Last news in Fakti

13 Септември, 2022 18:41 17 295 75

Скандал в ефир между ГЕРБ и ПП за енергийните доставки и пенсиите

  • герб-
  • пп-
  • скандал-
  • енергийни доставки-
  • пенсии

„Хората са разумни и няма да повярват на лъжите на ГЕРБ. Наивно е да се вярва, че ако Бойко Борисов дойде на власт, веднага цените на бензина ще паднат, каза Искрен Арабаджиев

Скандал в ефир между ГЕРБ и ПП за енергийните доставки и пенсиите - 1

Мерките на първо време, които предлагаме, са за овладяване на инфлацията. Не можем да говорим, че управлението няма отношение към инфлацията. Цените на електроенергията, мерки за бизнеса, преструктуриране на фонд „Енергийна сигурност“ за да има възможност за компенсация и за газ, са част от предложенията на ГЕРБ-СДС. Това заяви водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Добрич Деница Сачева в предаването „Лице в лице“ по БТВ в рамките на предизборен дебат.

„Ако имаше по-рано компенсации за газа, нямаше да се стигне до тези нива на инфлацията в момента. Трябва да се разследва какво се случи по време на управлението на четворната коалиция. Добре е да видим дали е била нулева толерантността към корупцията, защото има данни, показващи, че това не е точно така“, подчерта тя.

„Хората са разумни и няма да повярват на лъжите на ГЕРБ. Наивно е да се вярва, че ако Бойко Борисов дойде на власт, веднага цените на бензина ще паднат. Това са тотални глупости“, заяви в отговор водачът на листата на ПП „Продължаваме промяната“ в Ловеч Искрен Арабаджиев.

По думите му мерките за компенсации на бизнеса не са закъснели. „Първо трябваше да се види дали те са финансово устойчиви. Инфлацията в момента в целия свят е заради енергоизточниците. Друга причина е, че големият диверсификатор Борисов, когато си тръгваше от власт ни остави 90% от газа да купуваме от Русия“, подчерта той.

„Има и местен компонент за инфлацията, но голямата част е върху енергоизточниците. Тотална лъжа е за посредниците. Целият газ, който купуваме е през борсата и на най-добрата цена в момента“, подчерта представителят на ПП.

Сачева не се съгласи и допълни, че неведнъж са показвали документи за това, че продължаваме да купуваме руски газ през посредници. „Откакто не сте на власт бензинът започна да пада“, отсече тя и го попита защо газовата връзка още не е завършена, година и половина по-късно. Най-важните стъпки бяха г-н Петков да отиде при една празна тръба и да завърти крана. Това ясно показва коя е диверсификацията, към което вие се стремите“, обяви Деница Сачева.

„Големият въпрос е защо не обявихме международен дългосрочен търг още през април-май месец? Защо тръгнахме танкер по танкер да уреждаме въпроса“, чуди се Сачева.

Арабаджиев допълни, че моментът не е бил подходящ за такъв търг, освен това цените на борсите са се увеличили.

Темата бе отклонена към доходите на пенсионерите.

„Пенсионният модел беше разбит и тотално необезпечен от четворната коалиция. Ние многократно алармирахме, че се правят необезпечени финансирания“, предупреди Сачева.

Арабаджиев поясни, че са заварили тежко наследство от ГЕРБ. Това е наложило да се увеличат ударно пенсиите. „Заварихме и три липсващи години в индексациите на пенсиите. Ние наистина увеличихме пенсиите за 7 месеца в сравнение с цялото управление на ГЕРБ. Може би това се дължи на вашия мижав интерес към увеличаването на пенсиите през двата ви мандата“, разясни той.

Сачева упрекна опонента си в популизъм. Тя не се съгласи, че ГЕРБ не са вдигали пенсиите. „Пенсиите бяха увеличени с 20% през 2009 г. От 1 октомври 1/3 от българските пенсионери само ще получат увеличение на пенсиите“, съобщи Сачева.

„Откакто ГЕРБ не са на власт в бюджета са влезни над 15 млрд. лева от подобрена събираемост на приходите. Тези средства отиват при хората. Това е политиката на ПП, а не 12 години стабилна бедност при ГЕРБ“, отговори ѝ Арабаджиев.

„Ние ще продължим със спирането на течовете и кражбите, няма да рекетираме фирмите, имаме ръст на производството. Изчисленията ни показват, че доходите могат да растат. Напълно възможно е минималната работна заплата да стане 1500 лева. Стремим се към по-добро разпределение на средствата“, обясни водачът на листа от ПП.

Сачева се изненада от тези прогнози. Тя посочи, че в страната има икономическа нестабилност. „12 милиарда лева дефицит е вашият резултат“, захапа го лидерът на листа от ГЕРБ-СДС.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 36 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Как

    128 55 Отговор
    е възможно човек да дискутира със скорпионката , милициоперска дъщеря и нагаждачка за облаги ? Загадка как е осиновила дете без съпруг ?

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 кирил Петков

    103 101 Отговор
    по голями лъжци от нас няма и 2000 минимална заплата ще обещаваме само и само някой да се излъже да гласува за нас

    Коментиран от #55

  • 8 обекивен

    118 74 Отговор
    Само по мияри е събрал тиквун за да го пазят с лая си, а и еди от тез не става за нищо.
  • 9 Пипи Чорапчето

    129 36 Отговор
    „Пенсиите бяха увеличени с 20% през 2009 г. От 1 октомври 1/3 от българските пенсионери само ще получат увеличение на пенсиите“, съобщи Сачева.

    Тук имам ясен спомен как вожда на дебелокожите рева като буга, че трябвало да плаща на пенсионерите увеличението на пенсиите от "тройната ламя" и Станишката му беше изтривалка на всеки провал през Първия от Мандатите Му;))

    Коментиран от #12

  • 10 Доротея

    105 21 Отговор
    Никав скандал не е имало! Хванах 17 секунди от края, съвсем кротко приключиха и донякъде отегчени и доволни, че се отърваха от ефира! Електорат така не се печели, а от емисара на Греб, който изкупува достатъчно гласове! Техният електорат си го водят на ведомост вече четвърт век! Няма мърдане! Цветанка водещата прилича на Баба Мравка и докато бе в отпуск, бе много удачно подменена! Не трябваше да се допуска до пряк ефир до трофи умовете и плаши Зрителя!

    Коментиран от #19

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Доротея

    141 44 Отговор

    До коментар #9 от "Пипи Чорапчето":

    Поздравления! Имало някой да помни как се тюхкаше Толупий, че Станишев вдигнал пенсиите в края на Тройната ! Цитат- ,,Защо ги вдигна!!!? Защо ги вдигна, сега аз да ги плащам..!?" Точ в точ това се вайкаше в ефир! За тази мафия, всеки даден лев на пенсионер е пасив за тяхното крадене!

    Коментиран от #15, #36

  • 13 Страничен

    77 83 Отговор
    Важното е че този малки си призна че купуваме руски газ, което си го знаем скъпо заради посредниците. Направо си закопа Кирчо и кокорчо
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Пипи Чорапчето

    92 25 Отговор

    До коментар #12 от "Доротея":

    Това ми е проблемът на мен - че помня като слон;))
    И много трудно вече някой със "стаж" в управлението, особено 12 г., може да ме качи на черешата...;)
  • 16 ПенсионерА

    115 50 Отговор
    сачева и тиквун, Убийците на Пенсионери, Рекорд поставихте, Боклуци крадливи !!!!
  • 17 ХодятХодят

    29 9 Отговор

    До коментар #14 от "оня":

    Оня Софиянеца с пицарийката !!!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Сянка

    68 31 Отговор
    Професионалната калинка и тя ли пак се вижда като министър..като я погледна в очите и виждам направо зад нея какво има
  • 22 Скандал

    44 5 Отговор
    Нямаше. Напротив това е един от най-спокойните предизборни дебати с аргументи от двамата. Локумите и опорките ясно прозвучаха за непредубедените и критичните зрители.
  • 23 така е

    91 25 Отговор
    ГЕРБ държаха заплати и пенсии замразени 3 год. Тогава доходите изостанаха много.
    МРЗ трябва е 1000 лв, мин. пенсия 600 лв. още сега.
  • 24 сирене

    18 22 Отговор
    нито едните, нито другите знаят за какво говорят... Някъде някой, някъв механизъм за оправяне с нещо, всичко е някаква борба за парите на ФАЩ .
  • 25 Паисий е жив

    53 25 Отговор

    До коментар #18 от "ЕВАЛАТА НА КИКИ ГРАЙНДЪРА И АСАНЧО":

    Кирчо не се спря с България. Цените в Гърция двойни, жените в Италия 50% нагоре, по официални данни 60% от германците използват доходите си месец за месец. Кирчо спирка няма. Англията полази - до 3 седмици банк оф ингланд очаква навлизане в рецесия. Нито едно от тези неща Тиквун нямаше да допусне!
  • 26 Путлер каза

    59 35 Отговор
    Много са и големи ушите на гербеРунгелската дебела тетка бе!

    Коментиран от #61

  • 27 Пенсионер

    76 42 Отговор
    Никога повече Герб
  • 28 Хи хи

    62 42 Отговор

    До коментар #20 от "Канадец":

    А в Кърджали само една баба се доближила да пита Асен кога ща направят околовръстното . В Тетевен изобщо не са минали, защото ги заплашили с лопати и отказали срещата. В Хасково имаше 60 човека заедно с журналистите и депутатите . Не зная роднините на Асенчо дали са си направили труда да отидат , ама не ми се вярва. Пак са се обърнали към практиката в един автобус да пътуват с посрещачите . Не само , че нямат публика , ама и тия дето отиват да им задават въпроси накрая ги гонят да чуят отговора. Абе, няма такъв резил.

    Коментиран от #49, #59

  • 29 Азис

    14 43 Отговор
    Само ДПС ши на опраи
  • 30 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    32 24 Отговор
    крадци сте и едните и другите
  • 31 Хубаво би било

    22 20 Отговор
    да се изтрепат фашагите един друг. Но май по-скоро ще се коалират.
  • 32 Бай Ганьо

    41 10 Отговор
    За 30г опитахме всякаква манджа и не става явно от Ганьо депутат не става
  • 33 Селянин

    32 6 Отговор
    Ние българите обичаме ракията и краденето
  • 34 Дреме ми

    25 31 Отговор
    И ГЕРБ и ПП са доказани лъжци и престъпници
  • 35 Столипиново

    15 27 Отговор
    Като станем мнозинство ние ще управляваме по добре
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Бай Асан

    25 10 Отговор
    Хубава ама българска работа
  • 38 Слави диванчето

    7 37 Отговор
    Само Р. Радевски ще ни оправи
  • 39 Тошко

    18 43 Отговор
    Ние искаме президента да управлява
  • 40 Иван Иванов

    31 51 Отговор
    Надявам се пак герб да управляват, че водача Борисов да направи бензина 1,80лв.

    Коментиран от #72

  • 41 тъжно но факт

    29 41 Отговор
    Инфлацията е породена вследствие на неконтролираното раздаване на пари от Престъпното Правителство. Тези пари увеличиха паричната маса и естествено ценитетръгнаха нагоре. Ако ГЕРБ опита да изтегли теи пари от обръщение, трябва да увеличи данъците. Това е крайно непопулярна мярка и ГЕРБ не може да си го позволи. По тази причина, не можем да очакваме понижение на цените. Но ако ГЕРБ наложи контрол върху разходите, тогава инфлацията може да се забави. Накратко трябва да свикваме с новите цени.

    Коментиран от #67

  • 42 гражданин

    38 45 Отговор
    След 2 октомври когато се формира ново правителство, трябва да потърси отговоност от Румен Радев за катастрофата в която ни вкара със двамата си хубавци от ПП.
  • 43 корумпе-избирател

    41 31 Отговор
    искам си гербавите,защото при тях кражбата е законна,а и гешефта ни пази!
  • 44 ОООООООх

    28 16 Отговор
    като го гледам това експертче може и да стоим без ток . То мончето не помни Забравило колко струваше олиото хляба бензина и колко бяха заплати и пенсии
  • 45 222

    22 16 Отговор
    олитиците в България са два вида когато нещата опрат да заплати и пенсии. Първият вид правят всички възможно да ти обяснят как доходите не могат да се вдигнат и ще се вдигнат когато стане нещо си, например когато се вдигна производителността на труда или когато цъфнат налъмите. Този момент винаги е в далече в бъдещето. Това са всички политици които ни управляваха преди правителството на Кирил Петков. Затова сме трайно на дъното в ЕС по доходи. Другия вид политици са тези от правителството на Петков и те ни казваха че могат да вдигнат доходите и правеха всичко възможно това да стане. За краткото време през което бяха на власт вдигнаха два пъти пенсиите, осигуриха и преизчисляване на старите пенсии през октомври и веднъж повишиха минималната работна заплата и то при изключително трудни условия. Те приличат на гръцките политици. Могат и знаят как да управляват държавата. Добре са приети и в чужбина. Те могат реално да ни подобрят материалното ни положение. Останалите само ще ви лъжат, ще крадат като за световно и ще ни държат в мизерия. Не мога да разбера как голяма част от народа не го вижда това.

    Коментиран от #60, #68

  • 46 ПП направиха всичко, което може

    35 16 Отговор
    Да се направи и увеличиха осезаемо пенсиите.Бацо даваше по 5-10 лева .На година.И по 40 за Нова година.Ама не всеки път.

    Коментиран от #48, #52

  • 47 Дани

    31 18 Отговор
    ТАЯ ДЕБЕЛАНА С УШИ НА НОСОРОГ КАКВО СЕ ПЕРЧИ ЗА 12 ГОДИНИ ОСВЕН КРАДЕНЕ ДРУГО НЕ НАПРАВИХТЕ А ЗА ПЕНСИОНЕРИТЕ ХЕПТЕМ НО ТИКВАТА МАФИОТ КАКВО КАЗВАШЕ ЗА ПЕНСИОНЕРИТЕ - ЛОШ МАТЕРИАЛ А СЕГА И ТОЙ Е ЛОШ ТА ПО ЛОШ МАТЕРИАЛ НИКОГА ГЕРБАВИТЕ МАФИОТИ А СОЧЕВА НА СЕЛО
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 ха-ха-ха-ха....

    31 15 Отговор

    До коментар #28 от "Хи хи":

    Щях да се вслушам в думите ти, ако 12 години боко тиквата не ходеше из страната и лъжеше безмерно.
    Щом като го търпяха толкова време, не мога да обвинявам все още тези наистина неуспешни политици. НО БОКО мутрафона е НЕНАДМИНАТ и първо той трябва да си плати.
    Той е толкова сбъркан, че не знае за какво става дума. Бръмчи из страната, попържа, размахва ръце и кърши корем, смятайки, че е много убедителен. Да, сред простите, които не различават лъжата от истината.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 помислете малко

    25 15 Отговор
    Тая ледена камара деница сачева, която също имаше реч срещу Борисов, както и тома бичето, но после изгодно му се посветиха, прилича на леден блок, НЕРАЗТОПИМ към проблемите на хората. Не беше много отдавна, когато направи грешка с дисбаланс на пенсионния фонд и неработили въобще започнаха да получават повече от хора с трудов стаж.
    НИМА ЗАБРАВИХТЕ, фенове на ОПГ ГЕР(БКП)?
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Заико

    24 16 Отговор
    Герб е организирана престъпност ине трябва изобщо да е в политика и изобщо пък Борисов най големия Български Мафиот жив. Предполагам зад Борисов стоят Домусчиев и сиее и ще финансират за да купят вота за Борисов горната България
  • 54 Иван

    23 19 Отговор
    Не даваите думата на ГЕРБ.Те нокога вече няма да са на власт.
  • 55 Нашийник

    15 11 Отговор

    До коментар #7 от "кирил Петков":

    ЗакъснЕ, туфлекът от Банкя знаеш ли откога лъже точно за това...
  • 56 Анонимен

    20 9 Отговор
    Как да вярваме на Деница Сачева като излъга пенсионерите ще се боря за по високо увеличение на пенсиите и на края няма пари е тя няма достойнство каквото и се каже това говори човек без мнение а чучело
  • 57 Идиота Тиква от Банкя

    14 7 Отговор
    Никога повече ГЕРБ
  • 58 Поклахонтас

    18 7 Отговор
    Хайде Сачева, стига баламосва , трудно мислещите самостоятелно ( за да не кажа , тъпаци) , че сте много умни и кадърни! Истината е че за 12г. успяхте да си купите държава! По вашето управление за извесна сума пари се опрощаваха данъци , това пълнеше черните каси на партията ви , но ощетяваше хората ! Като няма пари в хазната , няма и за пенсии и заплати! Копувахте си общини и хора .Цели администрации , продължават да работят за вас! И ако ,вие не сте мафията , то тогава незнам кой е!?
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Ами

    7 1 Отговор

    До коментар #45 от "222":

    Оскотя и се опростачи народът, какво ти е чудно
  • 61 Ммммм даааа

    3 3 Отговор

    До коментар #26 от "Путлер каза":

    За да чува по-ясно шума на крадените кинти.
  • 62 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 12 Отговор
    Няма по подготвен от Борисов за управление на държавата и излизане от кризата. Всеки новак като Кирчо и кокорчо не знаят какво да правят и как се управлява държава.
  • 63 Пенсионер

    5 10 Отговор
    Само тролове плюят Герб. Народа най добре си живееше при управлението на Герб. Сега пенсията не ми стига както преди.
  • 64 Хиперинфлацията

    5 8 Отговор
    Честито ви на Пълната Промяна! Тока на фирмите достигна 1.20лв за 1 киловат. При ГЕРБ беше 0.20 стотинки.

    Коментиран от #74

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Хохохо

    7 1 Отговор

    До коментар #41 от "тъжно но факт":

    Приятел, герб, нищо от изброените неща няма да направи, защото няма да управлява.
  • 68 Анние

    3 2 Отговор

    До коментар #45 от "222":

    Пенсии и доходи не се вдигат с взимане на заеми.
  • 69 Станимир

    8 1 Отговор
    Пожарникара и мастийте около него пак излезнаха от дупките .Вие на власт няма да дойдете повече разберете го Не се ли накрадохте
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Пенсионер 200+50изборни

    4 1 Отговор
    А БЕ САЧЕВА, ЗАЩО СКРОМНИЧИШ? ПЕНСИИТЕ ГИ ВДИГАХТЕ НЕ С 20%, А С ЦЕЛИ 25%, САМО ЧЕ ЗА ЕДИН МЕСЕЦ В ГОДИНАТА НА ИЗБОРИТЕ! НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ! НИКОГА! ПРОКЛЕТИ ДА СТЕ! ТРИЖДИ ПРОКЛЕТИ!!!
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 барон Синята брада

    0 0 Отговор
    Що ли ми трябваше да отварям тази статия и да видя страстоубийката в синьо от снимката... Аааайде пак в аптеката за Виагра.
  • 74 гражданин

    1 0 Отговор

    До коментар #64 от "Хиперинфлацията":

    Като не искаш да плащаш ток, ходи да садиш картофи
  • 75 Сачмо

    0 0 Отговор
    Тази лъже много. От 2009 до 2020 са 11 г. Та през това време какво са увеличи?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове