Last news in Fakti

24 Септември, 2022 20:12 4 795 24

Нови разкрития за буса с мигранти, преминал през ограда по границата

  • мигранти-
  • лесово-
  • бус-
  • бежанци-
  • граница-
  • ограда

Оградата още същия ден е възстановена, а охраната в района подсилена

Нови разкрития за буса с мигранти, преминал през ограда по границата - 1
Снимка: БГНЕС

Нови разкритията на bTV за буса с мигранти, който преминава през срязаната защитна ограда по границата на България с Турция. bTV научи от свои източници, че това се е случило в района на Лесово. Пресцентърът на МВР също даде подробности след запитването.

Според източници на bTV и уточненията от пресцентъра на МВР направени по-късно днес, клипът е сниман на 25 юни. Към този ден „Гранична полиция“ е била оглавявана от Деян Моллов, който на 10 август бе понижен от служебния министър Иван Демерджиев до заместник-директор, а на 25 август след настояване на министъра той подава оставка.

През разрязаната ограда минава цял бус с ямболска регистрация, пълен с мигранти, защото каналджиите са знаели, че този участък е по-слабо охраняван от останалите. Затова и каналджиите са имали достатъчно време дори да спрат и да снимат наглото преминаване във видео. Групата все пак малко по-късно е задържана. Действието се развива в ранното утро на 25 юни. Клипът е направен от един от каналджиите.

Минута след това бусът поема в грешна посока - наляво и се обръща на стръмен участък около река Тунджа. На снимка, направена след инцидента, се вижда същият бус, вече без регистрационни номера, а на граничните полицаи се налага да спасяват пострадалите мигранти. В най-близкото село - Лесово - също са гледали скандалния клип в социалните мрежи. От началото на годината досега са предотвратени към 100 000 опита за незаконно влизане от Турция, казаха от „Гранична полиция“. Оттам уточниха, че водят статистика за опитите, а не за хората, защото един мигрант може да направи няколко опита да премине границата. Оградата още същия ден е възстановена, а охраната в района подсилена. Но въпреки това местните продължават да разказват, че срещат редовно нелегални мигранти.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Охраната

    19 3 Отговор
    е била на ниво

    Коментиран от #2

  • 2 Граничар

    65 1 Отговор

    До коментар #1 от "Охраната":

    Беше на ниво до 1990 година. Сега е цирк

    Коментиран от #8

  • 3 безпартиен

    62 0 Отговор
    Тези които са строили "сигурната" ограда сега трябва да плащат всеки ремонт по нея!Всеки преминал границата без документи и не през ГКПП на съд по бързата процедура и екстрадиция в страната от където е!Този който иска да емигрира може да го направи легално и с редовни документи,стига да изпълни изискванията за емиграция!Останалите са нарушители и вършат престъпление наказуемо по НК!!!!

    Коментиран от #6

  • 4 Тея па!

    14 0 Отговор
    Що не си траят?
  • 5 2елба

    45 0 Отговор
    Как може ГКПП Лесово да е слабо охраняван район..на снимката се виждат само ниви..обзора е на километри околовръст..тази държава се превърна в подигравка за населението живеещо в нея
  • 6 не помните ли кои бяха?

    33 0 Отговор

    До коментар #3 от "безпартиен":

    Най-много се фукаше със стабилната ограда и плюеше по тези, които се съмняват далавери симеонов балевски!!! Онова ситното човече, дето вкарваше ред по плажа на морето в дискотеките. Къде е сега да опровергае, че не са сигурни оградите?????? Или който се награбил, скрил се. Даже има и хотел по тези места "Кодия рог". Сега евремето да искаме от всеки отговорност!!! Той беше човек на боко от зайчарника.

    Коментиран от #19

  • 7 Иво

    13 3 Отговор
    По това време Рашков обясняваше как контрола по границата бил по засилен отвсякога и едва ли не всеки опит за преминаването и бил осуетяван.
  • 8 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    10 1 Отговор

    До коментар #2 от "Граничар":

    ТАКА е ГРАНИЧАР ИСТИНА пишеш
  • 9 2елба

    16 0 Отговор
    Проблема е следния вместо да квалифицираме пилоти на скъпи дронове
    и разни други техници..ние си губим времето да се чудим кой минал как минал
    Ясно е че е добре да реагираме предварително преди бригадите да стигат оградата защото веднъж влезли те теоритично са под закрила на ООН..ако шапкарите не могат да анализират най-вероятното движение на големи групи хора за толкова години аз мога да им помогна
  • 10 Хвърчилото от село

    22 0 Отговор
    Да се стреля без предупреждение!
  • 11 2елба

    7 0 Отговор
    Слагат се фотокапани..всеки ден им се сменят батериите..след 1 седмица всичко е ясно..завардват се пътищата в района..заловените се слагат във временен лагер за бежанци без да им се отнемат телефоните..даже им се осигуряват компютри да могат да си говорят колкото си искат и на втората седмица никой няма да минава..ма границата турска дирекция има 20 застави..ако всяка една има дежурен дрон
    даже няма да им се налага да маршируват..естествено може да се поставят всякакви фалшиви кутий лапички и тн

    Коментиран от #13

  • 12 Фикри

    23 0 Отговор
    Дайте на ловните дружинки да пазят границата.
  • 13 Фикри

    21 0 Отговор

    До коментар #11 от "2елба":

    Тия влизат с бусове, рейсове и тирове, намират ги из цяла България, някой не иска да ги спира на границата.

    Коментиран от #14

  • 14 2елба

    12 0 Отговор

    До коментар #13 от "Фикри":

    Туй ми е ясно..но може да бъде спряно за 2 седмици
  • 15 __!__

    12 1 Отговор
    Всеки ден навсякъде в България изскачат батаци във всяка една сфера,най якото ще е ако банките спрат да дават кредити,ще лъсне най големия батак,че нещо се прави и произвежда в тази кочина.
  • 16 бай Гъдю

    14 0 Отговор
    Минирайте я тази граница, като не можете да я опазите!
  • 17 Мончо

    16 0 Отговор
    Куките са във играта и правят много пари, това го знаят и децата в първи клас!
  • 18 гроажданин

    4 0 Отговор
    При всеки опит на задържани мигранти вместо да бъдат освобождавани виновните длъжностни лица Същите си правят разни PRкато случая с директора на РДГП Бургас който наскоро бе уличен вподпомагане на трафиканти от негови подопечни и вместо да бъде уволнен съ щия свика след токова години за пръв път пресконференция да отклони вниманието от това за което го обвиниха от МВР .
    Тази пресконференция се оказа безсмислена за журналистите .Защото е свикнал да се хваля а не да отговаря на задавани в ъпроси .Иначе бе похвално че са заловили мигранти с лодка .Остава въпроса кога ще отговори на важните въ проси на които касае обществото .
    1Защо трафикантите не се проверяват в зоната на отговорност на РДГП .2.ГПУ Царево къ м коя РДГП е.ив чия зона на отговорност носи службата .
  • 19 На майка ти

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "не помните ли кои бяха?":

    Онази работа!

    Коментиран от #20

  • 20 Льольо

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "На майка ти":

    Може да е и на баба ти... ама което си е така, така си е. Нещо не ти изнася истината. Кое от коментара на 6 не е вярно, а?
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Граничар от НРБ

    3 0 Отговор
    Пак ви казвам, СТРЕЛЯ СЕ НА МЕСО. СЛЕД 7 ДНИ НЯМА ДА ИМА ТАЛИБАНИ БЕЗ ДОКУМЕНТИ. ДОКАТО СЕ ЛИГАВИМ ЩЕ НИ СЕ ПОДИГРАВАТ ТАЛИБАНИТЕ.ЗА ГРАНИЦАТА СЕ ГРИЖЕШЕ ВЪТРЕШНИ ВОИСКИ.ВСИЧКИ ОПИТИ ЗА ПРЕМИНАВАНЕ ЗАВЪРШВАХА ФАТАЛНО. Гр. полиция!? Хора който не са полагали клетва пред БЪЛГАРСКИЯТ ТРИБАГРЕНИК. В очите му $ в главата :далавера. БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове