Last news in Fakti

20 Май, 2014 19:45 1 621 1

Борисов: Има огромен натиск върху нашите депутати и кметове

  • борисов-
  • огромен-
  • натиск-
  • депутати-
  • кметове-
  • даниел георгиев

Огромни пари се предлагат

„Оказва се огромен натиск върху нашите депутати и кметове”, това заяви в Раднево лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. „Вие видяхте какъв натиск се оказа върху нашите депутати, върху нашите кметове. Днес във всички страници се пише, че депутат от ГЕРБ е напуснал, а утре ще има ли на първа страница, че се е върнал? И защо е напуснал? Какъв натиск на кметове, на общински съветници, на депутати. Огромни пари се предлагат”, каза Бойко Борисов. Той поздрави депутата Даниел Георгиев, че е излязъл да каже под какъв натиск е подложен месеци наред. „Аз знаех, че няма да напусне, но знаех, че и на него, и на баща му, им дойде до гуша от спекулации и от натиск. На няколко пъти разговарях с него и знаех, че това ще се тиражира по друг начин. Той държеше да го направи така, че да се знае, че натискът върху него е толкова голям, върху кметовете, един по един ги изолират, и искат да ги откъсват от ГЕРБ, защото виждате, кметовете на ГЕРБ са огромна сила във всички големи градове. Над 80% от населението живее в населени места, където кметовете са на ГЕРБ. Орешарски като отиде, няма къде да влезе. А Янакиева отиде в АБВ. Не му остана никой", посочи лидерът на ГЕРБ.

Борисов коментира ситуацията около „Южен поток”: „Виждате, Стойнев как се обърка, действително бих ползвал поговорката на Лютви Местан, като „пиле в калчища”. До онзи ден казваше, че нямаме договор и че ще подписваме договор за „Южен поток”, даде пълномощно в ЕК, да представлява ЕК България. Той няма право да подписва договори, след това пълномощно. Изведнъж като чу, че и ние се борим да тече български газ по тези тръби каза, че вече имало подписан договор”.

Борисов определи като „безобразни трикове и маниери” укриването на информация от депутатите от страна на управляващите. „Винаги съм казвал, че Европа говори с различна стилистика от нас. Европа говори като господин Местан, като спортната министърка, с по-подбрани, по-завоалирани думи, така че да не обиди никого. За това, което на български означава спиране на европейските фондове, както на времето ни спряха всички европейски фондове, на европейски език е, че не са спрени, а приведени в несъответствие. Но "приведен в несъответствие" е като приведен в безпомощно състояние, т.е. арестуван или наказан, или спрян. Това прави в момента това правителство”, така Борисов разтълкува стартиралите пилотни процедури от ЕК за „Южен поток”.

По думите му главната цел на Станишев в момента е да отиде в Брюксел, за да се спаси от последствията на управлението на БСП с 5 години мандат и имунитет в Европейския парламент. „Затова той е водач. Иначе, ето го нашия водач, един месец искаме дебат със Станишев, той не го дава. Аз не съм ли ангажиран, ако не съм водач на листа? Не съм ли ангажиран с тях сега, като съм тук? Той можеше да не е водач на листа и да е със своите депутати, защо се написа водач на листа? Ако бие - добре, ще остане тук, ако падне, дали ще остане? Просто, това са хора, които винаги имат по 2-3 резервни хода”, каза още Бойко Борисов. „Очаквам всичко. Виждате какво правят. Безсилието, омразата, желанието на всяка цена да победят, все едно тези избори са краят на света. А на 26-ти какво ще правят? Станишев ще отиде в Брюксел, и ние пак ще сме опозиция. И да победим, пак ще сме опозиция. От какво се плашат? Четворната коалиция вече е абсолютно силна, няма мърдане. Защо толкова им е, на живот и смърт?", каза още лидерът на ГЕРБ. Относно това, че в Стара Загора униформени полицаи са ходели по шатрите на ГЕРБ и АБВ и без да се представят, и без да мотивират проверката, са събирали лични данни на доброволците, които работят в шатрите, Бойко Борисов коментира: „Нас не ни притеснява, понеже са млади и хубави хора и полицаите искат да се запознаят с тях... Полицейски произвол. Те не могат да се оправят с нищо. Обраха на хората и къщи, и коли, и гуми, а ще ходят да се занимават с личните данни на ГЕРБ. Това е безсилието им в момента”. Лидерът на ГЕРБ заяви, че с безсилието си управляващите само могат да го забавляват и в действията им си личи ужаса от това, което ще им се случи в следващите месеци. „Защото те тотално са провалили държавата, но българите това ще го разберат около ноември -декември, когато започнат новите сметки за тока и фалитите на фирмите. Нека си взимат лични данни, щом ГЕРБ и АБВ са им проблемът”, допълни председателят на опозицията.

„Винаги сме си поставяли една-единствена цел – да се строи много и в името на хората. 20 години не са имали водоснабдяване и пречиствателна станция. През тези 20 години, БСП сигурно управлява поне 10, ако не и повече. Ние, за 3 години и половина, сме си придвижили проектите или довършили, или доправили, или сме създали нови и ето, то е факт. Нашият кмет се справя добре. След 30 месеца, ще имат пречиствателна станция, водоснабдяване, канализация и всичко останало”, заяви Бойко Борисов в град Раднево, където направи първа копка на „Интегриран воден проект за изграждане ГПСОВ и изграждане и разширение на мрежата”. „Вчера, в Сливен, министърката откри 3 наши обекта, но тя откри и АМ „Тракия”, те откриха „Дунав мост” 2. Тези хора нямат срам, но в края на краищата, хората си спомнят какво е било и след година и нещо, ще видят как ще бъде пак.

По отношение на мините и това, че миньорите днес твърдят, че имат работа, Борисов заяви: „Така ли казват?! На базата на гърба на всички хора? Аз мога да изтегля кредит и на всички вас да станете научни работници, а след 1 година кой ще върне кредита? Що за глупост е това? Пазарът изисква, който работи и произвежда, да може да го продаде на същата цена. Държавата дотира (специални безвъзмездни суми, отпускани от държавата на отделни предприятия, учреждения и др. за покриване на част от разходите им – бел.ред ) само това, което не може само да се възпроизвежда, затова дотираме образование, дотираме здравеопазване, дотираме социално слаби, ако почнем да дотираме и миньори, и транспортни работници, и ЖП работници? Кой ще работи, за да изкара тези пари? Взели 20 млн., за да накарат миньорите в Раднево да гласуват за тях. Нека да гласуват, а догодина като дойдат да питат тези миньори: „Айде сега върнете тези 20 млн. с лихвите”. Иначе кой ще ги върне? Лекарите? Учителите? Кое съсловие ще работи, за да върне тези пари? Те не са само популисти. Тяхното управление е опасно, защото действително създава социална криза между отделните професии. Утре ще дойдат учителите и ще кажат: „Щом дотирате миньорите, и ние искаме да ни вдигнете заплатите”. Веднага ще дойдат лекарите и ще кажат: „Чакайте сега, защо на миньорите и учителите? А ние?” Веднага идват и полицаите…


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монго

    1 1 Отговор
    а кой разбиваше по време на твоето управление парламентарната група на "Атака"...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове