Last news in Fakti

14 Януари, 2023 18:09 1 533 31

Зам.-шефът на НСлС за Nexo: Мога да кажа само, че има обвинени четири лица

  • ясен тодоров-
  • nexo

Ясен Тодоров заяви, че откритите при претърсването на жилището на един от заподозрените скъпи картини на Матис, Пикасо и Дали, са дадени за оценка

Зам.-шефът на НСлС за Nexo: Мога да кажа само, че има обвинени четири лица - 1

Радва ме подобряващото се сътрудничество с органите на МВР и ДАНС. Разследването срещу Nexo доказа подобряването на работата ни с тях. Това заяви в студиото на „Офанзива” по NOVA News зам.-директорът на НСлС Ясен Тодоров.

"Няма как да дам повече информация по случая Nexo, освен тази, която беше дадена на брифинга на НСлС, тъй като всяка моя дума може да попречи на разследването, а то ще е доста сложно и предполагам продължително. Надявам се, че високата квалификация на следователите, която придобиха при специални обучения по киберпрестъпност, и логистичната помощ, оказана от нашите евроатлантически партньори, ще ни дадат възможност да проведем качествено разследване", посочи той.

По думите му общоизвестен факт е, че разследвания срещу групата Nexo са започнали преди повече от година в САЩ. „Тя се разследва в щата Ню Йорк и още седем щата за незаконни финансови операции и измама на инвеститори”, заяви той. И допълни: ”Мога да кажа само, че има обвинени четири лица, срещу които са повдигнати обвинения, които не са съобщени по определени съображения. Подчертавам, че всяка моя изпусната дума може да навреди на разследването и да се заметат следи. Обвинението и защитата ще се сблъскат най-вероятно в съдебната зала и всеки ще изложи своите аргументи. Доколкото си спомням на брифинга директорът на следствието обяви, че на двама от обвиняемите е определена парична гаранция от по 1 милион лева на всеки. Те имат право да я обжалват”.

Тодоров коментира и двете позиции, които от Nexo изпратиха до медиите. “Изключително рядко обвиняеми лица признават вината си. Всеки има правото на неговата защитна теза. Това е абсолютно нормално. Аз съм напълно съгласен с втората им позиция, че в крайна сметка правотата ще бъде доказана от българския съд”.

Зам.-директорът на НСлС заяви, че откритите при претърсването на жилището на един от заподозрените скъпи картини на Матис, Пикасо и Дали, са дадени за оценка. „Няма предварителна оценка все още. Но ако са оригинали – вероятно те са твърде скъпи. Ясно е, че при оборот от 94 милиарда – сигурно има и добра печалба, фирмата декларира големи печалби, хората са с възможности. Но дали това е ставало на гърба на инвеститорите, това ще стане ясно при разследването”.

„Радва ме, че цялата реализация на операцията срещу Nexo остана скрита и беше наистина изненадваща. Не изтече никаква информация. И ме радва подобряващото се сътрудничество с органите на МВР и ДАНС. Положението през последната година и половина – две беше отчайващо. Но сега явно има добра воля от всички страни и това е в интерес на борбата с престъпността”.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Можеше

    22 2 Отговор
    и нищо да не кажеш , все същото щеше да бъде !

    Коментиран от #3

  • 2 Българка

    21 3 Отговор
    Нужно ли е да ни натрапвате това морално НИЩО, за да ни каже, че няма да каже НИЩО
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ревенджа

    15 2 Отговор
    ах това плъхче,милионерче в евро надявам се един ден да го накарат да повръща
  • 5 Русофил

    14 2 Отговор
    Преди години този не се ли хвалеше, че българите са конфискували 10 милиарда
    в биткойни, които тихо потънаха някъде, може би в Nexo.
  • 6 макдоналдс тръмп

    16 3 Отговор
    класически страхливец вижте му мусу.рата - два шамара и всичко ще изпее - колко милиона има и колко хотела
  • 7 Тома

    15 3 Отговор
    Ако може на този не му показвайте снимката да не плаши децата
  • 8 Радостен

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "ЛЕОПАРД":

    Лапни тогава моята шпага.
  • 9 МИЛЕН ОТ ПП

    10 2 Отговор
    БОКО ТАМ ЛИ Е ОТ ЧЕТИРИМАТА ИЛИ ПАК Е НЕВИНЕН
  • 10 ДАНС

    13 0 Отговор
    Нали съм ви казал? В територията, ДАНС се задейства винаги след сигнал от външна служба!
  • 11 чадър чекмедже

    14 2 Отговор
    Кажи си Ясене , колко от ГЕРБ са замесени ...
  • 12 Шо е бугарин

    5 1 Отговор
    все е измамник!
  • 13 Дааааааа

    10 2 Отговор
    скъпи картини на Матис, Пикасо и Дали, са дадени за оценка===== те са репродукции от офиса бре!
  • 14 Деций

    11 2 Отговор
    Нали знаете принадлежността на този индивид,от пребиваването му във ВСС?Много пъти прокуратурата повдига обвинения,с цел тормоз и димки за отклоняване на вниманието от същинските проблеми.Време е за строга персонална отговорност при провал!
  • 15 Чичак

    7 2 Отговор
    Кой музей са обрали Тея бре оуууу ? Лувъра или що ?
  • 16 Ъхъ

    7 3 Отговор
    Бойкикев и атанасов може да се укрият!
  • 17 Тоя беше намерил и

    11 2 Отговор
    цигулка Страдивариус в ромската махала помня.......даааа
  • 18 Връщайте

    5 2 Отговор
    На Танас от ДБ картините веднага !
  • 19 Никой

    9 2 Отговор
    Тези лаладжии от Следствие и прокуратура са толкова боси,че собствените си дирници не могат да обършат. Добре ,че са чужди служби да им отворят силно стиснатите очи,притиснати от биткойни.Те 5 години са на територията и никой да не види пушека в комина,ДАНС е една смешна структура,създадена едни хора единствено да се перчат у наше село.Дейността на НЕКСО е в чужбина.Много ми е интересно българската прокурв.тура какво обвинение ще изфабрикува с некадърниците си.
  • 20 байгън с колелото

    10 2 Отговор
    Подлогата на мутрата сикаджииска Ясенчо пак картини прибира, прибра на Божков сега и на тия ще се отчете в чекмеджето
  • 21 ГНУСНО отвсякъде!!!

    7 2 Отговор
    При толкова престъпления сред управляващите и тяхната упорита съпротива ти става противно и ДЪРЖАВА, и Общество, което не ги изрита.
    Докато сме така, само надолу ще вървим за разлика от другите страни от ЕС.
  • 22 Боже пази България

    9 1 Отговор
    Откъде намират толкова много нелицеприятни физиономии, какво може да роди тази глава. ВСС какъв авторитет може да има и дрънка пълни глупости. Разработили се много, а тези българи от 5 години са разследвани в САЩ за нарушаване финансовите закони и чак след доклад от Конгреса на САЩ за бездействието на гл.прокурор цяла година, точно сега се задействаха.Защото сега мафията им спусна задача - преди избори и преди връчване в понеделник мандат за правителство.Не сме толкова малоумни - мафията ще съсипе окончателно България.
  • 23 Петров

    2 0 Отговор
    """"заподозрените скъпи картини на Матис, Пикасо и Дали, са дадени за оценка"""" .......3 въпроса само имам !!!! : 1. кой я прави тази оценка? 2. Колко му плащате? 3. Вие идиоти ли сте или завършени идиоти ?
  • 24 Какво

    2 0 Отговор
    Като има скъпи картини не смешник и то само 4.Само поръчково действате мошеници.Никой не ви вярва.Брь разследване арести и политически фойерверки на Гешефта.
  • 25 Какво

    2 0 Отговор
    Като има скъпи картини не смешник и то само 4.Само поръчково действате мошеници.Никой не ви вярва.Брь разследване арести и политически фойерверки на Гешефта.
  • 26 Какво

    2 0 Отговор
    Като има скъпи картини не смешник и то само 4.Само поръчково действате мошеници.Никой не ви вярва.Брь разследване арести и политически фойерверки на Гешефта.
  • 27 Кога

    2 0 Отговор
    Ще видим списъка с 38-те магистрати и политици с недекларираните имоти и сметки в чужбина.Вие сте най-големите джебчии магистратите.Колко скъпи артефакти има у вашите имоти негодници.Не искате реформа и правите пиар акции,мислете хората за говеда.РЕФОРМА отрепки и без вас некадърници.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 ЖалкиИпродажниНищожества

    1 0 Отговор
    Ясенчо отдавна ни е ясен.
    Ясно ни е и това,че прокуратурата слугува на чужди шпиони(МИ-6) - на тези,които унищожиха държавата и икономиката ни,окрадоха народа и активно, и неуморно работеха и продължават да работят за опростачването на нацията,защото Простакът лесно се манипулира, управлява и не разпознава кого да уважава.Само с две кюфтета и една бира може да продаде и Родината си.
  • 30 Анонимен

    0 0 Отговор
    Как може да коментираме проверката в дома на Байдън това в България може ли да се случи май никога
  • 31 Анонимен

    0 0 Отговор
    За отчитане на актив е добре
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове