20 Август, 2024 14:14 2 322 31

Калоян Методиев: Радев се опитва да заобикаля Конституцията и да си прави собствени правила

  • румен радев-
  • конституция-
  • заобикаляне-
  • правила-
  • калоян методиев

Политологът заяви, че най-голямата корупционна сделка е сключеният договор на кабинета Гълъб Донев с турската Боташ и тя се разследва от европейската прокуратура. И допълни, че Радев имал интереси в енергетиката и земеделието

Калоян Методиев: Радев се опитва да заобикаля Конституцията и да си прави собствени правила - 1
Снимка: NovaNews

Политическата цена за настоящата криза трябва да я плати този, от когото народът не е доволен. Имам забележки към българския народ, защото той подкрепя този, който го лъже. Не може да си заровим главата в пясъка, че народът експериментира последните години и 7 пъти ходим на избори.

Това каза депутатът и политолог Калоян Методиев в интервю пред БНР.

"Моята критика е към народа, защото отговорността може да мине само, ако народът си я потърси и накаже този, който го довел до това състояние", допълни той.

"Силата е в народа, 70% не излязоха да гласуват, но никой няма да дойде отвън и няма да ги оправи. Никой не го интересува вътре у нас, стига да не правим проблеми в съюзите, в които сме", смята политологът.

За него Калин Стоянов е станал косвена жертва на една група в българската политика, която се преформатира. "Става въпрос за ПП-ДБ, Бойко Борисов, Пеевски и Румен Радев. Свидетели сме на вътрешните размествания в българската политика", твърди Методиев.

И смята, че изходът е да се спре прегрупирането в политическия елит.

За отказа на президента Румен Радев да приеме проекта за кабинет на Горица Грънчарова-Кожарева коментира, че имаме изключение.

"Ние сме изключение от 200 държави в света, едно беззаконие води след себе си друго. Затова в момента коментираме може ли да се сменя министър, да се правят партии от президент, има ли такъв случай в европейската практиката. Право трябва да има, за да се излезе от такава ситуация, но сме свидетели на саботажи през правилата Конституцията", посочи Калоян Методиев.
Той е убеден, че настоящата политическа криза се дължи на прегрупиране в една група, която враждува вътре.

А за Румен Радев коментира, че може да каже, че не харесва и следващият номиниран за премиер:

"Той се опитва да заобикаля Конституцията и да си прави собствени правила. За него какво пише в Конституцията няма значение. Виждате за какво лицемерие и лъжа става въпрос."

Методиев заяви, че най-голямата корупционна сделка е сключеният договор на кабинета Гълъб Донев с турската Боташ и тя се разследва от европейската прокуратура. И допълни, че Радев имал интереси в енергетиката и земеделието.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 45 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 евалата чалгопитеци

    55 1 Отговор
    Как е промяната? Изкарахте ли мутрите? Дебелеете ли?
  • 2 Петър

    66 4 Отговор
    А вие от къде тръгнах те г-н Методиев?
  • 3 Пак ли това мекотело

    75 7 Отговор
    лази и се излага. Пред Радев, си нищо! Много жалко нищо.
  • 4 Активираният Калоянчо

    66 6 Отговор
    Малък продажник Корнелианец.
  • 5 Тагарев Тошко

    58 4 Отговор
    Палячо предишното народно събрание погази конституцията, като я промени не морално и не в рамките на закона. За промяна е нужно Велико народно събрание, но на вас ви отърва вашата версия!

    Коментиран от #23

  • 6 Гост

    36 6 Отговор
    В колонията са незаконни само онези правила, които не са спуснати от Галя.
  • 7 "Когато ботушът почне да мисли, тогава

    8 48 Отговор
    мозъкът трябва да почне да марширува"! Има едно спасение -румбата трябва да бъде импийчнат!
  • 8 Ами да

    38 3 Отговор
    Разбира се, че това, което става няма общо с държавност и демокрация! Калинчо се оказа в средата на битка за власт и пари! Ако не той, щеше да е друг! До властта не припарват хора, които милеят за България! Само престъпници и техни калинки! Такава ни е политическата система - осигурява несменяема и безотговорна власт на тези, които се доберат до нея! Затова и не им е необходима демокрация, а само се кълнат в нея! А ние още спим!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Анонимен

    6 23 Отговор
    Клоуна Копейкин научи ли майка си да прави мляко с ориз или нема пари за канела, гнусна КГБ сган.
  • 11 7373737272

    31 6 Отговор
    Президентът на Република България е номер 1!
  • 12 Малко

    36 2 Отговор
    Злобно човече, което се държи да полата на кака КУри и плюе като селска клюкарка. Ни3ко, Методиев. И подро!
  • 13 Нико

    5 18 Отговор
    Спрете го с импийчмънт
  • 14 Сандо

    19 2 Отговор
    Няма ли кой да напомни на Методиев и на другите като него,че от неотдавна света се управлява по правила.Отделен въпрос е кой и в чия изгода създава правилата,кой е длъжен да го спазва и кой има право да ги променя.
  • 15 свидетел

    20 2 Отговор
    и тебе те знаем що за стока си !
  • 16 ДоЦент

    21 3 Отговор
    А Калоян Методиев от години се опитва да клевети и опетнява президента Радев, но все не му се отдава!
  • 17 Сатана Z

    19 2 Отговор
    Калоян е никой,а Радев е някой.Има разлика.А,да,калоянчо седи в скута на Нинова и бозае от двете и бозки
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Никси

    2 7 Отговор
    целия ЦИРК е ПоСтАНоВкА , когато Атовете се ритат Магаретата трябва да траят и слунтят , прикриват се по големи Мушенгии чрез Поставени Лица , не можахте ли да вденете това кой зад кого стой и кой опира пешкира и ще разберете цялата ситуация защо е , но то винаги трябва да има едни виновни , но те в случая не са а им Нареждат онези които стоят зад тях зада се прикрият техните голями кражби , разтеглят се едни локуми и лакърдии на килограм за пред народа но и същевременно се плюват онези дето си до вчера бъркаха по ду....те , защото на овцете така им е казано да блеят и много да не знаят , и да гледаш в онази посока а не в правилната която всъщност се замазва с прикритие , един ден всичко ще излезне на показ , и тогава много народ ще бъде учуден , за това нещата се знаят от доста хора , само се чака просто удобния момент да изплуват разни пикантини от държавната кухня наречена Парламент , там случайни хора няма !!!.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Олее оля

    8 1 Отговор
    Тоя се оля, голямо перкенде.
  • 22 Българин

    12 1 Отговор
    Методиев, пак ли плюеш президента?! Пред него си нищо, едно жалко същество. Разлика от тук до небето.
  • 23 Тралала

    8 0 Отговор

    До коментар #5 от "Тагарев Тошко":

    То ясно в парламента само освидетелствани, ама ако се замислиш за истинско бесене са онези безделници в конституционния съд. Можеше да са отменили всичко доста отдавна.
  • 24 Слави

    7 0 Отговор
    Само като му видиш физиономията и няма нужда от коментар
  • 25 Емо

    6 0 Отговор
    Не харесвам особено президента, но в случая абсолютно има право. Трябва да се спре мафията Шиши-ГЕРБ-ДПС.
    Имам и аргументи: 1. не случайно Конституцията в оригиналния й вариант беше такава, че нито една от властите да не може да има абсолютен контрол върху съдебна и изпълнителна власт. Това е единственото хубаво нещо, което сътворияха ония... ,ще спестя епитета, но тази конституция си е просто узаконяване на посткомунистическия грабеж и ситуацията в икономиката и политиката от 1990 г. насам. Така че в случая Калоянчо гледа донякъде повърхностно на нещата, като говори само за политика, пречупена през личната му омраза към президента. Виж, какво се е случаило между тези двамата не знам. Много се мразят обаче. Нещо не са могли да разделят.
    2. Грозно се подиграха с президента чрез нескопосаните промени.
    3. Има икономически конфликт между олигарсите на президента и другите олигарси - резултатите от тази борба са на приливи и отливи за всяка от страна. Щом едната злоупотреби с прекалено много власт и гепи прекалено много пари, следва едно равновесие и следващ преиод на превес на другата страна. Хората на президента се нагушиха яко през периода на служебните правителства, последва затишие, превес на другите - временен и сега пак почва да се връща равновесието. Това в анализите по медиите няма да го прочетете, защото и тези, които говорят пред медиите, вземат пари за да покриват определени теми - забранени за коментиране.
  • 26 дъра бъра

    6 0 Отговор
    Нима господина си мисли че Народа може да влияе върху политическия избор . Той сам го каза 70% недоволни от политиците . Но все пак си направиха парламент и си приемат закони . И 5% да са гласувалите пак ще се наредят 240 наглеци копнеещи за власт .
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол