Last news in Fakti

29 Януари, 2023 20:06 1 312 14

Минеков за скандала в Народния театър: Усещам политически натиск

  • народен театър-
  • народния театър-
  • велислав минеков-
  • театър-
  • натиск-
  • скандал

Скандалът в Народния театър започна миналата година с надраскана врата

Минеков за скандала в Народния театър: Усещам политически натиск - 1
Снимка: БГНЕС

Ситуацията в Народния театър започва да придобива значение на политически натиск. Това каза служебният министър на културата Велислав Минеков. Той добави, че забелязва и много политически назначения.

„Има много нови назначения. Интересни са назначения, които са по някакъв начин свързани с партията на самият Василев (директорът на Народния театър – бел. ред.). Тези дни излезе в няколко сайта информация за неговата партия - алтернативна лява партия, която беше поведена от Красимир Янков? Че има в театъра и да ви кажа честно, аз усещам някакъв политически натиск. Вероятно и в театъра, но вече го усещам, че след като всичко това се случва по този начин, този политически натиск е и към мен“, каза той пред bTV.

Скандалът в Народния започна миналата година с надраскана врата. А в началото на тази година стана ясно, че рeжисьорът Александър Морфов е надраскал вратата не само на пиара Велислава Кръстева, но и тази на кабинета на директора Васил Василев. На 29 октомври миналата година вратата на офиса на настоящия пиар на Народния театър осъмна с изкъртена табелка и надписи: "ДПС", "Връзки с обществеността на Ахмед Доган" и "Изчезвай". Впоследствие режисьорът Александър Морфов призна, че той е "известният извършител и че не се е крил".

Кръстева бе дългогодишен говорител на ДПС, бивш депутат и член на Комисията по култура и медии и бивш зам.-министър на културата. Минеков обясни и че направеният в Народния театър одит в момента се преглежда.

„Вътре има някои неща, които са много смущаващи. Има някакви за взаимоотношения с фирмата „Инса ойл“, които не са били показани в одита. Другото, което не е в одита, е фирмата „Инфлуенсър бг“, която е собственост на дъщерята на пиарката Кръстева. Не казвам, че има нещо нередно, но нямам документите, които да покажат , че всичко е нормално“, обясни Минеков. Според него в театъра има разделение, а някои работят там с усещане на страх. По думите му директорът има доста основания да бъде освободен.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РЕАЛИСТ

    10 13 Отговор
    Ако надраскам врата на работата, ще ме уволнят на дисциплинарно. Що Москов не е уволнен. Кво прави през нощта пиян в Народния театър. Това да не му е бащиния. " За кучета и котки може, за прасета не може

    Коментиран от #3

  • 2 Миризлив пор

    10 10 Отговор
    Само виждам как един режисьор иска някой да се махне, защото не харесва че е работил за дадена политическа партия? Никой не казва този някой дали си върши работата, дали агитира, нарушава закона. Просто трябва да се махне защото не е от партията на министъра? А сега кой е подложен на политическа репресия?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 РЕАЛИСТ

    9 6 Отговор
    Да объркам режисьор, като Теди Москов с това пиянде Морфов. Не ти дава право да обиждаш. Аз не ходя да драскам простотии по вратите, като
    пубертет. Дрогирани, алкохолизирани нищожества. Виждал съм ги , какви парцали са в заведения. Каквито бяха преди, такива са и сега. Затова мрат все от препиване.
  • 6 Ветеран от Протеста

    12 7 Отговор

    До коментар #4 от "АБВ":

    Те и Бесилка влачиха - щели да бесят Демокрацията на нея...После с развалени домати и яйца по сгради - паметници на Културата,докато не го назначиха за министър на Културата....И тва не е смешно вече!!!!Потомствения гнусен Комунист,нацвъкал с баща си цяла България с Паметници на Руския Окупатор и Социалистическия Реализъм - министър на Културата....Не е смешно!!!!

    Коментиран от #9

  • 7 Реалист1

    12 4 Отговор
    Ако ДПС-ката беше назначена само за да си докарва доход предполагам че нямаше да има проблем.
    Но вероятно тя се изживява като нещо повече и иска да влияе. Това си заслужава скандалите.
  • 8 туй корумпе повече няма да е министър!!!

    10 2 Отговор
    заради позора на Биеналето във Венеция!
  • 9 А сега

    12 0 Отговор

    До коментар #6 от "Ветеран от Протеста":

    нацвъка и Венеция със соц руини....Не е смешно!!!!
  • 10 Предложение

    12 0 Отговор
    Преименувайте Народния театър "Иван Вазов". Първо, в него вече няма нищо народно и второ, не каляйте името на народния поет.
  • 11 смях

    4 0 Отговор
    Този ли беше който не може да напише една грамота като хората??

    Коментиран от #13

  • 12 генчо

    1 0 Отговор
    минеков когато баща ти като ходеше на ловни дружинки с бай тошо не усещаше ли партиен натиск или тоя натиск ти е харесвал затова не си се оплаквал тогава ли що ли, до кога в РБ ще се оправлява от вас комунистите до кога
  • 13 генчо

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "смях":

    то е наследственно, нали знаеш че критерия за чви клас го няма при партийните членове стига да си верен на идеята и да доносничиш е достатъчно да станеш директор
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове