19 Септември, 2022 11:49 9 162 117

Таен доклад: Путин разпоредил жестока атака срещу България

  • путин-
  • русия-
  • атака-
  • българия

Основна цел на стартиращата ескалация е Дезинформацията

Таен доклад: Путин разпоредил жестока атака срещу България - 1
Снимка: БГНЕС

Нов доклад на Кремъл чертае засилването на кибервойната срещу НАТО и Евросъюза. До него се стигнало след мащабните загуби на руската армия по фронтовете в Украйна. Президентът Владимир Путин бил бесен на военното ръководство в Москва, което се провалило в операциите срещу Украйна, което довело Русия до ръба на икономически, политически и социален срив.

В новият доклад са описани задачите и параметрите на действие на руските тайни служби през следващите месеци, до края на 2022 г. За документа съобщават няколко чужди разузнавания и дипломатически източници от столицата на Русия.

В един от разделите е отделено специално място на България, която влиза в пакета от удари срещу страни от НАТО и ЕС.

От Разузнавателната служба на Генералния щаб на Руската армия (ГРУ) в ескалацията на кибервойната са включени: 1-о управление, действащо в Европа; 5-о оперативно управление; 7-о: службата за информация и анализ; 8-о: диверсионната служба и 12-о управление - съсредоточено изцяло за водене на информационна война.

В операцията участват и подразделения на Службата за външно разузнаване на Русия (СВР). В частност това са: Оперативни отдели; Отдел за анализ и информация; Отдел за икономическо разузнаване.

Основна цел на стартиращата ескалация е Дезинформацията. „Активни мерки“ са възложени както на външното разузнаване така и от ГРУ. Важен компонент в тази дейност „фабриката за тролове“, създадена от близкия приятел на Путин бизнесмена Евгений Пригожин, наричан още „готвача на Путин“. Същият е създател и финансира частната армия „Вагнер“, прочула с през последните дни с набирането на затворници за фронта в Украйна. Те пък от своя страна се прочуха със зверствата и издевателствата, извършвани сред мирните жители на Украйна.

В доклада има и съвсем нова формулирана задача: разрушаване информационните мрежи на потенциален враг. През последните години кибератаките срещу държавните органи на други държави - Естония, Литва, Латвия, Грузия, Украйна, Турция, САЩ, Полша, Румъния и България - редовно съвпадат по време с изострянето на отношенията на тези страни с Кремъл.

Целта отново е размиване на границите между война и мир, агресор и жертва, истина и реалност. Русия ще засилва непрекъснато дезинформацията, фалшификатите, лъжите, киберсаботажи.

Предизборната кампания в различни страни е важен терен, на който ще се разгърнат руските хибридни атаки. В това число и изборите в България на 2 октомври.

Това е нов етап от военната доктрина на Русия, сочат запознати с доклада.

Руското влияние е особено осезаемо в българската икономика. В момента е най-важно да се задържи това влияние в енергийния сектор и дори да се засили. България е почти изцяло зависима от вноса на руски петрол и руски газ. Това осигури на Русия политическо и бизнес лоби, което защитава енергийни проекти, които явно обслужват Русия.

Това пролича в проекта за газопровода „Южен поток“, за който правителството на Бойко Борисов и ГЕРБ наляха 3 милиарда лева. Част от тези пари са взети като заем с лихви от Газпром. Което направи цената на руския газ за България най-високата в Европа. Вече е ясно, че „жестът“ на Борисов е позволил на Путин да вземе решението за нападение срещу Украйна.

Освен това единствената българска атомна електроцентрала - АЕЦ "Козлодуй", е изцяло зависима от руско гориво и немалко резервни части и възли. Русия държи контрола за целия жизнен цикъл на ядреното гориво: от доставката му до връщането и погребването на отработеното ядрено гориво. Това се прави от руското лоби в енергетиката. Все още има и политици, които не са се отказали от изграждането на втора атомна електроцентрала в Белене, въпреки липсата на каквито ѝ да било аргументи.

Пропагандирането на тези важни за Кремъл дейности се превръща в основна работа на проруски информационни портали в България. Прокремълските медии ще трябва да вдигнат оборотите и на клейменето на НАТО и ЕС. В доклада се отбелязва, че за разлика от други страни – Полша и Прибалтийските държави, - за Русия е лесно да осъществява дезинформация, фалшиви новини и обща стратегическа комуникация в България. Тайните служби на Кремъл все още имат на разположение проруски настроени българи на важни позиции в различни ведомства и институции. Включително по високите етажи на властта.

Наредено е да се засили и работата с някои паравоенни организации, които проповядват напускане на България от НАТО и ЕС и присъединяване към евразийския проект на Путин.

Русия се опитва да засили прякото си влияние върху страната ни. За целта се използват всички средства, включително и Българската православна църква, която често подкрепя своите „колеги“ от Руската православна църква, която пък е инструмент на Кремъл. Ярко доказателство за това е словото на Пловдивския митрополит Николай послучай Деня на Съединението, 6 септември. Към тази демонстрация на прокръмелска пропаганда трябва да се прибави и присъствието на руския посланик в България Елеонора Митрофанова на тържеството за Съединението досами държавния глава Румен Радев. Абсурдно и дразнещо присъствие, след като фактите отдавна са разкрили всички действия на Русия срещу обединението на Княжество България и Източна Румелия.

Преди дни ДАНС информира за намеса на Русия във вътрешната политика на България, риск за сигурността на газовите доставки и проблем с фалшивите новини и дезинформацията. Това става ясно от несекретната част на годишния доклад на агенцията за 2021 г. В документа са описани заплахите и действията на руските тайни служби срещу България досега, както и какво трябва да очакваме в бъдеще – това вече е в секретната част. Дали българското разузнаване се е добрало до въпросния доклад, за който става дума по-горе, не знаем, но е твърде възможно по линия на партньорските служби в НАТО.

Изводът при всички случаи е: България се превръща в много важна цел за хибридната война на Русия срещу Запада.

Екип на Фрог нюз


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 90 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Най-меродавният източник

    119 48 Отговор
    Фрог нюз ... хайде холан....
  • 3 Закъсняха

    70 77 Отговор
    До края на годината режима в РФ ще се е сменил. Доброзорно.
  • 4 Азз

    104 50 Отговор
    Тия от жаби-жаборани да скачат обратно в блатото,след като си вземат парите от Козяк,за написаните глупости.....
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 КОТарАК

    82 66 Отговор
    на всички русофили и тролове и всякакви политици трябва да се търси отговорност за нац. предателство
  • 7 Атаката

    86 21 Отговор
    Ще се състой в изпращането на военния оркестър и смазването на всякаква съпротива смешници не разбрахте ли че нас никой не ни брой за живи нито тези нито онези на запад такава репутация имаме на продажници и шушумиги
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 12340

    75 29 Отговор
    "Екип на Фрог нюз"--
    копае под дъното!
  • 10 Иван

    78 40 Отговор
    Да дойдат да ни освободят от американско робство.

    Коментиран от #111, #113, #114

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ТО Е ЯСНО ЧЕ

    41 67 Отговор
    ДЖУДЖЕТО Е БОЛЕН, ДОРИ НЕ НОСИ И РУСКА КРЪВ В СЕБЕ СИ А Е ОТ НЯКВИ РЕПУБЛИКИ СМЕСИЦА.

    Коментиран от #75

  • 13 Денги нет

    22 40 Отговор
    Да ми цакат по 1000$ на ден и започвам да троля за тях. В рубли също може, но едва когато политиците им започнат да си искат техните рушвети в рубли. До тогава, само в истински пари приемам плащания.
  • 14 Факт

    50 19 Отговор
    Фрог=Фейк нюз
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Хаха

    31 26 Отговор
    Кел файда, като губят от Украйна.. хахаха
  • 17 В главата е като

    24 32 Отговор
    питбул, на нищо не мяза човекоядеца.
  • 18 Копейкин

    28 22 Отговор
    "Сега ша намажа!"
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 К.ра му Янко

    36 49 Отговор
    Сичките рашисти плюс взималите пари от Путин да се натоварят и уан уей тикет за Масква. Бойко и 40му гербаджийчета, Нинова и команда, Възраждане, ДПС. Всичките за Масква без право на връщане като трябва да се прилагат същите ограничения и мерки за ползване на имоти и пари, прилагани към рушкиъе олигарси.

    Коментиран от #26, #35

  • 23 Факуракис

    48 51 Отговор
    Дано ни удари две три ракети та да се събуди тоя заспал народ и заедно с руските братя да унищожим фашизма завинаги. Слава на Русия

    Коментиран от #66, #79

  • 24 Аман от

    52 28 Отговор
    западна пропаганда!
  • 25 иваило

    56 17 Отговор
    Таен доклад и го знаят в БГ хахах удариха дъното но копаят и след него, е чак пък такава про с та журналистика не е имало. подлоги сър и то какви подлоги
  • 26 Ама

    21 3 Отговор

    До коментар #22 от "К.ра му Янко":

    То нема да останат хора тука
  • 27 Госあ

    42 20 Отговор
    Трийте, трийте. Като ви хвърлят курбан за натото, ше ревете.
  • 28 ще си построим

    15 21 Отговор
    канадси френски американски и японски атомни централи.

    Коментиран от #105

  • 29 Сокол

    7 17 Отговор
    Това като обява за работа звучи, само че кандидатите ги съветвам да изискват предплата и то в конвертируема валута, а не в рубли.
  • 30 Геша

    38 9 Отговор
    Ха ха ха , и къде го четоха този уж таен доклад? На мене ми мирише на тайно мероприятие за обосновка на репресии срещу инакомислещи лица и партии.Уйдурми.
  • 31 Иванов

    43 17 Отговор
    За руската не, а за Американската пропаганда в чуждите медии. ИЗВАДКА- През моя живот Съединените щати са свалили или са се опитали да свалят над 50 правителства, предимно демократични. Те са се намесили в демократични избори в 30 държави. Хвърлиха бомби върху хора в 30 държави, повечето от които бедни и беззащитни. Те се опитаха да убият лидерите на 50 държави. Те се борят за потушаване на освободителните движения в 20 страни ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ОТ ТУК "Faire taire les agneaux : Comment fonctionne la propagande "

    Коментиран от #100

  • 32 сирене

    27 10 Отговор
    Иво Инджев.. Фантазист
  • 33 Българите сме в НАТО..

    32 11 Отговор
    НАТО е Четвъртият Райх,който иска да унищожи Русия.Мисля че е наивно да повдигаме "учудени вежди"..
  • 34 Шок и ужас

    13 25 Отговор
    За България Путин заповядал - на зла круша зъл прът!!!!
  • 35 Бойко

    7 16 Отговор

    До коментар #22 от "К.ра му Янко":

    ГЕРБ-СДС времето е наше!
  • 36 пламен

    29 27 Отговор
    Ние сме народа с най много проруски измекяри. Една депутатка даже им събираше jps координатите на български обекти за руски бомбардировки.
  • 37 Аз съм

    29 5 Отговор
    "Основна цел на стартиращата ескалация е Дезинформацията" Подзаглавието е чудесно , но пък сте пропуснали да уточните , че "Факти" активно и упорито се явява изпълнител на тази, основна цел .
  • 38 ддд

    13 14 Отговор
    Путин разпоредил жестока атака срещу България
    -------------------------------------------------------------------
    и да се извърши преди капитулацията на русия.
  • 39 Подарък от природата и дрги сили

    7 5 Отговор
    Ако това е истина, значи някоя друга държава е настроила Русия против България !
    Така ли е ?
  • 40 666666

    21 1 Отговор
    Аууу сигурно ще атакува Парламента и МС да им масажира простатите.
  • 41 !!!?

    20 9 Отговор
    Митрофанова: На колене !!!?

    Коментиран от #72

  • 42 хахаха

    16 18 Отговор
    Да ама Не Мордор пак ще се обърка като в Украйна Митовете страха и пропагандата на Русия се спукаха като балон Кой ще застане на страната на една погубена и прогнила империя на злото ???

    Коментиран от #57

  • 43 Подарък от природата и други сили

    8 17 Отговор
    РУСКИНЯТА е истинката КАКА на БЪЛГАРИНА, а истинският БАТКО на БЪЛГАРКАТА е РУСНАКЪТ !
    Това е реална природна даденост !
    Ако Русия няма да оправи живота и бъдешето на България, значи преди около 140 години напразно са умирали руски войници за ОПРАВИЯТА на България !
  • 44 ЧОВЕЧЕТО ОТ ТВЕСКА ГУБЕРНИЯ.

    15 7 Отговор
    Баща – Владимир Спиридонович Путин (23 февруари 1911 г. – 2 август 1999 г.), е роден в село Поминово, Тверска губерния, Майка – Мария Ивановна Путина (по рождение Шеломова) (17 октомври 1911 г. – 6 юли 1998 г.), произхожда от село Заречие, Тверска губерния,

    Коментиран от #69

  • 45 Рикошет

    24 10 Отговор
    Толкова е "таен" този доклад, че някакви мисири го коментират!?
    Козяк, айде по-сериозно моля ви се!

    Коментиран от #58, #60

  • 46 Пффф

    14 13 Отговор
    Хайде, чакаме ви! Не знам украинците как бият, ама българите като започнат, ще ви утеснее Сибир.
  • 47 Росен

    15 10 Отговор
    Било наречено да ни присъединят към евразийския проект? Хубаво , а дано.....ама лошото е че Русия няма никакво намерение да се занимава с нас да ни носи на гърба си за Евразия.
  • 48 вярващ

    20 16 Отговор
    Украйна ще види сметката на Русия който копае гроб сам пада в него Кремъл достатъчно много навреди на България но вече е време да си плати сметката
  • 49 Добро същество по природа

    1 5 Отговор
    НЯКОИ ХОРА искат на мен да нми е зле, да ми е гадно и като цяло да бъда в ада на живота, а не в праят на живота !
    Това е така , защото преди много време несъзнателно съм ги засегнал много сериозно !
    Заради това хора настройвали хора против мен за да няма реална оправия с мен и толкоз
  • 50 КАТО КАПИТУЛИРА

    7 2 Отговор
    ЩЕ ДАМ КУРБАН.
  • 51 А още поне два ...

    13 9 Отговор
    ... карго полета с руски "дипломати" от София за Москва, кога? Безотлагателно е.
  • 52 Абсурдистан

    14 5 Отговор
    Всяка атака срещу България - радост за безродието!
  • 53 генчо

    18 8 Отговор
    ко е тайна че в българия живеят повече русофили отколкото българофили, това не е тайна, в такава една продънена държава руската пропаганда съществува и без особенно големи кибер атаки те копейкините си клякат и за 1 цигара с кафе

    Коментиран от #64

  • 54 Катъра на хана

    7 9 Отговор
    Пак ще се навъдят нови 4 хилядници . Те не че са малко ,но сега ще станат още по нагли.
  • 55 Бебчо по орисия

    1 2 Отговор
    НЯКОИ ХОРА искат на мен да нми е зле, да ми е гадно и като цяло да бъда в ада на живота, а не в праят на живота !
    Това е така , защото преди много време несъзнателно съм ги засегнал много сериозно !
    Заради това хора настройвали хора против мен за да няма реална оправия с мен и толкоз !
    Заради това НЯКОИ ХОРА са казвали на други хора за мен НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙТЕ С ТОЗИ ЧОКЕК и че НИЩО ДОБРО НЕ ВИ ЧАКА С ТОЗИ ЧОВЕК , те нарочно така са им казвали, за да бъда аз желан НИКЪДЕ !
  • 56 Нищо нее разпоредил Путин срещу

    15 12 Отговор
    България, още по, малко в "Таен доклад," с който разполага Фрогнюс??? Фейкове и смехории!! Те в Русия си печатат"тайните доклади" във вестниците???!
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Шляхтиц

    15 4 Отговор

    До коментар #45 от "Рикошет":

    Съвсем за канарчета ни взимат вече. Все едно със суха трева се храним. Бива, бива, но чак толкова е вече прекалено.....
  • 59 ами да

    19 9 Отговор
    Когато изгониш Руснак през вратата той влиза през прозореца Те винаги имат таен план как да влизат но ще заковем и прозорците
  • 60 А те щото

    17 9 Отговор

    До коментар #45 от "Рикошет":

    Хората не знаят , че руската пропаганда никога не е спирала .
  • 61 Малей колко много

    12 13 Отговор
    безработни щатски тролове в коментарите! Докога останалите ще ви хрантутим?
  • 62 Хммм

    9 4 Отговор
    Май е време да си върнем Волжка България.
  • 63 Диамантената ръка

    9 3 Отговор
    Да не се хабят тука, има достатъчно естествени полезни и.д.иоти и без нищо да правят от Кремъл...
  • 64 гого

    9 6 Отговор

    До коментар #53 от "генчо":

    генчо скъпа ако визираш себе си ок то явно се цъкаш за центове ,няма лошо бебчо и на прайд да ходиш .но по яка пропаганда на америка за българия няма .а подлоги като теб много бе .така ли си се родил? ,пишеш за Българофили като теб ли ??

    Коментиран от #92

  • 65 ПУТЛЕР Е ОТ ГРУЗИНСКА ГУБЕРНИЯ

    9 7 Отговор
    Владимир Путин е извънбрачно дете. Майка му Вера Путина е на 88 г. и живее в грузинското село Метехи.

    Това разкрива в последния си брой влиятелният германски седмичник “Ди Цайт”, чийто издател е бившият канцлер Хелмут Шмидт.

    Обширната публикация е под заглавие “Блудният син на Вера Путина”.

    Авторът Щефен Доберт, който е известен разследващ журналист, е разговарял с майката Вера, както и с други ключови свидетели от детството на руския президент.

    Когато Вера Путина забременява, тя не знае, че любимият й Платон Привалов е женен с деца. Той не желае развод, раздялата е неизбежна, а за аборт е късно. Като извънбрачно дете Владимир носи фамилията на майка си, получава и нейното гражданство - грузинско.

    По-късно Вера Путина се омъжва за друг, но той пък не иска сина й Вова, вече почти на 8 години. Дават го на баба му и дядо му по майчина линия. Те му намират приемно семейство, което го отглежда. Осиновителите също са Путини, защото са роднини на дядото Путин.

    Новите родители, които руският президент твърди, че са му рождени, са Владимир Спиридонович Путин и Мария Ивановна Путина, вече покойници. Те го записват с нова рождена дата - 7 октомври 1952 г., за да тръгне на училище в първи клас, защото не знае добре руски. Според майка му Вера истинската дата на раждането му е 7 октомври 1950 г.

    "Сигурна съм, че Вова е моят син", казва Вера Путина във видео, приложено към публикацията, където тя говори на грузински. Тя пита риторично: "Коя м

    Коментиран от #67

  • 66 Като те удари

    8 2 Отговор

    До коментар #23 от "Факуракис":

    "с две три ракети" ще заспиш завинаги заедно родата си първосигнална.
  • 67 много си зле

    7 5 Отговор

    До коментар #65 от "ПУТЛЕР Е ОТ ГРУЗИНСКА ГУБЕРНИЯ":

    категорично ти специално си роден от жена затворена в мъжко тяло, то и за това си толкова умен
  • 68 Коментар

    8 7 Отговор
    Автор на статията е Васко - 🐸

    Такива "истини", такива "факти" струят от тая медия, че е по-вероятно да познаеш хвърляйки монета, отколкото да им слушаш и четеш опорките на тия!!!
  • 69 Рушляк

    7 6 Отговор

    До коментар #44 от "ЧОВЕЧЕТО ОТ ТВЕСКА ГУБЕРНИЯ.":

    А неговите дъщери никога няма да носят тази фамилия . И не само те ,ще стане като фамилия Хитлер . Фамилия ПУТИН,ще остане прокълната НАВСЕГДА .

    Коментиран от #71

  • 70 ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ

    10 6 Отговор
    РАШКИТЕ СИ ПОДРИТВАТ ЗДРАВНИТЕ КНИЖКИ.
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Позор

    5 2 Отговор

    До коментар #41 от "!!!?":

    Такива снимки говорят повече от всичко казано .
    Жириновски сигурно вдига банкет за тази снимка .
  • 73 ЯВНО ИСКА ДА

    8 2 Отговор
    ПРОБВА И ОТ ДРУГИТЕ НАТОВСКИ ОРЪЖИЯ ДЖУДЖО.
  • 74 БгРусоРоби

    6 8 Отговор
    ами нормално, идват избори, всички Кремълски подлоги - Атакакаааа, ПП са им трън в Z----kа
  • 75 1957

    2 9 Отговор

    До коментар #12 от "ТО Е ЯСНО ЧЕ":

    Да,наркоман зеленски такъв,както ти писал.
  • 76 тайната на предателя

    13 4 Отговор
    путин само ще си дава парите на вятъра Продажните Българи ще си взимат копейките да симулират цирковете на Кремъл и като стане напечето ще статат Натовци Като сме на кръстопът и ни брулят ветровете отвсякъде духа
    Някой хора с лицемерие и двуличие добре си печелят
  • 77 Долу сащ

    10 4 Отговор
    мисля че Ран Ът мнооого по лош Доклад, с реални резултати, най бедни и 3 млн души по малко....
  • 78 Всички знаят

    11 7 Отговор
    Ами ние сме най-податливи! Народ, който не си познава историята и власти, които угодничат на други държави! Все пак е по - добре с ЕС отколкото Русия!

    Коментиран от #82

  • 79 Айде рашисти

    13 8 Отговор

    До коментар #23 от "Факуракис":

    Пуснете една ракетка, че родните путинофили вече са на колене и с разперени ръце към небето, чакащи ядрената заря на техните господари, която да направи СССР най-велик!
  • 80 Ми кво пък

    17 3 Отговор
    Ами да! Вервайте - екип на Фрогнюз. Всички и никой. Дори не смеят да се подпишат под това, което са сътворили. Политическият офицер, номенклатура на Главно политическо управление на БНА преди 1989-та, завършилият висше военно-политическо училище в СССР и сега главен редактор на Фрогнюз г-н Огнян Стефанов заработва сребърниците. Така е - който има грехове от преди 1989-та сега се изявява като първи евроатлантик. Тогава е бил от най-верните на ЦК на БКП, сега е от най-верните на Козяк. Метаморфози, типични за комунист.
  • 81 Не Русия или друга държава е вредна

    13 5 Отговор
    За България а целия колективен запад с налагани те от него ценности за подменя е и разрушаване на семейство образование здравеопазване и история, унищожавайки нацийте и държавите

    Коментиран от #95

  • 82 Долу ЕС

    10 2 Отговор

    До коментар #78 от "Всички знаят":

    3 млн души души българи по малко и 1 млн небългари повече! по добре ли ти се струва?
  • 83 Брат Румен Ралчев

    0 0 Отговор
    Аз ще кажа на братята в Германия.
  • 84 Ваня

    13 12 Отговор
    Маските отдавна паднаха в БГ и този доклад въобще не е тайна Като се проследят събитията ясно се вижда руската намеса във вътрешните ни работи а пропагандата е навсякъде в нета и медиите Въпроса е дали Българите искат да бъдат орките на Раша ???
  • 85 Матрьошкин

    10 3 Отговор
    Колко да е таен ??? Радев явно го изпълнава доклада
  • 86 Мехмед

    5 8 Отговор
    Руснаците не знаят дори къде се намира българия на картата.
  • 87 Кой

    6 3 Отговор
    Плати за съединението на България бе фрог (жабо)Сигурно америка или англия са го платили а ....?
  • 88 Чакаме

    8 11 Отговор
    Братята да дойдат и да ни освободят от кравари и гейове
  • 89 Минувач

    6 4 Отговор
    Значи ние трябва да вярваме че има такъв доклад и това пише в него. Не можело да се публикува, защото е секретно, но става да се обвинява на поразия. А ако е обратното - западните разузнавания пускат контра-тролене, за да се дискредитира Русия и западното тролене по медиите и най-вече обикновеният човечец да не вярва на истинските причини за войната и цялата западна политика. Защото само Русия има смелостта да я заяви, но трябва да се спре мисловния процес на народа, като се обяви всичко руско за пропаганда. Сякаш ежедневно не ме залива в нета и по тв-то западната пропаганда, 24/7. Колко е лесно да хвърляш обвинения, като не си длъжен да ги докажеш!!!!!
  • 90 а ъъъ

    7 2 Отговор
    Нашенските предатели са готови и без директиви да продадат червената кочина.
  • 91 Свирчо

    3 4 Отговор
    Ще ли някой по-умен от мен да ми обясни какво е намеса във вътрешните работи на една държава. Намеса във външните работи си представям какво е, ама във вътрешните работи изобщо немога да си го представя. Или имам грешна представа какво са вътрешни работи.
    А за дезинформацията, ми който желае да се информира чете чуждата преса, нета, телевизията и радиото у нас са за спорове в кръчмата на село.
  • 92 генчо

    5 2 Отговор

    До коментар #64 от "гого":

    опаа 1та копейка не издърже хаха прозрачни сте колкото сте и т,,,,,пи
  • 93 глу пости на таркалета

    3 3 Отговор
    У фатки само тъп о тии
  • 94 Олга

    6 4 Отговор
    Екипът страда от мания на преследване и му се привиждат различини ужаси: зверствата и издевателствата от руските войници (забравили за кражби на хладилниците и перални); небивалици: икономически, политически и социални сривове в Русия, които ги няма никакви, дори обратното; и това,което сами извършват: дезинформация, фалшификатите, лъжите, киберсаботажи, Пълна бъркотия в главите им и искат да им вярваме..
  • 95 генчо

    6 3 Отговор

    До коментар #81 от "Не Русия или друга държава е вредна":

    кой от запада те е карал на сила да не правиш семейство? някъде да е забранено да правиш семейство? кои ценности ти пречи запада да изповядваш, освен комунистическите?
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Демократ

    12 3 Отговор
    Преди 140 години България не е имала никакво колебание,че принадлежи към Европейската цивилизация.Сега след 80 години деградиращо управление на комунизма се води битка за българската принадлежност.Какъв по-ярък пример за разрушителната сила на този престъпен режим. Нормалното развитие на всяка държава е напред. Ретроградните комунистически прокремълски сили у нас задушават развитието и прогреса.

    Коментиран от #102, #106

  • 99 докладчик

    4 1 Отговор
    Самотрепанеиплиткокопане ще ни избави от продажните русороби.
  • 100 Стършел

    2 1 Отговор

    До коментар #31 от "Иванов":

    Добре, вярно е, но това оправдава ли др. путьин да прави същото?!?!?!
  • 101 Хаха

    4 5 Отговор
    Цитат:". Вече е ясно, че „жестът“ на Борисов е позволил на Путин да вземе решението за нападение срещу Украйна."
    Ударихте дъното.Изкарахте Бойко най-влиятелната личност на планетата.Бойко бил позволил на Путин...представяте ли си?!Бойко дали ще позволи и на Бай Дрън пак да се ръкува с въздуха?Не знаех,че Бойко българина командва цял свят.Ами да казва на Путин и Зелето да спират войната.
  • 102 Свирчо

    9 0 Отговор

    До коментар #98 от "Демократ":

    Много си прав. В нета има биографиите на голяма част от бивши и настоящи министри и депутати. А посочи ми един дето не е син или внук на виден комунист. Изкючение правят тези дето са работили и учили в чужбина ама нали знаете кой имаше право да ходи да работи и учи там. Крушите не падат далеч от дървото.
  • 103 Никола

    8 0 Отговор
    Боже колко продажен народ. И утре ако всички българи изчезнат, на кого ще липсват?

    Коментиран от #104

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Може,

    3 4 Отговор

    До коментар #28 от "ще си построим":

    Ама без руско атомно гориво, няма как да минеш. Още повече вече ме вървят старите реактори. Построява се вече най-новата тракторна техника на бързи неутрони. И нея пак я могат руснаците. Другите още са на изпитания само ..
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Мунчо

    5 1 Отговор
    Че посрещнем готвача и музикантите с леп, сол и самагон.
  • 108 ПИТАЩИЯ

    9 1 Отговор
    ТОВА МОЖЕ БИ ЩЕ БЪДЕ ПОРЕДНИЯ ПОДАРЪК ОТ БРАцКИЯ СЪВЕцКИ НАРОД!
  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 реалист

    0 0 Отговор
    Това коментари на политици ли са или на махленски клюкари. Интересува ме децата ми да са образовани, нахранени, облечени и на топло. Тези задачи трябва да решават управляващите, без слугинаж за бонуси.
  • 111 Стара чанта

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Иван":

    Ванюшка, ела ме хвани за к..а - да ме поразходиш малко из горичката, приматчо вмирисан !
  • 112 ПЪЛНОПРАВЕН ГРАЖДАНИН НА БЪЛГАРИЯ

    1 0 Отговор
    УЖАС ГОРКИТЕ ДЕЦА И МЛАДИ ХОРА
  • 113 12783

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Иван":

    И ЩЕ ДОЙДЕ ПУТИНСКОТО Е ХАЙДЕ ЧЕСТИТО РОБСКА ДУШО.
  • 114 ПРОРОЧИЦА

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Иван":

    ИМАШ СВОБОДАТА ДА ЖИВЕЕШ В РУСИЯ НИКОЙ АМА НИКОЙ НЕ ТИ ПРЕЧИ НА ДОБЪР ПЪТ ИСКРЕНО ТИ ГО ПОЖЕЛАВАМ ДАНО ТАМ НАМЕРИШ ТВОЯТА МЕЧТА ЗА ХУБАВ И СПРАВЕДЛИВ ЖИВОТ
  • 115 Фрогнюс и измисмени тайни доклади на

    2 1 Отговор
    Путин!! Не ви омръзна ха тези Фейкове, къде го прочетох те тоя" Таен доклад"?? Фейкове, Фейкове!
  • 116 стара статия

    1 1 Отговор
    На Путлерофашистите им се иска, но благодарение на волята и себеотрицанието на Украинския народ, Радев вече гледа към Дубай. Бандата се е покрила и вече няма новини за Пухения Асенчо нито грозника от Канада.
  • 117 Факт

    0 0 Отговор
    Супер смешна статия, хаха!
    И как пък точно вие се досопахте до тоя супер таен доклад, хахаха!?
    Еййй, ама колко силно искате да насадите у нас омраза срещу Русия, но не се получава и няма да се получи :)
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове