Last news in Fakti

3 Октомври, 2022 16:00 4 560 121

Те сеят омраза и злост: "Възраждане" са големият победител от изборите

  • възраждане-
  • костадин костадинов-
  • избори

За партията, която плаши своите противници с трудови лагери и затвор, гласуваха над 10% от българските гласоподаватели

Те сеят омраза и злост: "Възраждане" са големият победител от изборите - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

ГЕРБ печелят изборите, ПП са втори. Но не това е новината. Големият победител днес е "Възраждане" - партията, чийто лидер обижда, отправя закани, хвърля злост и омраза, напомняйки за най-зловещите периоди в историята.

ГЕРБ са първи на днешните избори. Множеството кризи, крахът на предишното правителство и слабата предизборна кампания на "Продължаваме промяната" (ПП) съвсем логично консолидира електората на партията. Но Бойко Борисов надали ще се върне на власт и надали някога отново ще получи подкрепата, на която се радваше през 2009-а, 2014-а и 2017-а. ПП губят гласове, но все пак остават втори. Това не означава, че ще могат да сформират кабинет. Поне не такъв, който да се хареса на гласувалите за тях. ДПС мобилизира целия си електорат. И нито глас повече. Една единствена партия успя наистина да спечели от тази кампания, да събере нови привърженици и да удвои гласовете си. И това е "Възраждане".

Те проповядват омраза без свян

За партията, която плаши своите противници с трудови лагери и затвор, гласуваха над 10% от българските гласоподаватели. Партията, която проповядва омраза без свян, която е готова да запали всеки фитил, за да спечели някой глас. И съответно партийна субсидия, която впоследствие да потече по неясни пътища.

Партията, която не се посвени да отрича една болест, отнела живота на близо 40 хиляди българи, за да трупа политически дивиденти. Нейните представители - ваксинирани антиваксъри - призоваваха привържениците си да свалят маските, без да ги е грижа дали това ще е равносилно на самоубийство, или на убийство на техен близък.

С двойно по-голяма парламентарна група в следващия парламент ще е партията, за която хилядите жертви на руската агресия и милионите украинци, които бяха принудени да напуснат домовете си, са просто още един повод за поляризация на населението и черпене на дивиденти от нея. Те искат да извадят България от НАТО, което гарантира на страната относително спокойния ѝ сън от 24 февруари насам. От "Възраждане" с охота фетишизират и изкривяват миналото, за да наложат едно обречено бъдеще.

Над 10 процента от гласоподавателите гласуваха за силата, която нарича хиляди свои сънародници "продажници" и "чуждопоклонници". И ги заплашва с възмездие, когато дойде на власт. Нейният лидер от парламентарната трибуна на България нарече "животно" успяла юристка и политик, вицепрезидент на световна сила, вероятно само защото е с различен цвят на кожата. Той не се свени да легитимира от парламентарната трибуна най-мракобесните черти на своите избиратели - расизма и ксенофобията. Както и да обижда, да отправя закани и клетви, да хвърля злост и омраза, които болезнено напомнят за някои от най-зловещите епизоди и персонажи в човешката история.

Кой роди това "антисистемно" чудовище?

Гласовете за "Възраждане" са продукт на дългогодишно делегитимиране на гражданското общество и всички нови политици, които искат да променят закостенелите и порочни практики в България и са готови да жертват спокойствието, кариерата, сигурността и здравето си за това. Всички те са "платени протестъри" и "на заплата на чужда сила". Защитата на човешките права и основните морални и демократични устои бива дамгосана като нещо мръсно, извратено, корумпирано, платено.

Основен мотор за това делегитимиране са онези стари политици, известни като силите на статуквото, които искаха да гарантират позициите си на принципа "по-добре познатото зло". Точно те с лъжи, манипулации, стигматизация и подклаждане на омраза към прогресивните и модерните родиха това чудовище, което се зове антисистемно и е готово да унищожи всичко, за което са работили поколения. Готово е да унищожи и същите тези системни партии, които до момента го подхранваха.

За резултата на партията на Костадин Костадинов допринесоха и "новите". Защото преди година с поведението и маниера си те изглеждаха различни, модерни, оптимистични и вдъхващи надежда. Сега те звучат все по-мрачно, нападателно, арогантно и дори напомнят на "старите".

Резултатът на "Възраждане" не е събитие. Страхът ражда чудовища. Страхът от войната, болестта и рецесията, който удобно бе подклаждан от "системните" играчи. И който "новите" така и не успяха да разсеят. Събитието е, че утре трябва да живеем с тези повече от 10%, които гласуваха и подкрепиха една платформа, отричаща демокрацията, науката, експертите, човешките права и равноправието. Но трябва да намерим начин да говорим с тях и да ги разберем. Дори да знаем, че ни ненавиждат. Или точно заради това. Защото в противен случай следващия път може да са в пъти повече и трудовите лагери да отворят врати. А политическите партии, които декларират, че искат промяна и скъсване със стария модел на управление, трябва да се погледнат в огледалото и да разберат къде се изгубиха, ако не искат следващия път, в който погледнат в същото това огледало, да видят образа на Дориан Грей.

***
Този коментар изразява личното мнение на автора. То може да не съвпада с позициите на Българската редакция и на Дойче Веле като цяло.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 125 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро

    228 62 Отговор
    Другия път ще вземат повече, хората взеха да се събуждат.

    Коментиран от #3, #8, #26, #28, #51, #87

  • 2 Теле

    97 20 Отговор
    Прав е човека бе, или се изплашихте колбаси
  • 3 Хахахахаха

    46 119 Отговор

    До коментар #1 от "Киро":

    Дебил....и гласуват за тези
  • 4 хъхъ

    201 32 Отговор
    Пълни глупости и неистини, но какво да очакваме от DW?
  • 5 Боил

    197 29 Отговор
    Дойче зеле се бърка във вътрешните работи на други държави, сеейки злост, омраза и разделение. ДВ трябва да се забрани. А българските медии като Факти да не ги публикуват!!!

    Коментиран от #75

  • 6 Пенев

    197 34 Отговор
    Щом Дойче зеле пищят като заклещени, значи че възраждане вървят в правилната посока.
  • 7 Си ган

    52 142 Отговор
    Винаги ще има едни 10% неуравновесени ии дето гласуват я за Яне Янев, я за Бареков, Атака или в случая Възраждане...

    Коментиран от #12

  • 8 И аз очаквах да са повече дебилите

    34 85 Отговор

    До коментар #1 от "Киро":

    От тези 10%, дето гласуваха за Черната Златка

    Коментиран от #90

  • 9 На следващите избори възраждане

    124 35 Отговор
    Ще удвои резултата защото много негови симпатизанти знаеха че тези избори са междинни и не отидоха да гласуват
  • 10 Аре ве...

    29 102 Отговор
    Кой го е страх от тези въшльовци и кретени?, глупости, ще съществуват докато някой ден не ядът дървото.
  • 11 Този

    29 95 Отговор
    е малкия Путин в малката Русия
  • 12 Във всяка страна отпадъците

    31 89 Отговор

    До коментар #7 от "Си ган":

    Са около 10%.

    Коментиран от #41

  • 13 аек

    172 25 Отговор
    Искам с ръка на сърцето да кажете дали бившите и настоящи политици не заслужават лагери и затвори?! Човека е много прав, последните дни му изгледах 6-7 интервюта и говори само истини, и никъде не чух или видях да всяла страх и омраза.

    Коментиран от #23

  • 14 Дид

    45 116 Отговор
    Костадинчо си е хитрец от класа!Използвач с евтини номера на които му се вържат най-лабилните шарани.Той си прибира милионите от гласовете ,а пък вий му яжте пушека!Балами винаги е имало и ще има.
  • 15 млад IT специалист

    25 112 Отговор
    Разграждане да се забрани и в изборния кодекс да се запише че могат да участват на избори само партии, изповядващи евро-атлантическите ценности.

    Коментиран от #21

  • 16 ТаУмВзе

    54 31 Отговор
    Коцето, Платения от мутропите и доган ли? Хахахха Овце зеле, Кой е авторчето на тоя пореден пасквил, който ни бичите в Пропагандата?
  • 17 Да бе да, ама не

    121 17 Отговор
    "гласуваха и подкрепиха една платформа, отричаща демокрацията, науката, експертите, човешките права и равноправието."

    Крадеца вика дръжте крадеца. Точно загрижените за демокрацията отнеха човешките права на хората и ги тероризираха с научни манипулации за уж най-стрешен вирус в историята на света. Точно такива, като ДВ с лицемерието си отвратиха хората и ги накараха да гласуват за Възраждане.
  • 18 Мисля,че Копейката ще преживее

    14 65 Отговор
    духовен катарзис и ще се откаже от субсидията.И ще върне предишната!

    Коментиран от #24, #42

  • 19 Българка

    46 14 Отговор
    Сега не е лошо DW да обясни на средностатистическият драскач, кой е Дориан Грей.

    Коментиран от #84

  • 20 Политреалистично

    27 83 Отговор
    Костадинов в политиката е като онова сирене в магазина дето му викат "имитиращ продукт".Яде се ама не е истинско.

    Коментиран от #22, #31, #109

  • 21 Може да участва,която партия си иска.

    69 7 Отговор

    До коментар #15 от "млад IT специалист":

    Стига да е българска!
  • 22 Менте

    10 35 Отговор

    До коментар #20 от "Политреалистично":

    На ментето-Бялата Златка.
  • 23 иваило

    63 8 Отговор

    До коментар #13 от "аек":

    много си прав и ще продължава да вдига процента си на всеки едни избори ,въпрос е че трябва да намери много добри експерти в свяка една област ,дали здравеопазване,дали образувание ,иначе всички партии до сега са PornWorld няма значение за коя става дума ..
  • 24 Мара от бара

    14 44 Отговор

    До коментар #18 от "Мисля,че Копейката ще преживее":

    Е да си събори палата ли сега?Айде бъдете по снизходителни де!
  • 25 Да изселим

    13 36 Отговор
    Черната Златка от България!
  • 26 тикви продажни

    18 68 Отговор

    До коментар #1 от "Киро":

    Възраждане са партия еднодневка - изгряват слабо и залязват силно. ДПС и ГЕРБ добре ги спонсорират!

    Коментиран от #32

  • 27 Не харесвам гагаузина, но

    83 16 Отговор
    Щом козяците квичат, значи всичко е наред!
  • 28 И кво

    17 56 Отговор

    До коментар #1 от "Киро":

    недай си боже не съм му фен ще изгния в трудов лагер ли. Това заслужава българина, президентска република и е тоя президент и да не можеш да гъкнеш, глава да надигнеш и директно се превръщаме като Беларус, Русия, Турция, Китай, Северна Корея, камо ли на протест да излезеш бързо ще изчезнеш.

    Коментиран от #35, #39

  • 29 Абе

    68 8 Отговор
    Той Ганьо си избра пак БорисовТе за Копейки се притесняват,че събрал 10 процента.Стягайте гащите маратонът започна.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Ама варненският въшкар

    17 35 Отговор

    До коментар #26 от "тикви продажни":

    Си купи А 8 .За 300 000 лв.
  • 33 Ехаааа

    12 18 Отговор
    Вече и Черната Златка е позната в Европа,както Бялата Златка
  • 34 Нострадамус от Злокучене

    21 64 Отговор
    Костя Копейкин зае освободената ниша от Волен Сидеров,като най-мазен путлерастки парцал.Политическият му "възход",ще е дори по-кратък от този на АТАКА.Проблема на тези псевдопатриотични партийки е,че електората им се състои основно от маргинали,които след известно време губят интерес и се настройват срещу своите "кумири".Много бързо разбират,че тези "фюрерчета" се интересуват единствено и само от собственото си забогатяване,а електората им от прошляци-кучета го яли.Реално не предлагат нищо на последователите си,освен да мръзнат по улици и площади,докато така да ги наречеме "традиционните" партии,могат да се отчетата с някакви "постижения"-ще вдигнат пенсиите,ще оправят някой междуселски път,ще уредят с постове роднини и приятели и т.н.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Ала бала портукала

    54 13 Отговор
    Я се успокой малко. Аз лично не гласувах и не подкрепям КК, но хората си казаха тежката дума. Фалшиви коментари от фалшиви платени мисирки не ми се слушат
  • 37 чудя се друго

    60 7 Отговор
    кои са тези дето избраха асен който каза " да го ду... бедните" ???!!! явно не са бедните.

    Коментиран от #78

  • 38 Бамби

    74 11 Отговор
    Ей, много ви плаши единствената партия, която не се отчита на Козяк!
  • 39 гого

    56 9 Отговор

    До коментар #28 от "И кво":

    е тва сте джендърите все някой ви пречи на вас ,абе муцка ти срещу Китай и Турция да бягаш пяк няма да ги стигнеш.колкото и да плюете срещу Възраждане все тази ,ще вдигат процента все повече и повече , а намерят ли читави експерти чудо

    Коментиран от #45, #49

  • 40 Милен

    60 10 Отговор
    Ако велето пуска по една подобна статия всеки ден до следващите избори (които най-вероятно ще са след три-четири месеца) Коцето може и да си утрои резултата 😉 явно тия работят за него 🤔

    Коментиран от #62

  • 41 00014

    19 8 Отговор

    До коментар #12 от "Във всяка страна отпадъците":

    8о -те % деббили се поддържат.
  • 42 Мммда

    41 4 Отговор

    До коментар #18 от "Мисля,че Копейката ще преживее":

    Баце очаквай в близко бъдеще натовска реорганизация на територията под военен контрол като в Германия. В доста квартали на Хамбург се срещат ежедневно военни патрули.
    Като се вземе в предвид и тестовете на сирените от доста време прилича на неофициално военно положение.
  • 43 имбецилите

    60 8 Отговор
    от д.в., Възраждане плашила била избирателите си с трудови лагери и затова гласували за тях. Досега не бях гласувал, но на тези избори гласувах за Възраждане по моя собствена преценка.
  • 44 Цуца

    12 31 Отговор
    Хайде стига с тази ултра популистка партия! Май забравихте Волен Сидеров?! Костадинов е ”копи пейст”. Аз харесвам руснаците, руската литература, музика и постиженията в науката, най- вече, че основно допринесоха за победата над Хитлер! И, естествено не признавам безумието на ” великите сили” да си позволяват ”специални операции” в различни точки на света, който и с какви мотиви да ги реализира
  • 45 Все са

    3 23 Отговор

    До коментар #39 от "гого":

    вдигнали, и внимавай да не объркаш някоя дума, че ще изгниеш в трудов лагер па си имай 100 км. мост построен за 2 дена ако ще

    Коментиран от #55

  • 46 Даката

    51 4 Отговор
    Войната е мир, мира е война. Поредните лъжи и манипулации на хората които искат България да не съществува и се срамуват да се нарекат българи.

    Коментиран от #119

  • 47 Иван

    65 13 Отговор
    Тази статия ме мотивира да гласувам за тях, следващият път. Щом грухтите срещу него значи е на прав път.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Много

    5 23 Отговор

    До коментар #39 от "гого":

    обичаш думичката джендър, да не носиш прашки копейка
  • 50 го шо

    38 4 Отговор
    "публикува мнения с широк спектър от гледни точки"
    публикува предимно по.м.ия от прокисналото зеле, но нейсе.
  • 51 От какво

    14 1 Отговор

    До коментар #1 от "Киро":

    ........Бе Кирца?От махмурлука ли?
  • 52 Гласувах за Възраждане,

    65 18 Отговор
    Единствената различна, истинска, българска партия. Очаквах че ще вземем повече проценти, но и това не малко. Щом псевдодемократите пищят, значи сме на правилният път. Знам че има много заблудени овце в Бг, пожелавам им да прогледнат, и да удвоим сегашния резултат, на следващите избори. Успех Възраждане, сбогом DW.

    Коментиран от #71

  • 53 Супер

    13 29 Отговор

    До коментар #35 от "гого":

    като дойде копейката на власт и те натика в трудов лагер тамън ще ни построиш мост 😂

    Коментиран от #58, #59

  • 54 Фффффф

    14 49 Отговор
    Възраждане е нацистка, хитлеристка партия,която с подкрепата на ГЕРБ иска концлагери за мислещите и можещите...

    Коментиран от #56

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Копейката ще дойде на влст

    17 35 Отговор

    До коментар #53 от "Супер":

    Когато пръъдне гущер.Това му е максимума.И никой няма да го кани в никакви коалиции.Ще джафкат от време на време ,както правеше Белата Златка, колкото да не ги забравим че са живи.И ще чакат заплати и порция субсидии.

    Коментиран от #77

  • 60 Пак почва цирка

    43 9 Отговор
    "- призоваваха привържениците си да свалят маските, без да ги е грижа дали това ще е равносилно на самоубийство, или на убийство на техен близък." Тука е заровено кучето. Да свалиш маската автора на статията го равнява на убийство. Сега да минат още няколко дена след изборите и цирка с маски, каски и зелени нацификати пак ще започне. Само един въпрос към автора, който сравнява махането на маска с убийство, къде е ковид сега? Защо все се крие преди изборите?

    Коментиран от #68

  • 61 страх ли ви е

    55 14 Отговор
    Тази статия е доказателство за страха, който тресе управляващата пасмина от новото. Това не е само у нас, просто се страхуват, че модела на глобализма е на път да се срути. Възраждане не е плашила никого с лагери и подобни. Това е плод на страха, стремежа да се очернят всички инакомислещи...както и Орбан в Унгария например. Това е страх от вълната на недоволство ковто се надига в цяла Европа.

    Коментиран от #63

  • 62 10% толкова

    10 25 Отговор

    До коментар #40 от "Милен":

    Му е максимума.

    Коментиран от #69

  • 63 Кой го е страх

    10 20 Отговор

    До коментар #61 от "страх ли ви е":

    От въшкарят?!!!

    Коментиран от #76

  • 64 Пич

    17 8 Отговор

    До коментар #30 от "от тридесет години":

    Ти щом в тия времена на изобилие от работа колкото щеш живееш зле,то разбирам цялата му свита от симпатизанти,от които видно нищо не става.
  • 65 Щсдд

    16 27 Отговор
    Те хубаво са против маските и ваксинирането но се оказаха половината ваксинирани а Ганьо им вярва.
  • 66 Фикри

    14 23 Отговор
    Тия сега да се стягат за Украйна.
    Винаги е имало златки в управлението, Волен, Янето, Марешки сега тоя
  • 67 Истината

    17 35 Отговор
    Русофилията е форма на неграмотност, омраза и псевдоправославие!
  • 68 Фикри

    15 3 Отговор

    До коментар #60 от "Пак почва цирка":

    Това беше по време на пандемията, за тези маски става въпрос. Няма да те питам за кой си гласувал ...
  • 69 дали

    25 8 Отговор

    До коментар #62 от "10% толкова":

    и на предните избори така викахте :) само, че сега е двойно повече
  • 70 Абсолютно,

    42 14 Отговор
    DW e една долнопробна пропагандаторска медия на ЕС, от рода на нашите брадва, секира, блиц, млиц и т.н. Само замърсява бг ефир с про евро и нато, зловония. Нямаме нужда от такива чужди фекалии, в нашата родина.
  • 71 СмешенСи

    18 34 Отговор

    До коментар #52 от "Гласувах за Възраждане,":

    възраждане са шепа гладни въшки, злоупотребяват с протестния вот, но те нямат никаква програма за управление, нямат и кадри, само фалшиви лозунги, злоба и омраза !!!
  • 72 Павел пенев

    41 10 Отговор
    DW са фашизирана медийна група, която работи по същия начин и със същитите прийоми и изразни средства както по времето на студената война. Безобразно лъжат,хулят и клеветят, а нашите слугинажни мисирки любезно ги слушат,приемат и цитират.

    Коментиран от #81

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Е, ония

    11 17 Отговор

    До коментар #5 от "Боил":

    с турски поток, лукойл и тюлена с петолъчката на чело от посолството не се бъркат ама хич във вътрешната политика на България. Та те я изкривиха до неузнаваемост и родиха Израждане. Щото нищо нормално не могат да създадат.
  • 76 То така

    11 16 Отговор

    До коментар #63 от "Кой го е страх":

    са се питали едно време и за шумкарите преди девети, ама на с подкрепата на червената чума съсипаха България и избиха сума читав народ. Този и той само това може - да руши, краде и съсипва.
  • 77 На четвърти

    9 14 Отговор

    До коментар #59 от "Копейката ще дойде на влст":

    километър със сигурност, там е Наполеон, както и Сталин. Има да си управляяяяват.
  • 78 Кокоро

    33 11 Отговор

    До коментар #37 от "чудя се друго":

    За Кокоро гласуваха умнокрасивите аристократи, които мразят плебеите и признават само евроатлантически ценности подпрени с грантове.
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Путин изчезва

    7 22 Отговор
    и тези руски марионетки също !
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Гост

    32 4 Отговор
    Голям вой беее. Голям вой на ощипани моми. Ай стига вече, че станахте смешни. Няма с какво да си изпишете веждите и минахте на хвърляне на кал по другите. Прозрачно, много прозрачно
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Бонев

    18 3 Отговор

    До коментар #19 от "Българка":

    Дичев, Смилов, Чолаков, Дайнов или някой подобен на тези ясладжии.
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Нашийник

    32 4 Отговор
    Статиите на зелето са абсолютен лакмус за реалната ситуация. Просто трябва да се разбира точно обратното на това, което пише. Като банкянския бандит са, не могат да дишат, без да лъжат. А пък самият стил на писане е такъв, че все едно му завиждат, че се намесва в тяхната територия на злост и омраза.
  • 87 гост

    8 21 Отговор

    До коментар #1 от "Киро":

    Прегледай резултатите на Воленчо и Атака докато бяха в парламента !! Точно това ви престои , ама много забързан вариант !! Копейката ако не сега , следващия парламент ще се пише в "коалиция" , такива като него и Воленчо просто не могат да издържат на жаждата за власт ! Атака изкара три парламента и тия ще са толкова , само дето парламентите са по половин една година !! Кво да праиш , инфлация , хахахах !!
  • 88 кучето

    3 5 Отговор
    АХАА ТОЗИ Е ГЛАВНИЯ ТРИЧАРНИЧАР
  • 89 Ха ха ха

    7 5 Отговор
    Като гледам тия само възраждат собствените си ментални увреди .....
  • 90 А нещо

    20 6 Отговор

    До коментар #8 от "И аз очаквах да са повече дебилите":

    Прав е Иво Христов 80 процента за атлантици, дето си гърмят тръбите... Много народ не знае още за Възраждане. Ще научи.
  • 91 Минувач

    23 9 Отговор
    Тези вече прекаляват с лъжите и манипулациите си. Кога Възраждане са хвърляли злост и омраза? За какви трудови лагери разправят тези. Дори напротив - точно от ПП неспирно говорят за реваншизъм, за изчегъркване и прочие. Възраждане никога не са нападали личностно, те винаги само са държели на политиките си и принципите си. Казаха само, че ако са на власт ще има разследване и прокаратурата ще се заеме, което е и нормално с оглед на кражбите. Ако се докаже вина, разбира се, че ще има и наказание, какво по-нормално. Май от ДВ се уплашиха, че народът се пробужда и явно се отдръпва от излъгалите ги нови партии. Това е процес в цяла Европа. Навсякъде евроскептичните и десни партии са в небивал възход, милиони западноевропейци вече ги подкрепят, това става и у нас. Държавите започват да си гледат националните интереси в противовес с брюкселските напъни.
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 ТИТИ

    18 6 Отговор
    КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ САМО НАПРЕД И НАГОРЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 96 ежко

    16 5 Отговор
    Време е да си отворите очите и да приемете,че някой неща съществуват, колкото и да ги отричате!Че има хора с различно от вашето виждане за света, колкото и да не ви се нрави.Много е удобно всички да пеят вашата песен, нищо,че не им се харесва.А колкото медията, ако "Възраждане" спечелят един ден, край на паричките.Гранове няма да има.Затова е този вой!
  • 97 БПФ

    16 2 Отговор
    Няма нужда тая гнъсна медия да ми казва кой сее омраза, защото аз го виждам в социалните мрежи - това са основно американските пoдлоги от ДБ. Или на тях им е позволено?
  • 98 Васил

    4 9 Отговор
    Колко трябва да си луд за да гласуваш за луд въпрос за един милион лева?
  • 99 Българите в чужбина да не гласуват

    6 12 Отговор
    Слави загуби изборите, защото българите в чужбина, които са отдалечени и загубили връзка с проблемите и действителността в БГ, бяха най лесно манипулираните избиратели , с безпроблемно купени гласове и заслепени от носталгията по родната-чалга-култура, затова масово гласуваха за ИТН и благодарение на гласовете от чужбина ИТН влязоха във властта на предишните избори!! Но сега същите изведнъж изоставиха ИТН и се преориентираха да гласуват за Възраждане, което е още по трагично, защото иска да извади България от ЕС и НАТО и да я присъединява към"Руския свят" !!! Освен с непознаване на "прелестите" на рускияТоталитаризъм от по младото поколение което не е живяло преди 30 години, Трудно може по друг начин да се разбере този български механизъм на мазохизъм за останалите българи, които са избягали от натрапения в България руски комунизъм И да имат възможност или да си избрал да живееш СВОБОДНО в демократична страна от ЕС , САЩ или Австралия за да гласуваш за "Възраждане", след като българите вече са имали горчивия опит 45 години да са живели под диктата и зависимостта от Русия и това вече си е много повече от най тежък и-ди-оти-зъм и де би-ли-зъм...!!

    Коментиран от #101

  • 100 Гост

    13 1 Отговор
    Ами те като заслужават затвор, къде да ги пратят -на почивка ли?
  • 101 Ммм даа...

    14 2 Отговор

    До коментар #99 от "Българите в чужбина да не гласуват":

    А-хаааа...,допреди няколко години какви вопли бяха да се осигури прово на българите в чужбини да гласуват! Соросоидните мисирки си бяха въобразили,че тия българи по право им принадлежат. Оказа си ,че там намясто май по-добре са видяли и усетили прелестите на либерастния соросоидизъм и май отсвирват либерастниците. Ммм дааа... либерастният жълтопаветник трудно разбира българина блъскащ на по 2-3 работи в Запада защо не долюбва жълтопаветковците.
  • 102 бай Ставри

    18 2 Отговор
    Колко памфлета Дойче Веле са посветили днес на Възраждане !
  • 103 Хаха

    15 4 Отговор
    Само тия дето сеят "омраза и злост" удвоиха избирателите си за толкова кратко време.
    Ами ако удвоят вече удвоените на следващите избори?? Какво ще стане с медии като ДВ??
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Супер

    16 3 Отговор
    Благодаря за тази "хубава" статия.Аз гласувах за Възраждане и за следващите избори ще направя всичко възможно още 4-5 българи около мен да гласуват за тях....Ако продължите с тези хубави статии,които редовно следя,ще се амбицирам дори 10 истински българи лично аз да наметя,които да гласуват за Възраждане
  • 106 Вирус

    16 3 Отговор
    Леле леле колко жлъч и омраза само защото не се следва правилната линия
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Eдин

    7 2 Отговор
    От кога истините са обида? Я да ...
  • 109 Единдруг

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "Политреалистично":

    То и Бойко на времето дойде като заместващ "продукт" на утвърдените политици .... и виж до къде го докара! (-хме)
  • 110 Хлебарката

    2 2 Отговор
    Монархическият си бандитизъм и олигархичната корупция - това е режима от който са инспирирани.
  • 111 Кхан Крум

    9 2 Отговор
    Изключително интересно е да се узнае името на създанието, изгубило безвъзвратно ценно време от живота си, да напише тези безмислици срещу малко хартийки! Учудващото е, че май доста добре знае български. Граматически е отлично издържано. И ако родът му е български, човек не може да не се запита: КАК Е ВЪЗМОЖНО ТАКОВА ПАДЕНИЕ НА ВЕЛИКИЯ БЪЛГАРСКИ ДУХ???
  • 112 Служител на МВР

    4 1 Отговор
    Напълно съм съгласен с мнението на редакторите на сайта, че ПП "Възраждане" са новите победители на тези предсрочни избори. Но времето ще покаже как ще се развият нещата. До 1-2 месеца ще се види ще има ли нови предсрочни парламентарни избори. Народа в България вече свика с избори. Така, че смело напред.
  • 113 СНиколов

    4 3 Отговор
    "Възраждане" - партията, чийто лидер обижда, отправя закани, хвърля злост и омраза, напомняйки за най-зловещите периоди в историята.

    Ок съгласен съм, ама ако може с доказателства, писмени, звукови или видео.
    Защото иначе става казани общи приказки ей така.
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 СНиколов

    5 0 Отговор
    Този коментар изразява личното мнение на автора. То може да не съвпада с позициите на Българската редакция и на Дойче Веле като цяло.

    Внимателно прочетох статията но не видях къде пише името на автора ?
    или това е анонимна статия ?
  • 116 Мухаа,хаа!

    4 1 Отговор
    Що патетика,що нахъсана злоба лъха от всеки ред.Кой си ти,бре- автора? Възпитаните,честните хора се представят дори при среща с името си.Не изплозват параван на бюргер зеле.И друго,което със сигурност са отчели,мнозина от Форума: Всички се заклеймяват един друг( партии,коалиции). Обвинения, упреци, дори гаменски заплахи.Но щом стане въпрос за Възраждане ги удря 380 волта- без изключение.Няма нито една от тях,да не хули Възраждане.Защо ли,драги ми Българино? Нещо гнило има в Дания! Беснеят,защото всички са се увъртяли в далавери.Гонят се един друг,но до определена граница.След нея- не! Защото там- на скрито и тихо са се уплели взаимно във лапането.Появата на несистемен играч,ги ужасява.Вероятно затова е този бесен натиск за съставяне на правителство.При ужасната зима която ни предстои,усещат че Възраждане ще удвои резултата си ,през следващи избори.
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Любо

    4 1 Отговор
    ТИПИЧЕН-КОМУНИСТИЧЕСКО-БОЛШЕВИШКИ-ПАСКВИЛ!
    ПРОЧЕТОХ ВНИМАТЕЛНО..В СТИЛ ДА-“ГРОМИМ ВРАГА” ОТ ВРЕМЕТО НА КОМУНИЗМА!
    ПЪЛНО С-ЛЪЖИ!
    ЛИБЕРАСТИТЕ ЗА-ИЗВРАТЕНЯЦИ…ПЛАТЕНИ-ИЗВРАТЕНЯЦИ!!!
  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 ССоросс

    3 1 Отговор
    Mоят годишен доход е 250К и гласувам само за Възраждане, дали съм купен от тях? Просто милея за моята умираща родина.
  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.