7 Ноември, 2013 13:14 1 322 0

Лютви Местан: Случаят с Бисеров няма да предизвика катаклизми в ДПС

  • лютви местан-
  • христо бисеров-
  • дпс-
  • катаклизми-
  • оставката

Пратията ще обсъди кандидатурата на Алиосман Имамов за зам.-председател на НС

Лютви Местан: Случаят с Бисеров няма да предизвика катаклизми в ДПС - 1
Снимка: БГНЕС

Ние не сме наивници, всичко това ще има своята рефлексия върху ДПС, в това число и политическа рефлексия, но няма да предизвика катаклизми в партията, защото нашите избиратели са достатъчно грамотни, зрели, за да са наясно с факта, че има разлика между лична отговорност за лични деяния и политиката на партията, заяви лидерът на ДПС Лютви Местан.

Ще предложа на парламентарната група на ДПС да обсъдим кандидатурата на Алиосман Имамов за зам.-председател на НС, а Четин Казак за председател на правната комисия, съобщи Местан.

Той повтори, че мотивите за оставката на Бисеров са от личен характер, че за последно се е видял с него в понеделник и от тогава няма връзка с него. Местан заяви, че не знае от какъв характер е класифицираната информация, за която говори обвинител номер едно и че този въпрос е в полето на съдебната система и на разследващите органи, а не на политиката.

В коментар на думите на Цветан Цветанов, че става въпрос за прехвърляне на финансови средства от държава в държава, Местан заяви: "Изглежда Цветан Цветанов е по-информиран от нас. Аз с друга информация, освен официално огласената днес от г-н Цацаров, не разполагам".

Явно е, че информацията предвид на класифицирания характер ще я получавате от прокуратурата, а не от нас политиците, смята председателят на ДПС Лютви Местан. "Мотивите затова са лични, защото не засягат политиката на ДПС. В изявлението на главния прокурор прочетох, че става въпрос за неща, които се отнасят пряко за персоната на Христо Бисеров. Става въпрос за неща от личен характер", повтори той.

Понеже в същото изявление на главния прокурор се твърди, че информацията е класифицирана и се споделя само най-общо за какво иде реч, аз заявявам пред медиите – не съм имал по тази тема разговор нито с главния прокурор, нито с председателя на ДАНС, потвърди Местан.

Нямам достъп до тази класифицирана информация, за която говори главният прокурор, но потвърждавам, че причините за тази оставка са от личен характер, какъв точно – подсказва го вече главният прокурор, но и той говори условно: "Ако има данни, ще поискам имунитета". Явно изказването е станало преди гласуването на оставката на Бисеров в пленарна зала. При условие, че основният обвинител е толкова условен, няма как да очаквате аз, който не разполагам с никаква информация, да мога да ви кажа каквото и да е повече, посочи Местан. Аз не бих бързал с никакви хипотези преди да чуем конкретиката, направи уговорка той.

Г-н Доган бе не по-малко изненадан от оставката на Христо Бисеров. Няма как ние да бъдем информирани за взето решение, а то да е продукт на ултиматум от наша страна, оспори той твърдения по медиите. Никой - нито председателят на партията, нито почетният председател, е провокирал оставката на Христо Бисеров, категоричен бе Местан.

Мисля, че много от хипотезите на анализатори, псевдоанализатори ще се окажат вероятно жалки, несъстоятелни и смешни, е неговото мнение. След изявлението на главния прокурор става ясно, че е много несъстоятелно твърдението, че някой е бил изритан от постове. Предполагам вече няма никакво съмнение, че това е било продукт на собствено решение – дали поради неизбежност или поради друга причина, не знам. Никой не се съмнява, че тази оставка не е поискана от нас, не е провокирана от нас като ръководство на партията, аз не съм обвинител и не бих могъл да прибързвам, подчерта Местан.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове