Last news in Fakti

10 Декември, 2022 07:09 4 253 40

Доц. Валентин Вацев: Русия вече говори като продължител и защитник на многополюсния свят

  • доцент валентин вацев-
  • русия-
  • сергей лавров

Лавров отправи посланията на Кремъл по света - ние побеждаваме, остават техническите подробности, смята геополитическият анализатор

Доц. Валентин Вацев: Русия вече говори като продължител и защитник на многополюсния свят - 1
Снимка: БГНЕС

"До някаква степен ме изненада стилистиката на речта на Сергей Лавров пред научно-експертния форум "Примаковски четения“. Това каза в предаването "Това е България“ на Радио "Фокус“ доц. Валентин Вацев, геополитически анализатор. Лавров е говорил успешно пред научно-експертната общност с академичен уклон, с нов изказ, каза анализаторът. Според нето, Лавров е говорил това, което му е наредено от Кремъл. Пред научната общност той е показал една непозната картина на руската политика в света и Европа. "Той изрази съжалението, по спокоен начин, че руско-европейските отношения са развалени и скоро няма да се оправят. Следващото важно нещо, което е прозвучало като новина е, че е налице промяна в отношението към старата потребност да се промени състава на постоянните членове на Съвета по сигурност в ООН. Тази организация беше създадена като съюз на победителите", каза доц. Вацев в контекста на предложението Русия да се изключи от ООН.

"По думите на Лавров, Съвета за сигурност трябва да се допълни с членове от Индия и Бразилия. Русия вече открито говори като представител на така наречения "трети свят" за глобализацията, която ще продължи.

"Русия говори вече от позициите на този многополюсен свят, като негов продължител и защитник", каза още доц. Вацев. Това ще бъде един три или четири полюсен свят. Лавров лично би искал ЕС да бъде полюс в този свят, но категорично това едва ли ще бъде възможно. Единият полюс на силата и икономическото могъщество ще е Русия, другите са Китай и САЩ", каза още анализаторът. По думите на Лавров, повечето от големите структури, които сега съществуват към ООН трябва да претърпят дълбинни преобразования, а някои ще изчезнат съвсем. Ще бъдат открити нови.

"Лавров издаде намеренията на руското ръководство за войната в Украйна, говорейки откровено от името на Путин. Той говори за преговорен край на войната и съобразяване с исканията на Русия", посочи Вацев.

Този път Кремъл говори не за война, а за победа, за пробиване на евроатлантическите устои, тъй като Франция и Германия са склонни да върнат отношението си към нея от преди 24 февруари. Такова е посланието на Русия към света, отправено от Сергей Лавров, смята анализаторът.

"Чрез генерални послания, в свръх необичайна за Лавров среда, той отправя посланията на Кремъл по света - ние побеждаваме, остават техническите подробности. Русия бърза да приключи, тъй като през 2024 година има да решава съдбовен въпрос - за трансфера на властта и за създаването на една съюзна държава, от която те не са се отказали", каза още доц. Валентин Вацев.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 38 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хм Хм

    33 58 Отговор
    "Единият полюс на силата и икономическото могъщество ще е Русия..."
    Този иначе интелигентен човек е толкова заслепен, че не може да проумее, че икономика и Русия в едно изречение е в сферата на фантастиката.

    Коментиран от #2, #3, #9, #19

  • 2 ОМБРЕ

    18 4 Отговор

    До коментар #1 от "Хм Хм":

    АКО НЯМА ДОБРО -НЯМА ЗА ЗНАЕШ КАКВО Е ЗЛО-В РЕЛИГИЯТА Е КАЗАНО САТАНАТА Е БРАТ НА ГОСПОД
  • 3 Айде,бе

    42 15 Отговор

    До коментар #1 от "Хм Хм":

    Ами като се има в предвид ресурсите на Русия най малко ,дали са несъвместими в 1изречение:),то в България пълно с пишман икономисти като теб:)),затова и цялата държава се крепи на Аец ни ,руско производство:)Без него не можем си платим и вноската за евросъюза:))))
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Наблюдател

    29 50 Отговор
    Старата руска подлога Вацев продължава да ни обръчва с кремълска пропаганда. Забравя обаче факта, че другарят Си Дзинпин , в речта си пред конгреса, който го избра за трети мандат спомена „двуполюсния свят“, като изключи възможността Русия да се разглежда като равновесен на САЩ и Китай център за влияние
    Също така Си Дзинпин отдавна нарича Путин „кученцето“, а като сега към този прякор китайците добавят и „без зъби“. Така, че "МНОГОПОЛЮСНИЯТ СВЯТ" съществува единствено в болните от русофилия мозъци.

    Коментиран от #13

  • 6 Бате Енчо

    6 24 Отговор
    Аз съм вацев, ти си вацев, то е вацев, ние сме вацеви, вие сте вацеви, те са вацеви.
  • 7 Дайте му

    14 23 Отговор
    4 000
  • 8 Вацата

    18 29 Отговор
    Хептен изкукал.
  • 9 Бате Енчо

    18 30 Отговор

    До коментар #1 от "Хм Хм":

    Червеният аонсув метил вацев може да е интелигентен колкото куче ама не за трюфели, а за 50 лв.
  • 10 Бухахаха

    17 25 Отговор
    Станахте трети полюс ли бе вацев?
  • 11 Велислава Дърева

    10 33 Отговор
    Вацев е дърт, изкукуригал маразматик. Няма многополюсен свят, полюсът е само един - Русия.- Русия, колко ни плени, туй име свята, родно, мило,- извинявайте за отклонението, не можах да се сдържа. А център на този единствен полюс е великият и гениален Владимир Владимирович!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Абе

    11 9 Отговор

    До коментар #5 от "Наблюдател":

    Той Вацев както и да е,ами проблема е,че и пророците начело с американската Ванга-Едгар Кейси и той явно русофилска пропаганда е предрекъл:))),разбира се той не е взел под внимание твоя капацитет на наблюдател от дивана:))))

    Коментиран от #14

  • 14 Наблюдател

    20 3 Отговор

    До коментар #13 от "Абе":

    Ти да не би да си мислиш, че в Америка те обичат руските пари? Продажници има по целият свят, но в България го правят и за без пари.

    Коментиран от #22

  • 15 Русороб

    18 4 Отговор
    Главният враг на знанията не е невежеството, а илюзията за знания. Стивън Хокинг
  • 16 Ъуййййййййййййй

    1 1 Отговор
    Вече вече вече вече вече.. Неграмотници
  • 17 Просто човек

    19 17 Отговор
    Защо оставяте тая путинска марионетка да се изказва?!

    Коментиран от #33

  • 18 Ааа, дрОгари

    17 15 Отговор
    Пак пуснаха четирихилядника Вацов,

    Урааааааас
  • 19 Писах ти минус

    9 14 Отговор

    До коментар #1 от "Хм Хм":

    Защото сложи интелигентен и човек към Вацов...
  • 20 Исторически парк

    15 13 Отговор
    Тя русия себе си не може да защити камо ли некъв свят...
  • 21 Тити

    11 14 Отговор
    На кой му дреме за пропаднала държава като Рашиститеьвече не са никакъвьсветивен фактор.
  • 22 Абе

    8 3 Отговор

    До коментар #14 от "Наблюдател":

    Той Кейси е предрекъл и разпада на Ссср,:),ама карай,явно и той за диванните разбирачи е бил от кгб като Ванга или продажен ,нищо,че САЩ цяла комисия ну назначава и даже осчетоводява пророчествата му,особено тези помагащи на обикновените хора.Да не говорим,че времето,в което е живял едва ли предполага продажбите,все едно да кажеш,пе "пустите Клисурци станали Московци, а Панагюрци Донски казаци.."са били продажници:))
  • 23 От нафталина

    11 12 Отговор
    Русия била полюс на икономическо могъщество ? Сладкодумния професор май пак е слушал радиоточката с предаване от Кремъл... Икономиката на Русия е сравнима с тази на Италия .... Професора не си дава сметка, че Русия никакъв полюс не е....Путин я превърна в периферия на Китай...
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Госあ

    7 9 Отговор
    Светът ще се отърси от най голямото зло, когато ЕС престане да бъде фактор, което и става. Всички злини, винаги са идвали от западна Европа. Геноциди, интриги, световни войни. Всъщност, сащ са за предпочитане пред западна Европа.

    Коментиран от #29

  • 26 Госあ

    10 8 Отговор
    Самият факт, че гарантите на минските споразумения заявяват в прав текст че те са били само за да могат бандерите да се въоръжат по добре и да продължат с геноцида над руснаци в източна Украйна, говори достатъчно.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Смерш

    9 5 Отговор
    Платен агент на КГБ под прикритие на преподавател в Аонсу .
  • 31 ВАЦЕВ ЛЪЖЛЮ

    4 5 Отговор
    ВАЦЕВ БЕ, ЗАЩО ТИ ПЛАЩАТ ТА С ГЛУПОСТИТЕ СИ РАЗСМИВАШ И НАЙ-ТЪПИТЕ ОТ НАС: "Единият полюс на силата и икономическото могъщество ще е Русия, другите са Китай и САЩ", каза още анализаторът".ТА КАКЪВ ПОЛЮС Е РУСИЯ ??? СЪС УСПЕХ МОЖЕШ ДА КАЖЕШ,ЧЕ СЕВЕРНА КОРЕЯ С АТОМНИТЕ СИ БОМБИ Е ПОЛЮС
  • 32 окултното

    7 2 Отговор
    Като гледам коментарите окултното скоро ще се ползва за задълбочени и пълни анализи на международното положение. Учете се да хвърляте боб, леща и всякакви там такива.
    Професора, просто анализира една реч на Лавров. Доколко през тази реч прозира визията на Кремъл и какво точно ще стане предстои да видим.
    Но, че света вече не е същия това е сигурно. САЩ изтърваха жезъла, вече и да искат няма да бъдат този доминиращ фактор, който бяха до вчера.
  • 33 Защото е

    6 2 Отговор

    До коментар #17 от "Просто човек":

    умен, обективен, има знания, специалист е и казва истината, за разлика от такива диванни, дървени философи като твоя милост.
  • 34 Ха ха ха

    4 5 Отговор
    Всички познават тази стара руска подлогабръщолевеща каквото му спуснат оперативните му ръководители от мацква , та такива нищожници дори и четенето не си струват .
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Ъхъ!

    2 0 Отговор

    До коментар #35 от "Голям клоун е този":

    Знаем. За теб е неустоим деликатес.
  • 38 Казуар

    0 2 Отговор
    Другарю Вацев, икономиката на Русия е колкото на Италия, даже по малка.

    Коментиран от #39

  • 39 Другарю Казуар

    2 0 Отговор

    До коментар #38 от "Казуар":

    Италия има 100 пъти по-голям външен дълг, който ТИ ще плащаш с еврото, и 20 пъти по-скъпи стоки и услуги отколкото Русия. Айде справни само горивото и си пи ракията.
  • 40 Бай Ганьо

    0 0 Отговор
    Русия преди войната имаше икономиката на Ню Йорк!Сега икономиката й е още по-малка!Тоя пушил ли е нещо?Има много интересна статия на Ал-Джазира за военната и икономическа помощ за Украйна.САЩ са предоставили военна и икономическа помощ за почти 48 милиарда евро!По-интересното е ,че това се равнява само на 0.23 процента от БВПто му.Нещата изобщо не вървят на добре за Русия.Тия хора на кой свят живеят ?!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове