдавал непосредствено част от процесите.

Претенцията, че някой има заслуга за повишаване на пенсиите, за въвеждането на безплатни детски градини, за увеличаването на минималната заплата и ваучерите за храна на работниците, за данъчните облекчения за млади семейства с деца, трябва да отговаря поне базово на истината.
А истината е, че всичко това стана факт под натиска и преговорите персонално на министъра на икономиката Корнелия Нинова.
Лично съм присъствал на редица срещи, на които тя викаше социалния министър Георги Гьоков и му казваше: "Георги, обещали сме на хората, че ще сме социалния вектор в правителството. Искам това да се изпълни. Действай с всички възможни средства да увеличим пенсиите, да направим безплатни детските градини, да осигурим младите семейства. Моя грижа е да убеждавам коалиционните партньори, да настоявам пред парламента и в правителството".

Разказването на други истории по този въпрос е в унисон с нашенската поговорка: " С чужда пита помен прави".


Поставете оценка:
Оценка 2 от 27 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Истина

    19 42 Отговор
    Колкото дадоха Киро и Корнелия на българските пенсионери толкова никога не са виждали в живота си.И пак отиват да гласуват за ГЕРБ Радев и Янев да ги доограбят едно хубаво пак.

    Коментиран от #15

  • 2 ТаУмВзе

    39 11 Отговор
    Да бе! Корни е изобретила и Гравитацията и поддържа, за да не изпадаме от планетката да. Предизборно се почнаха глупостите Яко! Земи са тия 2 процента и тва е.
  • 3 Факт

    22 31 Отговор
    Майка ми при Бойко се пенсионира на 480 лв.След 10 години пенсията ста на 540.Сега след една година при Киро 830лв.Другото са алабала на Бойко,Радев и компания

    Коментиран от #14

  • 4 да де

    33 3 Отговор
    За да се докарат пред избирателите коалиционните партньори ще си избодат очите. За тях няма значение, че инфлацията изяде увеличението още преди да го получат пенсионерите.

    Коментиран от #18

  • 5 Хихихи

    17 2 Отговор
    Оружията за крайна през полша също инак ония антоновки посреднощ що щяха на летището и ко товареха?
  • 6 Камен

    24 7 Отговор
    Нинова задейства печатницата и инфлацията изяде социалните придобивки на трудещите се. Само тези които и така и така не произвеждат могат да се похвалят с кьор софра при социалистите.
  • 7 този ме дразни

    29 3 Отговор
    Каквито и да ми ги дрънкат, аз за комисионерите няма да гласувам.

    Коментиран от #8

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Иван Грозни

    11 13 Отговор
    Та ка е! И част от платените професори на гробарите го признаха. Невиждам израждането с какви позитиви ще участва в кампанията за новото НС. Гербаджиите поне имат заслуги за ограбването на голяма част от българите и това е голям плюс за тях.
  • 10 Избирател

    23 5 Отговор
    А растящите цени и галопиращата инфлация чия заслуга са? Някой май печата и раздава пари без покритие?
  • 11 На размера

    22 4 Отговор
    На пенсията ли да вярвам, а, Методиев , или на теб и Нинова?

    Коментиран от #48

  • 12 един

    23 4 Отговор
    Знаем колко е на Корни,а къде беше Корни преди това правителство,защо не вдигна пенсиите и детските тогава,ааа май щяха да се разбират с Бойко като мъже!Къде работеше и продължава да работи съпруга на Корни?!А къде е синчето на Корни?!А какво си приватизира Корни преди време,а че нещо много бързо взехме да забравяме?!

    Коментиран от #49

  • 13 Илиева

    23 3 Отговор
    Кой си ти бе др.Методиев?Защо плачеш на чужди гробища?Какво общо имаш ти с БСП?Под крилото на Нинова въртиш далавери,но дума не споменаваш за тях.Отговаряй за”Кинтекс”,а не ни набутвай заслугите на Нинова защото ние ги знаем….Ликвидира БСП и точка по въпроса.И двамата сте се цанили да свършите тази работа и я свършихте.Като те изхвърли Радев,като мръсно коте от президенството ти пристана на Круела и го играете врагове на Радев.На себе си сте врагове и ще си платите за всичко.Жалко само за партията,която попадна в изцапаните ръце на”импексова”и в твоите седесарски кунки.Но ще дойде видовден…
  • 14 Изтребител

    15 11 Отговор

    До коментар #3 от "Факт":

    Колко можеше да се купи с 480 лева при Бойко преди 10 години, колко може да се купи сега с 830? Точно от това се опасявам най-много, при следващо управление на измислената коалиция, да не станат пенсиите 1 000 000, помните ли още 1996 г? Не я забравяйте никога. И тогава един зад океана направи състояние от спекулации с обменния курс на долара и лева. И тези от Харвард са учили същите уроци и най-вече Как да го д$хат бедните.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Сърп и чук

    8 6 Отговор
    Преди 50 - те антивирусни, всъщност предизборни 50 лева на Бойко, бабичката получаваше 296 лева! Последната пенсия бе 609 лева! Правилно или не - направили са нещо! Сега, дали този месец е имало нещо пропуснато предния и следващя да е по малко, но като цяло - вдигнаха! А можеха да ги дадат на фирмите, защото бизнеса страда.....

    Коментиран от #32

  • 17 ЯпаТояТаяИ

    11 7 Отговор
    Борисов в пола и говорителят и да определят
    с какви пари и за сметка на какво, магистралите, тунелите, мостовете, дупките по пътищата, язовирите....За късмет бързо свърши популизмът на Кики, Кокорчи и кака им Корни. Забравихте ли как гръцките соц популисти завряха страната във финансова дупка с лъжи и измами към ЕС, та още нямат оправяне. Няма нищо за хвалене да раздаваш нещо, което го намаш. Успя Нинова да.....изяде асфалта, бетона заедно с арматурата за поколение напред. С поздрав: беден пенсионер- реалист.

    Коментиран от #20, #22

  • 18 Кочо

    12 5 Отговор

    До коментар #4 от "да де":

    Ами ако има инфлация, а няма ни пенсия, ни увеличение!? Аман от мрънкалници! Като не си харесваш пенсията, откажи се от нея и я дай на Кочо!

    Коментиран от #29

  • 19 Да бе

    15 7 Отговор
    Голяма заслуга, че се биете в гърдите. При 100% увеличение на основните хранителни продукти, които ползват пенсиоерите, като хляб, мляко, сирене, олио, Нинова увеличи пенсиите с 6-10%. Моята се вдигна точно с 9.5%, което е равно на 45 лв. Докато максималните пенсии от 1500 лв ги увеличи на 3400 или точно със 126% или с 1900 лв.
    И това ли равноправието за което дрънкате постоянно??? Разтваряне на ножицата максимално ???
    Или според вас пенсионерите с 450 лв са много богати, че им се полагат само 45 лв увеличение.
    А тия с 1500 лв пенсии са бедняците, които не издържат на високите сметки, че им добавяте още 1900 лв.
    И се чудите после защо масово поздравяват майките ви. Народа не е прост, че да го залъгвате и приспивате с празни приказки. Защото в магазина и аптеката пенсионерите си броим дребните като се молим да издържим до следващата пенсия.
    А вие не се подигравайте с възрастните хора, които построиха тая България, че всичко се връща.
  • 20 Кочо

    3 5 Отговор

    До коментар #17 от "ЯпаТояТаяИ":

    Гърция тези дни ,,се оправи" и вече не е под надзор! А в това, което казваш я навряха фашистите от Нова демокрация! Дълги години ПАСОК не бяха виждали власт, когато се стигна до това положение! Истинските партии там са Анексартити елини, Хриси авги и най вече ККЕ!
  • 21 Бай Ламби

    19 6 Отговор
    Калоянчо, на изборите ще и се отблагодарим на кака ти Импексова като я оставим извън парламента нашто момче. Това пък ще са наште заслуги за едно по-добро бъдеще на България без комунисти.
  • 22 ККК

    12 4 Отговор

    До коментар #17 от "ЯпаТояТаяИ":

    Хрумна ми, нека си сътворят нова партия ККК, Корни,Кики,Кокори, по подобие на американската абривиатура. Мето ще им е говорител.
  • 23 Голем смех

    12 4 Отговор
    Каква Нинова бе, комуне? Всички повишения се дължат на българския данъкоплатец. Тоя, който пълни хазната..
  • 24 Сърп и чук

    5 11 Отговор
    Пенсионерите сме благодарни на Корнелия! Даде пари жената и още повече ще даде, ако няма кризи, войни, инфлации и герберасти! Но, няма да гласуваме, защото сме с по 2 патерика и не можем се домъкнем до секцията! Не знаем да се справим с дисплея, а може да ни натисне и вируса!
  • 25 дедя

    5 13 Отговор
    САМО ПП,БСП и ДБ заслужават да са в парламента
  • 26 Дрън, дрън съветски чугун

    9 2 Отговор
    БСП бяха резервния троянски кон в Правителството ! Просто на холограмата не му издържаха нервичките покрай закона за КПКОМПИ - няма как да докаже 7/8-ми от богатството си
  • 27 Бре бре

    11 5 Отговор
    Комунделите са големи разказвачи на приказки, само да им се вържеш.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 да де

    9 4 Отговор

    До коментар #18 от "Кочо":

    Онзи за мен не бери грижа достатъчно е това което гледам в магазините когато възрастни хора с треперещи ръце си броят стотинките от "големите" пенсии.
  • 30 Инфлацията също е заслуга на Ниновица;

    15 7 Отговор
    Усложливо забравяте факта какво може човек да си купи вече с тези пари едни цветни хартийки! Ниновица главен износител на оръжие за Украйна, подпомогна ни да вземаме повече пари, но да купуваме по малко неща с тях! Вие сте едни лъжци които си отиват безвъзвратно, наивниците който да ви вярват на опашатите лъжи попривършиха! Да те няма пропаднал, крадец и лъжец!

    Коментиран от #41, #42

  • 31 Ненавиждам комунисти,

    10 5 Отговор
    Ама пенсионерите,никога не са били с толкова високи пенсии.Въпреки инфлацията.Виждам много пенсионери по екскурзии и почивки.Не знам дали Корнелия има заслуга,но определено заслуга нямат нито проклетото ДПС,нито неговото отроче-възражданее ,нито Слафчо.
    За ГЕРБ няма смисъл да говорим,те вдигаха с 10,20 лева на година.

    Коментиран от #36

  • 32 ИМПЕРИАЛИСТ

    7 4 Отговор

    До коментар #16 от "Сърп и чук":

    КПСС-БКП, КПСС-БКП, КПСС-БКП, КПСС-БКП, КПСС-БКП, КПСС-БКП, КПСС-БКП, КПСС-БКП, КПСС-БКП, КПСС-БКП, КПСС-БКП, КПСС-БКП! УРА-А-А, УРА-А-А, УРА-А-А!
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Абе Бялата Злаатка

    4 1 Отговор
    Пенсионера,ли се?Че без доходите от пасолството и субсидийте е съвсем подлуднал!Жена му безработна,дете имат.
  • 35 Красимир Петров

    10 3 Отговор
    Г-жа Импексова е виден приватизатор на прехода.БСП отива на бунището.
  • 36 Заблуден

    4 6 Отговор

    До коментар #31 от "Ненавиждам комунисти,":

    Най—долните комунисти са утайката на ДБ и ДСБ.Прислугата на червената боржуазия образувала неофашистките секти ДБ ,ДСБ и останалите жълтопаветни червеи.
  • 37 Петър

    6 3 Отговор
    Хубаво увеличихте пенсиите, ами заплатите?
    Как очаквате да остане трудоспособно население в тази проскубана Държава?

    Коментиран от #39

  • 38 мнение

    4 3 Отговор
    Предложението е на Нинова, но изпълнението е на Асен Василев, че отдели пари за тези предложения, защото те можеше да си останат само предложения. Така че Нинова да не си приписва заслуги, което не са само нейни!

    Коментиран от #51

  • 39 факт

    6 3 Отговор

    До коментар #37 от "Петър":

    За повишение на заплатата отиди при твоя шеф на работното си място, само той може да ти я повиши, ако заслужаваш. Правителството може да повиши само минималната заплата и вече ПП го направиха, ако не бяха ги съборили от власт пак щяха да го направят.
  • 40 реалист

    5 3 Отговор
    Повишаването на пенсиите, повишаването на минималната заплата, безплатните детски градини и ваучерите за храна са постигнати с общи усилия и на ПП и на БСП. Некой не трябва да си приписва еднолимно заслугите.
  • 41 това е

    6 7 Отговор

    До коментар #30 от "Инфлацията също е заслуга на Ниновица;":

    Инфлацията е заслуга на некадърното 12-годишно управление на ГЕРБ.
  • 42 Айдеее пак лъжеш

    6 2 Отговор

    До коментар #30 от "Инфлацията също е заслуга на Ниновица;":

    Сърбия е пред режим на тока, и там ли Ниновица е управлявала? Те дори не са в ЕС! Нали са дружки на Рашистан, пък ще загасят тока.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Гост

    4 1 Отговор
    Тоя, мине се, не мине се седмица, току се появи да похвали за нещо Нинова!

    Коментиран от #50

  • 45 Е, да, ама не!

    2 1 Отговор
    Виж ако ги е извадила от комисионните за оръжието дадено на Украйна, е съвсем друго нещо.
  • 46 Лъжци

    1 1 Отговор
    БСП да кажат , освен в министерствата и онзи завод където стачкуваха и Нинова ги посети , , къде на друго място работниците получават увеличението от 200 лв за талони. Масово не се изплащат тези пари на държавните работници , Колкото получаваха миналата година , толкова и при управлението на Нинова .
  • 47 политнекоректен

    0 0 Отговор
    Ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха!
  • 48 на начина,

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "На размера":

    по който поставяш въпроса, ще кажа - неспасяема си. Такива като тебе не отбират от нищо!
    Живей си в мир.
  • 49 едното няма връзка с другото

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "един":

    Ама никаква. Нинова предложи преди доста години (7-8?) да се разбират с Боко като мъже. Това, за което се говори сега, е по време на участието й в последното постоянно правителство (не служебно). И Е ВЯРНО!!!!
    А мъжът й все някъде ще работи и няма да КОПА! Къде е Мис Кюлоти на боко или Мата хари, или Цветелина Радославова?
  • 50 то е защото

    1 0 Отговор

    До коментар #44 от "Гост":

    боко НИКОЙ не го хвали!!! Всеки ден!!! И сам той се хвали, рУГАЕ другите, лъже, маже! Но ма ти е кеф, а да те оправят с 200????? Не гледай политиката, а кой какво прави, какви чекмеджета и джипки има, чували с пари. То вярно, че боко е комунист, ама...
  • 51 ами ако

    1 0 Отговор

    До коментар #38 от "мнение":

    Нинова не беше настоявала, Василев какво щеше да ПОВДИГНЕ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол