Last news in Fakti

30 Септември, 2022 05:33 3 387 105

Кирил Петков: Няма да познаете страната, ако имаме цял мандат без "троянски кон"

  • продължаваме промяната-
  • асен василев-
  • кирил петков-
  • избори

Дреме ни за мобилизацията в Русия дали е добра или лоша, заяви съпредсетателят на ПП Асен Василев

Кирил Петков: Няма да познаете страната, ако имаме цял мандат без "троянски кон" - 1

"Хорото може да обедини българите. Ако може, да спрем с народната топка и да се върнем към хорото" - така описаха виждането си за българското обединение Асен Василев и Кирил Петков в близо двучасово интервю, предавано на живо във Фейсбук от страницата на "Продължаваме промяната" и с публика в залата, пише Епицентър.

Модератор беше пиарът им Найо Тицин.

Репликата за хорото дойде от Асен Васлев в отговор на въпроса как да се случи българското обединение, а първоначално присъстващите на интервюто се разсмяха на сравнението. После Василев подкрепи тезата си с довода, че на традиционното българско хоро се хваща цялото село, при това най-различни хора.

Интеврюто на съпредседателите на ПП и бивши премиер и вицепремиер започна малко след старта на живото участие в социалната мрежа на Слави Трифонов, който не спести критики по техен адрес.

"Това е обединение, правим нещо заедно и му се радваме. Какво пречи да си организираме обществения живот по този начин, както си организираме танците", зачуди се Василев. "Песните ни са от хорови състави, това го носим в нашия ген, но в момента се манипулира обществото, така че да се вкарат изкуствени разделения".

"Дреме ни за мобилизацията в Русия дали е добра или лоша", посочи като пример той поредното разделение у нас. Важно било, според него, как това би се отразило на нашата сигурност. "Иначе Путин да си прави каквото си иска в Русия", добави Василев.

Кирил Петков хареса метафората за хорото и се върна към играта на народна топка, в която се целим един друг. "А можем да спрем с народната топка и да се върнем към хорото, тези разделения са в много голяма част манипулация във времето. Българската имунна система да се върне към хорото", пожела си и Петков на свой ред.

"Има едни хора, които не са част от кукления театър", каза за себе си и партията си "Продължаваме промяната" Кирил Петков, а Василев добави: "По-различни сме с това, че не сме минали през 6 партии, като г-н Костадинов".

Петков си пожела в следващата управленска коалиция "да няма някой от тези, които през последните 30 години са лъгали", независимо в коя партия са се маскирали. Той даде да се разбере, че не биха застанали зад тип експертен кабинет.

Според Петков не съществува нещо като експертно правителство. "Всяко правителство може да падне при решение на парламента. Ако някой се опита да продаде идеята за експертно правителство, трябва да сте наясно кои са политическите партии, които го подкрепят", предупредии лидерът на ПП.

Цените няма да се качат при приемането на еврото, успокои още бившият премиер, като посочи, че "възрожденецът Костадинов" манипулира страха на хората.

ГЕРБ пък бяха наречени "евроатлантици само на думи". "Действията им с "Турски поток", обаче, показват друго. "Турски поток" е най-голямата подкрепа на режима на Путин, скрита през корупция. Не мисля, че има по-голяма щета за Европа като геополитически проект от това, че сме допуснали "Турски поток", смята съпредседателят на "Продължаваме промяната". Той обвини още, че в последния парламент "Възраждане" и ГЕРБ са гласували заедно в 70% от случаите.

Петков наблегна, че "Продължаваме промяната" са единствено и само пробългарска партия. "Имаме реален български интерес, който трябва да следваме", добави той.

На въпроса дали президентът се е намесил в предизборната кампания, Асен Василев изпревари Кирил Петков, докато той се готвеше да отговори. "Президентът не се явява на тези избори", побърза да каже Василев и темата бе затворена.

Двамата обясниха защо страната ни не успява - защото "думичката корупция е толкова свързана с бранда България", по думите на Кирил Петков.

"Най-големият проблем на България, е, че едни кукловоди издигнаха борци и престъпници като елит на страната и изгониха всички хора, които искат да работят честно, а другите ги смачкаха. Въпросната мафия, статукво, мръсната машина... И в момента ние сме една от най-нещастните държави в света", обясниха двете лица на ПП.

Според Василев "нашата история е пълна с невъзможни неща и някога Съединението е изглеждало така, невъзможно, "но хората са го направили". "Въпрос на много работа и може би на малко лудост", потърси разковничето бившият финансов министър.

Сред добрите примери назад в историята Петков пък заложи на управлението на Стамболов. "По 1000 км на година, две пристанища, Халите, първата опера, Военният клуб, цялото финансиране на училищата, читалищата и когато видите този човек какво е направил за пет години - ами те са повече от нещата, които си харесваме днес", удиви се Кирил Петков.

"Когато ни се присмиват - "абе, какви са тия вашите пет моста, как ще станат!" "Истината е, че ако имаме реален възможен мандат за 4 г. и да нямаме коалиционен партньор "троянски кон", в следващите пет години България може да не можем да я познаем", описа визията си Петков.

"Ако успеем да пренасочим релсите на влака България, аз съм сигурен, че следващото поколение ще започне да гради", заключи той и добави нуждата от изчистване на терена, завършва Епицентър.


Бел.ред.
Цитат на Иво Сиромахов:
Убеден съм, че ако влязат в парламента, депутатите от ИТН ще се борят за президентска република така сърцато и всеотдайно, както в предишните три парламента се бориха за мажоритарна избирателна система.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 137 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аман

    103 26 Отговор
    ОТ ТИЯ !
  • 2 тоя

    103 21 Отговор
    си вярва????
  • 3 Кафява медия

    100 22 Отговор
    Тия освен да се излагат,друго не правят
  • 4 Ама, че групичка - кирчо,

    109 23 Отговор
    кокорчо и найо тицин!!! Либерални евро-американски олигофрени! Наистина, няма да можем да познаем България след тях! Ако въобще още я има!
  • 5 Дипломат Чукчев

    25 75 Отговор
    С вас сме.Искаме по затворите Боко, Доган, Костов, Корнелия
    опс последната май не, ама затова, че си сменя мнението и тя!

    Коментиран от #8

  • 6 хихи

    93 20 Отговор
    Цял мандат!?!????
    Пази Боже!!!
  • 7 достатъчно

    77 17 Отговор
    Видяхме кражбите и пиците, и задкулисието
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Простото Киро

    88 21 Отговор
    Ние не можем да я познаем и след седем месеца ваше управление. Никога не сме имали такива некадърници, измамници и простонищополезнонеправещи управници.
  • 11 За протокола

    76 17 Отговор
    Кирчо, този филм сме го гледали. Дядо ти Симеон обаче беше по-конкретен и по-скромен и искаше само 800 дни за да ни оправи.
    Непознаването на историята от близкото минало на държавата, която искаш да "оправяш" показва колко си ни чужд, неук и непригоден за тази роля. Не се напъвай, не ставаш!
  • 12 хихи

    36 16 Отговор
    ПП ППодмяната могат да са втори на изборите само ако за 6месеца са откраднали повече отколкото ГЕРБ могат да боядисат за 6 години..
    Най-вероятно ще са 5 или 6 с БСП(к)

    Коментиран от #13

  • 13 Сменям си ник-а

    57 6 Отговор

    До коментар #12 от "хихи":

    ЦИК обяви, че са готови с резултатите от изборите, но ще изчакат гласуването.
  • 14 Лия

    64 16 Отговор
    И двамата са със психични проблеми.
  • 15 Сск

    37 14 Отговор

    До коментар #8 от "Ех, Чукчев, Чукчев…":

    12 години управляваха ГЕРБ , с пълно мнозинство в парламента, всички други партии си кротуваха и получаваха дял от плячката. Съд,прокуратура,полиция,администрация ,медии-всичко беше овладяно и пак си останахме последната страна в Европа.Тогава времената бяха други сега с тези бандюги ще е катастрофа

    Коментиран от #19

  • 16 Тия

    53 16 Отговор
    Двамата искат американски компании да завземат България ,Тия откачалки са убийци.

    Коментиран от #18

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 хихи

    28 13 Отговор

    До коментар #15 от "Сск":

    В България трябва още една партия конкурент на ГЕРБ
    и въпреки ниската летва
    Друга Партия няма
    има сбирщайни, неясни субекти но Партия няма...
  • 20 Берт Круз

    16 57 Отговор
    Аз им вярвам!! Те са единствени, които могат реално да променят нещата в България.

    Коментиран от #23

  • 21 Луд

    28 9 Отговор
    Тези са братя на Земенски.
  • 22 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    12 30 Отговор
    Мноого са на хранилката на герб ,включая и чалгаря трифонов и вси в един глас грачат,срещу младата кръв на дс!Василев-Петков не са доказано корумпирани,като тандема борисов-горанов,менда и другата,които дори от тяхната дружка божков са царапили бая пара!Не видях дело за това,а и се разми в пространството медийно,този техен крадлив почин....

    Коментиран от #105

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Българин

    40 9 Отговор
    Ние не си познаваме страната само след една година,безумия и некадърност сътворени от надрусани,измамници и самозванци,канадци и продажници.Никога повече няма да померишете влст!!!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Леле мале

    41 9 Отговор
    "Кирил Петков: Няма да познаете страната, ако имаме цял мандат". От него звучи като заплаха. Поне още ли ще се казва България?
  • 29 Неканадец

    25 6 Отговор
    Киро книжния тигър,аз ако го барна без НСО и Линда и татко му Петко-кучето няма да го познаят после.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 БоБо

    38 8 Отговор
    7 месеца стигат.
    Имаме си достатъчно измамници, престъпници, любовчии, гейове и всякаква друга измет в политиката и без вас.
    Хайде къш!
  • 32 Гост

    29 8 Отговор
    Киро,ходи си забърквай проидиотиците,че не отиват на хубаво работите за теб,Лорето и Кокорето.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Българин

    29 9 Отговор
    Тия двамата да се лекуват при психиатър
  • 35 ....

    20 7 Отговор
    Каде Забравихте и Корнелия и тя иска , беше послушно Кученце 😁😁
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Я па тоА

    25 6 Отговор
    Твоето време изтече бе жалък тpaнзиcтop
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Дипломат Чукчев

    6 30 Отговор

    До коментар #25 от "Майко мила, какви сънародници имам...":

    Аз съм в Европа и искам да се прибера в европейска държава.
    Радвай се ПП, че са те, а не е Боко, който от любов го свалиха!
    Инфлацията щеше да е ултра.
    КОЙ Е ПРОТИВ ПП.
    Всички крали и далавераджии.
    ПП ЩЕ ИМАТ МНОЗИНСТВО!

    Коментиран от #61

  • 44 Мдаааа.

    22 5 Отговор
    Много глад и мизерия ще има ама на тея хич не им пука 😇
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 5555

    20 4 Отговор
    Не, благодаря!
  • 47 Да няма да я познаем

    25 4 Отговор
    Официален език може да стане английския а българския може да бъде и забранен

    Коментиран от #51

  • 48 смок

    24 5 Отговор
    Сирил Петков: Няма да познаете страната, ако имаме цял мандат без "троянски кон",цялата ще прилича на палестински град след бомбена атака.
  • 49 Така е yрунгeли американски

    29 6 Отговор
    След вас ще оставите невиждана и по костово време разруха. Трудно ще познаем територията после.
  • 50 Хахахахахахахахахахахахаааааа

    25 6 Отговор
    Да, бе КирКокоре! Просто няма да я има повече на картата. За доживотна присъда сте, в някоя уранова мина или да чукате камъни.
  • 51 хашлашко

    19 2 Отговор

    До коментар #47 от "Да няма да я познаем":

    Имате пред вид хашлашко- английски, както сега говори хашлашко-български. Държавата е счупена, държавата е хвърлена под автобуса, петата колонИя...Езика показва твоята нагласа и отношение. Премира на България така се отнася към нас, небрежно-улично.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 ха ха

    25 5 Отговор
    а като не я познаем , ще се радваме ли или ще плачем ? щото един ;оправяч ; костов наряза заводите , после един ; цар ; разпродаде земите за да пустеят , после пък един милиционер спонсорира мафията по европейски проект , а като гледам за 7 месеца видях само безпричинно надути цени и полу-идиоти правещи се на висша класа
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Ние …..

    23 5 Отговор
    И сега едва я познаваме след всички магарии който свършихте
  • 56 нахалник

    17 4 Отговор
    За тоя, "троянски кон" е всеки кйто живее и оцелява в бедност.
  • 57 Никога няма

    20 4 Отговор
    Да гласувам за ПП продажниците
  • 58 Мдаааа..😇

    20 6 Отговор
    Премяната закопа България!
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Лесно бе..

    19 4 Отговор
    Всеки, който няма твоите възгледи, или твоята последователна инфантилност е троянски кон. Колко лесно...
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 сукалчетоКиро

    22 4 Отговор
    Ама истина е че няма да познаем страната си ако подобен малоумник застане начело само че аз виждам че ще станем пустиня а не държава ако подобен примат застане начело.Тихо се надявам хората да са го оценили колко недорасъл е тоз ПростКиро
  • 64 уличен език

    19 4 Отговор
    "Релсите на влака България"! Боже! Тоя дрънка глупости и цепи езика . Уличен език.
  • 65 Чугунено

    19 4 Отговор
    Кира мечтае за българия без всички нас. Ще ни изселва ли, ще ни екстрадира ли?
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 И вие няма да познаете страната

    20 3 Отговор
    Като ви тикнеме за 20г зад решетките, за национално предателство. Нагли до умопобърканост!
  • 68 Георги v.

    18 4 Отговор
    Абсолютно са прави от ПП. "Наистина няма да познаем страната", чак ще ни се плаче.
  • 69 баце

    15 4 Отговор
    Па сигурно ще е така. Ще се радваме на лунен пейзаж след гейзера Кокорчо и Про100 Кире.
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Ха ха ха

    16 4 Отговор
    Това момченце , инфантилното , кой ли вече го брои изобщо че шава ....
  • 72 Име

    13 4 Отговор
    Вие за шест месеца ни разказахте играта, а за цял мандат ще ви трябват поне още две държави, за да ги разсипете.
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 абе нашмъркан неадекват

    15 4 Отговор
    Вервам ти , гарантирано нищо нема да остане от нея .
  • 75 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    3 15 Отговор
    33 години стигат! Времето е ваше, Киро! Действайте, ние сме с вас!
  • 76 ка да я познаем

    6 3 Отговор
    Модел индиански резерват и пуно с пияни каубой-пиндосовци насекъде .
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 абе шмекер марш да те нема

    5 4 Отговор
    Киро очевидно се е припознал като хубавата Елена и смята да ни сдобие с Троянската война , за да заприличаме неузнаваемо на Троя като археологически разкопки .
  • 79 To и сега след вас

    8 3 Отговор
    вече не познаваме тази страна.
  • 80 ЕвроАтлантик

    3 8 Отговор
    ПП - ПОБЕДАААААААА
  • 81 Със

    10 3 Отговор
    сигурност няма да я познаем! Може и България да не се нарича! Паднало, лъжливо и продажно нещо си кириле! По скоро нищо! Все е имало смет в политиката, но ти си рядко голяма!
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 кирилиада

    0 3 Отговор
    Главни действащи лица :
    - Бай Дън - Приам
    - Путин - Агамемнон
    - Кирето - Парис
    - Лена - Елена
    - Асенката - Патрокъл (имаше там нещо гейско)
    - Спецов -Хектор
    - Столтенберг - Аякс I
    .
    -
    и т.н.
  • 84 Симо

    4 1 Отговор
    Щели сме да можем да не можем. Принос към родната лексика.
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Абе не знам,но

    3 1 Отговор
    Но ако направите тази мега т,пня с Турски- Балкански поток,( да го блокирате) да не се чудите,ако се изсипят 200-300 х мигранти на оградата.Разумното е,да се разговаря с Ердо за количества и към нас.Другото е краваро- шолцови локуми,който са крайно вредни,дори опасни за нас- българите.
  • 87 Асен

    5 2 Отговор
    Вече наистина не си познаваме страната. Наркотици ни заливат от всеки ъгъл. Анархия и катастрофи...
  • 88 Имате ли

    5 4 Отговор
    Пица с кристали?
  • 89 Нашмъркан

    7 4 Отговор
    Спрете му наркотиците на този
  • 90 Алооо

    4 8 Отговор
    ПП ще спечели изборите и всички от ГЕРБ, ДПС и ВЪЗРАЖДАНЕ в затвора...
  • 91 Шкембе Войвода

    3 4 Отговор
    Много боклуци има на ишлеме, които ще гласуват за ГЕРБ и ДПС. Просажници..
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Артилерист

    3 2 Отговор
    Много хубаво, направо трогателно обещание-само за едничкия мандат да си видим Отечеството грейнало, щастливи граждани песни им пеят, всичко цъфти и връзва целогодишно ... Само дето ми се струва, че още в началото на този мандат тез мераклии ще закрият руското посолство, ще обявят война на Русия и мандатът, за жалост на България, ще бъде прекратен по много неприятен начин...
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Смисъл

    1 1 Отговор
    Това обещание на Кирил звучи малко двусмислено ;д
  • 97 ПО ТОЧНО НИЩО НЯМА ДА ОСТАНЕ !

    2 0 Отговор
    ...............................................................................
  • 98 БОЙКО - ГЬОРИНГ

    2 0 Отговор
    Главни действащи лица :
    - Бай Дън - Приам
    - Путин - Агамемнон
    - Кирето - Парис
    - Лена - Елена
    - Асенката - Патрокъл (имаше там нещо гейско)
    - Спецов -Хектор
    - Столтенберг - Аякс I
  • 99 Цуца

    0 0 Отговор
    Лелееее, чета и не вярвам на очите си! Толкова трол, толкова сбъркан народ! Ще ви припомня че и Априлското въстание провалиха предателите! Визирам, че всеки опит за нормалност е обречен на провал, НАРОДЕЕЕЕ????
  • 100 Цуца

    0 0 Отговор
    Да , добавя! Читавото и умното се изнесе от територията и останаха само такива безмозъчни тролове
  • 101 ние помним

    2 1 Отговор
    При управлението на Спецов се извършваше масов натиск върху средния и малък бизнес в страната, включително и с тежки ревизии и блокиране на сметки.

    Коментиран от #103

  • 102 Като в Пинокио

    2 1 Отговор
    Тези двамата като ги видя и се сещам за една картинка от приказката за Пинокио. Той носеше едни пари и го срещнаха котарака и лисицата. Посъветваха го да зарови парите и после . . . Но защо да ви разказвам приказката. Утре можем да я прочетем.
  • 103 Такаааа...!

    1 1 Отговор

    До коментар #101 от "ние помним":

    А Бацето за някой и друг лев , за черните му каси , ви опрощаваше данъци за сметка на пенсии и заплати на работещите бедни! И не ви е срам ! Тежко ви било , свикнахте да живеете на гърба на малкият човек! Ще си плащате , щом сте решили да си играете на бизнесмени , ще си плащате и данъците! Дотежало им било че ги притискал Спецов! Е сега стана ли ви ясно , защо сме най-бедни в ЕС , заради хаоса и анархията , заради задкулисието, което не търпи правова държава!
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 наблюдател

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Глупости. Трябва да има втора партия. Така както човек има две ръце. Но тези не са политици. За тях ако някой работи значи краде. Надъхани с омраза. Спряха инвестиционните проекти. Те не говорят как нещо да се направи по-добре. Те говорят за кражби. Вече са две години във властта, но не извадиха един документ. Искат да поставят "свои хора" в прокуратурата. Анихилираха спестяванията на възрастните хора. Обезкървиха икономиката. Това е банда опортюнисти поставили се в услуга на чужда държава. Играят тандем доброто - лошото ченге заедно със Радев, но задачата е да предизвикат хаос в държавата. България извади късмет че Украинците се запънаха и проекта им няма да се осъществи.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове