Last news in Fakti

26 Октомври, 2022 13:23 2 447 7

Гърция увеличава максималната пенсия

  • пенсии-
  • максимална пенсия-
  • гърция-
  • пари-
  • доходи

Максималната пенсия се равнява на 12 национални пенсии

Гърция увеличава максималната пенсия - 1
Снимка: Shutterstock

Гръцкото министерство на труда съобщи, че таванът на пенсиите ще бъде увеличен на 4932 евро от 1 януари 2023 г. спрямо сегашните 4608 евро, съобщава в. "Катимерини".

Максималната пенсия се определя от националната пенсия, която ще бъде по-висока с най-малко 7 процента от началото на следващата година. Според министерството на труда, което все още очаква окончателно решение, увеличението ще засегне 1 682 116 пенсионери (от общо 2,4 милиона пенсионери), независимо от типа пенсия, която получават.

На практика това означава, че 7-процентното увеличение ще повиши националната пенсия до 411 евро през 2023 г. от настоящите 384 евро в момента. Максималната пенсия се равнява на 12 национални пенсии, така че при увеличаването на националната пенсия таванът също се покачва, отбелязва изданието.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мдаа..

    14 1 Отговор
    Гърчолята все лоши,пък ганьовците все им чистят стаите..Кеееф...
  • 2 Тома

    20 1 Отговор
    Тиквата ни плашеше че ще станем като гърците и нас ни беше много страх защото аз съм прост и вие сте прости
  • 3 123

    13 1 Отговор
    БРАВО НА ГЪРЦИТЕ А НЕ КАТО НАЩЕ НЕКАДЪРНИЦИ В ПАРЛАМЕНТА НО ТАМ ИМА ЗАКОНИ И НЯМА МАФИЯ А ТУК МАФИЯТА СИ И МА ДЪРЖАВА И НИ ДЪРЖИ В НИЩЕТЕ И БЕДНОСТ И ДА НЕ НАДИГАМЕ ГЛАВИ -ЖАЛКО МНОГО ЖАЛКО ДЪРЖАВНИ ТРАНТУТНИЦИ
  • 4 123456

    13 2 Отговор
    Нали уж Гърция била фалирала ? 1,6 мил . вземат по близо 5000 евро пенсия , а при нас просто изчезнахме с толкова народ

    Коментиран от #5

  • 5 Ха ха ха ха ха

    7 1 Отговор

    До коментар #4 от "123456":

    На 1,6 мил пенсионери ще се увеличи пенсията с 7%, а не че толкова вземат по 5000 евро!
    Пенсиите в Гърция са от 500-1000 евро. Тавана който е даден към 5000 евро... може да го взимат единици. Казвам единици,а дори дали и единици го взимат.
    Най-високите пенсии са на капитаните по корабите. И те до кризата им през 2015 г бяха около 3000 евро, но след кризата ги орязахаа всички пенсии, включително и на капитаните по корабите - пенсионери.
  • 6 Браво

    3 1 Отговор
    Една държава, която никога не е била под комунистически руски ботуш . Гърците да е НАТО,в ЕС и в Еврозоната. Копейкооо,нали това уж пречело на България. Истината е,че обслужваш руски интереси в България. Как гърците са по добре от нас след като са в НАТО, ЕС и Еврозоната
  • 7 какво да кажем

    0 0 Отговор
    Ние тук сме готови да анатемосаме всички пенсионери, защото вземат от 233 да 1700 евро. Във всички държави се грижат за възрастните си хора, помагат им по всякакъв начин.
    Тук, когато чуем думата пенсионер, направо настръхваме, ако може да ги няма, ще е най-добре.
    Тотален тормоз - от машинното гласуване, до доходите и грижата за здравето им. Тормоз. Всеки ден и навсякъде.
Новини по държави: