4 Юни, 2023 20:50 34 091 84

"Проблем за цяла Европа": какво става на "Капитан Андреево"?

  • капитан андреево-
  • шенген-
  • митница

Неслучайно наричат "Капитан Андреево" "златен гьол", не сме изненадани, но за Европа това определено е проблем

"Проблем за цяла Европа": какво става на "Капитан Андреево"? - 1
Снимка: БГНЕС

В България твърдят, че приходите от границата са жизненоважни за подземния свят. Толкова важни, че престъпността е готова да свали всяко правителство, което ѝ се опълчи, разказва SRF в репортаж от "Капитан Андреево".

"Капитан Андреево" е най-голямата входна врата към ЕС. Това как си изпълняват задълженията работещите на границата засяга всички ни: защото от тях зависи дали ще ядем зеленчуци с пестициди и колко кандидати за убежище в Европейския съюз ще има, пише швейцарското радио и телевизия SRF в свой репортаж.

Най-натовареният вход към ЕС

Дългите опашки от камиони са обичайна гледка на най-големия граничен пропускателен пункт в Европа и трети по големина в света. Опашките се образуват, защото на "Капитан Андреево" българските власти контролират влизащите в страната, тоест в Европейския съюз, включително и плодове и зеленчуци, превозвани с тирове, поясняват още авторите на репортажа на SRF.

През тази година 80 хиляди камиона ще пресекат тази граница - натоварени с чушки, лимони, круши, мандарини, смокини и други плодове и зеленчуци. Тази продукция основно е предназначена за западноевропейския пазар, а България трябва да осигурява надежден контрол, за да не влизат в ЕС храни с пестициди или други отрови, се казва в репортажа.

Само че за пестициди не се проверява директно на границата, а на три часа път с кола от там - в лаборатория в столицата София, пояснява SRF. Капацитетът на държавната лаборатория е не повече от 50 проби на ден - без значение дали на границата чакат 80 или 400 камиона, добавя швейцарското издание. Ако анализът покаже наличието на пестициди, съответният камион или се връща обратно в Турция, или българските власти трябва да унищожат целия товар.

Шофьори казват пред швейцарската медия, че преди са чакали най-много до 4 часа, докато стане ясно дали могат да продължат пътя си към ЕС. От около година обаче пробите се изследват в София, като с тази промяна България цели да си върне контрола над тази дейност, която дълги години беше предоставена изцяло на частна фирма.

"В България нищо не е случайно"

Договорът с частната компания е подписан през 2011 година - тогавашното българско правителство решава, че няма пари, за да поддържа сама лаборатория на границата. На практика така държавата приватизира части от най-важната граница на ЕС, четем още в репортажа на SRF.

"В България нищо не е случайно", казва бившият заместник-директор на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) Ангел Мавровски. В репортажа той показва въпросния договор с частниците, под който е поставен подписът на "известна фигура от българския подземния свят", посочва швейцарското издание. Така цялата дейност е прехвърлена на въпросната частна фирма - от воденето на документацията през разтоварването на камионите до изследването на пробите. И възникват конкретни проблеми. За услугата фирмата започва да взема много пари - винаги в брой и без да е ясно кой за какво и колко си е платил, посочва швейцарското издание. На изтекли в медиите записи се чува как срещу пари се спазарява да не бъде проверяван даден товар. По информация на Мавровски за камион със зеленчуци цената е била 1000 долара. Той знаел това от сигурен източник. В лабораторията на фирмата имало камери за наблюдение, които обаче никога не са работели. А силните в държавата са си затваряли очите за всичко това, ставайки съучастници, коментира SRF.

"Държавата е загубила милиарди евро"

По-нататък изданието описва подробно историята с опита за подкупване на шефа на БАБХ, за да оставят частната фирма да работи, с блокирането на помещенията на границата, за да не могат в тях да се завърнат служителите на държавната агенция, и със заплахите срещу двамата шефове на БАБХ заради това, че са разпоредили закриването на частната лаборатория. "Получих писмо, в което се казваше, че ще ме смачкат между два камиона", казва пред SRF Ангел Мавровски.

Той твърди, че от това държавата е загубила милиарди евро от проверките на плодовете и зеленчуците, минаващи границата. А Европа е консумирала лошо контролирани или изобщо непроверени храни, добавя SRF.

В крайна сметка държавата се наложи: откакто пробите не се изследват в частната лаборатория на границата, а в държавна такава в София, са хващани много повече замърсени с пестициди храни. Но историята не приключва тук, защото само няколко месеца по-късно правителството на Кирил Петков беше свалено и, по думите на Мавровски, "мафията" отново се върна в държавата и на границата, а той и шефът на БАБХ бяха уволнени.

От Швейцарското радио и телевизия са разговаряли също и с шефа на частната лаборатория Васил Димитров в присъствието на неговите адвокати. Той отрича неговите служители да са корумпирани и е убеден, че скоро те ще се върнат на границата. На въпроса защо плащанията на границата са били винаги в брой, той казва, че лошата интернет връзка не позволявала картови плащания. Само че, както отбелязват от швейцарската медия, интернетът на границата е безупречен и днес всички плащания се извършват именно с карти.

Проблемите на българската граница са проблем на цяла Европа

Репортажът завършва с уточнението, че миналото лято ЕС изпрати проверяващи в България, чиито заключения са доста тревожни: "Властите знаят отдавна за систематичните пропуски при тези контроли, но срещу това не е била направено нищо".

Новият шеф на БАБХ Иван Шиков твърди, че неговите служители дават всичко от себе си за подобряване на образа на агенцията. "По отношение на фитосанитарния контрол отваряме всеки един камион, за да видим какво превозва", уверява той в репортажа на SRF. Което отново не е вярно, пише изданието: служител, работещ на границата, е споделил, че се проверяват само отделни камиони - европейското законодателство го позволявало. В съответната директива се казва, че това е възможно, но само ако бъде изрично поискано. По информация на самата БАБХ обаче агенцията не е подавала такава молба.

Затова авторите на материали заключват, че контролът на плодовете и зеленчуците, извършван на българската граница, все още не е такъв, какъвто трябва да е. Което е проблем за Европа.

Българо-турската граница - златна мина за подземния свят?

Във втората част на репортажа става въпрос за фалшификатите, които влизат в ЕС през българската граница. "Капитан Андреево" е на второ място в света по задържани количества фалшиви стоки. Най-често митничарите откриват цигари, обувки, облекло, прах за пране, допълва швейцарското издание. Трафикантите измислят нови трикове. Един от тях е прехвърлянето на недекларирани цигари, укрити в кухини на мебели, предназначени за ЕС. "Имали сме хероин във възглавница, на която спи дете", казва пред SRF шефът на митницата Георги Господинов.

Репортажът продължава с гласове от Харманли и София - на бежанци, чието пътуване продължава и след като са преминали границата. Защото те не искат да остават в България, а да продължат пътя си към Западна Европа, включително към Швейцария.

Накрая репортажът ни пренася в Свиленград, известен с неговите казина и хотели. В България хазартът е позволен, за разлика от Турция, посочва SRF. Като един от сериозните проблеми на града кметът Анастас Карчев посочва липсата на буферни паркинги за камионите, чакащи да бъдат проверени на "Капитан Андреево". Междувременно има един паркинг за камиони - частен, собственост на същите хора от подземния свят, които държат и частната лаборатория на границата. Като цяло на турско-българската граница могат да се изкарат добри пари, посочват авторите. На много от тези места обаче българската държава я няма. Някои хора в България твърдят, че приходите от българо-турската граница са жизненоважни за подземния свят. Толкова важни, че престъпността е готова да свали всяко правителство, което реши да ѝ се опълчи.

Неслучайно наричат "Капитан Андреево" "златен гьол". Не сме изненадани, но за Европа това определено е проблем, завършва репортажът на Швейцарското радио и телевизия SRF.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 151 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тикви и Кратуни ☻

    130 39 Отговор
    Нали се изпраха вече, ще правят правителство козяшките предатели и мутрите на бай Ви Ганя и всичко ще тръгне по мед и масло!

    Коментиран от #34

  • 2 Ами тя мафията

    142 27 Отговор
    ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС, се обедини! Най вероятно ще се разберат и за приходите!

    Коментиран от #5, #35

  • 3 Мнение

    191 25 Отговор
    В София се говори, че Борисов е захлебил 16 милиарда лева за 12 години управление. Което е позор, понеже е грабеж от парите на народа - от пенсионери, болни, вдовици. Проклети да са ГЕРБ и другите нови мошеници от ПП-ДБ!

    Коментиран от #33, #37, #74

  • 4 Баце

    170 2 Отговор
    Щом престъпния свят не е в затворите, а владее най доходните пера в бюджета - митниците, логичният въпрос е: Къде е "държавата" ??????????? т.е. служби и политици??????

    Коментиран от #6

  • 5 Отт

    102 33 Отговор

    До коментар #2 от "Ами тя мафията":

    ЕС реват ,че нашите не делят с тях,това им е проблема на еврохайдуците!

    Коментиран от #7

  • 6 Политик

    41 4 Отговор

    До коментар #4 от "Баце":

    Ние сме едно!
  • 7 Нали нашите

    74 6 Отговор

    До коментар #5 от "Отт":

    им членуват в техните мафиотски партии!
  • 8 Макс

    99 12 Отговор
    Борисов да си дава имунитета и да отговаря за всички золуми, които направи. Само така може да изчисти името на ГЕРБ .

    Коментиран от #21

  • 9 Сталин

    130 10 Отговор
    България никога не е падала толкова ниско,да се дава за пример за корупция по целия свят и да се вписва в учебниците за корупция,цялата тази схема за измами и корупция по високите етажи от власта беше изградена и развита от гербавите и лично Тулупа,за което западните мародери го сложиха на власт три мандата ,за да могат и те спокойно да крадат,само Лукойл дължи на държавата милиарди,и всичкия западен бизнес почти не плащат данъци,затова българската бедна овца държавата я дере по три кожи ,България е държава за западните мародери,а не българите ,тази държава не е на българите
  • 10 Милен

    87 14 Отговор
    Не мойте пуска такива статии, че ша разтурите "евроатлантическото" правителство 😂
  • 11 Агата Кристи

    72 8 Отговор
    Нормално, какво да става ???
    Мутренски гьолове, паркинги, ЧАСНА граница.... Така е на исток от запада... Тук две хилядата година още не е дошла. Живеем в 90-те на миналият век.... Прехода от комунизъм към сияйната демокрация, която всички я отъждествяват със СВОБОДИЯ.
    А демокрацията е СПАЗВАНЕ НА ЗАКОНИ...

    Коментиран от #24

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Марк Рюте

    63 6 Отговор
    Успокоих се, готови сте за Шенген, и Урсула обеща да удари едно рамо.
  • 15 Калпазанин

    53 3 Отговор
    Значи за лаборатории н всеки ъгъл за кромид цирка пари има, ама за подобна на границата няма аре бегай те се скрийте някъде бе, деца ли залъгвате а нашите животновъди и земеделски производители им пожелавам и на тях приятно блееен бара бар със стадата им
  • 16 пешо

    71 5 Отговор
    питайте тиквата схемата е негова , по неговото управление е станало отдаването на частна фирма
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Новичок

    53 1 Отговор
    Шенген ама на ... Ей така всички знаят но осъдени няма??? Анимационна държава,Пфу...
  • 20 от село

    63 2 Отговор
    Зайчарника от там погълна милиарди , а вие за една барака в БарЦелона за 5 милиона се косите !!
  • 21 Няма

    37 7 Отговор

    До коментар #8 от "Макс":

    кирчо го изпра!
  • 22 Анонимен

    71 3 Отговор
    Проблема на Капитан Андреево на никой в Европа не му пука дори и да ядат западняците вредни плодове и зеленчуци от Турция.Важното е цените да са поносими.Ако имаше воля от страна на ЕС досега да са направени не една 5-6 лаборатории или ЕС да принуди България да допуснат и немски френски австрийски лаборатории .Явно от тези които зависи контрола на митницата също взимат пари

    Коментиран от #25

  • 23 М'чиии

    46 2 Отговор
    европковците да се обърнат по въпроса към баба Шмеркел. Какво се правят на пернати с мокър парцал по кратуните?! Солидарността май е на изчерпване. Мислеха, че внасят ниско платена, работна ръка, а то какво излезе? Паразити на социала им. Сега става една олелия, паника, а виновни не са те, а другите, дето на ги спират и приемат тези академици.
  • 24 Нали?!

    42 6 Отговор

    До коментар #11 от "Агата Кристи":

    Защото те баш дем0кратите са точно такива, света вода, ненапита. Утопия за наивниците.
  • 25 Калпазанин

    36 4 Отговор

    До коментар #22 от "Анонимен":

    А мислиш ли че тези немски австрийски и тем подобни лаборатории дори и на наша територия ще допуснат турски зарзавати толкова лесно до европейския пазар, нали трябва да си продадът първо техните за да не си палят чергата с техните производители като пиша това те си продават гумените домати и краставици включително и на нас можеш да се убедиш в фоме ите вериги, и затова всяка година забраняват и измислят нови препарати и отрови та да имат оправдание нищо че само им сменят етикетите и им вдигат цените и така с един удар два заека така си печелят и големите производители на отрови като монсанто и байер, проблема е че и Турция с (Ердоган) си го произвежда ама в пъти по евтино, и така те натискат нас ние бавим турските тирове, капиш😉. И това ти го казвам от собствен опит защото съм бил производител
  • 26 СВД

    48 2 Отговор
    Никакъв подземен свят, а официалната ви власт е с престъпни наклонности! Вие какво искате да бъде, след като в първата програма на Герб преди 15 години се предвиждаше да бъде приватизирано всичко по доходно, включително ГКПП и НДК!? Но, народа н избори определя каква да вие държавата - точно такава, каквато е!
  • 27 Бай най

    32 6 Отговор
    Питайте Иван Костов и после пишете..,....,да го видим със потни очила някой ден, ама надали....
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Меси кьорфишека

    40 3 Отговор
    И кой беше премиер през 2011 г., че не си спомням! Тогава е създаден гьолът!
    За сведение на овцете - и престъпници и политици, еднакво желаят да махнат Гешев! Не, че той е стока, НЕ! Това говори за нивото на овчето стадо - то трябва да си преодолее ниското ниво на интелигентност, но това ще се случи след няколко поколения!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Мемфис

    27 30 Отговор
    Комунисти, копейковци, предатели - дните ви са преброени, както на кочината расия!!!!
    Мафията в бг я направихте вие, по модел на руската! Ще горите в пъкала!
  • 32 Аха

    27 14 Отговор

    До коментар #30 от "Мемфис":

    Националният предател кирил петков го изпра банкянският! Много е лошо, човек като не ползва онуй на рамената! Става помощник на национални предатели, обединили се с мафията! ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС!
  • 33 София

    8 3 Отговор

    До коментар #3 от "Мнение":

    Е ти па как разбра като си от най-забутаното село в бг
  • 34 Хахаха

    26 6 Отговор

    До коментар #1 от "Тикви и Кратуни ☻":

    Марионетките на мафията обсебила Златния гьол са се развихрили да клеветят тези, които им спряха златното кранче - ПП.

    Коментиран от #36

  • 35 Мнение

    28 12 Отговор

    До коментар #2 от "Ами тя мафията":

    Престъпността свали правителството на ПП, защото се опълчи на мафията на Капитан Андреево и приходите от там за подземния свят секнаха.

    Коментиран от #38

  • 36 Спря го ИТН

    17 15 Отговор

    До коментар #34 от "Хахаха":

    Каримански беше този който каза за златният гьол и настояваше асен василев да проучи! А той 6 месеца не обръщаше внимание! За благодарност после го използваха за гнусните си лъжи срещу ИТН!

    Коментиран от #39, #41, #47, #54, #70

  • 37 Право на мнение!

    24 15 Отговор

    До коментар #3 от "Мнение":

    За ГЕРБ, че са мошеници съм съгласен, но за ПП-ДБ не.
  • 38 Тези лъжи

    20 10 Отговор

    До коментар #35 от "Мнение":

    винаги изглеждаха тъпо! А след обединението на мафията и националните предатели ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС, само показват колко са жалки ПП да плащат за лъжи!
  • 39 Мръсотия до шия

    29 2 Отговор

    До коментар #36 от "Спря го ИТН":

    "Златният гьол" на ГКПП "Капитан Андреево", на външната граница на ЕС с Турция, е пазен от 2012 насам, откогато се изредиха няколко Правителства на ГЕРБ!!!!!!

    Коментиран от #40

  • 40 И сега

    17 10 Отговор

    До коментар #39 от "Мръсотия до шия":

    националните предатели на България ПП и ДБ, се събраха с мафията ГЕРБ и ДПС!

    Коментиран от #42

  • 41 Лъжеш!

    14 3 Отговор

    До коментар #36 от "Спря го ИТН":

    Разследващият сайт BIRD, а преди години и "Капитал", разкриха връзки с фигури от подземния свят в Златния гьол Капитан Андреево!!!!!
    Не си измисляй лъжи, за които някой плаща!

    Коментиран от #45

  • 42 По-точно

    25 20 Отговор

    До коментар #40 от "И сега":

    Националните предатели са ИТН и Възраждане!

    Коментиран от #46

  • 43 Истината!!!

    25 3 Отговор
    "В разследване на BIRD четем, че "скандалната "златна лаборатория" на Капитан Андреево е свързана с не по-малко скандалните "златен гьол" и "златен паркинг", контролирани от лица, свързани с наркобарона Христофорос Аманатидис-Таки и ГЕРБ". За същите връзки питаше преди време в парламента и депутатът от ПП Константин Бачийски."
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Лъжеш ти

    25 14 Отговор

    До коментар #41 от "Лъжеш!":

    На 30.09.2021 по Нова Телевизия Каримански каза, че няколко пъти е казал за Капитан Андреево на асен василев, включително и в кабинета му! Но какво да ме учудва! Мафията и националните предатели ПП и ДБ, винаги са ползвали лъжи и са лазели! Сега се обединиха вече национални предатели, мафия, крадци и лъжци, в обединението ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС!

    Коментиран от #50

  • 46 Националните предатели

    24 15 Отговор

    До коментар #42 от "По-точно":

    кирил петкова и асен василев ги видяхме на записа, а сега гледаме и как копаят дъното да плащат за лъжи! :))

    Коментиран от #62

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 И това е лъжа

    25 1 Отговор

    До коментар #44 от "Истината!!!":

    При положение, че са минавали 250 камиона на ден, по 500 лв. такси! От които като сложиш ДДС, разходи за заплати и наеми и става сума около 20 милиона! Разковничето не е в парите, а какво се е прекарвало нелегално!
  • 49 И правилно са направили

    9 15 Отговор

    До коментар #47 от "Не те ли е срам, бок.лу.к?":

    да съборят правителство на лъжци, мафия и национални предатели! Прави им чест, че не заиграха с мафията зад ПП и сега дружно да ни лъжат, крадат и продават България! И без да се фалиш къв си, знаем! Само такъв може да лази с лъжи като националният предател кирил петков, вместо да ходи изправен! :))

    Коментиран от #51

  • 50 Ядосан

    8 6 Отговор

    До коментар #45 от "Лъжеш ти":

    Казал на баба ти хвърчилото. Точно пък този мошеник, чийто подпис стои в документ за банкова измама не ми го пробутвай!!!!

    Коментиран от #52

  • 51 По-точно

    19 9 Отговор

    До коментар #49 от "И правилно са направили":

    Мафията са зад ИТН!

    Коментиран от #53

  • 52 Факт кириле

    11 13 Отговор

    До коментар #50 от "Ядосан":

    Няма кой друг да се гърчи така в лъжи, освен националният предател кирил петкков! :))
  • 53 Знаем лъжите кирчо

    13 7 Отговор

    До коментар #51 от "По-точно":

    Ама умряха след записите и обединението с мафията ПП< ДБ, ГЕРБ и ДПС! Сега може само да се гърчиш в лъжи и да показваш какво си дъно, а ние да ти се подиграваме! :)) Кире, по лесно е човек да ходи прав, вместо да лази и да се гърчи в лъжи! :))

    Коментиран от #55

  • 54 Истината

    28 11 Отговор

    До коментар #36 от "Спря го ИТН":

    Истинската причина за напускането на "Има такъв народ" (ИТН) от правителството на ПП се крие именно в промяната на санитарния контрол на "Капитан Андреево"!!! ПП остави Мафията без Златен гьол и ИТН събори правителството на ПП!!!

    Коментиран от #56

  • 55 Знаем лъжите на ИТН

    24 7 Отговор

    До коментар #53 от "Знаем лъжите кирчо":

    Изпечени мошенизи и саботьори сола ИТН! Затова изгубиха електората си и се спихнаха като спукана гума!

    Коментиран от #57

  • 56 Аха кириле

    14 10 Отговор

    До коментар #54 от "Истината":

    Много е заабавно като се гърчиш в лъжи, особено след записите как предаде България с крадеца асен василев и се обединихте двете мафии ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС! Кирчо бе, по лесно е човек да ходи прав, вместо да лази и да се гърчи в помия и лъжи! :))
  • 57 Така е кирчо

    12 10 Отговор

    До коментар #55 от "Знаем лъжите на ИТН":

    Много е забавно да те гледа човек как се гърчиш в лъжи, обединен с мафията ГЕРБ и ДПС! :)) Кирчо защо продаде България! А защо кирчо лазиш! Хората ходят прави! :))
  • 58 Разумен

    30 2 Отговор
    Правителството на ГЕРБ дирижираше корупцията цяло десетилетие.

    Коментиран от #59

  • 59 И сега

    12 6 Отговор

    До коментар #58 от "Разумен":

    мафията ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС, влезе в съдружие!

    Коментиран от #60

  • 60 Хахаха

    21 6 Отговор

    До коментар #59 от "И сега":

    Мафията ИТН не можа да влезе, остана пред вратата!

    Коментиран от #61

  • 61 Така е кирчо

    15 9 Отговор

    До коментар #60 от "Хахаха":

    Много е забавно национален предател, долен лъжец обединил се с мафията ГЕРБ и ДПС да лази и да се гърчи в лъжи и простотия! :))
  • 62 Продуцент

    6 11 Отговор

    До коментар #46 от "Националните предатели":

    Това, което е във филмите, не расте по нивите.
    Марш в Русия

    Коментиран от #76

  • 63 пламен

    15 5 Отговор
    Чалгарина за това беше активиран да свали правителството.
  • 64 Агент

    17 3 Отговор
    За сега най-много привърженици има за октопода ГЕРБ
    Виждате ли мафията е завладяла почти цялата страна
    Как се пуска кокала ,а ?
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Редник

    5 0 Отговор
    Ало, факти, какво е SRF?
    Щото аз гледам само бг телевизия.
  • 67 Перо

    5 0 Отговор
    Кога военната прокуратура ще се самосезира за абдикирането на служебните задължения на калинката от граничната полиция и Гл. секретар на МВР? Защо журналистите не питат калинката от гранична полиция, как дупнишкия бандит е преминал границата?
  • 68 байгън с колелото

    7 2 Отговор
    Меркелката викаше мигрантите,а сега заради урсулата ядем украйнса пшеница с пестициди
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Коко Н

    6 1 Отговор

    До коментар #36 от "Спря го ИТН":

    Това е истината!Още през Септември 2021 ИТН искаше да реши този въпрос ,но беше възпрепятствана.

    ТОВА е ФАКТ!!

    Има го в Ю Тюб.
  • 71 Коко

    4 0 Отговор
    "Златен Гьол" е външна дезинфекция на камион - 20лв!Турците от години изнасят зеленчуци за ЕС, отлично знаят нормите. Битката е за амфетки, бяло, и др, но там играе, и Турската страна.
  • 72 Коко

    4 0 Отговор
    Лабораторията на границата е лицензирана, това са глупости, замазване на наркотрафика.
  • 73 Стоо

    4 1 Отговор
    БАБХ Е МАФИЯ, бракуване Полско пилешко, за да купувате скъпото на Градуса.
  • 74 Бунтата

    5 2 Отговор

    До коментар #3 от "Мнение":

    Не 16мрд,110мрд е ОТКРАДНАЛ БАНКЯНСКИЯ БОКЛУК

    Коментиран от #75

  • 75 Не и не

    3 2 Отговор

    До коментар #74 от "Бунтата":

    Около 8 милиарда USD е краднал нашио тулуп - още 2016 го доказаха от Международната Асоциация "Журналисти без граница"...освен ако междувременно не е захлебил още пара!
  • 76 Ами давай де

    4 3 Отговор

    До коментар #62 от "Продуцент":

    Кой те спира? Да не са националните предатели на България лъжеца кирил петков и крадеца асен василев, събрали се с мафията ГЕРБ, ДПС? Ъ?
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 България загива !

    4 1 Отговор
    Не се опитвайте да изкарате лъжеца и продажник Кирил Петков по различен от другия престъпник ББ ! България е продадена на чужди интереси !
  • 79 Александър

    1 0 Отговор
    Митници+партий+ парламент=ст рана на чудесата! Къса ми се сърцето!
  • 80 Александър

    1 0 Отговор
    Едно време от там минаваха камиони с обувки! Познайте чий от първия път!
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 до модертора

    3 0 Отговор
    Като премахваш коментарите ставаш съучастник в разграбването на държавата.
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове