Last news in Fakti

19 Януари, 2015 10:27 6 042 7

Строят луксозен квартал в Хасково

  • лукс комплекс-
  • инвестиция-
  • хасково

Комплекс от затворен тип за богати ще бъде построен в Хасково. Той ще се състои от няколко нискоетажни (между 3 и 4 етажа) жилищни сгради. Собствениците на апартаменти там ще имат на разположение освен зелени площи за ползотворен отдих, също така тенис кортове, басейни и други удобства.

Цените на имотите ще са доста високи в сравнение с това, което се предлага на пазара. Едни от най-евтините апартаменти ще се предлагат на цена от 80 000 EUR. Към момента най-скъпите имоти, които се оферират на пазара в Хасково са тристайните жилища в района на Младежкия хълм. Справка в специализирания сайт imot.bg показва, че средната цена там е около 50 000 EUR. В центъра на града подобен имот може да се купи средно за 38 000 EUR. Купувачите на жилища в затворения комплекс ще получат имотите си до ключ, т.е. готова кухня, баня, ламинаран паркет, ВиК- и елинсталации и интернет комуникации.

Инвеститор е консорциум от фирми, като една от тях е хасковска, уточнява вестник „Монитор”. Вложението е на стойност 3 млн. EUR като комплексът ще бъде разположен на терен от 5 декара земя. Практиката обаче показва, че подобни обекти се строят върху 10-15 декара. В тайна остава местоположението на новия комплекс, но според запознати в презастроено Хасково подобни парцели има единствено на територията на бившите казарми. Там са обособени три терена, съответно с големина 10, 12 и 20 декара. В момента те са все още към военно министерство, но е внесено искане в Министерски съвет  да се прехвърлят безвъзмездно на община Хасково.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тошибиян

    0 0 Отговор
    тва е за бежанците мухаахах а българите ше им слугуват хахах всичко се плаща от саудитска арабия
  • 2 Landlord

    0 0 Отговор
    80к. евро за Хасково? Хахахаха замалко да падна от стола! Кога ще ми се избие инвестицията след 10, 15 или 150години? В Хасково кой ще ми стане наемател - бежанците или тютюнопроизводителите?
    За 80к. купувам
    А) Магазин (екс гараж) на централна улица в София
    Б) Тристаен апартамент в Борово / Витоша / Манастирски Ливади готов за отдаване на прииждащите от Хасково към София, в чиито представи Манастирски Ливади е супер лукс
    В) Класически двустаен с опция за преустройство в тристаен в Лозенец, Идеален Център на София пак да го отдам на някой я от Хасково, я от околията

    Във всеки от случайте няма да остана без наемател за ~300 евро.

    Коментиран от #3, #5

  • 3 Cool Dude

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Landlord":

    Евалата Лорде... кефиш! :)))
  • 4 onq s konq

    0 0 Отговор
    Не ме интересуват кортовете и эелените им площи,искам да съм максимално блиэко да джамията.
  • 5 mediator37

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Landlord":

    А пък аз за 160 хил. лева си купувам 160 декара мазен чернозем в Северна България, при което:
    1. Годишна рента (наем) освободени от данъци 160х60 = 9600лв. си наслагвам франко лявото джобче, без да се разправям и гоня наематели, счупени плочки, потрошени мебели, неплатени сметки, съд, дела, адвокати, ако отдавам апартамент, моля;
    2. След 5 години цената на земята ще е 1500лв., а не 1000лв. на декар, демек, от нарастване на цената печеля без да си мръдна пръста освен рентите и още 80 хил.лв.

    И това с нарастването на цената ще стане, Вервайте ми! Знам го.
  • 6 Гост

    0 0 Отговор
    Поне снимката да не беше от София
  • 7 123

    0 0 Отговор
    снимката си е от хасково